Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-10-03 20:05:12 följande:
    Det blir fullständigt galet när skribenter talar för Kverulant67's ofullständiga ekvation som om ekvationen hade någon som helst förankring i verkligheten.    Nu sade ju skribenten att denne hade 'högsta butik' i både matte och gymnastik, det var dennes bästa ämnen - och det ser onekligen ut som att det är matamatik på hög nivå, så hög att den tappat all kontakt med verkligheten och de redskap som kan användas för såväl matematiska som gymnastiska övningar.

    Det finns tillräckligt många varaiabler och påståenden för att dra slutsatsen att påståendet nedan är gravt felaktigt i såväl sak som i logisk koherens 
    Kverulant67 skrev 2019-11-28 21:40:49 följande:
    ....

    Ca 75% av befolkningen gillar inte SD, ca 25% gillar S..... Där emellan finns vi övriga dryga 50%, du glömde viss oss....
    75% gillar inte SD, ca 25% gillar S där emellan finns övriga dryga 50%... 75 + 25 + 50
    Att räkna ut tillståndet i fråga kräver ekvationsräkning. Utan ekvationsräkning så är det omöjlig och blir fel per automatik.

    Att du fortfarande försöker räkna på det här utan ekvationer är smått fantastiskt.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-03 21:06:12 följande:
    Det finns en gammal julsång som fluffhögern skulle kunna lära sig något av. kanske lite avancerat, men inte desto mindre är den avsedd att förstås av barn.

    Nu är det jul igen
    och nu är det jul igen
    och julen varar väl till påska.
    Nu är det jul igen
    och nu är det jul igen
    och julen varar väl till påska.


    Det var inte sant
    och det var inte sant,
    för däremellan kommer fasta.
    Det var inte sant
    och det var inte sant,
    för däremellan kommer fasta.


    Det har snart gått två år och ni har inte ens förstått att det krävs ekvationsräkning.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-03 23:15:53 följande:
    En ekvation är inte mer än en formaliserad uppställning av olika storheter för att avgöra storheters värde eller storheters förhållande till varandra

    A= de som inte tycker om SD
    B= de som tycker om S
    C= de som inte är A och inte är B, dvs de som tycker om SD och inte tycker om S

    A=75% av personerna (vilka det nu är)
    B=25% av personerna (vilka det nu är)
    C=50% av personerna (vilka det nu är)

    Hur menar du att ekvationen ser ut?
    Du räknar inte med samtliga variabler. Du har glömt hälften av storheterna för att kunna räkna ut C korrekt (som därtill ska vara en kombination av storheter då ekvationen innehåller nödvändiga negationer - då ingenting kan överstiga 100%).

    Därmed vet du inte vad du har på vardera sida/vilka storheter som dessa övriga 50% står emellan.

    Informationen du presenterar bildar enbart ena sidan men du glömmer även att räkna med nödvändiga negationer - A ska subtraheras med B då det redan finns en variabel som ihop med A blir 100% (de återstående 25% som gillar SD).

    Svårt? 
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-03 23:12:17 följande:
    Nu som  då föreslår jag att du visar exemplet för någon du har förtroende för, men jag minns alla dina cirklar med glädje - som exempel fullt i klass med den där norskan som menade att ett kilo smör måste väga mer än ett kilo mjöl, eller vad det nu var för livsmedel hon jämförde.

    Era argument är och var blytunga.

    Varför inte ta Man och nöjds exempel och posta det som en mattefråga här på forumet - det är inte otänkbart att det finns någon som kan få dig att förstå.

    Lycka till - och lycka till med forskningen om hur flyktingsmugglarna övertalar flyktingar att rösta på S, liksom dina komparativa studier i hur stereotyper bland liberaler och konservativa i USA för 10 år sen kan appliceras på höger-vänster-skalan i dagens Sverige.

    Endast fantasin sätter gränserSolig
    Inte nödvändigt och det är inte jag som behöver hjälp med matematiken.

    Det spelar föga roll vem du tror har gjort studien eller vad du har förstått av den då det är danskurser för dig.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-04 08:11:56 följande:
    Jag betvivlar inte att du behärskar mekanisk räkning, ditt problem är att du inte förstår vad det är du plockar in i dina ekvationer.

    Överlag så tror jag att att det är ganska vanligt att högerpopulister inte begriper vad det egentligen är de påstår eller föreslår.

    Att du i dina matteövningar i praktiken försökte bevisa att 100 är 125 är helt harmlöst - men det som en partiarbetare skrev i en annan tråd i går kväll är definitivt inte detta, oavsett om hen förstod det hen tyckte var en bra idé eller inte.

    "Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.".

    Men iofs kan det mycket väl vara så att någon av hens twitteridoler påstått att alla i utanförskapsområden är kriminella och att hen utan att tänka en tanke köper påståendet.
    Jodå. Ert problem verkar dock vara att ni finner det obligerat för semantik att följa eran förståelse för matematik och vice versa. Att påstå det ena och det andra om däremellan och övriga 50% genom att räkna fel är helt enkelt en märklig approach - inte minst när det finns en given uträkning that makes perfect sense in all regards.

    Vem har skrivit det du citerar?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-04 20:30:05 följande:
    Nu var det väl ändå skribenten som fällde den ursprungliga kommentaren som räkande fel - istället för att enkelt säga att det blev fel och låta det vara, så ropas det på ekvationer och uträkningar men inget läggs fram...

    Det är en av de skribenter som varmt förespråkar SD som skrivit den text som citeras - det är en av de skribenter vars inlägg du upphöjer som skrivit den text som citeras.
    Nej, och jag har tidigare presenterat ekvationer i flertalet format så blås inte rök i ansiktet på folk.

    Kverulant67:s poäng var att han varken gillar S eller SD/är en av de övriga 50% som varken gillar S eller SD.

    Vad tyder på att han skulle gilla SD?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-04 22:03:30 följande:
    Digestive skrev 2021-10-04 16:25:50 följande:
    Jodå. Ert problem verkar dock vara att ni finner det obligerat för semantik att följa eran förståelse för matematik och vice versa. Att påstå det ena och det andra om däremellan och övriga 50% genom att räkna fel är helt enkelt en märklig approach - inte minst när det finns en given uträkning that makes perfect sense in all regards.

    Vem har skrivit det du citerar?
    I Man och nöjds exempel så stod det "däremellan" - men det var gulligt att hens följare stod upp för hen, trots att det utöver däremellanfadäsen fanns ett antal logiska grodor i exemplet.

    Vill du, Digestive, förkovra dig så är det ju bara att gå tillbaka, tror till och med att det var i den här tråden exemplet togs upp och diskuterades.

    Den partiarbetare som ansåg att det är en bra idé att gå in i varje hus och rensa i utanförskapsområdena formulerade sin uppskattning för en sådan aktion i den här tråden.

    Tankarna är ju anmärkningsvärda dels såtillvida att de förutsätter att alla som  bor i utanförskapsområden är kriminella och dels för att de är så extrema - även med SD-mått mätt.

    www.familjeliv.se/forum/thread/80322565-regeringen-vill-ta-ett-steg-mot-diktatur
    Du menar att Kverulant67 och 'Man och nöjd' är samma person? Är inte den senare en öppen SD-sympatisör? Observera att jag inte har någon aning då jag aldrig har brytt mig om 'Man och nöjd'.

    Kan du inte kort och gott säga vem du citerar?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-04 23:08:55 följande:
    Jag kommer ihåg en del ekvationer som inte byggde på de premisser som Kverulant67 presenterat.

    Den som sprider SDs propaganda kan tros gilla SD, eller i alla fall gilla SDs propaganda - om någon själv säger sig sympatisera med SD tyder det på att denna gillar SD, men alla kan ju ha fel
    Ja, jag kommer ihåg en del invändningar - att man inte kan veta att 25% gillar SD för det står bara att 75% inte gillar SD et cetera. Det faller som sagt på förståelse för ekvationsräkning.

    Ok, på samma vis som du tidigare klassade mina åsikter om att vår Sverigebild är missvisande som åsikter från allsköns olika delar av extremhögern?
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-04 23:54:18 följande:
    Det är i huvudsak inte en fråga om förståelse för ekvationer och ekvationsräkning.

    Inte alls på samma vis, men att du kallar något som du påstår är missvisande för propaganda är inte utan olikhet med alt.högern.

    Jag säger det igen:

    Den som sprider SDs propaganda kan tros gilla SD, eller i alla fall gilla SDs propaganda - om någon själv säger sig sympatisera med SD tyder det på att denna gillar SD, men alla kan ju ha fel
    Jodå, då det i sin tur ger förståelse för semantiken. Du kan omöjligen veta någonting om övriga 50% eller vad däremellan syftar till utan att förstå ekvationen som överhuvudtaget ger dessa två egenskaper.

    Nu jagar du egen svans igen. Allt kan inte kokas ner till att sprida, gilla, stödja ad absurdum SD-propaganda/alternativ högerpropaganda.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2021-10-06 10:23:05 följande:

    Ang. Kläggets brunsmetande...

    Begreppet "blåbrun" är de pseudointellektuellas sätt att dunka varandra i ryggen, skolgårdsmobbarnas alldeles egen circle-jerk. Mediokra, uppblåsta hycklare som upphöjer sig själva till samtidens uttolkare.

    Ni äcklar mig.


    Man får se det ur perspektivet att de alltid, i alla väder, oavsett vem eller vilka det handlar om - tror att de motar bort nazister, fascister och främlingsfientliga i något led.

    De liksom tripletten kronjuveler inom SD har en helt fantastik bild av svenskar och Sverige.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?