Inlägg från: Clearblue Expert |Visa alla inlägg
  • Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    Med kärlek skrev 2013-03-12 16:47:40 följande:
    Händer det något tok om man kissar längre än tre s. På test stickorna till monitorn?
    Hejsan

    Om man kissar på teststickorna längre än 3 sekunder finns det risk att man översvämmar teststickorna. Då rinner urin över antikropparna på teststripen och monitorn kommer antagligen inte att kunna läsa intensiteten på linjerna och kommer antingen a) läsa fel resultat eller b) besluta sig för att inte läsa teststickan överhuvudtaget och det blir samma sak som att inte utföra något test.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    gabbi81 skrev 2013-03-16 16:46:13 följande:
    Fick hög direkt denna gången? 2 staplar direkt istället för 1.. Hur funkar det?

    Hejsan Gabbi81

    Om du fick hög fertilitet så betyder det att monitorn har sett en ökning i östrogen, och det är fullständigt normalt att man kan se det redan från första teststickan. Glad
  • Clearblue Expert
    esiol skrev 2013-03-19 10:37:39 följande:
    Hej Jessica! Idag kom äntligen min mens efter lång väntan. Gårdagen trodde jag att jag blivit magsjuka då jag spydde fick lätt feber och ont i magen, har aldrig haft PMS besvär någonsin innan. Men idag kom mensen! Grejen är den att jag sovit ut och vaknade nyss och ska ju trycka igång min monitor för första gången. Spelar det någon roll vilken tid på dygnet man gör detta? Låter i instruktionerna som att det måste ske morgontid?

    Hejsan esiol

    När du trycker in m-knappen ställer du automatiskt in testfönstret, så du måste tänka på en lämplig tid för dig att testa. Vi rekommenderar att man ställer in m-knappen på morgonen så att man använder morgonens första urin då man testar.

    T.ex. om du trycker in m-knappen 09.00 kan du utföra test mellan 06.00-12.00.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    esiol skrev 2013-03-19 10:41:11 följande:
    .... Sedan glömde jag. Måste mensen komma igång ORDENTLIGT för att man ska börja ställa in M på monitorn?

    Ja, mensen måste ha kommit igång ordentligt. Glad
  • Clearblue Expert
    Demajbebis skrev 2013-03-20 06:41:45 följande:
    Idag äntligen kom det Max på monitorn!! Är helt överlycklig trodde ju att jag typ inte hade ägglossning eller nåt!! Nu ångrar jag att jag inte orkade mysa igår kväll når sambon ville, men räcker det att vi myser på nu idag o ett par dagar fram???

    Hej Demajbebis

    Eftersom monitorn kommer att visa max idag och imorgon är det dessa två dagar som du är mest fertil och ni kan mysa hur mycket som helst under de närmsta dagarna (och naturligtvis när som helst utöver det!).  Glad

    Nu vet jag inte 100% vilket blodprov du syftar på, men om det är progesterontestet så borde detta visa förhöjda värden av progesteron eftersom du har haft ägglossning. Ofta gör man testet cirka en vecka efter att man har haft ägglossning. Progesteron är viktigt eftersom det hjälper det befruktade ägget att fästa i livmodern, samt ger näring åt ägget i ett tidigt skede av graviditeten.

    Berätta hur det går!

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    OBS! Kroppen producerar progesteron under menstruationscykeln vare sig du är gravid eller ej, men om du ej har haft ägglossning brukar dessa nivåer vara låga och för att kontrollera nivån tar man ett blodprov ca en vecka efter beräknad ägglossning.
  • Clearblue Expert
    Demajbebis skrev 2013-03-20 16:58:17 följande:
    Hej igen. Jag var och gjorde testet idag, vet inte riktigt men det var min gyn som ville se om jag har ägglossning eller inte. Kommer det inte visa då? Måste man gå en vecka efter ägglossning? Kram

    Hejsan

    Det beror helt på vilket test du har gjort. Det är kanske bäst att du diskuterar med barnmorskan. Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    mammasusan skrev 2013-03-21 13:14:38 följande:
    Hej jag startade om min monitor den här cykeln efter att ha haft den liggandes i flera månader. Den ville ha första stickan på dag 6 & då visade den låg, men på dag 7 visade den hög fertilitet redan? Idag på dag åtta även då hög, ser att teststrecket på stickan är mycket starkare så starkt att den kan påvisa max redan imorgon, men det vet jag ju förstås inte med säkerhet.
    Undrar bara om detta kan stämma eller om min monitor har fått fnatt? Jag brukar få max allt från dag 11-13

    Hej mammasusan

    Hur lång är din menstruationscykel? Om du har brukat få max runt dag11-13 är hög fertilitet på dag 7 absolut inget onormalt. Bara följ med och testa, din max fertiliet kommer nog inom de närmsta dagarna. Glad
  • Clearblue Expert
    strumpan123 skrev 2013-03-21 18:54:49 följande:
    Funderar på att köpa en monitor men min mens försvann och har inte kommit tillbaka sen 30.e januari. Är det helt omöjligt att börja med den och börja testa för att se om man får någon ägglossning?

    Visst kanske blir helt skev inställning men man kan ju ändå mäta hormonet och se om det kommer något ägg ändå?
    Blir väl kanske att slösa en massa test och man kan väl ställa om den om och när mensen behagar dyka upp igen? 
    Eller tänker jag helt fel?
     

    Hejsan

    Om du vill använda monitorn så måste du vänta tills du får din mens. Du måste också ha cykelläng inom kriteriet, 21-42 dagar. Vi rekommenderar att man ska ha haft åtminstone två menstruationscyklar på raken inom 21-42 dagar, annars finns det risk att monitorn inte kan plocka upp dina hormonförändringar.

    VI har ju också de digitala ägglossningsteststickorna som man kan använda bara en dag om man vill. Men även där bör man veta sin cykellängd annars finns det risk att man bara slösar med en massa teststickor.

    Beklagar att jag inte kan vara till större hjälp.
  • Clearblue Expert
    mammasusan skrev 2013-03-22 10:15:26 följande:
    Min cykel ligger på 28-30 dgr, konstigt ändå med äl så tidigt. Dag 9 idag & än så länge hög fertilitet.


    Det behöver nödvändigtvis inte vara något konstigt, om du har haft max fertilitet mellan dag 11 och 13 de övriga månaderna, är det precis vad vi skulle ha förväntat oss att se! Den kan helt enkelt vara så att din luteala fas är lite längre, vilket inte är något problem. Glad
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!