• SpanskaFlugan

    Har du smöret i kylen eller skafferiet?

    Kanske en fånig fråga men en kompis och jag diskuterade det eftersom vi båda har smöret i en låda i skafferiet. Hon sa att det är det vanligaste sättet att förvara smör på. Jag tror å andra sidan att det är rätt ovanligt. Så var av ni smöret egentligen?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du smöret i kylen eller skafferiet?
  • VictoriaJ02

    Även om bregott inte är nyttigt, så är det det godaste smöret.

  • Feryusu
    VictoriaJ02 skrev 2013-09-19 15:26:58 följande:
    Även om bregott inte är nyttigt, så är det det godaste smöret.

    Vad är det för onyttigt med det?
  • chrissandra

    Kul att läsa denna tråd.
    Baksmör, bordssmör och steksmör är helt nya ord för mig. Skrattande

    Vi använder smör till stekning och bakning men till mackorna har vi Bregott p.g.a. att det är bredbart direkt från kylen.
    Tyvärr har det blivit sämre efter det bara består av 75% fett, tidigare var det 80%.   

    Ordet bordsmargarin är bekant men används aldrig hos oss. Jag tänker på Flora, Lätt&Lagom och sånt när jag hör det.

  • Hannah76
    chrissandra skrev 2013-09-19 16:40:11 följande:
    Kul att läsa denna tråd.
    Baksmör, bordssmör och steksmör är helt nya ord för mig. Skrattande

    Vi använder smör till stekning och bakning men till mackorna har vi Bregott p.g.a. att det är bredbart direkt från kylen.
    Tyvärr har det blivit sämre efter det bara består av 75% fett, tidigare var det 80%.   

    Ordet bordsmargarin är bekant men används aldrig hos oss. Jag tänker på Flora, Lätt&Lagom och sånt när jag hör det.

    Precis så har vi det här hemma.Glad
  • Jag är bara jag

    Självklart i kylen eftersom smör är en kylvara. Har visserligen stort "kan-gå-in-i-skafferi",men ingen ventil där så det är i princip rumsvarmt därinne. Använder inte mycket smör,steker mest i olja,ibland smör och bakar nån gång emellanåt och då använder jag alltid smör. Stor skillnad på småkakor gjorda på smör eller margarin vilket mina gäster brukar känna också. På mackan kan man däremot inte ha det,stenhårt och alldeles för fett.

  • Emmis

    I kylen eftersom vi inte har något skafferi som håller kyla så det räcker.

  • Themis
    VictoriaJ02 skrev 2013-09-19 15:26:58 följande:
    Även om bregott inte är nyttigt, så är det det godaste smöret.
    Källa på det?

    Här är en liten åsikt från någon med hyfsade kunskaper:

    pagina.se/filer/becel.pdf
    Whenever you get mad, just think of a Tyrannosaurus rex trying to masturbate. /unknown
  • Rocket Mania

    Hoppsan, fel knapp!

    Gör ett nytt försök då:

    Vi har inget kallskafferi så smöret står i kylen. Vi använder



    att steka i och



    på mackan

    Hoppas alla tog fram sin finaste penna och antecknade?
     


     
  • Lindsey Egot the only one
    Rocket Mania skrev 2013-09-20 09:28:37 följande:

    Hoppsan, fel knapp!

    Gör ett nytt försök då:

    Vi har inget kallskafferi så smöret står i kylen. Vi använder



    att steka i och



    på mackan

    Hoppas alla tog fram sin finaste penna och antecknade?
     


     
    Det smöret du använder till att steka i är även ett smör man kan ha på smörgåsen dvs kärnad grädde.
Svar på tråden Har du smöret i kylen eller skafferiet?