Inlägg från: Clearblue Expert |Visa alla inlägg
  • Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    Akinna 77 skrev 2013-02-21 19:25:50 följande:
    Hej Jessica!

    Jag är på dag 10 i min cykel och fick max fertilitet på monitorn idag! Trodde att det skulle ta längre tid, har ju bara testat ett par dagar. Min menscykel är väldigt varierande i längd, allt från 21 (fast det är ovanligt) till 29 dagar, vanligast är dock 26-27 dagar. Innebär detta ganska tidiga resultat att cykeln kommer bli kort den här gången? 

    {#emotions_dlg.flower} 
    Hejsan

    Även om man har regelbundna menstruationscyklar kan tidspunkten för ägglossnigen variera med en dag eller två, men vanligtvis inträffar ägglossning mellan 12-16 dagar före beräknad mens. Hade du använt monitorn ett par månader hade man kanske kunnat se ett mönster på hur lång lutelfas du normalt har (från ägglossning tills mensen börjar), men eftersom det varierar så mycket mellan olika kvinnor är det omöjligt att säga huruvida din cykel kommer att vara kortare den här månaden. Om man går efter den lutealfas som räknas som medeltal, kan man kanske anta att din cykel kommer att vara aningen kortare den här månaden.

    Beklagar att jag inte kan vara till mer hjälp än såhär!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    fru kost skrev 2013-02-24 15:54:46 följande:
    HEJ Jessica

    En fråga till om morgonurin.. Antar att det är själva konceptrationen i urinet som gör att morgonurinet är det man ska testa från, att det har legat länge i urinblåsan. Om man inte kissar på säg 7 timmar fast man är vaken. Skulle det kunna räknas som morgonurin då?

    Det jag tänker på är att ibland just när jag jobbar natt så kan man gå ett helt pass utan att gå på toaletten och rent krasst kanske jag kan "morgonkissa" då direkt innan jag går och lägger mig på morgonen? eller måste man sova först?

    Elin         
    Hej Elin

    Vi rekommenderar moronurin eller urin efter den längsta sömnen, för den brukar oftast bestå av högsta koncentrationen hormoner. När man sover varken dricker/äter eller kissar man, vilket man kan anta du gör om du är vaken 7 timmar i sträck. Det är alltid bäst att försöka använda morgonurin så långt det går, men naturligtvis om du har skiftesjobb och du har ett testintervall inställt så är det inte så mycket annat att göra än att testa och hoppas att du har en tillräcklig koncentration i urinet.

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Pernilla1974 skrev 2013-02-24 16:45:57 följande:
    Är det nån som vet om man kan använda stickor som gått ut till monitorn???
    Utgångsdatum var december 2012 om jag minns rätt.
    Ska ev. köpa en begagnad monitor, och då följde de med stickor som gått ut!!

    / Pernilla

    Hej Pernilla

    Vi rekommenderar inte att man använder test stickor efter deras utgångsdatum, efterson antikropparna som ska plocka upp hormonerna på test stickorna har en halveringstid och kommer vidare att påverka sträcken på stickorna och hur monitorn läser dem.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Clearblue Expert skrev 2013-02-25 11:49:30 följande:

    Hej Pernilla

    Vi rekommenderar inte att man använder test stickor efter deras utgångsdatum, efterson antikropparna som ska plocka upp hormonerna på test stickorna har en halveringstid och kommer vidare att påverka sträcken på stickorna och hur monitorn läser dem.

    Kram
    Jessica
    PS. Man kan spara gamla test stickor för att omprogrammera monitorn t.ex.
  • Clearblue Expert

    Hejsan jabadabadoo

    Vilken tid på dagen hade du tänkt utföra test? Lättast är det att göra det på morgonen när man stiger upp, så om din mens kom igår mitt på dagen blir idag, Onsdag, dag 1. Du kan bara hålla in m-knappen runt den tid du hade tänkt utföra test tills nummer 1 kommer upp i displayen igen. Då ställer du också in ett testfönster som sträcker sig 3 timmar före m-tryck och 3 timmar efter.

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    123456 skrev 2013-02-26 19:55:33 följande:
    Jag vet inte för clearblue folket har inte svarat på detta ännu.

    Jag beklagar väldigt mycket, men jag är bara här för att svara på frågor angående produkterna. Vill ni veta hur man sänder vidare paket eller inte vet var era paket har lämnat, måste ni kontakta arrangörerna, vilket i detta fall är familjeliv.

    Jag försöker hjälpa så gott jag kan och skicka vidare era förfrågningar iallafall!

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert

    Hej Lena

    Du kan titta på tabellen nedan (ursäkta att den är på engelska, men jag tycker den är så bra!), som illustrerar LH hormonets utveckling i menstruationscykeln. Som du ser ökar inte LH särskilt mycket i början av cykeln, det kan t.o.m. gå neråt lite grann. När ett ägg är moget, ökar det drastiskt (LH stegring).

    Så om du har sett LH-linjen lite svagare en dag och starkare en annan, är absolut normalt!Glad

    Linjerna på teststickorna är LH och östrogen. Det har otroligt stor betydelse hur du utför testen (dvs. tillräckligt med sekunder i urinstrålen/urinprovet).

    Hoppas det hjälpte med dina funderingar.

    Kram
    Jessica

  • Clearblue Expert
    Med kärlek skrev 2013-03-01 08:02:12 följande:
    Jessica; jag fick mens igår kväll/ natt .. Startade monitorn för första gång idag.. Det blev alltså dag 1 i rutan. Dessutom startade jag den ca kvart i åtta.. Börjar jobba mellan halv 7 och halv nio på veckorna, min undran är om jag gjorde korrekt? Ha en bra dag
    Hej Med kärlek,

    Förlåt för att det har tagit en stund för mig att svara. Du har gjort alldeles korrekt. Nu behöver du endast komma ihåg att eftersom du tryckte på m-knappen 07:45 kan du utföra test mellan 05:45-10:45 och att monitorn kommer att be om första teststickan på dag 6. Berätta hur det går för dig.

    Annars ska du ha en fin helg! Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Demajbebis skrev 2013-02-28 17:42:11 följande:
    Med kärlek: Samma här:( idag kom den! Tror jag iaf, är fortfarande brunt men kommer mer och mer så antar att det är mensen. Jessica, tycker du jag ska vänta tills det kommer rött blod eller kan jag börja idag trots att det bara kommer brunt??
    Hej Demajbebis,

    Den dagen som mensen kommer igång "på riktigt" och du behöver använda trosskydd räknas som dag 1. Om den kom sent på dagen och du utför test tidigt på morgonen, räknas dagen efterpå som dag 1. Du trycker bara på m-knappen runt den tidspunkt du vill testa. Råkar du att missa att trycka igång monitorn på dag 1 gör det ingenting, du kan ställa in monitorn ända upp till dag 5 i cykeln. Bara håll in m-knappen tills rätt cykeldag visas i displayen (1-5).

    Ha en trevlig helg Glad

    Kram
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Trasslet skrev 2013-03-05 05:44:08 följande:
    Näe, jag har börjat yra. Dag 12 var det och fortfarande LF.
    MEN... nu på morgonen står den på Max helt plötsligt!! :O :D

    Hej Trasslet!

    Finemang, då är allt i ordning! Då får man väl bara önska lycka till Skrattande
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!