Inlägg från: Clearblue Expert |Visa alla inlägg
  • Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    Jeeeenny skrev 2013-04-16 09:32:49 följande:
    Hej!
    Jag skulle haft min mens igår eller idag, men ff ingen mens i sikte o inga tecken på att den tänker komma idag.
    Har ett CBplus hemma, men när jag tar ut det ur förpackningen så syns redan det vågräta "minus"strecket. Ska det vara så??

    Hejsan Jeeeenny

    Det kan synas ett svagt, vågrätt sträck i resultatfönstret när man öppnar förpackningen, vilket är normalt. Om testlinjen är synlig (lodräta) eller om det finns sträck i kontrollrutan betyder det att testet har reagerat med någonting.

    Det bästa om detta händer är att ringa vår kundservice eller gå tillbaka till inköpsstället och byta till ett nytt test. Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    egrandin skrev 2013-04-18 14:06:48 följande:
    Hej Jessica. Jag har ett litet problem. Imorse skulle jag ställa in monitorn på dag tre då jag ej haft möjlighet att starta den tidigare. Det är tredje vändan nu. Och den gick ifrån dag 34 till dag 1, så det funkade. Men när jag försöka få vidare till dag tre bytte den tillbaka till dag 34.. Går det ej att ställa in den på senare dagar en dag ett efter första vändan? :(

    Hejsan egrandin

    Om det går tillbaka till nummer 34 så betyder det att du har släppt m-knappen för tidigt. Håll ned m-knappen riktigt ordentligt ända tills du har nummer 3 i displayen. Om du gör detta imorgon bitti ställer du förstås in dagen till nummer 4. Använd en penna eller nyckel när du trycker in m-knappen så kanske det går enklare.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Demajbebis skrev 2013-04-22 07:28:10 följande:
    Hej Jessica! En fråga, förra månaden hade jag Max på dag 19. Denna omgång har jag haft hög ända sen dag 9, är idag på dag 19, men fortfarande "bara" hög. Men det behöver inte komma på samma dag varje månad kanske? Kram

    Hej Demajbebis

    Det är ju en tid sedan du skrev detta, hur går det? Det är ju väldigt sällan man har exakt lika lång cykel och luteal fas, så det är mycket möjligt att östrogennivåerna och tidspunkten för ägglossning varierar med några dagar hit eller dit. Glad
  • Clearblue Expert
    Trasslet skrev 2013-04-26 07:02:47 följande:
    Nu är det två! :D

    Igår plussade jag!!!

    Mensen ville inte komma, så jag testade mig i lördags (bim+5), men det visade negativt. Tänkte vänta till helgen med att testa igen om inte mensen kommit igång (var redan peppad för en ny omgång med monitorn), men orkade inte vänta längre än till igår efter jobbet. Och det blev positivt! 2-3 veckor visade fönstret.

    Stort tack, Jessica, för att du funnits/finns här och håller oss i handen. :)
    Hälsa gänget på CB och tacka även dem för att jag fått vara med i det här gänget och fått tillgång till hjälpmedel. Det har varit guld värt.

    KRAAAAMAR!
    Oj, vad roligt! Jag ska skicka vidare hälsningarna. Solig Jag är så glad för din skull, samt alla andra som har lyckats bli gravida. Hoppas på flera!

    Hur går det för er andra? Kommer ni överens med produkterna?
  • Clearblue Expert
    VaniljSoda skrev 2013-04-30 10:40:24 följande:
    Jag är så ledsen just nu. Såh fram emot att få testa den där monitor grejen. Men har fortfarande inte fått någon mens sen jag gick med i gruppen :/ har fått någon konstig brun flytning nu ( får i princip alltid innan mens) så jag hoppas den kommer nu

    Hej VaniljSoda

    Jag beklagar. :(


    Är det av någon speciell anledning du inte får din mens eller brukar den vara oregelbunden?

    Kram
    Jessica

  • Clearblue Expert
    mammasusan skrev 2013-04-27 19:15:38 följande:
    Undrar om någon vet om monitorn reagerar annorlunda då man ätit en kur pergotime? Är på dag 15 idag & monitorn visar fortfarande bara hög borde ha fått Max utslag nu om inte äl blir förskjuten av pergon.
    Hej mammasusan

    Alla preparat som innehåller hormoner kan eventuellt påverka din menstruationscykel. Detta betyder ju givetsvis att din position för ägglossning kan flyttas osv.

    Monitorn är ju bra på det viset att om man testar dagligen med monitorn och ser till att man utför alla test enligt bruksanvisningen så kan cykellängden variera hur mycket den vill (men måste vara mellan 21-42 dagar), monitorn borde ändå kunna plocka upp hormonförändringarna. Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Swensken89 skrev 2013-05-03 09:37:34 följande:
    Hej! Jessica.
    Ska börja min andra cykel med monitorn.
    Fick mensen idag. Då blir det dag 1 idag eller hur? Så ställer jag in monitorn imorgon blir det dag 2. Tänker jag rätt då?

    Hej Swensken

    Du tänker alldeles rätt. Det du dessutom bör tänka på är vilken tidspunkt din mens började, började den sent på dagen borde du ställa in monitorn på dag 1 imorgon istället för dag 2, men började mensen tidigt eller runt den tidspunkt som du kommer att utföra de flesta test, så ställer du inte den som dag 2 imorgon.

    Ha en fin helg Glad

    Jessica
  • Clearblue Expert
    Millini skrev 2013-05-07 17:08:27 följande:
    Om man missar att starta monitorn en dag, hur blir det då? En dag med mens?
    Hej Millini

    Jag är rädd att du måste specifiera vad du menar litet Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    mammasusan skrev 2013-05-11 17:05:07 följande:
    Hej Jessica!

    jag tror att jag har fått ett svagt plus....såg en linje på CB 4dgr till bim, idag bim-2 tog jag ett nytt CB, vad  tror du?.....Isf blir det BF den 17/1 tror jag.....

    Jag mår väldigt bra förutom enorm yrsel, illamående, gasig, hungrig, lätt huvudvärk  & ont i ryggen som börjat idag.

    bim -4


    bim-2


     



    bim-2 trixad


     



    Hej mammasusan

    Det ser ut som ett gränsfall. Det bästa vore om du väntar 3 dagar och utför ett nytt test. Om du verkligen är gravid borde detta vara tillräckligt för att komma upp på ett test.

    Viktigt att tänka på är urinkvalitén, att man inte dricker så stora mängder innan man testar då detta kan späda ut urinet.

    Lycka till!

    Kram
    Jessica
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!