Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Rutgers skrev 2016-01-05 22:34:33 följande:
    Öh nej. Åkesson gjorde fel, det gjorde inte Fazer.

    (Om han nu fick sjukpenning på ett felaktigt sätt, jag är inte insatt i fallet.)
    Åkesson försökte få ut sjukpenning trots att han hade inkomster på mer än 70 000 i månaden men Försäkringskassan nekade honom ersättning.
  • KillBill
    Rutgers skrev 2016-01-05 22:34:33 följande:
    Öh nej. Åkesson gjorde fel, det gjorde inte Fazer.

    (Om han nu fick sjukpenning på ett felaktigt sätt, jag är inte insatt i fallet.)
    Moderna företag satsar på att ta socialt ansvar för att bli mer framgångsrika. Att som Fazer höja priset på måltider till flyktingar (bara för att man kan) och låta oss skattebetalare stå för notan hoppas jag kommer att straffa sig.
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-01-06 11:07:25 följande:
    Ja, det är frågan. I och för sig använde verket sedan sig av möjligheten att inte förnya kontraktet när tiden löpte ut (vad jag förstår) och att det därmed fanns ett utrymme att förhandla sig till ett rimligare pris. Medias uppmärksamhet kanske hjälpte till att få ner priset och då var det ju bra. 

    Ungefär så här har det gått till:


    Migrationsverket hyr sedan oktober 2015 lokaler av Försvarsmakten (korttidskontrakt). När Migrationsverket ska handla upp måltidsleveransen så informerar Fazer Migrationsverket om att Fazer har ett avtal med Försvarsmakten som ger Fazer exklusivitet på all mat på området och att det därför är meningslöst för Migrationsverket att genomföra upphandlingen. Fazer bestämmer sig också för att skjorta upp Migrationsverket och höjer normalpriset med ca 380 % till 572 kr per flykting och dag (eftersom Fazer vet att Migrationsverket, under den rådande flyktingkatastrofen, inte har något alternativ).


     


    Efter det att det att media har uppmärksammat situationen bestämmer sig Migrationsverket för att säga upp avtalet med Fazer (trots att man vet att Fazer egentligen sitter med triumf på hand). Migrationsverket hoppas att tidningsskriverierna ska ha fått Fazer på bättre tankar (vilket visar sig stämma). Migrationsverket och Fazer blir därefter överens om Migrationsverket kan få köpa måltiderna till ett pris bara uppgår till 150 kr per flykting och dag (26% av det tidigare priset).

    Normalt sett genomför Migrationsverket alltid upphandlingar enligt LOU men nödsituationer får myndigheter hantera uppköp utan att ta hänsyn till LOU och Migrationsverket har förmodligen nyttjat möjligheten i detta fall.

    www.dt.se/allmant/dalarna/nytt-avtal-for-flyktingmaten-i-trangslet-manadskostnaden-sankt-med-drygt-4-miljoner-kronor


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lars E skrev 2016-01-17 00:13:19 följande:

    Blev lite fel det är på Gotland det hände. Men ändå polisen säger att det inte angår dom så hur skulle samhället agerarat om svenska föräldrar gjort samma sak?


    Har du någon källa till händelsen?
  • KillBill
    Moderno skrev 2016-01-19 13:17:24 följande:
    I artikeln ställer forskaren en otroligt relevant fråga som jag också har burit inom mig:

    -Hur kan förmågan att korsa gränsen till Sverige vara den bästa indikatorn på en människas behov av asyl?

    Hon ställer sig också frågande till varför så oerhört många som vi tagit emot är unga män. Jag är helt för invandring (inte minst av humanitära skäl) men vi ska väl ändå hjälpa dem som har störst behov? Vi borde därför ha använt samma metod som Kanada - det är min bestämda åsikt.
    Av de asylansökningar som Migrationsverket avgjorde 2015 så var det 55% som godkändes. 45% godkändes inte och dessa flyktingar kommer antingen att skickad hem eller skickas till första asylland. Många av dem som fick avslag på sin asylansökan 2015 är från Afganistan (och ofta av manligt kön).

    Om Canada hade legat i Europa så hade Canada inte kunnat välja vilka flyktingar som de vill ta emot på samma sätt som har skett under hösten utan hade varit tvungna att pröva asylskälen för de som sökte asyl.
  • KillBill
    K Kalle skrev 2016-01-25 11:50:39 följande:

    Detta har jag fått veta via nyheterna (Rapport, Aktuellt, Ekot):

    1) Vi har nu för första gången sedan mitten av 1700-talet ett mansöverskott i Sverige till följd av dels att männen nu lever längre och dels pga de flesta migranterna är män.

    En del män på detta forum är verkligen oroade över detta, trots att kvinnor borde vara mer oroliga eftersom det är de som kommer att råka illa ut. De klagande männen undrar hur det ska gå med sex och parbildning - tja kvinnorna klarade ju sig under de mer än 250 år som vi hade ett kvinnoöverskott så...

    2) Boverket larmar om extrem bostadsbrist till följd av migrationen

    På grund av det har de bland annat föreslagit att folk ska få bygga sina egna hus, under överinseende av byggexperter. Fast det som behövs är flerfamiljshus så...

    3) Försäkringskassan larmade bara för någon dag sedan om extremt ökade utgifter för 2015 på grund av migrationen.

    Prognosen för bidrag, främst föräldraförsäkring, men även andra bidrag, visade på kraftigt ökade summor för detta år.

    Samtidigt larmar kommun efter kommun att de går på knäna och socialtjänst efter socialtjänst Lex Maria-anmäler sig själva.


    I yngre åldrar har alla världens samhällen överskott av män. Detta beror på att naturen ser till att det föds ca 106 män på 100 kvinnor. Eftersom kvinnor lever längre än män så har det totalt sett alltid funnits fler kvinnor än män (när man ser till befolkningen totalt).

    I Sverige såg vi ett trendbrott i fjol och idag så finns det något fler män än kvinnor i Sverige. Att det blivit så beror till viss del på att det kommit många manliga flyktingar till Sverige men också på att svenska män lever längre idag än tidigare.

    På totalen så handlar det emellertid inte om någon stor obalans.
  • KillBill
    Dennis2016 skrev 2016-01-25 20:30:57 följande:

    Vad som är största problemet är inte helt lätt att säga.

    Att det finns många problem är något det inte finns några tvivel kring.

    Personligen tycker jag det mest tråkiga är våldet, trakasserierna, knivattackerar och att folk inte längre vågar gå ut på kvällar som förut.

    Jag var i en simhall i helgen.....och jag kan berätta att fortfarande så finns det några svenskar som besökar simhallen. Men jämfört med för ett år sedan är skillnaden enorm.


    En absolut majoritet av de privata aktörer som driver 100-tals badhus runt om i Sverige har inte noterat några större problem med säkerheten (trakasserier etc).

    Badhusen själva om säkerheten i simhallar www.expressen.se/nyheter/badhusen-sjalva-om-sakerheten-i-simhallar/
  • KillBill
    felix le chat skrev 2016-02-23 20:21:45 följande:
    Smidigt sätt att lösa problemen i badhuset är ju att dom grupperna som utsätts för trakasserier
    slutar gå dit. Dvs tjejer.

    Simsalabim så är det ju inget problem längre !!!


    Vad får du ut av att sprida den felaktiga bilden att tjejer inte skulle kunna besöka badhus längre?
  • KillBill
    felix le chat skrev 2016-02-23 20:42:50 följande:
    Vad får du ut av att påstå att problemen inte finns ?
    Min absoluta uppfattning är att alla skall kunna besöka offentliga platser utan risk
    för att utsättas för trakasserier eller kränkningar.
    Vem skyddar du ?
    Tyvärr förekommer det då och då sexuella trakasserier på badhus, det ska man vara medveten om. För något år sedan var det exempelvis en sverigedemokratisk politiker som dömdes för sexuella trakasserier på ett badhus i Stockholmstrakten.

    nyheter24.se/nyheter/politik/736627-sd-politiker-tafsade-kvinnas-brost-i-badhuset

    Samtidigt ska man veta att sexuella trakasserier på badhus är ett relativt ovanligt brott och det finns ingen anledning för kvinnor att inte besöka badhus (vilket min tidigare länk vittnar om).
  • KillBill
    K Kalle skrev 2016-02-25 11:36:37 följande:
    Jajjamensan. det ångar på för lånade pengar, men dessa ska betalas tillbaka och det är ju knappast så att det investeras i något lönsamt.
    Det är tydligt att du inte har läst artikeln. Det framgår nämligen att den svenska statskassan kommer att gå med plus i år och att Sverige därför inte behöver låna pengar/öka statsskulden.

    Skulle bostadsbyggande inte vara lönsamt?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?