Inlägg från: Clearblue Expert |Visa alla inlägg
  • Clearblue Expert

    Clearblue - fråga Jessica!

    grodis skrev 2013-02-11 20:41:40 följande:
    Oh, jag kom på en fråga! Glad
    Om jag aktiverar monitorn tex kl 9:00 då kan jag som tidigast göra ett urinprov kl  6:00.
    Men om jag måste kliva upp och kissa på natten, måste jag spara urinet då i en plastmugg eller kan jag kliva upp inom den testperioden jag har ställt in fast jag har kissat under natten?

    Hej grodis,

    Det är korrekt, om du trycker på m-knappen kl. 09.00 kan du göra ett test tidigast 06.00. Vaknar du senare än kl 02.00 på natten och måste kissa bör du samla upp urinen och testa när intervallet öppnar. Ha åtminstone 4 timmars urin som regel så ska det gå bra!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    gabbi81 skrev 2013-02-11 21:10:46 följande:
    Jag blev jätteförvånad när jag hämtade ut mitt paket. Hade förväntat mig en bok som jag hade beställt.
    Kopplade aldrig att sms:et var från Familjeliv.  Thank U CLEARBLUE & Familjeliv!! 

    Helt underbart paket! Har satt igång min monitor på dag 5 eftersom jag fick min mens i måndags.

    Är nog väldigt påläst då det känns som jag har länsat Google på all information runt hjälpmedel och önskan/information om att få barn.

    Jag fyller 32 år i sommar och min sambo fyller 29. Inga tidigare graviditeter. 
    Jag har en cykel på 30-36 dagar. Känner bara av min ägglossning ibland så monitorn kommer att vara till stor hjälp. 
    Vi har försökt i drygt 1,5 år. 

    Hoppas verkligen att monitorn kommer att hjälpa oss på vägen.

    Lycka till alla!! Hjärta 

    Hej gabbi81,

    Vad du roligt att du är med! Spännande att försöka med första bebisen. Glad

    Monitorn kommer att vara ett bra hjälpmedel!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VEA skrev 2013-02-11 22:16:23 följande:
    Jag fick min mens i söndags (under förmiddagen). Ska jag ställa in min monitor på dag 2 eller 3? Tänkte ställa in dag 3 imorgon under en bra "testtid" men blev förvirrad över vilken dag jag ska ställa in när jag läste instruktionsboken.
    Först väljer du ett testintervall, samt när du ska trycka på m-knappen.

    Om du t.ex. väljer ett testintervall mellan 06.00 och 12.00, trycker du m-knappen 09.00. Börjar din mens efter kl. 09.00 blir följande dag dag 1 i din cykel. Börjar din mens före kl. 09.00 blir samma dag dag1. Kom ihåg att mensen ska komma igång ordentligt och du måste använda trosskydd.  Glad

    Hoppas det hjälpte!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VEA skrev 2013-02-11 22:16:23 följande:
    Jag fick min mens i söndags (under förmiddagen). Ska jag ställa in min monitor på dag 2 eller 3? Tänkte ställa in dag 3 imorgon under en bra "testtid" men blev förvirrad över vilken dag jag ska ställa in när jag läste instruktionsboken.

    Hej VEA,

    Nu kan du tänka på när vill du testa och när vill du trycka in m-knappen. Välj m-knappstidspunkt och om mensen började efter det bör du vänta till nästa dag att ställa in monitorn.

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    fru kost skrev 2013-02-11 20:33:04 följande:
    Hej hej Jättekul och väldigt spännande att få vara med i den här gruppen och va bra att vi får en expert som svarar på frågor :) Jag är 32 år i vår och min sambo är ett år äldre. Slutade med P-piller i september men än har inget hänt på bebisfronten. Ska bli riktigt skönt för alla hjärnspöken och anspänningar att få så mycker hjälp av clearblue som vi får. Det känns som om man får tillbaka kontrollen. Jag några för många dagar efter mens så jag får tyvärr vänta en stund innan jag kan dra igång. Jag har inte läst på något om monitorn än, men jag tänkte... är den känslig för vilka tider man testar sig? Jag jobbar tre-skift så ibland är morgonurin kl 5 på morgonen, ibland kl 5 på eftermiddagen.. spelar det någon roll?

    Hej fru kost,

    Det är lite knepigt med skiftesjobb, men det ska nog gå bra! Glad

    Om du har 3-skiftesjobb antar jag att du jobbar något i stil med

    06.00-14.00
    14.00-22.00
    22.00-06.00

    Vilka skift jobbar du mest av? Du bör tänka på att ställa in ett testintervall så att det är så bekvämt som möjligt för dig. T.ex. ett testintervall mitt på dagen så att du kan testa efter nattskift kan vara en idé och före kvällsskift. Du kan ställa in det så att det överlappar när skift 1 slutar och skift 2 börjar. Då bör den enda urinen du behöver samla upp vara urinet från tidig morgon när du börjar morgonskift (och eventuellt kvällen om du vaknar väldigt tidigt på morgonen och testintervallet inte har öppnat ännu). Då kan du bara testa med det när du kommer hem på eftermiddagen. Glad

    Jag hoppas att det inte var alltför krånglig förklaring.

    Jag kan ta ett exempel. För ovanstående skift kan ett testintervall mellan 09.30 och 15.30 passa.

    06-14. Du samlar upp urinet på morgonen och gör ett test när du kommer hem från jobbet.
    14-22. Du gör ett test när intervallet öppnar på morgonen. Om du måste kissa före 09.30 bör du samla upp urinen.
    22-06. Du ställer väckaren och gör ett test när du vaknar på eftermiddagen före fönstret stänger.

    Hoppas det hjälpte. Du måste ju också tänka på hur långt du har till jobbet osv. så att testintervallet inte stänger för tidigt.

    Hoppas det hjälpte lite!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    Lva82 skrev 2013-02-12 09:49:35 följande:
    Hej!
    Är det alltid senast dag 9 man börjar med stickor? Eller kan den börja vilja ha stickor senare?
    Häls. Lena 

    Hej Lva82,

    Det är korrekt, den bör be om den första teststickan senaste dag 9 beroende på din tidigare information i monitorn (mellan dag 6-9). Glad

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VEA skrev 2013-02-12 10:14:17 följande:

    Pergotime stimulerar ju ägglossning så det borde vara ett perfekt komplement till Clearblue samtidigt. Och när jag tog Pergotime första gången ombads jag att testa med ägglossningsstickor för att se när jag hade ägglossning. Borde vara detsamma nu men denna fång har jag bättre hjälpmedel tänker jag. Börjar min andra kur snart nämligen. När min mens varit oregelbunden så har det varit innan jag fått behandling med pergotime. Och max två gånger per år kanske. Annars har jag en relativt regelbunden mens på 27-32 dagar. Så tänker att Pergotime borde inte spela någon in?

    Hej VEA,

    Som jag redan nämnde tidigare nämt så påverkar inte Pergotime monitorns funktion i sig, så den borde kunna ge riktig information åt dig även under kurens gång.

    Lycka till!
  • Clearblue Expert
    Emelie120804 skrev 2013-02-12 14:02:33 följande:
    Hej Jessica,
    jag är just nu mitt i min cykel (troligtvis ÄL på fredag) och måste vänta ett tag på att använda monitorn, men har jag förstått det rätt att det, när det väl är dags, ska ställas in en testtid som sedan fungerar +/- 3 timmar?
    Behöver jag slå på monitorn för att få veta att det är testdag, eller får jag veta det dagen innan?
    Ska bli spännande det här, med stundande stambyte i lägenheten! 

    Hej Emelie,

    Ja, tyvärr måste du vänta tills nästa cykel börjar innan du kan börja använda monitorn. När du trycker på m-knappen ställer du automatiskt in testintervallet som är som du säger +/- 3 timmar. Monitorn kommer endast att be om test om du öppnar monitorn inom detta tidsintervall. Öppnar du före/efter kommer du inte att kunna göra något test. Monitorn kommer inte att meddela dig så du måste komma ihåg när du tryckte in m-knappen i början av cykeln och öppna monitorn runt den tidspunkten.

    Det som är bra att veta är att monitorn ber om test stickor i set om 10 st. I första cykeln kommer monitorn att be om den första test stickan dag 6 (eftersom den inte har någon tidigare information om dig i minnet). Därefter kommer följande test på raken. Om monitorn inte ser din LH stegring med de första 10 test stickorna, kommer den automatiskt att be om 10 st fler.

    Du kan ju alltid testa med de digitala test stickorna denna månad, eftersom det är för sent att sätta igång monitorn.

    Lycka till! Glad

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    trippelm skrev 2013-02-12 14:53:44 följande:
    Hej Jessica,

    Jag är 27, min sambo 32 och vi har varit tillsammans i drygt två år. Vi slutade använda skydd i augsti/september 2012 någon gång. Jag har sedan tidigare använt p-piller sedan jag var 22. För 7 år sedan gick jag ner väldigt mycket i vikt och har aldrig haft regelbunden mens, varken för eller efter. Men när jag vägde som mest kunde mensen vara borta i ett halvår ibland... Jag har aldrig varit gravid eller fått missfall. Nu är mensen mer regelbunden.

    Håller tummarna för oss och alla er andra i gruppen! Ska bli kul att följas åt :) 

    Hej trippelm,

    Trevligt att du är med här! Glad Det kan vara jobbigt att hålla reda på ägglossningen om man har väldigt oregelbundna cyklar. Förhoppningsvis har du nytta av de hjälpmedel du fått!

    Låt oss veta hur det går för dig!

    Kram,
    Jessica
  • Clearblue Expert
    VEA skrev 2013-02-12 15:28:57 följande:
    Hur lång inkubationstid räknas till morgonurin? Brukar nämligen kissa mitt i natten

    Om du går upp och kissar under natten och du testar på morgonen, kom ihåg när ditt testintervall öppnar. Om du vaknar och det är mindre än 4 timmar tills testintervallet öppnar, sparar du urinen.Om det är mer än 4 timmar tills testintervallet öppnar, kan du spara och kissa när testintervallet öppnar. Urinen du samlar upp kan du spara i 12 timmar. Om du sparar urinet i kylskåp, kom ihåg att låta urinet bli rumsvarmt innan du testar.

    Hoppas det hjälpte!

    Kram,
    Jessica
Svar på tråden Clearblue - fråga Jessica!