• Surpuppan

    Apropå pulversås

    Apropå Mästerkocks-kandidaten som körde med pulversås, så undrar jag hur många som verkligen gör det i vardagen. Det är ju så sjukt enkelt att fixa egen sås (currysås, brunsås osv) att det tar lika lång tid att fixa pulversås. Vill man ha sås som är lite jobbigare att göra själv (bea, salsa, remoulad tex) köper man väl oftast färdig på burk - eller?

    Nyfiken att se hur ofta man gör pulversås i verkliga livet!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Apropå pulversås
  • fluu

    Aldrig. Det är inte direkt svårt att göra egen och allt som oftast kan inte jag och dottern äta färdiga såser.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Molgan 008

    Salsa köper jag, annars gör jag såser från grunden. Billigt, gott och snabbt i de flesta fall.

  • Purpurbräcka

    Jag gör oftast sås själv men ibland blir det pulverbearnaise. Kunde inte rösta...


    I skuggan av varje stor man står en kvinna med känslig hy.
  • Queenie70

    Ungefär 50/50. Tycker pulversås kan vara helt ok om man piffar till den. Utmärkt vardagsalternativ. Jag vet hur man gör sås, är bra på att göra sås, men att säga att det är preeeciiiis lika lätt att göra egen låter mest som hybris. Det är inte alls lika snabbt och smidigt.

  • KimPossible

    Jag kan inte rösta, eftersom det varierar. Ibland kör vi pulver, ibland gör vi egen och ibland köper vi helt färdig. Beror på vad vi är sugna på.


    Never let your sense of morals get in the way of doing what's right.
  • SR87

    Gör nästan alltid sås själv. Ibland köper vi bea på burk (ica selection 3 peppar är galet god!!) Sen händer det även att vi köper pulver, men nu var det väldigt längesedan och de gånger vi köpt det har det varit brunsås.

  • Surpuppan
    Queenie70 skrev 2014-01-12 20:44:33 följande:
    Ungefär 50/50. Tycker pulversås kan vara helt ok om man piffar till den. Utmärkt vardagsalternativ. Jag vet hur man gör sås, är bra på att göra sås, men att säga att det är preeeciiiis lika lätt att göra egen låter mest som hybris. Det är inte alls lika snabbt och smidigt.

    Fast jag tycker det är lika lätt, om inte lättare. När jag gör egen sås gör jag buljongsås, men i pulversås ska det oftast vara mjölk och då bränner den fast varenda gång.
  • Billy

    Körde pulver i många år, för att jag inte kunde göra sås. Nu gör jag enkla men goda såser och pulver kommer inte in här mer. Äter inte färdiga såser. Vispgrädde är ett måste, inga slaskiga lågprocentare.

  • Choppen
    Billy skrev 2014-01-12 23:02:47 följande:
    Körde pulver i många år, för att jag inte kunde göra sås. Nu gör jag enkla men goda såser och pulver kommer inte in här mer. Äter inte färdiga såser. Vispgrädde är ett måste, inga slaskiga lågprocentare.

    Grädde = kärlek (och goda såser!)
Svar på tråden Apropå pulversås