Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Varför hatar folk MP?

    themia skrev 2015-04-28 19:42:01 följande:
    Fel, det renaste vi har som klarar våra behov, är effektivare energianvändning Potentialen är enorm, flera svenska kommuner satsar på att bli helt självförsörjande på el inom några få år
    Hur skall de klara effektbalansen?
  • Mentat
    themia skrev 2015-04-28 20:27:33 följande:
    Som du såg i min korrigering så skrev jag fel i hastigheten, men inte helt fel ändå.

    Många större och mindre vind- och solanläggningar spridda över landet, gör elnätet betydligt mindre sårbart och smart styrning korrigerar automatiskt mot snedbelastningar.
    Nej, det klarar de inte av om det inte blåser på vintern och sådana situationer kommer att uppstå. Så frågan kvarstår: Hur skall de klara effektbalansen? Har de ens tänkt på det eller tyckte de bara att "förnybart" lät trevligt?

    Det gör det, men det räcker inte för att det skall fungera.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2015-04-29 09:30:12 följande:
    Det gör de inte.

    Om de inte har gas- och oljekraftverk i reserv.

    Men låt inte det hindra.
    Ja, det var ju så de hanterade nedläggningen av Barsebäck: Att man startade kolkraftverket Öresundsverket som hade legat i malpåse.

    Utsläppen av CO2 ökade rejält men sådant bekymrar inte (mp) och varför skulle det det? De ställs ju inte till svars i media för följderna av sin politik och kan alltså fortsätta propagera för en energipolitik som bygger på drömmar och luftslott.
  • Mentat
    themia skrev 2015-04-29 20:08:48 följande:
    Enligt SMHI blåser det mest vintertid (vilket nyligen fick Folkpartiledaren Jan Björklund att generat backa).
    Beträffande energibalansen, så anser marknadens aktörer att det går att hantera, och jag litar mer på dem än på dig.
    Att det i snitt blåser mer på vintern än på sommaren är irrelevant i förhållande till det faktum att det ibland inte blåser alls.

    Frågan är alltså fortfarande obesvarad: Hur tänker man klara effektbalansen? Hittills har varje svar förstärkt intrycket av att man inte har tänkt på det alls.
  • Mentat
    themia skrev 2015-05-01 16:35:53 följande:
    Jag vet inte om du är dum eller om du bara låtsas.

    Om Sverige någon enstaka gång släpper ut för mycket CO2 från energiproduktionen på grund av extrem kyla en vinterdag,
    så måste du, om du ska jämföra, räkna med Sveriges totala utsläpp från alla övriga källor under samma tid, inklusive din bil.

    Men nu är jag trött på den här diskussionen.
    Ha en skön helg!
    Ja, men å andra sidan släpper inte kärnkraften ut någon CO2 alls. Jag tolkar dig som att du alltså har insett att man behöver installera baskraft i systemet för at tklara effektbalansen och tänker dig att man gör det med fossileldade kraftverk, så som öresundsverket startades när Barsebäck lades ner?

    Jag tycker ju att det är en bättre lösning att inte bygga fossileldade kraftverk alls utan nya, moderna, kärnkraftverk - åtminstone om man bryr sig om klimatet!
  • Mentat
    themia skrev 2015-05-02 00:37:36 följande:
    Vi ska inte bygga några fossileldade kraftverk, vi ska minska elförbrukningen genom effektivare användning och bygga ut de hållbara alternativen.
     
    Ja, det är ju den grundläggande trosbekännelsen. Kruxet är bara att den fortfarande inte tar hänsyn till effektbalansen, nu åtminstone för fjärde gången.

    Det förstärker för varje gång intrycket: (mp):s energipolitik bygger på drömmar och önsketänkande som inte fungerar i verkligheten. Effektbalans är ett begrepp (mp) helt enkelt inte förstår.
  • Mentat
    Tom Araya skrev 2015-05-12 11:11:48 följande:
    Kritierierna är verkligen inte uppfyllda, det är fakta.
    Det vore ju synd att påstå att den palestinska regeringen kontrollerar sitt territorium,
    Villkoren är i så fall betydligt bättre uppfyllda i fallet Somaliland som regeringen inte har några som helst planer på att erkänna. Varför då kan man ju fråga sig?
  • Mentat
    themia skrev 2015-05-19 22:10:22 följande:
    Är du medveten om att vintertid går praktiskt taget  all produktion från kärnkraften till uppvärmning av bostäder, ett enormt slöseri
    Personligen anser jag det vara synnerligen nyttigt att få värme i mitt hus på vintern, det är då jag behöver den. Du menade kanske att denna uppvärmning kunde ske på annat sätt? För all del, vilket då?
  • Mentat
    themia skrev 2015-05-20 12:20:26 följande:
    Eftersom jag inte vet hur du värmer ditt hus, kan jag inte kommentera.
    Om du värmer med direktverkande el finns flera alternativ.
    Prova Google
    Nej, det där är ett totalt ickesvar "Prova Google".
    Det är du som påstår att det är ett stort slöseri att värma huset med el och jag frågar vad du anser vara bättre.

    Jag har luftvärmepump och elelement som komplement till det men hela uppvärmningen baseras på el. Vilket energisystem anser du att mitt hus borde ha, varifrån tar vi den energin och vad kostar det att bygga om huset för att passa den visionen? Den sista frågan kan jag söka svar på själv om du svarar på de frösta två.
  • Mentat
    Linnea1994 skrev 2015-08-18 13:26:30 följande:
    Och vad har dom gjort för jobben då? Det har dom haft god tid på sej att göra något åt eftersom dom suttit vid makten 10-11 månader.

    Tror ni för övrigt att ekonomin kommer börja blomstra mer när straffskatter på drivmedel mm kommer öka?
    De har väntat på att konjunkturen skall ta fart, vilket vi börjar se tecken på nu ute i Europa. Att deras egen politik minskar antalet jobb fastställde ju finansdepartementet själva i sin kommentar till budgeten...
Svar på tråden Varför hatar folk MP?