Inlägg från: Clearblue Expert |Visa alla inlägg
  • Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    OBS! Om jag har missat någon fråga av er i VIP-gruppen, hojta till! Jag har försökt att bläddra genom alla frågor, men det kan vara att jag har missat någon.

    Ha en underbar helg allihopa och lycka till alla ni som är på max fertilitet över helgen! Skrattande
  • Clearblue Expert

    Hejsan damer

    Ursäkta att jag har varit frånvarande ett par dagar, jag har varit sjuk. Så jag har inte ignorerat er med flit.

    Hur går det för er? Är det någon fler som har plussat?  

    Kram
    Jessica 

  • Clearblue Expert
    Demajbebis skrev 2013-03-23 09:50:58 följande:
    Hej Jessica! Har en fråga! DAg 19 och 20 hade jag Max på monitorn, dag 21 hade den gått ned till hög, och idag, dag 22 är den nere på låg. Behöver jag inte lämna fler stickor nu denna omgången? Och är det helt lönlöst att mysa på nu?:) tack på förhand, kram Ivana.
    Hejsan

    Du kan välja själv om du vill fortsätta testa eller spara resterande teststickor till nästa månad. Glad Eftersom monitorn har indikerat en LH stegring, och du har nu gått ner till låg fertilitet, är det väldigt liten chans att du blir gravid om du har sex just nu.

    Kramis 
  • Clearblue Expert
    Trasslet skrev 2013-03-28 14:36:32 följande:
    Hej Jessica, Andra omgången med monitorn nu, men jag är lite fundersam. Är på dag 11 nu och fortfarande låg fert. Förra omgången gick jag inte upp på hög fert innan max, utan gick direkt från låg fert till max på dag 13. Vad kan detta bero på? Har jag eventuellt lägre chans (kortare period) då jag kan bli gravid eller varför hoppar jag aldrig upp på hög fert?
    Hejsan Trasslet

    Det är mycket möjligt för monitorn att hoppa direkt från låg fertilitet till max fertilitet, men monitorn måste ha sett en ökning i både östrogen och LH för att kunna göra detta. Dina östrogennivåer kan vara normalt låga, därav inga högfertila dagar innan.

    Jag rekommenderar att du följer med och ser vad som händer, i nuläget ser det absolut normalt ut. Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Demajbebis skrev 2013-04-01 09:56:57 följande:
    Hej jessica. Har en fråga. Idag började m blinka på monitorn, hoppas ju på att det inte kommer någon mens! Hur långe brukar m blinka innan du tycker man ska göra graviditetstest?
    Hej Demajbebis

    M-knappen brukar börjar blinka när man närmar sig sin mens, och om det är första cykeln så räknar monitorn med att man har en medeltalig cykellängd på 28 och börjar blinka ett par dagar före det. Den kommer att blinka ända tills du trycker in m-knappen igen.

    Om du vet din cykellängd kan du göra ett gravtest tidigast 4 dagar före beräknad mens, men vill du vara riktigt säker så väntar du tills du skulle ha väntat din mens och gör ett test då. Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Swensken89 skrev 2013-04-01 11:56:00 följande:
    Hej! Jag är inne på första omgången med monitorn. Fick hög redan på första stickan på dag 6 och sedan dess har jag haft hög. Är på dag 16 nu. Hur många dagar kan den vara på hög innan den slår över till max? Kommer den slå över till max? Normalt har jag en menscykel på 30-32 dagar. Senaste ägglossning var på dag 20. Dock var mensen då sen. Började inte ordentligt förrän dag 36(dag1). Jag kan tillägga att jag tagit alla tester som monitorn har bett om.
    Hej Swensken89,

    Om du har oregelbunden menstruationscykel, och du har utfört alla test till punkt och pricka hittills, så kan det fortfarande hända att ägglossning kommer att ske över de kommande dagarna. Speciellt om din senaste cykel var så lång som 36 dagar.

    Om monitorn har visat hög fertilitet sedan dag 6 tyder det på att du hade förhöjda östrogenvärden redan då i cykeln.

    Är du under några fertilitetsbehandlingar som innehåller östrogen?
    Har du nyligen slutat någon annan hormonbehandling (som preventinmedel)?
    Hur utför du dina test? Urinstråle/kopp och hur många sekunder.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Swensken89 skrev 2013-04-03 08:20:04 följande:
    De senaste 6 månaderna har jag vanligtvis haft en menstruationscykel på 30-32 dagar, förutom den senaste då på 36 dagar. Så har ändå en rätt regelbunden menscykel nu. 

    Jag är inte under några behandlingar och har inte nyligen slutat med preventivmedel (tog ut hormonspiralen september 2011). 

    Jag kör med kopp i 15 sekunder precis som det står i manualen att man kan göra.

    kram

    Johanna  
    Om du inte har något som påverkar resultatet och du har utfört testen enligt instruktionerna, så är det enda du kan göra att fortsätta testa och hoppas att max fertilitet kommer.

    Beklagar att jag inte kan vara till mer hjälp än så.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    jabadabadoo skrev 2013-04-03 16:36:14 följande:
    Hej Jessica! Jag har startat om monitorn och befinner mig på dag 8 men visar fortfarande inte stickan. Är det normalt? Kram Jabadabado
    God morgon jabadabadoo

    Kontrollerar du monitorn under testfönstret? Om det är andra månaden med monitorn kommer den att be om den första teststickan mellan dag 6 och dag 9.

    Kramis
    Jessica
  • Clearblue Expert
    jabadabadoo skrev 2013-04-15 13:58:44 följande:
    Hej Jessica! Monitorn maxade i lördags och i söndags visade den ingen sticka. Det e andra omgången med den nu, behöver man inte använda lika mycket stickor andra gången?
    Hejsan jabadabadoo

    Det beror helt på hur många stickor den hade bett om när den upptäckte max. Monitor ber om antingen 10 eller 20 teststickor, och upptäcker monitorn LH stegringen med de 10 första så ber den inte om fler. Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    jabadabadoo skrev 2013-04-15 14:00:32 följande:
    Den gick från mellan hög till Max direkt denna gången. Är det vanligt att det blir så??
    Jag är inte riktigt säker på om du menar att den gick direkt från låg fertilitet (=en stapel) till max fertilitet (lh stegring)? Om detta är fallet så är det relativt normalt. Östrogennivåerna påverkas av många yttre faktorer, såsom kost och livsstil. Följ med hur många högfertila dagar du får framöver, men jag kan tillägga att monitorn skulle inte ha visat max idag om dina östrogennivåer hade varit onormala. Glad

    Hoppas det hjälpte.

    Kram
    Jessica
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!