Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Varför hatar folk MP?

    Exemplet med Öresundsverket visade att (mp):s politik får miljöskadliga effekter. Jag påstod inte att det var (mp) som drev igenom beslutet men det vore intressant att få ett enda exempel på en miljöpartist som var kritisk mot det. Jag tvivlar på att det går att uppbringa.

  • Mentat
    FDFMGA skrev 2016-05-25 08:51:59 följande:
    Nu var det väl knappast MP som var ansvariga för idiotbeslutet att placera kärnkraftverk ett stenkast från Köpenhamn.

    Förstår man inte varför Barsebäck måste stängas är man minst lika verklighetsfrånvänd som de som vill stänga kärnkraftverk utan att ha klimatvänliga alternativ som ersättning.
    Konsekvensen av stängningen var att våra CO2-utsläpp ökade kraftigt. Här skulle jag kunna lägga till en harang om hurdan man är om man inte förstår det men det känns inte som en seriös metod att debattera.

    Min poäng, som jag redan har påpekat, är att (mp):s miljöpolitik kan ge direkt skadliga effekter på miljön. Hade man velat motverka det hade man kunnat propagera för att bygga modern kärnkraft någon annanstans, t.ex. i Blekinge om man vill komma längre bort från Öresundsregionen men ändå finnas i sydsverige för att inte få för stora överföringsförluster. Gökalv, utanför Ronneby, var ju på tal en gång i tiden när man byggde kärnkraftverk.

    Det är dock givetvis inte aktuellt med några sådana förslag från (mp):s sida. Att stänga av kärnkraften är alltså bevisligen viktigare för (mp) än omsorg om klimatet.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2016-05-28 09:15:49 följande:

    MP fortsätter på den inslagna vägen:

    https://www.mynewsdesk.com/se/ipsos/pressreleases/laegsta-stoedet-foer-miljoepartiet-sedan-2002-1421604

    3,5% i denna, den andra under spärren.

    Denna gång dessutom från Ipsos som av tradition brukar ligga högt på MP.


    Sifosiffrorna är dock inget att hänga upp sig på - det är långt till valet och diverse turer nu lär vara bortglömda då.
  • Mentat
    Där ser man, då har väl (mp) inga heliga kor kvar att slakta? Undrar hur deras väljare kommer att reagera på detta? I och för sig har partiet givetvis inte ändrat inställning så som de gjorde till EU en gång i tiden men att de gick med på att inte uttryckligen förbjuda kärnkraften är förvånande nog.

    Samtidigt undrar jag hur det kommer sig att ingen som diskuterar energifrågan offentligt funderar över hur man skall lösa effektbalansen. "Förnybart" låter ju bra men man kan inte komma ifrån fysikaliska lagar genom att bygga fler vindkraftverk.
  • Mentat
    storpappan skrev 2019-12-03 07:55:24 följande:

    Varför ska alltid vi vara bäst i klassen när det gäller miljön och utsläppen? Vad hjälper höjda drivmedelsskatter och annan klimathysteri när lilla Sveriges utsläpp ändå bara är som en fis i universum jämfört med dom stora klimatskurkarna?


    En tabell över utsläpp per capita är mer rättvisande. Den visar dessutom att Sverige redan är väldigt bra i klassen, till stor del tack vare vår kärnkraft.

    Men visst, vi kan återgå till ett 1700-talssamhälle med stampade jordgolv utan att det gör någn som helst global skillnad. Lösningen ligger alltså inte i att piska Svensson. Däremot kan Sverige göra en global insats genom forskningsresultat. Jag skulle ju gärna se att vi lade pengar på att göra t.ex. det artificiella lövet användbart i stor skala, det fungerar idag i liten skala.
  • Mentat

    Man kan naturligtvis gilla innehållet i Bolunds svar, men notera gärna att han faktiskt inte svarar på frågan.

  • Mentat
    nattuw skrev 2022-03-18 13:04:53 följande:
    Vilket då skulle innebära att regeringens "bränslepaket" är ett direkt stöd till Putin.
    Fast i bägge fallen är argumentet ytterligt svagt. Jag visade i någon annan tråd att Sverige importerar rätt litet olja från Ryssland, under 10% av vår totala import kommer därifrån.

    Att ropa på Putin känns väldigt överdrivet.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2022-12-12 12:28:12 följande:

    Hej Miljöpartister!

    Han talar om er.


    Jag band mitt elavtal på maximal tid, jag såg det nämligen komma när (mp) satt i regeringen. Det räckte dock inte, mitt elavtal gick ut i dagarna. Resultat: Uppskattningsvis en elnota på 500:-/dag just nu.
    "Tack", (mp) och alla som röstade på dem...
  • Mentat
    Rataxes skrev 2023-10-29 08:00:06 följande:
    Det förklarar hålen i min plånbok.
    Helldens åsikt är ju sakligt fel: (mp) har alltid varit ett vänsterparti. Jag är tydligen en av de få som läste deras partiprogram redan från starten.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2024-03-20 07:50:23 följande:

    Igår ville Miljöfascisterna de bruna kartlägga alla dina tillgångar, 
    Idag vill de övervaka hur du rör dig.
    Miljöpartiet trampar samma stig som Ny Demokrati gjorde, varje ny partiledare är galnare än den förra. De är snart ett minne blott.


    Tyvärr kan vi inte räkna med det. De har stort stöd inom den mäktiga journalistkåren och bland människor som drivs av känslor snarare än rationalitet.
  • Mentat
    OlManH skrev 2024-03-20 08:06:25 följande:

    För att de är verklighetsfrånvända extremister som tillsammans med övriga "godhetspartier" gjort så att Sverige idag har flera hundra "utsatta" områden?
    För att de jobbar för att förstöra natur och miljö med vindkraftverk istället för kärnkraft som inte alls kräver så stora områden för att producera el?
    Alla deras sk språkrör ser ut att ha dålig andedräkt


    Hur de ser ut är totalt och fullkomligt irrelevant. Det är deras politik som kan kritiseras.
  • Mentat
    OlManH skrev 2024-03-20 08:57:52 följande:
    Jo men den sista meningen va verkligen menad att tas på 100% allvar och inte alls halvtaskig humor 😂
    Tyvärr finns det ju figurer som framför liknande argument på fullaste allvar, så jag kunde inte vara säker. Ironi i skrift kan vara svår ibland.
Svar på tråden Varför hatar folk MP?