Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-10-17 23:17:29 följande:
    Genen är aktiv. SDs politik är enligt Åkesson och Karlsson fortfarande baserad på det ursprungliga principprogrammets innehåll.
    Har skummat igenom andra länken.

    Jag förstår inte problemet att peka ut exempel ur någotdera principprogram som är nazistiskt om det nu är nazism i dem.

    Ska se om jag helt enkelt hittar det tidigare principprogrammet men om du har länk så länka gärna till det.

    Jag orkar nämligen inte med att trampa vatten i all oändlighet och nu dök något konkret upp som går att kontrollera - i principprogrammen ska alltså SD:s nazistiska politik finna sig.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-17 23:47:27 följande:
    Nja, att du fått för dig att jag har synpunkter på dina vänner bottnar i att din språkförståelse inte är kompatibel med svenska språket och möjligen också i att du har svårt att förstå gränsen mellan det privata och det offentliga - som när du krävde att några kvinnor här på FL som gjort slarvsylta av ditt snömos som kompensation skulle lägga ut foton på sig själva här på forumet.

    Godnatt, Digestive - hoppas du får en god natts sömn!
    Du skrev att mina vänner underkänner ordet blåbrunt men det vet du givetvis ingenting om. Bara behovet av att blanda in mina vänner är redan där märkligt men märkliga filurer har såklart märkliga saker för sig.

    Det samma! - du kanske kan fortsätta att drömma sött om mina vänner, mina arbetstider, mina sovvanor och min fritid även när du sover. I fyndig bemärkelse är jag väl din drömman.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-17 23:55:05 följande:
    Varför normaliserar du SD?

    Läs den citerade texten, fundera på i vad Åkessons nazi- utbrott, din argumentation runt SDs brunhet och den del av texten som nämner just normalisering av SD har gemensamt.
    Är det vad du kallar efterfrågat bevis för?

    Det jag gör är att jag försöker hantera SD och deras bruna rötter precis som jag skulle hantera exempelvis V och deras kommunistiska rötter.

    Varför skulle jag intellektuellt särbehandla SD? För att slippa dina och gelikars etiketter? Riktigt så vek integritet har jag inte.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 00:02:13 följande:
    Känner du till nazism, nynazism, fascism, neofascism Digestive?

    Känner du till Per Engdahl?

    Känner du till BSS?

    Känner du till SDs historia, principprogram och deras urprung?

    Begriper du att påståendet att SD skulle vara Hitler-nazister med en politik som har samma mål och medel som NSDAP under tredje riket inte är vad som sägs då SDs brunhet tas upp?

    Tror du Digestive att enbart NSDAP är bruna och inget annat är brunt?

    Varför normaliserar du SD Digestive? Jag har frågat dig detta i många trådar utan att få ett svar.
    Har väl ok inblick i dessa men mindre i de moderna varianterna.

    Ja, men bara ytligt.

    Ja.

    Ja, dock enbart principprogrammet under tiden som riksdagsparti. Tidigare än så tänkte jag kolla upp och bad dig länka till.

    Nej, men jag lägger gärna en sådan specifik tyngd på ordet nazism.

    Du undrar varför jag inte särbehandlar SD intellektuellt? För att det varken vore rättvist eller intellektuellt hederligt är, blir då mitt svar.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 00:21:27 följande:
    Vilka bevis vill du ha, vad vill du att bevisen ska innehålla?

    Någonting du själv fabrikerat att andra säger när det sägs att SD är bruna.

    Vad är det du inte begriper angående SDs brunhet?

    Hur skulle ett bevis för SDs brunhet se ut enligt dig? NSDAP? Madagaskar planen? Koncentrationsläger? Ein volk, ein fuhrer?

    Vad menar du med brun som de som säger SD är bruna inte menar med brun?

    Menar du att Vs kommunistiska rötter enbart finns om V nu vill införa leninism eller stalinism?

    Jag undrar vad du menar och hur du tänker att du intellektuellt inte vill särbehandla SD.

    Integritet förutsätter väl en ärlig, uppriktig och konsekvent ram för agerande. Normaliseringen av SD är inte i linje med integritet om det inte är så att du helt enkelt inte förstår att brunheten inte handlar om att SDs principprogram och politik handlar om en nsdap-kopia.
    Exempel på nazism/nationalsocialism i SD:s politik är vad jag efterfrågar.

    Helt enkelt ideologiska/politiska knytpunkter som utmärker nazism/nationalsocialism.

    Nej, V:s kommunistiska rötter finns givetvis oavsett precis som i SD:s fall. Frågan är fortfarande om genen är aktiv eller inaktiv.

    Aja, KillBill hade iallafall inte några som helst problem med att både förstå vad jag frågade efter samt ge ett tekniskt korrekt exempel. Ett enda inlägg. En enda mening. Mitt i prick.

    Reflektera över det en stund innan du försöker raljera vidare om vad andra begriper eller inte begriper.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 00:29:06 följande:
    Jag menar att du särbehandlar SD intellektuellt, eller antiintellektuellt faktiskt.
    Nej, jag hanterar SD precis som jag skulle hantera exempelvis V i samma situation.

    Jag hade frågat om V: Vad är kommunistiskt i V:s politik? Kan du ge exempel?

    Jag frågar om SD: Vad är nazistiskt/nationalsocialistiskt i SD:s politik? Kan du ge exempel?

    Antar att jag enligt dig skulle normalisera kommunism med sådana frågor om V och att du samtidigt tänker hävda att det är fundamentalt olika frågor som ställs om partierna och som därtill särbehandlar SD.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-18 09:28:52 följande:
    Mm, jag kan iofs förstå hur du tänker, att du är ovän med språket går som en röd tråd genom dina inlägg. I övrigt så har du väl också förklarat att du har en fantasivän som du kallar språkvården som har rätt att underkänna ord.

    Vi ser olika även på språk och språkutveckling, min uppfattning är att språket förändras av användarna.

    Huruvida benämningen brunblå/blåbrung kommer att leva vidare i språket avgörs av dess användare - du får nog vackert finna dig i att det inte finns någon myndighet som kan bestämma att brunblå inte är en giltig benämning.

    Vad tycker du förresten om balansen inom den brunblå alliansen - anser du att Åkesson har rätt när han påstår att den inte kan kallas borgerlig, utan präglad av SD.Skrattande
    Du klippte ner och svarade på fel inlägg. Det här skrev jag senast:
    Digestive skrev 2021-10-17 23:57:46 följande:
    Du skrev att mina vänner underkänner ordet blåbrunt men det vet du givetvis ingenting om. Bara behovet av att blanda in mina vänner är redan där märkligt men märkliga filurer har såklart märkliga saker för sig.

    Det samma! - du kanske kan fortsätta att drömma sött om mina vänner, mina arbetstider, mina sovvanor och min fritid även när du sover. I fyndig bemärkelse är jag väl din drömman.
    Ja, precis, språket förändras av användarna och det är bland annat sådant som språkvården tittar på. Har redan påpekat detta, användningen är kort och gott begränsad och så har det uppenbarligen varit sedan 2014.

    Jag tror att Jimmie Åkesson bara bröstar upp sig för syns skull och det vore väl mer troligt att SD blir ett stödparti åt en borgerlig regering.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 11:48:35 följande:
    Vem - förutom du, Åkesson och de andra SDvännerna - påstår att brun måste betyda Hitler-nazism och NSDAP?

    iofs säger SDs högsta ledning att lite nazism, rasism och antidemokrati är helt Ok inom SDs sk 'nolltolernas' och att ingenting har ändrats i sak, det är bara språket som ändrats

    expo.se/2013/11/s%C3%A5-talar-sd-internt-om-nolltoleransen

    "I mars i år hade Sverigedemokraterna i Västsverige ett möte med riksdagsledamöterna Richard Jomshof, och Mattias Karlsson samt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund. Samtliga från partiets riksorganisation. I en bandinspelning från mötet, som Expo Idag tagit del av, framgår det att de tre fick frågor om vad som är tillåtet att säga inom partiet utan att bryta mot ?nolltoleransen?. Från riksorganisationen poängterades att enstaka fall av spridande av ?rasism, nazism eller antidemokratiska idéer? inte leder till uteslutning.
    ? jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare, sa Mattias Karlsson.

    En utesluten kommunpolitiker som hävdat att homosexualitet degenererar samhället och som talat om det i termer av avloppssex åkte inte ut på grund av sina åsikter, enligt Jomshof.


    ? Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga.


    Linus Bylund menade att fokus ska vara på hur kommunikationen förs utåt: ?Vi sitter inte längre vid ett köksbord. Vi har inte den lyxen.? Politiker i partiet ska inte ?gapa om saker? och inte utåt tala om saker som ?små detaljer i något historiskt?.


    ? Vi vill antingen få nya medlemmar eller vi vill ha gillande av någon viktig grupp i samhället, eller vad som helst. Vi vill göra reklam för partiet i någon mening. Andra saker som inte är tänkta att göra reklam för partiet bör man inte torgföra på ett sådant sätt att det kan förknippas med ens person eller partiet överhuvudtaget.


    På mötet framkom flera exempel på hur partiet inte tar avstånd från åsikter i sig, utan hur de framförs. Riksdagsledamoten Richard Jomshofs budskap internt är att utåt ska politiken ?paketeras in på ett sätt som är tilltalande?:


    ? Tänk er för i alla lägen. Tyvärr måste man lägga band på sig själv. Jag kan tycka att det är lite odemokratiskt men det är så verkligheten ser ut.


    Linus Bylund sammanfattade Sverigedemokraternas ?nolltolerans?:


    ? De som absolut är bäst på att motarbeta oss och bäst på att bokstavligt talat springa riksdagspartiernas, Expos och andras ärenden. De är de som gapar PK [politiskt korrekt red.anm.] så fort man inte uttrycker sig tölpigt. Jag vill poängtera det. De är de bästa partiarbetarna för de andra partierna. De som inte begriper skillnaden mellan glidning av politik och att man börjar uttrycka sig på ett annat sätt."


    Nu stod det nazism/nationalsocialism redan i inlägget som du svarar på. Klarar du inte av att förhålla dig till det jag skriver så får du helt enkelt för dig konstiga saker, exempelvis att jag skulle vara SD-vän.

    Jag är mer vaksam på politiken som partier för än på hur de låter. Hur de låter kan dock göra mig mer vaksam på deras politik - varför jag många gånger frågar om just SD:s politik.

    Har du någonting relevant att tillägga om SD:s politik?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-18 19:45:15 följande:
    Ah, men spelar det så stor roll.

    Jag tycker att Padirac med en ängels tålamod försöker få dig att förstå hur och varför det glappar i dina argumentationsförsök.

    Jag tror att det är Rataxes som kallar MP för salladskommunister, riktigt träffsäkert ur hans perspektiv, och lite underhållande och inte helt fel ur mitt.

    Försök tänka lite självständigt: Det är full möjligt att kalla MP salladskommunister eller den brunblå alliansen för blåbrun. Däremot vore det en smula tendentiöst om benämningarna användes i nyhetsjournalistik - men i en debatt funkar det ju.

    Jag lutar åt att Åkesson även framgent kommer att vara tongivande i den brunblå alliansen, att Ebba Och Ulf kommer att förbli andraplansfigurer i samarbetet Åkesson och dem emellan.

    Dessutom är ju Åkesson så mycket skickligare som politiker än hans samarbetspartners.
    Jamen då är vi ju överens även om du inte verkar se det själv.

    Försök att inte tänka så självständigt att du enbart ser fantasifoster i slutändan. 

    Vad talar för att SD skulle sitta i regeringsställning och inte vara ett stödparti?

    Sure, han har dock börjat bli väldigt långrandig för min del. Han är skicklig på det viset som du säkert menar men inte särskilt mångsidig i sin leverans.
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 20:36:19 följande:
    Så du missar alltså offerkoftan som Åkesson drar på sig och du ikläder hela SD i - inte konstigt att jag säger att du normaliserar SD och sprider deras narrativ...

    www.gp.se/nyheter/sverige/%C3%A5kesson-f%C3%B6rbannad-kallar-du-mig-nazist-1.56785672

    "Miljöpartiets Per Bolund kallade högeroppositionen "blåbrun".
    Det fick SD-ledaren Jimmie Åkesson att gå i taket.
    ? Kallar du mig för nazist? sade han.

    Partiledardebatten i SVT tände till på allvar när Per Bolund angrep SD för att skylla den höga långtidsarbetslösheten på migrationen. Han kritiserade "den blåbruna sidan" för att utgå från att människor är lata och ovilliga att arbeta.


    Det fick Åkesson att reagerar kraftigt. Han krävde upprepade gånger svar på vem Bolund kallar brun.


    ? Kallar du mig för nazist? Du kallar mig för nazist, sade SD-ledaren.


    Programledarna försökte lugna ned stämningen. Men Åkesson ville inte låta sig lugnas.


    ? Jag blir riktigt upprörd. Man ska inte komma undan med det här längre, sade han.


    "Ingen hemlighet"

    Bolund svarade att beteckningen blåbrun är vedertagen för högerkonservativa partier som samarbetar med högerpopulistiska partier och att det "inte är någon hemlighet att Sverigedemokraterna har sitt ursprung från den svenska nazismen."


    Åkesson menade att brun står för nazism och fortsatte att kräva svar på om Bolund kallar honom för nazist. Det förnekade MP:s språkrör.


    ? Jag har aldrig kallat Åkesson för nazist, sade Bolund.


    Det var långtifrån första gången som högeroppositionen kallats för blåbrun av sina motståndare. Statsminister Stefan Löfven tycker inte att det är konstigt att använda etiketten om motståndarsidan.


    ? Det är inget okänt begrepp utan har använts länge, säger han efter debatten.


    Ångrar sig inte

    Löfven hänvisar till att SD har nazistiska rötter.


    ? Därmed inte sagt att Jimmie Åkesson är en nazist. Det säger jag inte. Men jag anser att det är ett parti som är rasistiskt, säger han."


    Padirac skrev 2021-10-18 00:02:13 följande:
    Känner du till nazism, nynazism, fascism, neofascism Digestive?

    Känner du till Per Engdahl?

    Känner du till BSS?

    Känner du till SDs historia, principprogram och deras urprung?

    Begriper du att påståendet att SD skulle vara Hitler-nazister med en politik som har samma mål och medel som NSDAP under tredje riket inte är vad som sägs då SDs brunhet tas upp?

    Tror du Digestive att enbart NSDAP är bruna och inget annat är brunt?

    Varför normaliserar du SD Digestive? Jag har frågat dig detta i många trådar utan att få ett svar.
    Padirac skrev 2021-10-18 00:27:56 följande:
    Ok, du behöver läsa in dig på de moderna varianterna Digestive. Läs och återkom när du känner till nouvelle droite, Per Engdahl, neofascism, nynazism, bsS, när du läst SDs egen historiebeskrivning, den finns på nätet.

    När du känner till den bruna politiska rörelsen kan vi fortsätta , men kom inte dragande med att SD måste vara nsadp för att vara bruna, det är att normalisera ett parti med rötter i den bruna myllan, med en politik som i allt väsentligt bygger på de bruna idéerna.



    Jag bryr mig inte om offerkoftor överhuvudtaget. Politik är inte känslor för min del utan verktyg. Det jag bryr mig om är politikens innehåll och produkter.

    Normaliserar jag ett lands tredje största parti? Det är ett lustigt påstående ur fler perspektiv än att det inte stämmer.

    Det är säkert jätteviktigt för dig att folk fjättrar sina frågor och sin kommunikation utifrån vad du befarar gynna SD. Det är dock helt ointressant för mig då jag står för ett öppet och levande samhällssamtal.

    Angående ordväxlingen i partiledardebatten så anser jag att Jimmie Åkesson (SD) skulle ha sansat sig och låtit Per Bolund (MP) förklara vad hans icke konventionella definition för brun är. Men det var väl ett spel för galleriet och ingenting ur den ordväxlingen imponerade på mig, som med det mesta i svensk politik.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?