Inlägg från: Clearblue Expert |Visa alla inlägg
  • Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    jabadabadoo skrev 2013-05-13 12:15:15 följande:
    Hej Jessica! Jag får tyvärr börja om, blir inget decemberbarn:( är det bara o starta om monitorn som vanligt sen igen??

    Hej jabadabadoo

    Vad tråkigt, jag beklagar. Sänder en styrkekram till dig. Nalle

    Om du vill använda monitorn framöver är det bara att trycka på m-knappen runt önskad testtid mellan dag 1 och 5 i din cykel. Sedan är det bara att köra på!

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Mandyyy skrev 2013-05-13 12:01:45 följande:
    Hej!
    Tänkte testa äl test. Då vi försökt med kalender metoden, men inte lyckats ändå.
    När ska man börja testa? När man tror man har äl?
     
    Hej Mandyyy

    Om du testar med vårt digitala ägglossningstest finns det en tabell i bruksanvisningen du kan följa, beroende på hur lång din cykellängd är.

    Om du testar med andra ägglossningstest, kan du först fundera hur lång din menstruationscykel är normalt.

    Om vi tar t.ex. en 28 dagars cykel.
    Eftersom ägglossning sker ungefär 14 dagar före beräknad mens är det bra att testa FÖRE denna period eftersom LH stegringen (som åtminstone våra test söker efter) sker kort innan ägglossning och det är denna ökning vi vill snappa upp.

    Viktigt att komma ihåg är ju att det är väldigt sällan en kvinna har en konstant cykel som har samma längd varje månad. För att undvika att missa LH stegringen kan det vara bra att basera testningen på den kortaste cykeln man har haft i de senaste 6 månaderna ifall man råkar ha en kortare cykel just den månaden man börjar testa.

    Har du absolut ingen koll på hur lång din cykel har varit, kan du börja testa från dag 6 i din cykel. Du kan då behöva många test, så det kan vara en idé att vänta en cykel och räkna hur lång den är.

    Fråga om du inte hänger med. Glad 

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Beautifuldarkness skrev 2013-05-13 12:37:13 följande:
    Hej Jessica!

     Jag är väldigt ny med det här med att försöka bli gravid och jag har en fråga. Jag har försökt läsa mig till vissa men det blir så olika svar. Jag ber om ursäkt om min fråga är en eventuell upprepning men jag chansar ändå:

    * Ska man absolut vänta tills en dag efter beräknad mens innan man tar cb eller kan man ta det några dagar innan?
    Hej Beautifuldarkness

    Du kan testa med våra test 4 dagar innan beräknad mens, men du måste då komma ihåg att använda morgonens första urin (hormonkoncentrationen är bättre då).  Får du negativt, men du tror att du kan vara gravid ändå, kan du vänta tills beräknad mens och göra ett nytt test.  Ibland om man testar tidigt kan gravidhormonet inte ha hunnit öka tillräckligt för att komma upp på något test. 

    Hoppas det hjälpte Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VaniljSoda skrev 2013-05-22 17:03:21 följande:
    Den brukar vara oregelbunden, tror jag stressar väldigt mycket i kombination till det. Ibland kommer den en gång per halvår, ibland var 3 månad, ibland 2 gånger på 1 månad. Ibland håller den i sig i nästan en månad i sträck. Så olika för varje gång. Blev flytt mitt i allt ihopa och så fick jag ju mensen för 2 ½ vecka sedan tror jag de är nu. Och så höll den i sig i nästan 2 veckor. Men självklart hittade jag ju inte på monitorn i tid så det blev inget denna gång heller. 
    Måste man starta monitorn i samband med första mensdagen? Går de inte ändå? Om man börjar med ett sånt där test direkt?  
    Jag beklagar verkligen över det.

    Om man vill använda monitorn till vad den är menad för så bör du vänta tills dag 1 och 5 i början av nästa menstruationscykel, när än den kommer nästa gång.

    Nu har jag inte gått tillbaka och läst genom trådarna och jag kommer inte ihåg om du tar någon medicin. Om du tycker att du har mycket besvär av dina oregelbundna cyklar, kanske det kan vara en idé att gå och diskutera med någon. Det finns behandlingar som eventuellt kan hjälpa dig att stabilisera din cykel!

    Om man börjar med monitorn i början av menstrutionscykeln så bör inte cykeln sträcka sig längre än 42 dagar. Monitorn ber om 20 teststickor maximalt, och naturligtvis om cykeln sträcker sig längre än 42 dagar sker ägglossning senare i cykeln, och då har monitorn redan slutat be om teststickor.

    Jag är ledsen att jag inte kan vara till större hjälp. Rynkar på näsan

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VaniljSoda skrev 2013-05-23 11:40:16 följande:
    Vem ska man vända sig till då? Vet att ungdomsmottagningen försökte med några piller, men dem gjorde bara saken ännu värre, och jag fick blödningar hela månaderna igenom. Så jag tröttnade och gav upp. Nej jag äter inga mediciner över huvud taget. 
    Hejsan Vaniljsoda

    En gynekolog borde kunna hjälpa och eventuellt komma fram till en lösning till dig.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Navina skrev 2013-05-25 12:53:46 följande:
    Hej!

    Jag har en fråga.

    Jag använder mig utav monitorn och är idag på dag 16 i min menscykel. Jag har fått utslag på hög fertilitet under fem dagar men idag missade jag att utföra ett test under testintervallet.

    Ska jag bara fortsätta som vanligt imorgon då eller hur ska jag göra?

     

    Hej Navina

    Det är ytterst viktigt att man utför alla test som leder upp till max fertilitet, annars kan monitorn missa hormonförändringen. Om du missar ett test kan du bara fortsätta som vanligt och utföra resten av testen, men man bör komma ihåg LH stegringen kan ha varit redan om den då som sagt skedde under dagen du missade att testa.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Mammas Lilla Ängel skrev 2013-06-06 17:40:56 följande:
    även om jag inte är  VIP medlem, får jag ställa en fråga till dig Jessica ändå?

    Det är såhär , att jag har blivit gravid två gånger.  Första gången 2010 men slutade i missfall (tidig), andra gången 2012 som slutade med att jag förlorade min son vid förtidig vattenavgång i vecka 22. han dog i min mage och jag var tvungen att genomgå en tuff och jobbig förlossning. Under dessa två graviditeter använde jag era clearblue + som visade tydligt att jag var gravid. Nu har vi sedan 8 månader tillbaka (direkt efter första mensen från förlossningen) försökt igen. tog oss 3år med förra graviditeten.

    Denna gången har jag köpt ert clearblue + igen. eftersom jag har varit extremt trött , haft jätte svullen mage och lite ömt i brösten emellanåt, och fått en pytteliten mini blödning idag vid sex på BIM -3. jag tog testet med morgonurin som man ska göra, använde en ren liten skål, doppade stickan och lätt den ligga plant som man ska göra.

    MEN.. direkt kom där upp en + tecken som höll sig ett tag, som sedan mattades ut och senare under dagen försvann. varför är det så? är det min kropp som är konstig efter vad jag gått igenom eller är det testet som är fel? Jag har inte sett det under mina andra två test som visade +. jag har tilloch med sparat testet från min sons graviditet och än idag (på lördag) 1år sedan jag testade det. Hoppas på ett svar, lurigt att det först visar svagt + som sedan efter 10 -15min försvinner och blir svagare. Man blir ju först hoppfull och sedan jätte besviken och ledsen..

    Mvh Malin
    Hej Malin

    Naturligtvis kan du fråga.

    Nu kommer svaret lite sent.

    Testet har en avläsningstid på 10 minuter. Om du har ett positivt svar (kontrollsträcket måste synas) inom de 10 minutrarna så har du ett positivt resultat, det spelar ingen roll om resultatet mattas ut och försvinner lite senare. Samma gäller för negativt resultat.

    Det är helt normalt att linjerna blir svagare eftersom testet reagerar och kommer att fortsätt att reagera efter att urin har satts dit. Därför är det väldigt viktigt att man har kontrollerar testet inom 10 minuter.

    Kram
    Jessica
     
  • Clearblue Expert
    Mandyyy skrev 2013-06-11 14:01:09 följande:
    helt klart Negativt test? Dyker det alltid upp ett "spök streck" på clear blues tester?



    Syns inte lika bra på bilderna. Testat 3-4 dagar innan förväntad M.

     
    Hejsan Mandyyy

    Det ser ut som du har en väldigt, väldigt svag positiv linje. Det kan helt enkelt bero på att du testar lite för tidigt. Testar man före mensen är det viktigt att använda morgonens första urin, nu vet jag ju inte om du har gjort det.

    Det bästa vore att vänta åtminstone 3 dagar och göra ett nytt test, direkt på morgonen.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    trippelm skrev 2013-05-29 07:28:40 följande:
    Hej Jessica!
    En konstig fråga kanske, men jag måste ställa den...
    Nu på morgonen glömde jag kissa på dagens sticka, så jag höll en liten kopp under och "skrapade av" några droppar urin (men det kanske även var lite sperma eftersom vi hade samlag igår kväll)... Monitorn visar på max, alltså ägglossning, och för att vara mig är det ca en vecka för tidigt i cykeln (dag 15 idag). Är det pålitligt eller är det jag som spelat montern ett spratt genom att inte kissat korrekt på stickan?? :)
    Hej trippelm

    Förlåt att jag svarar så sent.  Nu kanske jag kan fråga hur lång din senaste cykel var, om du har fått mens sedan du frågade?

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    trippelm skrev 2013-06-12 07:09:42 följande:
    Hej!
    Idag kom mensen, 14 dagar efter att monitorn visade ägglossning. Så den hade rätt. Nu börjar jag däremot bli orolig varför det aldrig tar sig för oss? Vi har försökt i snart 10 månader... :(
    Hej trippelm

    Det kan ta länge innan man blir gravid tyvärr.  Det kan kanske vara en idé för er att ha samlag även på de högfertila dagarna (om ni inte redan har det).  När östrogennivåerna är höga är det större chans att spermierna överlever längre och de har även lättare att simma i livmodern för att möta ägget.  När ni har försökt på naturlig väg 1-2 år kanske det är dags att söka experthjälp.  Kom även ihåg att i många fall är det mannen som står bakom orsaken till infertilitet i ett par (i ca 50% av fallen).

    Kämpa på, jag håller tummarna för att dig (er)!

    Kram,
    Jessica
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!