• Mån 4 feb 2019 17:31
  478449 visningar
  2464 svar
  2464
  478449

  Avsaknad av spermier

  mooonwalker skrev 2019-02-04 15:07:16 följande:

  Tusen tack! <3

  Nu har jag fått reda på att jag fick ut 15 stycken ägg varav 12 stycken var mogna och fick genomgå ICSI med min mans frysta spermier. 3 stycken embryon har utvecklats helt normalt + en som fortfarande delar sig, men inte helt normalt. Jag fick tillbaka 2 stycken idag. Vi kommer att få ett brev hem som säger om något av de andra klarade sig till frysen, men jag håller tummarna för att åtminstone det ena klarar sig till frysen! =)


  Spännande! Skickar massa lycko klöver åt ert håll! :)
 • Sön 10 feb 2019 07:56
  mooonwalker skrev 2019-02-10 06:53:42 följande:

  Fy, nu känns allt extra tungt. Har precis fått reda på att två av mina bästa kompisar är gravida. De är så klart jätteglada och tycker att det ska bli så roligt att vara mammalediga ihop. En satt och beklagade sig över att hon får göra RUL så sent... Det är bara en av de som vet om vad jag och min man går igenom och hon pratade inte så mycket, men gud vilken jobbig kväll det var igår, försöka sitta och vara glad, när jag egentligen bara vill lägga mig i sängen och gråta...

  Jag och min man har sagt att vi verkligen ska försöka vara positiva den här gången, men det känns vårt. Jag har ju aldrig varit gravid tidigare, så jag vet inte hur min kropp känns om det skulle fungera. Men den här gången spelar min kropp mig inget spratt iaf. Jag vet inte hur många gånger jag varit "skengravid" och det känns som brösten ömmar, men den här gången känner jag ingenting...


  Åh det är tungt. Vet precis hur det är, man tvingar sig att vara så stark. Undrar om man måste vara det i alla lägen? Ibland önskar jag att jag valde att visa och berätta min sits i sånna situationer, för jag tänker att hjärtat hade känts lättare då. En gravid kommer vara det fram tills motsatsen bevisas, och att beröva dem den stunden tycker jag känns lite i jämförelse med alla andra stunder den personen kan prata om det med andra. Jag menar, hur många stunder har inte vi i denna IVF karusell hållt oss från att säga något och istället får stå ut med jobbiga situationer..?

  Jag önskar så innerligt att det ska fungera denna gången för er, det hela är så orättvist. När har du testdag?
 • Sön 10 feb 2019 09:20
  mooonwalker skrev 2019-02-10 08:52:18 följande:

  Jag har ju berättat för några och jag tycker oftast att det är jobbigare att umgås med dem än med personer jag inte har berättat det för. De vill alltid fråga hur det går, säkert för att vara snälla, men det känns mest som om folk är nyfikna. Och jag tycker att det är mer smärtsamt att prata om det...

  Jag har testdag 19 februari. 

  Hur mår du? Vilken vecka är du i nu? Kände du någon skillnad mellan den gången du inte blev gravid och de andra två gångerna?


  De som vi berättat för har vi också sagt att vi pratar om det om vi vill, att vi inte vill ha frågor. På så sätt har det varit riktigt skönt, för då finns stödet där precis när vi vill ha det. Men vi slipper också onödiga kommentarer om barn och så vidare eftersom de respekterar det vi går igenom. :)

  Idag är jag i vecka 12(men ropar verkligen inte hej än). Mår bra, är hungrig jämt och kissar på nätterna, vissa saker smakar äckligt helt plötsligt.

  OH då är det "bara" nio dagar kvar!(eeevighet!) Jag har testat ruvardag 11, har inte kunnat hålla mig till testdagen. Men då har ruvardag 11 varit förbi den dagen jag skulle haft mens också. Vilken ruvardag väntar du mens?

  Om jag kände skillnad när det fäste och inte.. Nä jag tror det kändes ganska lika, alla gånger har det varit lite lite mensvärk nån gång ibland typ,så jag har inte kunnat känna om det blev eller inte. Men fått ömma bröstvårtor bara någon dag efter att jag plussat, men inte när det inte fäste. (alltså typ ruvardag 13)
 • Sön 10 feb 2019 09:59
  mooonwalker skrev 2019-02-10 09:43:21 följande:

  Nej, jag borde säkert varit tydligare med att säga att jag själv väljer när och om jag vill prata med det. Men jag har sagt flera gånger att "det där är inget jag vill prata om" och folk kan ändå fråga. Eller ofta frågar "hur må du?", men verkligen betonar det, förstår du vad jag menar? 

  Testdagen är ruvardag 15. Min mens var lite sen förra månaden, så min mens-app tror att mensen kommer 20 februari, men om min cykel återgår till det normala borde mensen komma 16-17 februari. Så jobbigt att vänta, jag vill ju bara veta om det har fungerat eller inte! 

  Har du eller ska du göra KUB?


  Jag förstår vad du menar, men hellre en sån hur mår du än en hur går det? :)

  Okej, det är så jobbigt med ruvardagar och väntan.. Är också väldigigt nyfiken på å se hur det går. :D

  Vi har tänkt göra kub, det blir 21/2. :)
 • Fre 15 feb 2019 06:54
  mooonwalker skrev 2019-02-14 21:30:19 följande:

  Jag har testdag den 19 februari, men det känns verkligen inte som om det har fungerat.

  Jag vet inte hur vi göra. Just nu är bara allt så jobbigt att jag vet inte ens om livet är värt att leva, inte när jag mår så här dåligt iaf...


  Åh! :'( Jag skickar mina varmaste kramar till er. (även om det inte Är försent för plus än!) Jag kan inte säga till er hur ni ska göra, jag hade nog valt att använda alla strån först innan något annat.

  Just nu ska ni fokusera på er, att hitta glöden igen, tillåt er att vara nedslagna även om den känslan suger. Jag har själv en tendens att köra på och då hinner man inte bearbeta det jobbiga. Så ta tid till att rå om varann och kom tillbaka starkare. Då blir nog valet om hur ni ska göra lättare att se också.
 • Mån 4 mar 2019 21:56
  mooonwalker skrev 2019-03-04 16:50:12 följande:

  Alltså jag vet inte ens hur jag ska kunna skriva det här... Jag trodde inte att man kunde ha mer otur eller bli sämre behandlade av vården än vad vi redan har. Idag pratade min man med sjukhuset igen (han har redan försökt prata med dem flera gånger och då dels inte blivit uppringd trots att de har lovat det och dels fått fel telefonnummer av en).

  Vi har inga spermier kvar i frysen trots att det sparades flera strån vid microtesen. Tydligen användes alla till vårt sista försök, även om vi fått information om att tre strån skulle finnas kvar. Alltså när man tror att man inte kan gråta mer, men tårarna bara fortsätter rinna....


  Men va i hela friden är det som händer, hur hanterar dom information egentligen????!!! Känns väldigt skumt att de för andra gången säger något, som visar sig vara något annat. Åh vad jag blir arg å besviken å era vägnar.. Fy f*n :'(

  Hoppas verkligen ni hittar styrkan nånstans i det här, och tar er tiden att vara ledsna och nedslag a för att sen kämpa vidare. Nångång tar det ju slut! Kram på dig!
 • Tis 12 mar 2019 12:34
  askyfullofstars skrev 2019-03-12 12:15:05 följande:

  Hur går det för alla gravida i tråden? Vilken vecka är ni i? :)


  Vecka 16 här. :)
 • Ons 13 mar 2019 18:33
  askyfullofstars skrev 2019-03-13 17:08:42 följande:

  Åh va skönt att ni är förbi de kritiska veckorna. Snart dags för RUL också! Hur har graviditeten varit hittills?


  Ja det stämmer, ska bli kul att få se bebisen igen :)

  Haft det väldigt lätt än så länge, inga krämpor alls. Varit hungrig och haft avsmak för mycket, nu känner jag mig mer som mig själv igen. Lite kort stubin, kanske

  :) hur mår du?
 • Tor 14 mar 2019 12:41
  askyfullofstars skrev 2019-03-13 22:48:23 följande:

  Vill bara kolla av med de som försöker att det är ok att diskutera graviditet här? <3 Vill såklart inte det ska bli som när man försökte och loggade in på sociala medier och möttes av alla gravidbesked... Här har iaf jag aldrig blivit ledsen när någon lyckats. Men säg gärna till <3


  Om ni vill, så är jag med i en hemlig Facebook grupp. Bara de som gjort IVF som är med, å vi ska hålla gruppen liten. Max 20, om ni vill vara med där och diskutera.
 • Tis 19 mar 2019 12:02

  Jag är också väldigt fäst i denna tråd, minns när resan började för oss att jag faktiskt sträck läste hela tråden och fick bra råd och stöd på vägen, vill gärna följa alla i hur resan går! :)

Svar på tråden Avsaknad av spermier
Logga in
Bli medlem