• Tor 20 jun 2019 12:29
  476624 visningar
  2463 svar
  2463
  476624

  Avsaknad av spermier

  mooonwalker skrev 2019-06-19 23:03:17 följande:

  Nej, vad tråkigt, jag trodde verkligen att du skulle bli gravid igen, men kroppen kanske inte har återhämtat sig helt från din förra graviditet.

  Ja, ägglossningen kom på rätt dag, så vi väntar också. Det kändes inte lika traumatiserande den här gången, men det var fortfarande väldigt jobbigt. Och det gjorde ganska ont, men nu är smärtan borta. Nu känner jag ingenting, vet inte om det är positivt eller negativt.


  Spännande, jag håller tummarna på positivt besked, när har du tänkt testa? :)
 • Tor 20 jun 2019 17:03
  mooonwalker skrev 2019-06-20 13:52:15 följande:

  Har testdag 1/7. Vet inte om jag ska tjuvtesta, har ju gjort det vid typ varje IVF. Förra insemination fick jag min mens några dagar före testdag, så hann inte tjuvtesta... Min man tycker ju absolut inte att jag ska göra det, haha


  Ja, det är ju dumt att testa för tidigt, för å få falska besked. Så, testa när du är runt beräknad mens skulle jag säga :) (säger jag som alltid börjar testa för tidigt) men jag kan ju försöka ge andra bättre råd.. :'D lycka till i alla fall!
 • Tor 24 okt 2019 06:41
  askyfullofstars skrev 2019-10-23 17:43:47 följande:

  Hur går det för alla här? Tänker på er alla!


  Vi har väntat, gjort en utredning och precis fått "svar" på varför vårt barn var så missbildat och dog. (tog från missfallet i april fram till nu).. Och det är inte ärftligt så det var positivt.

  Vi står nu i kö för att få göra ivf nummer 2.
 • Tis 12 maj 2020 22:32
  askyfullofstars skrev 2020-05-12 20:45:19 följande:

  Hej!

  Är det någon som är aktiv i tråden? Hur går det för er?


  Hej!

  Här är vi under missfallsutredning, vi har fått fyra missfall av någon anledning.. väntar på kallelse till hystroskopi(som inte lär bli på ett bra tag). Men hittills är alla prover tillbaks normala så inga svar har vi fått än..

  Hur är det med dig?
 • Ons 13 maj 2020 08:18
  +1
  SvenOlsson skrev 2020-05-13 07:42:40 följande:

  Roligt att den här långkörar-tråden börjar vakna till liv igen Jag var så van vid att se den på förstasidan av Svårt att få barn-kategorin. Som donator har jag sällan något att tillföra diskussionen, men jag tycker det är intressant att ta del av andras perspektiv och livberättelser runt det här ämnet.


  Kul att man kan roa någon det här är min favorit tråd också, här började allt för mig. och än är man inte klar!
 • Ons 13 maj 2020 18:53
  askyfullofstars skrev 2020-05-13 18:38:27 följande:

  Men gud. Har ni fått ett ytterligare missfall efter det sena missfallet? Beklagar verkligen! Satte ni in det sista embryot?

  Här är det bra. Tänker på er alla i tråden!


  Nej inte ett, men två missfall efter det vi har extrem otur verkar det som, men nån ska väl ha det med. :-P

  Vi har gjort IVF nummer två nu, har 4 ägg i frysen som väntar på att användas.

  Hittills har vi hunnit med sju insättningar. Skam den som ger sig!

  Skönt att höra att allt är bra!
 • Mån 25 maj 2020 12:53
  mooonwalker skrev 2020-05-22 11:52:29 följande:

  Hej igen!

  Ja, skam den som ger sig...

  Jag beklagar missfallen, hoppas att ni får göra ut redning snart. Har du fått prova någon medicin såsom Trombyl, Fragmin eller prednisolon? Eller jag gissar på att de vill göra utredningen först?

  Vi gjorde klart vårt paket med inseminationer med donatorsperma, men jag blev inte gravid en enda gång. Varje gång det var dags hade jag sådan himla ångest och hade blandade känslor om jag ens ville att vi skulle lyckas eller inte. 

  Sen hade vi ett möte med Göran på Carlanderska och vi fick ett sådant himla bra intryck av honom! Han föreslog att vi skulle göra en TESA istället för microtese, vilket vi gjorde och han hittade spermier. Han använde dock inte bara en nål utan något slags att verktyg som var kraftigare. På så sätt fick han ut spermier, men inte tillräckligt för att frysa. Jag fick tillbaka ett embryo som inte tog sig och inget klarade sig heller till frysen. Alla embryon såg jättefina ut fram tills dag fyra tror jag, men sen var det som att alla bara dog, inget utvecklade sig till blastocyster. Nu är vi ingång med ytterligare ett försök, jag har dock jättelåg dos Gonal F vilket oroar mig. Jag vill ju få ut så många ägg som möjligt för att öka våra chanser, men läkarna är jätteorolig för överstimulering.


  Ja vi gör utredning nu. Fyra missfall på raken räknades som ovanligt. Så jag behövde inte tjata om utredning

  Men hittills är alla prover okej, och nu väntar jag på att få göra hystroskopi (gå in där nere å titta med kamera).. visst ska man vara glad för att man är frisk men samtidigt vill man ha något att skylla allt på.

  Jag kommer inte att få någon extra medicin med nästa ruvning -det har jag frågat om.

  Vad roligt att man kunde hitta via tesa! Ska ni göra ett till sånt ingrepp nu? Kan man göra hur många sånna som helst?

  Man behöver inte så hög dos gonal, jag hade 125-150 och fick ut ett fint antal under första IVF'en kanske kunde det lugna lite .. fick däremot 225 vid senaste, men det berodde på en viktökning. Så det påverkar tydligen också
 • Ons 27 maj 2020 19:34
  mooonwalker skrev 2020-05-25 15:37:05 följande:

  Jag har endast haft 100 gonal f och på ultraljudet idag såg det inte så lovade ut. Senaste stimuleringen hade jag 125 och fick ut 26 ägg, men nu var det endast några få på gång...

  Jag har redan tagit sprutor en vecka, men för att försöka rädda upp situationen så att jag får ut fler ägg ska jag lägga till menopur. Jag har inte kört kombinationsbehandling tidigare, men hoppas att det funkar!

  Ja, jag känner också att jag behöver något att skylla på! Jag hade så gärna viljat veta varför min man har azoospermi, men ingen av utredningarna har gett oss en förklaring. Om jag hade vetat vad som var fel hade jag nog kunnat acceptera det lättare. Ja, det är verkligen skönt att veta att man inte är ensam, även om jag såklart inte önskar att någon annan människa skulle behöva gå igenom allt lidande vi har. <3


  Jag håller mina tummar på ett lagom antal med mogna ägg lycka till!

  Jag förstår ditt tankesätt helt och fullt, såå många frågar och alldeles för lite svar. Å vilket jävlar-anamma man har som trots detta ändå tuffar på och försöker. Försöker.. och försöker.
 • Sön 7 jun 2020 08:00

  Jag ber för dig moonwalker! Hoppas, hoppas!

 • Tis 23 jun 2020 21:01
  mooonwalker skrev 2020-06-20 12:12:21 följande:

  Det blev ingen graviditet den här gången heller.

  Men vi fick TVÅ blastocyster till frysen! Jag tror inte att vi hinner med någon återföring innan sommaruppehållet. Men jag är ändå glad för detta är vår mest lyckade behandling någonsin. 


  Attans!

  Kul med blastisar, håller mina tummar på att det är toppen ägg på tur härnäst!
Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem