Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Varför hatar folk MP?

    Jag undrar vad MP, V och FI säger om den senaste säkerhetspolitiska utvecklingen runt Östersjön....kan de fortfarande motivera nedskärningar/nedläggning av militärt försvar?

  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-09-30 16:36:45 följande:
    Att man satsar på "billiga" lösningar har väl till stor del att göra med att man aldrig får igenom de stora. Eftersom merparten av riksdagspartierna är rätt ointresserade av miljö.

    Själv tycker jag man ska göra alltihop samtidigt. Sätta upp långsiktiga mål, forska om bättre teknik, men samtidigt sätta igång med omvandlingen av samhället. Genom t.ex. ökad miljöbeskattning kan man bekosta förbättringar direkt. Vi vet redan idag massor om t.ex. energieffektivisering som skulle kunna genomföras idag.
    Att "straffa" folk med extra kostnader för att de inte väljer alternativ som inte är fullt tillgängliga är inget jag kan stödja.
    Quintus Zebra skrev 2014-09-30 16:36:45 följande:
    Jag säger inte att infrastrukturen i Sthlm-regionen är bra eller perfekt, bara att Förbifarten är en dålig idé. Och jag är inte ensam:

    Gunnar Falkemark, professor i statsvetenskap med inriktning mot trafikfrågor, har hävdat att projektet kommer leda till ökad trafik och att det är helt fel åtgärd om målet är att minska utsläppen från trafiken:

    miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.244153/professorn-valdigt-dalig-tajming

    Hösten 2008 sade 27 forskare/sakkunniga och 34 föreningar i Sverige öppet nej till Förbifart Stockholm av flera skäl:

    www.aftonbladet.se/debatt/article11511436.ab

    Fler exempel:

    www.svd.se/nyheter/inrikes/luftproblem-for-forbifart-stockholm_3946849.svd

    sv.wikipedia.org/wiki/Debatten_om_F%C3%B6rbifart_Stockholm#Motiveringar_emot_bygget
    Förbifart kan inte vara en dålig idé då motsatsen är det absolut sämsta alternativet. Det är vansinne med genomfartstrafik i stadskärnor och tätorter.
    Jag skulle vilja se en uträkning i tid, kostnad och miljöpåverkan per transporterad person eller per ton gods och kilometer transport.

    Om behovet fanns för 40 år sedan så finns det även idag, även om du gjorde allt för att få bort onödig biltrafik till/från stadskärnorna. Vissa transporter måste helt enkelt ske med bil, det är svårt att komma ifrån, något vissa vägrar att inse.

  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-10-01 10:05:04 följande:
    1. Vad tycker du om att "straffa" arbetslösa som Alliansen gjort, samtidigt som de vet att det inte finns jobb till alla. Och samtidigt som Alliansen inte vill ha 0% arbetslöshet?
    Inte något jag behöver argumentera om utefter vad jag lagt min röst på.
    Quintus Zebra skrev 2014-10-01 10:05:04 följande:
    Som sagt, lagar och regler ska i mitt tycke i högsta möjliga mån slå uppåt, inte neråt. Men samtidigt så är det ju så att det är inte en rättighet att få förstöra miljön. Och vi har inte tid/råd att gulla med de som gör det.
    Ibland måste man våga ta obekväma beslut också
    Fast JAG har ingen lust att betala för att ingen tagit tag i detta tidigare, det är ju faktiskt en politisk miss.
    Quintus Zebra skrev 2014-10-01 10:05:04 följande:
    2. EN förbifart är inte en dålig idé. Men utformningen av det här projektet gör det till en dålig idé.
    MP har ju i även denna fråga faktiskt forskare på sin sida. Men det verkar inte hjälpa.
    Har MP föreslagit en bättre utformning?


  • Tom Araya
    Faber skrev 2014-10-01 10:47:48 följande:

    Jag tycker att alla bilar skall förbjudas, dit räknar jag även tung trafik.


    Ironi?
  • Tom Araya

    SvD idag...


    Uppskjuten Förbifart kan kosta över 700 miljoner

    Osäkerheten är total efter att Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjort upp om att skjuta på bygget av Förbifart Stockholm. Projektet kostar redan 4 miljoner kronor per dag. Trafikverket riskerar att få betala stora skadestånd till kontrakterade företag som redan är igång med jobbet, om de stoppas.

    www.svd.se/naringsliv/uppskjuten-forbifart-kan-kosta-over-700-miljoner_3970750.svd


    Detta måste vara bland det mest korkade jag hört i detta...
  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 09:07:49 följande:
    Ja. Att motsäga sig ett projekt som ledande forskare från flera inriktningar kritiserar. Som till och med kanske bryter mot lagen. Som går emot ingågna avtal om klimathotet. Som är dåligt genomarbetat och därmed innebär enormt slöseri med skattepengar. Det är i din värld sabotage?
    Att det sker just i detta skede och med sådana konsekvenser, ja det är rena sabotaget! Var ska dessa pengar komma ifrån?
  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 09:48:00 följande:
    2. Jag har ingen lust att betala för enorma vinster i välfärden eller för enorma onödiga satsningar på JAS-plan. Eller felaktigt utformade infrastrukturkolosser. Men så ser demokratin ut idag. Alla tvingas betala för saker som vi inte gillar också.
    Tyvärr får vi betala för poitikers missar hela tiden
    Lustigt att du nämner JAS-plan i sammanhanget, eftersom det är den enda satsning på militärt försvar som MP har stött....och nödvändigheten i det står än mer tydlig nu än någonsin...
  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 10:27:17 följande:
    Det är ju upp till politiker att lösa
    ...och MP är?
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 10:27:17 följande:
    Att skylla på MP för att Förbifart Stockholm är ett dåligt, ogenomtänkt projekt är bara märkligt.

    Skyll på de som har planerat projektet.
    Nu var det frågan om att stoppa ett redan påbörjat projekt med påföljande kostnad, det är nuvarande regerings fel (inkl MP), ingen annans.

  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 10:33:48 följande:
    Att de stöttar JAS beror ju bara på att, de i motsats till vad massor av människor i tråden har påstått, idag är ett mycket pragmatiskt parti. De vet att med det parlamentariska läge som är nu så hade det varit självmål att börja med att bryta mot en bred uppgörelse från riksdagen.

    Det betyder inte att de gillar det. Och det betyder inte att jag gillar det. Speciellt då jag inte ens är Miljöpartist längre och inte heller röstade på dem.

    Du må tycka att det är nödvändigt. Rent vetenskapligt hade nog satsningar på miljön varit mer nödvändiga, de hoten är ju på riktigt och uppbackas av forskning, inte på lösryckta spekulationer och mardrömsscenarier som försvarspolitiken verkar bygga på?
    Försvarspolitik är mycket riktigt spekulationer och det är av nödvändighet. Men du kanske kan få Putin att backa med erbjudanden om bra miljö?
  • Tom Araya
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 10:43:43 följande:
    Nej, fakta finns. Vi skulle kunna ha forskning som bakar upp politiken. Men det vill inte du. Och inte våra ansvariga militärer. Kanske för att fakta talar emot det de vill göra
    Du får gärna presentera dessa fakta och ge exempel på relevant forskning.
    Du kan ju börja med att ge exempel på tidsrymd för att förutsäga allvarliga konflikter och krig.
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 10:43:43 följande:
    Putin har aldrig anfallit Sverige. Vi behöver inte stoppa honom.
    Om detta är fakta som talar om ifall krig startar eller ej så faller de flesta krig bort, ändå har de ägt rum...
    Quintus Zebra skrev 2014-10-03 11:40:47 följande:
    En följdfråga:

    Tror du fullaste blodigaste allvar att några JAS-plan förändrar det minsta lilla i stora Rysslands eventuella planer angående Sverige?
    Nej, det gör jag inte (inte min idé heller) och därför föreslår jag betydligt större åtgärder för att öka svensk försvarsförmåga.


Svar på tråden Varför hatar folk MP?