Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Varför hatar folk MP?

    FDFMGA skrev 2015-10-20 21:23:06 följande:
    Nej, inte synonymt.

    Snarare alliansväljare som anser att Alliansen skulle vinna på att knyta an till SD.

    Min uppfattning är att den här tråden inte påverkar någon person som är miljöpartist eller som har åsikter som ligger nära MP:s överhuvudtaget.

    Själv tycker jag att Notariatet/Kvammen/Runes/Jamku/Evighetsmaskin etcetera angav tonen när han startade tråden och att hans epigoner är rätt tonsäkraSolig
    Tack, men varför skulle det vara "skrikigt" om Alliansväljare skulle anse att de kan vinna på att ta stöd av (sd)? Var har du fått uttrycket ifrån?

    (Nej, den här tråden påverkar säkert ingen. Varför skulle just denna tråd vara ett undantag? De överlägset flesta inläggen tycker jag varkar göras av personer som redan har en mycket klar politisk hemvist som de inte har tänkt ändra på)
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-10-21 08:15:19 följande:
    Frågan är väl om självinsikt är bästa gren för någon överhuvudtaget.

    Det kan väl den här tråden vara ett gott exempel påSolig
    Du har helt klart en poäng där! Ändå, du tyckte tydligen att "skrikhögern" var ett bra begrepp. Vad skall vi då kalla den del av vänstern som vill samarbeta med postkommunisterna i (v)?

    Jag tror att jag helst inte vill använda något nedsättande epitet om dem över huvud taget. Det känns mer seriöst så.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-10-21 10:37:36 följande:
    Vi har haft den där diskussionen tidigare. Din uppfattning var att det är lika illa att samarbeta med V som med SD.
    Jag delade inte den uppfattningen då och gör det inte nu heller.

    Kommunismen som samhällsideal är i princip död och begraven sedan länge, medan däremot rasismen och isolationismen i allra högsta grad rör på sig.

    Jag tycker "skrikhögern" är bra därför att det sätter namn på en åsiktsinriktning som är ganska vanlig numera och dessutom rätt högljudd.
    Nej, visst är det så att vi inte är överens. Det behöver vi inte nödvändigtvis vara, för mig hade det räckt bra om du hade kunnat inse att det är en rimlig hållning för den som i högre grad än du själv tar avstånd från (v).

    Att kommunismen skulle vara död kan jag inte hålla med om. Det finns gott om inflytelserika människor som i praktiken hävdar dess ideal även om de inte nödvändigtvis använder ordet, lika litet som (sd):are använder ordet "rasism".
    (sd) utsätts åtminstone för ett hårt tryck att utesluta sina rasister medan ett motsvarande tryck på (v) att isolera och utesluta sina kommunister är totalt icke-existerande.

    Att du inte gillar jämförelsen har jag full förståelse för. En (sd):are skulle nog inte heller göra det.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-10-21 12:22:45 följande:
    Du är alltså missnöjd med allianspartiernas nuvarande sätt att förhålla sig till V respektive SD.

    Vad förordar du - att Alliansen börjar samarbeta med SD eller att de kräver att S och MP inte ska samarbeta med V som ett villkor för att överhuvudtaget samtala med regeringen?
    Nu läser du in en massa som jag inte har skrivit. Det jag hävdar är att (sd) och (v) borde behandlas på samma sätt, då de har en (enligt mig) lika sjaskig historia under i stort sett samma tid.

    Om detta sätt sedan är att man isolerar dem eller samtalar med dem om enskilda frågor är en annan sak, det jag vill se är litet konsekvens. Det har vi inte idag när (v) betraktas som rumsrent och (sd) som icke så.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-10-21 17:27:15 följande:
    Jag kan inte se att jag läser in något. Du är anhängare till Alliansen och menar att dessa partier, eller åtminstone ditt parti, M, ska behandla SD och V på samma sätt. Det innebär rimligen att du antingen anser att de ska avbryta allt samarbete med V, alternativt börja samarbeta med SD.

    Möjligen att jag hårddrog det där med att de inte borde samarbeta med regeringen om regeringen i sin tur samarbetar med V. Där kan man ju tänka sig att du anser att det är ok om V:s representanter sitter i ett rum bredvid och S och MP under samtalen drar sig undan lite då och då för att stämma av med V vad man hittills kommit fram till och förmedla V:s synpunkter tillbaka till allianspartierna.

    Har för mig att förhandlingar mellan palestinier och Israel kan ha sådana inslagSolig
    Nej, som vanligt gör du dina helt egna tolkningar. Det är sådant som gör diskussioner här rätt tröttsamma.

    Läs vad jag skrev: (sd) och (v) borde behandlas på samma sätt.

    Det har inget med varken (m) eller Alliansen att göra.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-10-21 19:24:22 följande:
    Nej, i vanlig ordning - skulle jag en smula blygsamt vilja påstå - för jag ner dina synpunkter till en mer konkret nivå - eller politik i praktiken om man så vill.

    Du vill eller kan alltså inte svara på vilket sätt SD eller V ska behandlas men du menar att det måste vara på samma sätt.
    Nej, du förvränger det jag skriver till att bli något annat och jag har förklarat varför. Det är oerhört trist och inspirerar inte till dialog.

    Jag är i den här diskussionen inte riktigt intresserad av vilken lösning man väljer i förhållande till (v) och (sd), så länge man är konsekvent. Det är man inte idag. Det är också det jag har skrivit i inlägg #2543 och #2541. Det är inte samma sak som att jag inte kan eller vill svara. Jag skulle kunna ta ställning men anser det vara irrelevant i frågan om konsekvens.

    Jag tror inte att det här leder någon vart. Diskussioner kan vara intressanta men inte ett ständigt förvrängande av det man skriver.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-11-07 11:44:26 följande:
    Jag är ju alltid saklig och neutral som du vet.

    Vad tycker du förresten om att 20 procent av moderaterna tror på chemtrails. Tror du som jag att det kan handla om skrikhögern....
    Stor humor!
    Jag hoppas bara att den var avsiktlig?
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-11-07 14:18:02 följande:
    Tja, vad tror du?

    Kan det vara så att de som inte tillhör skrikhögern har lättare att hålla distans till sig själva i och med att de inte behöver lägga så mycket energi på att hitta på öknamn på politiska meningsmotståndare.

    Annars finns det väl en tydlig tendens hos vissa allmänborgerligt konservativa väljare att se de egna åsikterna som objektivitetens fader.

    Och så måste jag fråga vad du anser om att var femte moderat tror på chemtrails, stor humor tycker jagSolig
    Jag tror inget alls, det var däför jag var osäker på ifall humorn var avsiktlig eller inte.

    Chemtrails är förstås enbart trams. Tyvärr framgick det ite hur de hade ställt frågorna i den där undersökningen, vilket underlag de hade eller siffror för alla partier på alla olika konspirationsteorier.
  • Mentat
    FDFMGA skrev 2015-11-07 16:41:33 följande:
    Nej, jag vet. Det var därför jag tyckte det var lite roligt att skruva till det. Jag tror att det är något som blivit väldigt mycket fel i den undersökningen.

    Och nej - jag är inte alltid saklig och neutral, det var alltså ett exempel på självironi.

    Är du alltid saklig och neutral?
    Neutral är jag ju per definition inte eftersom jag har en partipolitisk åsikt. Däremot strävar jag alltid efter att bygga min argumentation på verifierbara fakta, ja.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?