• Äldre 15 Nov 21:12
    243232 visningar
    4245 svar
    4245
    243232

    Varför hatar folk MP?

    familjenstyg skrev 2015-11-15 19:47:41 följande:
    Tanken på¨att skicka ut avfallet i rymden är inte ny men har en stor brist. Det förekommer olyckor vid raketuppskjutningar och om en raket med en last av radioaktivt avfall förolyckas på hög höjd kommer avfallet att spridas ut över jorden. Vilket inte är särskilt lyckat.
    Idén har fler brister: Det är inte mycket i volym men det är väldigt mycket i tyngd som i så fall skulle skickas upp i rymden och är det något man vill spara på vid raketuppskjutningar så är det vikt. Nej, den idén är inte realistisk.

    Dessutom är den totalt kontraproduktiv. Rataxes har helt rätt i att det är alldeles för värdefullt för att grävas ner när det kan bli bränsle på nytt.
  • Äldre 26 Nov 07:04
    KillBill skrev 2015-11-25 21:01:52 följande:

    Jag lovar dig, så pragmatiska som Miljöpartiet har visat sig vara kommer vi aldrig få se Sverigedemokraterna. Du har väl inte glömt när Mattias Karlsson stod i TV-rutan och skanderade att SD skulle fälla varje regering och varje budgetproposition som lade fram förslag som gick SDs invandringspolitik emot. Det var tamejtusan motsatsen till att vara pragmatisk och är också anledningen till att SD inte släpps in i ett regeringssamarbete.


    Om vi skall vara noggranna så sade han faktiskt inte riktigt så utan att "Sverigedemokraterna kommer att agera för att försöka fälla varje regering, varje budgetproposition som lägger fram förslag om en ökad invandring.".

    Eftersom invandringen redan då låg på en nivå skyhögt över vad (sd) gillade kunde man fortfarande bedriva en politik som medger en långt högre invandring än den (sd) ville se så länge man inte förde en politik för att öka den - åtminstone om vi skall tro på vad (sd) själva såger.
  • Äldre 20 Dec 15:26
    JohanKL skrev 2015-12-02 18:06:07 följande:

    Jag tillhör den så kallade skrikhögern men skulle inte gå så långt att säga att jag hatar MP. Att börja gråta i TV är dock inget som inger förtroende. I en krissituation bör en ledare agera lugnt och tydligt. Jag har dock aldrig haft något förtroende för Romson, inte heller har jag sett henne som en ledare så hennes utspel störde mig inte nämvärt. Hade Löven fällt några tårar så hade jag inte heller brytt mig av exakt samma anledningar.
    Jag tror att många i skrikhögern uppfattar MP som ett parti där idealismen gärna tar fokus från verkligheten, och ogillar att man gärna sätter resten av världens väl och ve framför det land de har i uppgift att regera.


    Jag ser inget skäl att legitimera nedtättande tillmälen genom att acceptera dem och applicera dem på sig själv, särskilt som de saknar både verklighetsförankring.och definition.
  • Äldre 7 Jan 16:16
    Flash Gordon skrev 2016-01-07 14:14:52 följande:

    Vinterns kallaste dagar är som gjorda för upplysning ...

    ... men man var visst inte originellare än att en massa andra också kom på samma tanke, så här kommer det:
    https://twitter.com/msunerfleming/status/685008622464675840

    Så, nu tittar vi på diagrammet och så tänker vi oss ett miljöpartistiskt samhälle i januari.

    Brrrr....

    Såg förslaget på webben om att istället för Miljöpartiets dag i Almedagen införa Miljöpartiets vecka i januari. I rent pedagogiskt syfte. En vecka med:

    - Ingen kärnkraft.

    - Ingen kolkraft.

    - Faktiskt ingen kraft alls som inte är "förnybar".

    - Inga fordon som inte går på biobränslen får användas. Cykel och apostlahästar är dock OK. Och kollektivtrafik (om den går på förnybart).

    - Och den enda mat som är tillåten är närodlat, enligt säsong.


    Jo, men energipolitiken är ju det område där (mp):s bristande kontakt med verkligheten är som allra tydligast också. Kärnkraften önskar man bort så försvinner den verkar vara tanken.
  • Äldre 2 May 11:00
    FDFMGA skrev 2016-04-30 18:36:36 följande:
    Bara oss emellan, Flash. Blir du av med mycket ilska och frustration när du tar till namnmagin - eller kan det liknas vid att kissa i byxorna - först varmt och skönt men sen smyger kylan och skammen på över att man inte kunnat hålla sig?
    Flash Gordon skrev 2016-04-30 18:08:53 följande:
    Och under tiden är förstås regeringen handlingsförlamad.

    Löfvén kan inte ombilda regeringen när han inte ens vet vilka personer som MP kommer att vilja ha i den och de departement som idag ligger under MP, ja där har man fullt upp med att överleva i stormen.
    Bara oss emellan, FDFMGA. Blir du av med mycket ilska och frustration när du tar till namnmagin (dvs använder uttrycket "skrikhögern") - eller kan det liknas vid att kissa i byxorna - först varmt och skönt men sen smyger kylan och skammen på över att du inte kunnat hålla dig?
  • Äldre 8 May 20:52
    FDFMGA skrev 2016-05-02 11:29:47 följande:
    Nej, inte överhuvudtaget.

    Jag blir lika förvånad varje gång jag upptäcker att någon inte förstår skillnaden mellan ett öknamn riktat mot en person och en iofs försmädlig beteckning på en åsiktsriktning och möjligen också ett mentalt tillstånd som saknar ett samlingsnamn.

    Just det faktum att skrikhögern slamrar på med öknamn som Frithiof eller Åsnan Rövhår eller bostadsislaminsten visar ju med all önskvärd tydlighet att skrik och höger blir en lämplig beteckning om man sätter samman orden.

    Hur tolkar du själv behovet att benämna personer vid öknamn? Vad står det för - om inte just ilska, frustration och kanske vanmakt över att sakna andra möjligheter än just öknamn att kunna kritisera en person?

    Bildligt talat är jag övertygad om att skrikhögern skulle vara där med nålar om det fanns en voodoodocka som föreställde Romson eller Fridolin .
    Jag förstår mycket väl att du inte vill kännas vid likheten men för mig är den uppenbar. Din argumentation skulle tjäna på att du föregick med gott exempel och avstod från sådana epitet om dina meningsmotståndare. Huruvida dessa meningsmotståndare är enstaka individer eller flera personer är helt irrelevant för hur jag uppfattar argumentationen. Som det nu är tappar jag helt lusten att ta till mig dina argument, säkert på exakt samma sätt som den som stöder (mp) inte tar till sig argumenten från sådana som använder öknamn om Fridolin eller Romson såsom representanter för gruppen miljöpartister.

    Det är ingen principeill skillnad oavsett hur mycket du försöker hävda det. Nåja, jag har framfört min åsikt. Om du vill fundera på hur dina inlägg skall uppfattas eller inte är upp till dig att avgöra.
  • Äldre 9 May 07:21
    +1
    FDFMGA skrev 2016-05-08 21:42:54 följande:
    Visst finns det likheter mellan öknamn och en förklenande benämning på en åsiktsriktning - men principiellt är det en himmelsvid skillnad.

    Men det är klart att benämningen skymmer sikten, åtminstone om jag hade ambitionen att nå fram till dem jag anser höra till skrikhögern.

    Min uppfattning är att det egentligen inte förekommer något meningsutbyte i dialogform mellan olika åsiktsriktningar på FL - eller brukar du känna att du har en meningsfull dialog med andra än de som redan tycker ungefär som du?

    Jag har inte ens ambitionen att nå fram till skrikhögern och skulle nog förmodligen bli lite besviken om de förmådde uppföra sig som folk. I viss mån vill man - eller jag iallafall - få mina fördomar bekräftade.

    Den ambitionen gav jag upp för år sedan och jag har ingen annan ambition än att "reagera på klottret", jag tror man kan jämföra med riktigt klotter, slutar man reagera så är risken stor att man tar klottret för ett givet inslag i den miljö man vistas. Det är omöjligt att veta - men min uppfattning är att om det inte vore för att ett antal medlemmar fortsätter att reagera skulle den politiska avdelningen se ut som en filial till SD med vidhängande skrikhöger - som Flashback ungefär.

    Samtidigt kan jag ge dig rätt - med en annan samtalston (och jag bidrar inte till att mildra tonen åsiktsriktningar emellan) så skulle man i den här tråden kunna diskutera artiklar som den jag länkar till. Och det skulle vara så oerhört mycket mer intressant än att i tråd efter tråd få läsa att statsskulden ökar och att flyktingkatastrofen 2015 kunnat förutses, där argumenten och motargumenten är en utantilläxa som repeteras om och om igen trots att rimligen kan dem sedan länge.

    www.svd.se/det-ar-som-att-vara-djurrattsaktivister-i-minkpals/om/sverige
    På ett annat forum har jag ofta haft synnerligen meningsfulla dialoger med en väsnterpartist med ett givande och tagande från båda parter. Vi har bägge haft respekt för den andres åsikter och aldrig varit i närheten av några invektiv.

    Så jo, jag vill hävda att sättet att framföra sina åsikter har betydelse. Om du sedan tycker att det är kul att använda nedsättande benämningar alternativt har gett upp allt hopp om en meningsfull dialog är det sin sak, jag ville ge dig litet perspektiv på din debattstil bara - just därför att jag inte har gett upp allt hopp om dig.
  • Äldre 9 May 15:52
    Flash Gordon skrev 2016-05-09 11:18:34 följande:

    Alltså, de gör det inte lätt för sig:
    http://www.dn.se/debatt/atta-av-tio-punkter-i-mps-valmanifest-pa-vag-infrias/

    "... konstaterar jag att åtta av tio punkter i valmanifestets är väg att infrias, medan två av punkterna kräver mer för att gå i hamn." skriver hon.

    För att sedan i samma artikel rada upp tre punkter i listan (punkterna 3, 4 och 5) där hon menar att det krävs mer för att uppnå målen.

    Det var det här med att vara noggrann.


    Dessutom är den här repliken på Romsons artikel läsvärd i sammanhanget:
    www.dn.se/debatt/repliker/romson-tar-at-sig-aran-for-alliansens-miljopolitik/
  • Äldre 10 May 07:22
    Flash Gordon skrev 2016-05-09 21:14:54 följande:
    Så blir det ju alltid när det skiftas regeringar.

    Titta vad bra det går!, ropar Åsa och hänvisar till förändringar som grundlades långt innan hennes tid.

    Faktum är ju att halvvägs in i mandatperioden har ju den här regeringen ännu inte haft mycket till egen politik att föra. Istället har man fått administrera Alliansens politik i det mesta.

    Nåja, nu är hon borta i alla fall.

    Jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt men MP är i alla fall inte klara med städningen och omstarten i och med det.
    Att Romson avgår är nog väldigt bra - för (mp). Hon har fungerat som ett sänke för partiet och gjort på tok för många klavertramp.

    Det är långt till nästa val, tills dess har folk hunnit vänja sig vid ett nytt språkrör som troligtvis ger ett betydligt bättre intryck. Den här turbulensen kring (mp) kommer att vara glömd vid det laget.
  • Äldre 24 May 12:40
    Flash Gordon skrev 2016-05-24 11:01:58 följande:
    http://www.di.se/artiklar/2016/5/23/ledare-mp-bor-andra-sig-i-karnkraftsfragan/

    "Men verkligheten förändras. Miljöpartiets världsbild borde också göra det.
    ...
    Partiet måste välja ? vad är värst? Då borde det inte vara någon tvekan om att det i sammanhanget inte är vettig klimatpolitik att stänga fullt fungerande kärnkraftverk."
    .

    Det handlar alltså om Riksdagens minsta parti, bara strax över fyraprocentsspärren:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22850828.ab
    (mp) kommer inte att ändra sig i frågan om kärnkraften, motståndet mot den är partiets innersta kärna och själ. Då får man de här effekterna ,att deras politik är direkt skadlig för miljön.

    Ett praktexempel är att man startade öresundsverket i Malmö för att täcka upp bortfallet när Barsebäck lades ned. Resultat: 1,3 Milj ton CO2 släpps årligen ut i atmosfären, en ansenlig del av Sveriges totalutsläpp på ca 50 Mton.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?