• Forumvärd

    Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?

    Idag kom vårbudgeten och en fråga som kan vara aktuell för alla barnfamiljer är att medicin kommer att bli gratis för barn upp till 18 år.
    Tidigare har föräldern behövt komma upp till summan 2200:-/år för att få övrig medicin till barnen gratis.
    Är detta en bra punkt i regeringens budget?
    Diskutera gärna i tråden smile1.gif

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?
  • Anonym (Inte!)
    Marlean skrev 2015-04-17 10:24:27 följande:

    Det är väl underbart att inga barn i Sverige nu ska få offra att få sina mediciner pga. familjens eventuellt dåliga ekonomi! På tiden att denna reform gick igenom! Andra bra reformer V hjälpte till att få igenom var:  


    Pengar till fler anställda i äldreomsorgen

    Glasögon till alla barn

    Ökade resurser till förlossningsvården
     
    Stabilt stöd till våra kvinnojourer
     
    Höjt golv i A-kassan
     
    Höjt bostadstillägg för pensionärer
     
    Höjd sjuk- och aktivitetsersättning
     
    Slutet för stupstocken i sjukförsäkringen

    Måste säga att jag är stolt över att vara medlem i detta parti just nu. 




    Det var 100 år sedan. . . .
  • MrFahrenheit

    Jag tycker att förslaget är bra! Det finns ingen bra anledning till varför barn inte ska få sina mediciner om de är sjuka. Pengar är ingen bra anledning och har aldrig varit. 

  • MrFahrenheit
    Anonym (Icke bra!) skrev 2015-04-17 08:54:25 följande:
    Jag vet mer om du, tydligen. Läkemedelsföretagen har inte monopol särskilt länge, efter ett tag (vet inte hur många år) har de inte "copyright" på sina mediciner längre och billigare generika kommer. Så där försvann ett av dina argument.

    Ja, det är faktiskt så lätt. Har du så taskig ekonomi får du bidrag till dina barns mediciner. Anses du inte ha så taskig ekonomi att du inte får det bör du rimligen kunna betala dina barns mediciner själv, och då är det ju en fråga om prioriteringar.

    Tror du jag föddes i går? Av ditt nick att döma skulle jag kunna vara din mamma, så mästra mig inte, jag vet hur det fungerar.
    Läkemedelsbolagen tillverkar de mediciner som har störst potential att ge den största möjliga avkastningen i framtiden och som gärna skall fortsätta löna sig år efter år. Läkemedelsföretagen är till mångt och mycket lika cyniska som du är i många utav dina argument, trots goda intentioner.

    Verkligheten ser ut som så att läkemedelsbolagen inte tillverkar mediciner enbart för välgörenhet, utan för att gå med vinst. Det finns en anledning till varför det lönar sig mer att utveckla potenshöjande medel istället för nödvändig antibiotika.

    Jag menar, vilken investerare som helst skulle fly hals över huvud om de fick höra att det kommer att kosta miljarder, ta åratal att utveckla och sedan finns det en liten chans, om än kortvarig, att ge en liten vinst tillbaka om ett decennium eller så genom att tillverka en ny antibiotika som förmodligen kommer att överutnyttjas och tappa sin effekt kort tid efteråt ändå.

    Jag tippar på att investerarna ser större möjligheter i att satsa på det nya och lovande preparatet G-spot som ger "bone heads" som dig chansen att uppleva Mr stå livet ut. Dessa mediciner kommer fungera lika bra 100 år efteråt...

    Personer som enbart gnäller över ekonomiska prioriteringar kommer snart se effekten utav detta beteende världen över straxt. När vanliga människor som drar på sig "simpla" infektioner dör för att de tidigare medicinerna inte längre verkar. Detta har redan börjat hända sedan lång tid tillbaka men det accelererar mer och mer...
  • Anonym (Mormor)

    Ett riktigt bra förslag som måste bli verklighet. Har barnbarn som har flera olika mediciner som dem verkligen behöver och det kostar massor.

  • Anonym (btrack)
    Anonym (Mormor) skrev 2015-04-18 01:53:32 följande:

    Ett riktigt bra förslag som måste bli verklighet. Har barnbarn som har flera olika mediciner som dem verkligen behöver och det kostar massor.


    Som det har skrivits tidigare i tråden; ingår de inte i högkostnadsskyddet kommer de inte att bli gratis.
    Det är aldrig mer än 2200 kr/år (vilket naturligtvis är mycket för en del) som en enskild familj kan spara på denna reform.
  • Anonym (btrack)
    Anonym (Vad är det för fel på folk?) skrev 2015-04-17 09:04:54 följande:

    Men allvarligt vad är det för fel på folk i denna tråd. Kan bara svara för mig själv men det e väl klart som fan Jag hämtar medicinen till mitt barn fast då får jag ju dra in på nåt annat 700-800 kr i månaden e iallafall mycket pengar för mig.

    Alla är inte miljonärer som de flesta verkar låtsas vara i denna tråd o FL över lag.Jag hoppas att detta lagförslag går igenom.

    Ni som inte tycker det är ett bra förslag är antingen dumma i huvudet eller så har ni inga sjuka barn.


    Mer än 2200 kr per år sparar du inte på detta förslag. Mediciner som inte ingår i högkostnadsskyddet får du fortsätta att betala.
  • ölburk2

    Medicin (vård å omsorg) borde vara gratis för alla...


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Anonym (Nja)

    Jag tycker att det kunde regleras efter ens ekonomi. Samma med barnbidraget.

  • Pescetarian

    Är det någon som vet vilka mediciner det gäller?

    Att det inte är Alvedon och nässpray begriper jag också.

  • Pescetarian

    Hann inte skriva klart.

    Är det såna tillfälliga mediciner (så som antibiotika, hostmedicin på recept, osv), eller är det mediciner mot allergier och annat som vissa barn behöver dagligen?

Svar på tråden Vårbudgeten:Gratis medicin till barn- bra eller dåligt?