• Äldre 12 Apr 07:14
    524825 visningar
    4116 svar
    4116
    524825

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Hej, hoppar också in här.

    Bor i Stockholm. 48 år, snart 49! Inga barn sedan tidigare. Är idag i v 23 (22+3). Gravid efter första ÄD hos Dr D i Aten. Stark immunsupport. Var först gravid med trillingar, sedan tvillingar, men nu är det "bara" en enlig kvar. Det är dock inte så bara...... Ej tagit reda på kön.

    Varit på många kontroller. 8 VUL/UL hittills, varav två akuta. Lyssnat på hjärtljuden 5 ggr hittills.

    Går hos vanlig BM och läkare, samt hos specialistmödrarvård på Karolinska sjukhuset. Från v 20 träffar jag BM varannan vecka. Från v 28 kommer jag dessutom förutom BM-besöken få gå och mäta blodtryck, blodsocker och äggvita i urinen varje vecka. Däremellan besök hos specilistmödrarvården. Fantastisk uppföljning, får jag lov att säga.

    I slutet av april ska vi på flödesmätning, s k notch, tror det är ett TUL också.

    Fattar fortfarande inte att jag är gravid! Känner ännu bara diffusa rörelser ngn gång ibland. Stoooor mage.

  • Äldre 12 Apr 09:32
    #10

    HRE .

    Om allt ser bra ut, utan komplikationer, kommer jag att få föda vaginalt, precis som jag önskar. Har inte varit några tveksamheter från vårdens sida om det. Vi får se längre fram.

    Flödesmätning är väl kontroll av flödet mellan bebis och moderkakan. TUL = tillväxtultraljud, kollar väl hur bebisen växer mot en standard-/medelkurva gissar jag. Vet inte heller så mkt om detta. Får återkomma efter jag varit på kontrollen den 27/4.

    Redan, jag skrev in mig hos BM v 5+6, så supertidigt, men då väntade jag trillingar, så det kanske var därför.

  • Äldre 12 Apr 21:55
    #23

    Redan, blir vi två mammor som båda hinner fylla 49 år om vi får på utsatt tid? Jag hinner bli precis 49 år och 3 mån.

    När har du bf?

    Ja du, vad drev mig att samla befruktade embryon i Aten? Hoppet att lyckas. Hade mkt bra värden och faktiskt riktig bra resultat. Fick ju 10 blasto och det är inte illa för en 46,5-47 3/4 år gammal. Blev ju också gravid, men tyvärr tidigt missfall. Ska jag vara ärlig, så hade jag mkt svårt att tänka mig att gå över till ÄD. Tror också det var extra svårt för mig då min tvillingsyster (enäggs) har 4 genetiska barn, varav den sista blev till av en "miss" samtidigt som vi försökte. Det kanske "lurade" mig.

    Hur som, nu blev det ÄD ändå till slut och jag är så tacksam och lycklig för mycket. Erkänner dock att vissa ledsamma tankar kommer ibland, men ju mer tiden går, så är det ju barnet i min mage som är den älskade och den verkliga.

    Roligt att vi är några som kan följas åt.

    Suuuupertrööööötttttt!

  • Äldre 12 Apr 22:14
    #25

    Jag har fortf inte börjat trappa ned kortisonet. :( Tar 30 mg. Ser inte klok ut i ansiktet, nacken och halsen har liksom försvunnit.. Hemskt! Tar verkligen också på min självkänsla. Vill ju vara lite vackert gravid, men så är verkligen inte fallet. Trappade ned Neupogenet för några veckor sedan, slutade helt fredagen innan påsk. D ville inte sluta efter v12, då min immunbalans inte var till belåtenhet. Östrogenet slutade jag med lite tidigare, kanske slutade helt v 17-18. Hittills 29 IL! Tror jag nu gått upp 14 kg! :(

  • Äldre 12 Apr 22:28
    #26

    Dr D har också en teori att när immun kämpar och det blir lite obalans (behöver inte vara något övervägande hot), så kan progesteronvärdet gå ned, samt att TSH han gå upp. Har själv sett sambandet i mina blodprovssvar. Sedan vid nästa bp-tagning kan allt se bra ut igen. D har ordinerat IL i dessa lägen, inte direkt höjt progesteronet eller dosen Levaxin.

    Redan, ta ett extra IL. Skadar absolut inte.

  • Äldre 14 Apr 23:15
    #38

    Oh, vad roligt att få följas åt tillsammans med er.

    Redan, om du får ditt barn den 27/11, så är det exakt 1 år sedan jag blev gravid. Transfer just den dagen och jag kände ett tydligt surr/fladder/som en fjäril (som Dr D kallar det) redan samma kväll. Sedan återkom det dagligen en kort stund oftast på em i ett par veckor.

    HRE, ang Neupogen. Jag slutade ju för bara några veckor sedan (idag är jag i v23 (22+5). Då min immunbalans inte var till belåtenhet fick jag alltså fortsätta långt efter v 12, som är den vanliga tidpunkten då man slutar med Neupogen. Jag frågade Dr D om det var skadligt att ta det så länge. Han svarade då att om det skulle vara skadligt, så är det i tidig graviditet. Dock fick jag aldrig ngn info om vad det skulle kunnat orsaka. Frågade inte heller, ville inte veta vid tillfället. Han lät inte orolig i alla fall.

    Bullen, så fin mage. Min är betydlig större, trots att jag ligger flera veckor efter dig. Jag har gått upp 15 kg! Puh, var ska detta sluta?! ;)

  • Äldre 19 Apr 13:10
    #63

    Hur ligger era lymfocyter?

  • Äldre 20 Apr 12:34
    #66

    Jag har nu försökt scanna av mitt STORA Excelark och fått en uppfattning om när jag tagit IL. Kanske en liiiiiten vägvisare.......

    När jag tog Neupogen var ju mina Leukocyter och Neutrofila granulocyter skyhöga, så dem kan jag inte tyda ngt ifrån.

    Lymfocyter: När mina värden varit ca 2,5 eller högre = IL, ca 200 ml.
    Monocyter: När mina värden varit ca 0,9 eller högre = IL, ca 200 ml.
    (Ofta blivit lite mera IL, ca 225 ml.)

    Sedan tror jag att D tittat på dessa två i ngt samband också. Har det ena värdet gått upp har oftast det andra också gjort det.

    Jag tar mina värden på KS och då gäller följande referensvärden (ex. urklipp ur mitt Excelark):


    Lymphocytes
    1.7
    x10(9)/L
    1.0-4.0
    Monocytes
    0.5
    x10(9)/L
    0.1-1.0
  • Äldre 20 Apr 12:35
    #67

    Blev lite konstigt i mitt urklipp, men hoppas ni förstår.

  • Äldre 20 Apr 12:44
    #68
    HRE skrev 2015-04-19 16:25:38 följande:

    Lymfocyterna ligger precis på övre gränsen. Hur har det varit för dig, Snart Lycklig? Är det så att leukocyter och neutrofila ska ner innan man kan sluta med Neupogen?


    Mina Leukocyter och Neutrofila granulocyter gick inte ner förrän EFTER jag slutade med Neupogen.

    Jag fick sluta med Neupogen (eller rättare sagt börja trappa ned), när jag inte behövt ta IL på ca en månad, alltså då min kropp verkade ha stabiliserats. Sedan har jag bara tagit ett extra IL, bara för att jag var så svullen, inte för att min kropp var i obalans. Sedan i onsdags har jag också börjat trappa ned Prednisolon. Dock endast med 2,5 mg per dag i en vecka och sedan nya bp. D tyckte att jag skulle minska med 5 mg per dag, men det gjorde jag inte. Jag valde en mildare nedtrappning. Får se vad han säger på onsdag.

    Fram till i början av mars (slutet av graviditetsvecka 17) tog jag nog ca 27-28 st IL! Sedan bara ett säkerhetsdropp i förra veckan, som jag nämner ovan.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus