• löjl

    varför är ni så fega???

    tycker inte att man ska få välja kejsarsnitt pga av feghet, varför får man det?
    Om man har en normal graviditet och inte har haft någon svår förlossning innan eller så utan bara är rädd?

    KS bör vara för de som riskerar sitt eller barnets liv vid en vaginal förlossning, eller haft svår förlossning tidigare.

    Ja det gör ont att föda barn, men vill man ha ett barn så är det väl värt lite smärta??

    Era mammor/systrar/vänner klarar ju av det så varför skulle inte ni klara det?

    går inte att jämföra med nån annan smärta så att skylla på låg smärttröskel köper jag inte.

    SKÄRP ER!

  • Svar på tråden varför är ni så fega???
  • Anonym (Mojan)
    mamita64 skrev 2014-06-23 21:01:51 följande:
    Ha ha ja då tro fan att vi skall föda " naturligt" förmodligen gärna i smärta också. 
    Exakt!
  • Anonym (Undran)
    Anonym (!) skrev 2014-06-23 16:02:50 följande:
    Ber om ursäkt om jag lät attackerande i förra inlägget. Fick för mig att du var en "motståndare" till snitt. Jag håller med dig fullt i funderingarna.

    Jag tycker nog ändå att det är bra att vi är upplysta, för det innebär ju att problemen lyfts efter alla år av tyst lidande. Vi accepterar inte längre att våra underliv blir "förbrukade" pga barnafödande. Vi kräver mer, och jag hoppas att den här "vågen" av människor som vill ha snitt gör att förlossningsvården får högre kvalitet i framtiden.

    Vad jag hört finns länder redan där kvinnan får välja själv (efter noggrann info), Danmark? Tyskland?

    Personligen är jag inte rädd för smärtan, men har övergreppsbagage och kommer se till att föda hemma i första hand. Om det av någon anledning inte går vill jag ha "snittkontrakt". Hoppas bara det går vägen.
    Jag förstod att jag verkade lite oklar så det är lugnt. Det här är ju ändå sidan för missförstånd haha.

    Jag jobbar på ett av våra större sjukhus men inte i sjukhusrock, så jag har lite insikt men inte den medicinska kunskapen. Jag förstår den ekonomiska aspekten, jag hör om motståndet, om rädslan...Något som jag tror är bra kommer upp till ytan är alla dessa som berättar om hur sexlivet och samlivet blivit förstört, att verkligheten kommer upp till ytan, men gärna sakligt så det blir någon förändring, och inte bara gnäll "kärringar" emellan.. Vi gapar och tycker kvinnlig omskärelse är bajs (vilket det är, och värre ändå) men vi glömmer alla dessa kvinnor som blir förstörda i underlivet av något som borde vara helt naturligt för vår kropp. Tror vi glömt också hur många procent av kvinnorna i U-länder som dör under förlossningen, att det är farligt. Naturligt visst, men väldigt väldigt farligt, mycket kan gå snett.

    Om jag blivit så trasig att mitt sexliv och vardagsliv blivit förstört, så är det ju för resten av mitt liv. Ett brutet ben läker, en infektion försvinner, men trasiga underliv finns liksom inte på den vanliga läkarens agenda. Att vi kissar på oss resten av livet skrattar jag mest åt, sambon med, det kan jag ta, men om det hade blivit värre än så....ja jag tror inte någon som inte upplevt det, egentligen kan ha en riktig åsikt. 

    Tänker på alla som blivit sydda, jag blev det inte. Men ta en kille som skrapat upp halva benet på.. en säg motorcykelolycka, tänk att tvinga honom att kissa på såret i några veckor. Mm jag kan bara sänka mig smärtan.

    Hoppas diskussionen tas från bara "hysterisk rädsla" till mer fakta, det är endast då vi kommer få en förändring. Vården behöver procent, förslag på förbättringar, faktiskt kostnader, staten behöver få höra om vad de sparar på att slippa senare problem i kvinnans liv genom..
  • Anonym (Tjipp)
    löjl skrev 2014-06-22 21:11:49 följande:

    tycker inte att man ska få välja kejsarsnitt pga av feghet, varför får man det?
    Om man har en normal graviditet och inte har haft någon svår förlossning innan eller så utan bara är rädd?

    KS bör vara för de som riskerar sitt eller barnets liv vid en vaginal förlossning, eller haft svår förlossning tidigare.

    Ja det gör ont att föda barn, men vill man ha ett barn så är det väl värt lite smärta??

    Era mammor/systrar/vänner klarar ju av det så varför skulle inte ni klara det?

    går inte att jämföra med nån annan smärta så att skylla på låg smärttröskel köper jag inte.

    SKÄRP ER!


    Väldigt många kvinnor blir skadade av vanlig förlossning, skador de får dras med hela livet, och de får ingen eller dålig hjälp. För mig skulle detta vara en grund till att vilja ha kejsarsnitt, inte smärtan.
  • Anonym (Tjipp)
    mamita64 skrev 2014-06-23 16:11:06 följande:

    Kan det vara så att tanken " kvinnan skall lida när hon föder barn" är helt ute år 2014? 

    Jag har förvisso fött tre barn, den första med hjälp av lite bedövning i blygdläpparna och så lustgas, den andra med lite lustgas och den tredje utan något alls. Alla tre förlossningarna gick som en dans Visst gjorde det ont, när jag fick mitt första barn, mest pga att det tog ett par timmar från det att jag låg på förlossningsbordet till dess hon var född. men smärtan var snabbt borta ju. De andra två är födda fem minuter efter jag kom in till BB för bebis nr två och bebis nr tre är född iom att bm tog hål på hinnorna till vattnet. 
    Men så var det för mej. Jag kan inte utgå ifrån att alla andra får samma upplevelse, eller att alla ens vill ha samma upplevelse. 

    Traditionellt sett så har kvinnan fött i smärta och förmodligen ofta i rädsla och oro också. Nu måste det inte vara så längre, så då ser vi till att kvinnor slipper det, tycker jag


    Håller med!

    Några menar att eftersom smärtan är naturlig ska man inte använda bedövning. Argumentet att smärtan är naturlig är det löjligaste som finns.Den smärtan man känner när blindtarmen opereras bort är också naturlig, men ingen får väl för sig att man ska utföra den operationen utan att vara sövd.
  • Anonym (ledsen)
    Anonym (Tjipp) skrev 2014-06-24 08:33:44 följande:
    Väldigt många kvinnor blir skadade av vanlig förlossning, skador de får dras med hela livet, och de får ingen eller dålig hjälp. För mig skulle detta vara en grund till att vilja ha kejsarsnitt, inte smärtan.



    Precis .. det var därför jag var så rädd. .det o att barnet skulle fastna o dö eller skadas.

    Det kunde ju blivit så för hon låg med pannan först o det blev sugklocka ( vilket var fruktansvärt o min stora FL mardröm! )

    Och detta resulterade i stort blåmärke o sår i pannan på bebis o på mig bristningar i perineum o flertal stygn (står bara så i min journal så då är det många) o visst gjorde det ont att gå på toa o nu har jag fått framfall också. .svårt att hålla urin om jag blir mycket kissnödig.

    Sex vet jag inte hur det ska gå. .7 veckor har gått sen FL o framfallet gör det inte lockande precis.

    Varför skulle KS vara så illa? Min bebis hade sluppit det onda i pannan o jag svår smärta i samband med sugklockan (klarade mig på lustgas hela FL värkarbetet innan dess) o mitt underliv hade varit helt.

    Jag ville ha KS men fick det inte.

    Se hur det gick.
  • elle9

    Tråkigt att alla snöar in på smärtproblematik. I mitt fall har det handlat om lågt förtroende för personalen och min oförmåga att orka kommunicera mina behov och önskemål eftersom jag är depressiv. Att vara huvudperson och dessutom behöva bråka med besserwissrar som säger åt mig att "lita på min kropp" istället har kännts otänkbart för mig. Med en trevligare och mer empatisk förlossningsvård så hade jag kanske också vågat.

  • Anonym (Tönt)

    Herregud att man ens orkar lägga energi på vad folk har för förlossningssätt. Kan finnas hur många olika anledningar som helst som gör att en kvinna ej vill föda vaginalt.

    Ex

    1: förra vaginala förlossningen var "hemsk" för mamman, långdraget och psykiskt påfrestande och andra anledningar som sätter sig psykiskt.

    2: sexuella övergrepp/våldtäkt gör att man helst INTE vill föda vaginalt.

    3: vanligare i andra länder förutom Sverige att föda med kejsarsnitt än vaginalt.

    4: det finns risker med båda olika förlossnings sätten. Kör du på vaginalt så kan barnet få syrebrist ect om förlossningen drar ut på det. Navelsträngen runt halsen ect.

    Okunskap väcker fördomar, du ska inte döma andra för du har ingen som helst aning om vad dessa kvinnor har i sitt bagage. Antingen blev du själv nekad och är förbannad över att du inte fick ditt ks godkänt eller så har du alldeles för mycket fritid för att störa dig på andra, ett tips: skaffa dig ett liv

  • Jenita659

    Bedrövlig diskussion - man är i sin fulla rätt att ha åsikter om hur man vill föda sina barn. Sen är det en kamp att få ett kejsarsnitt om man önskar det av olika anledningar. Lika mkt kvinna oavsett hur ens barn kom ur kroppen.

    Jag själv var tokrädd för att föda "naturligt" vid mitt andra barn och fick kämpa för att få planerat snitt. Jag genomgick en förlossning med värkarbete i 4 dygn, vårdteamen kom och gick och vissa sa "är du kvar här än". Fick värkstimulerande, sovsuppar, skrek av smärta - men alla sa "du ska inte tro att det är lätt att få snitt". Min dotter förlöstes med akutsnitt på fredag morgon när jag kommit till förlossningen på måndag.

    Jag har min fulla rätt att vara rädd för "normala" förlossningar.

Svar på tråden varför är ni så fega???