Inlägg från: EnglaAlvaTredje |Visa alla inlägg
  • EnglaAlvaTredje

    Novemberbarn 2014

    carolinals skrev 2014-03-31 22:06:16 följande:

    Hej! Jag undrar om nån mer tänker försöka hålla i träning under graviditeten? Jag tänkte köra på så länge inte kroppen säger ifrån helt. Hade foglossning förra gången från v 20 och börjar redan känna av det igen tyvärr, så viktigt för mig att stabilisera rygg och bål fortsatt. Är i v 8 nu och hoppas det går bra allt smile1.gif


    Jag tänker också träna så länge det går. Jag spelar dock fotboll, så det blir att ta det försiktigt och bara så mycket jag orkar. Den ökade blodmängden känns redan nu! Riktigt flåsigt ;D Och det är lite jobbigt att försöka dölja magen i träningskläder hahaha :D

    Samma för mig så hade jag stora problem med foglossningar i båda mina tidigare graviditeter, som kom redan i första trimetestern. Och fick kryckor i vecka 25. Därför vill jag hålla i så länge det går för rygg-styrkans skull!
  • EnglaAlvaTredje

    Vecka 9 om några dagar! Illamående from hell, men har fått Largigan (stavning?) utskrivet och det funkar bra!

    Fått lite problem med högt övertryck och hög puls?! Märkligt då jag inte är stressad... Ska hållas under uppsikt så inte undertrycker blir drabbat också.

    Magen är stor! Men inte oväntat då det är tredje barnet ;)

    Utöver detta mår jag prima!

  • EnglaAlvaTredje
    Nadde skrev 2014-04-19 10:58:44 följande:

    Lämnar tråden. Missfall i vecka 9+3. Ta hand om er och hoppas allt går bra för er


    Jag beklagar verkligen! Sköt om dig, hoppas ni snart är på banan igen.
  • EnglaAlvaTredje
    Kittten skrev 2014-04-19 10:21:56 följande:

    Postafen mot illamående, någon som testat? Fungerar det?


    Jag har testat. Det dunkade bra, ett tag. Sen hjälpte det inte alls så min BM skrev ut Lergigan till mig ist. Min räddning! :D
  • EnglaAlvaTredje

    Åhej åhå vad det drar i tjejmagen! Nervryckningar, molvärk, och spänner i ligamenten! Vecka 10 (9+1) idag och magen är lika stor nu som i vecka 15 med andra barnet. Gravid med tredje nu. Svårt det här, när det inte är officiellt än XD Så här ser min tidigare så vältränade mage ut nu! :D

  • EnglaAlvaTredje

    Tycker att jag haft mycket växtvärk i livmodern, och verkligen längtat till man äntligen kan känna livmodern ovanför blygdbenet! Titt som tätt har jag känt efter den, med förhoppning att den skulle kännas tidigare nu när man är omföderska.

    Och så igår, döm om min förvåning när livmoderkanten plötsligt var halvvägs till naveln!! Wow, missat helt! Himla roligt (men totalt ointressant för er troligen) :D

  • EnglaAlvaTredje
    EmiliaGK skrev 2014-05-08 10:50:08 följande:

    Och där kom foglossningen.. :/ 2 månader tidigare än med dottern. Hoppas det inte blir allt för jobbigt för tidigt. Någon mer som känner av fogarna?


    Ja herregud... Vecka 12 (11+3) nu, och jag har haft problem sen drygt en vecka tillbaka. I förrgår var det så illa att jag blev stående i sovrummet med känslan av knivar i svanken. Kunde inte få ALLS och min stackars 7-åriga dotter fick hjälpa mig tillbaka till sängen.

    Jag hade rensat en buske och sen plockat ur diskmaskinen. Big mistake!

    Förra graviditeten (min andra) fick jag kryckor i vecka 18. Det här bådar inte heller gott! D:
  • EnglaAlvaTredje
    EmiliaGK skrev 2014-05-08 15:54:18 följande:

    EnglaAlvaTredje: det låter inte kul alls! Blev du sjukskriven tidigt då oxå eller kunde du jobba förra gången ändå.?

    Använde band sist men gillade inte det alls så får hoppas det inte blir värre än sist, då gick det härda ut iaf.


    Jag stämplade den gången, men jobbade extra som servitris. Så jag fick lösa det med min arbetsgivare. Behövde inte sjukskrivas.

    Jag hade också banden, men jag tyckte de var obehagliga och gjorde arter smärtade mer... Märkligt!

    Jag är mycket starkare i ryggen denna gång, tränat flitigt eftersom jag fick såna problem sist (även ett tag efter graviditeten). Så jag har en förhoppning om att det ska hjälpa!

    Hoppas vi klarar oss skapligt så det är hanterbart åtminstone! :)
  • EnglaAlvaTredje

    Vecka 13 och magen känns riktigt stor... Tredje som sagt, men det är ändå ovant :D Illamåendet är mycket mer lätthanterligt, kräks sällan numera ;)

    Däremot är foglossningen inte rolig! Bådar inte gott när det är måååånga vecka kvar... Men det får det vara värt!

  • EnglaAlvaTredje

    Vad kul med alla RUL! Längtar tills det är dags för oss... Undrar lite när ni fick er kallelse? Hur långt innan datumet?

    (Jag är i vecka 17 nu, men inte fått kallelse än)

  • EnglaAlvaTredje

    Hade nästan glömt hur fantastiskt det är med RUL! En frisk liten pojke visade sig på skärmen <3 Så storasystrarna är jätteglada för det var precis vad de önskat sig haha!

    Gick in i vecka 21 idag och det sparkas och buffas varje dag! Sambon har till och med kunnat känna de sen nån vecka tillbaka! Superkul!

    Vi funderar på att köpa en Emmaljunga Super Nitro. Vill ju ha en lätt och smidig vagn, men som ändå klarar snö och slask. Bor ju i Dalarna liksom ;)

    Nån som har erfarenhet av den?

  • EnglaAlvaTredje

    Hej tjejer!

    Jag går in i vecka 28 idag, med symfys mått på 31 (!). Hoppas att sen ligger högt för att jag bär tredje barnet. Någon annan som känner igen sig?

    För övrigt så är jag sjukskriven på heltid sen några veckor tillbaka pga foglossning. Går med kryckor och har fått Citodon utskrivet (vilket jag dock bara tagit en gång då det var så illa att inget annat hjälpte). Trist att vara hemma, men finns ju liksom inget annat val :S

  • EnglaAlvaTredje
    EmiliaN skrev 2014-09-02 08:33:30 följande:

    30+4 och sfmått på 30.

    Hur är era känslor inför förlossningen? Hunnit reflektera över det som komma skall och allt vad det innebär?


    Jag är i vecka 29 nu och ser verkligen fram emot förlossning! Eftersom jag väntar mitt tredje barn så har jag ju nån sorts hum om vad som komma skall ;) Men båda tidigare var helt olika varandra, utöver att de båda började med vattenavgång. Första tog 13h från att vattnet gick. Vaginal förlossning.

    Andra tog 24h från att vattnet gick tills jag var öppen 8 cm. Men bara 2 timmar från att värkarna kom igång ordentligt tills jag var öppen 8 cm (vid 8 cm gick hjärtligt ner till mellan 30-50 bpm och försvann sen plötsligt), slutade med narkos och katastrofsnitt! Flickan larmade sig bra som tur var.

    Ska bli sååå spännande att se hur det blir denna gång! Man har ju hört talas om "den luriga trean" :P

    Hur känner du EmiliaN?
  • EnglaAlvaTredje
    EmiliaN skrev 2014-09-03 13:42:44 följande:

    EnglaA­lvaTre­dje , Vad bra att det gick bra med dig och lilla tjejen! Läskigt när det blir komplikationer så där, något man aldrig kan förutspå. Spännande att se hur det blir denna gången! Har det akuta snittet skrämt dig något inför denna gång?

    MjölkC­hoklad, Oj !! Är det du som varit en envis kämpe på hemmaplan liite för lång tid eller har det gått fort redan från första värken så att ni inte hann in? Spännande att se om ni följer mönstret även med fjärde! Låter klokt att lyssna på signalerna lite tidigare så det inte kommer en bebis i bilen :)

    Jag väntar mitt första barn och har ingen aning om vad jag har att vänta mig. HUR ont kommer det att göra? Hur kommer jag att reagera? Än så länge känner jag ingen större oro över det (kanske också för att jag inte bär på några truamatiska minnen från tidigare förlossning). Jag känner mig dock mer orolig för amningen efteråt. Om det kommer att funka? Om jag kommer att göra rätt? Jag är van med barn men vetskapen om att det nu kommer att vara mitt eget och att det lilla livet är helt beroende på mig ger mig prestationsångest och lite rädsla över om jag kommer att kunna ge min älskling allt jag vill. Om ni förstår?


    Jag är lite nervös inför denna förlossning. Mest för att jag absolut INTE vill ha snitt igen. Så fruktansvärt jobbigt efteråt! Men blir det som sist "så är det så".

    Förstår precis vad du menar inför amningen. Tyckte det var en hel vetenskap med första! Gick trögt för oss, men det lossnade efter ett tag. Det kommer gå jättebra för dig, lita på kroppen och bebis bara ;) Denna gång (tredje) känner jag verkligen hur redo mina bröst är :) De börjar sticka och läcka redan nu (!) när kompisens bebis grät och skulle ammas! Brjade redan tidigt i graviditeten. Sjukt vilken skillnad!
Svar på tråden Novemberbarn 2014