Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Ben66 skrev 2015-11-04 11:40:47 följande:

    Någon här som har en länk till en artikel där Stefan Löfven tycker att det är bra för Sverige att ta mot många flyktingar och att det inte kommer vara något problem?
    Jag vill gärna läsa vad han sa förut.


    Jag kan verkligen rekommendera sökmotorn Google. Det är ett fantastiskt bra verktyg när man behöver söka efter information.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2015-11-04 14:17:09 följande:
    Vad sägs om att han borde ha format Socialdemokraternas politik på samma sätt som i systerpartiet i Danmark? 

    Det hade faktiskt gått att göra världens mest solidariska flyktingmottagande till det mest ordnade också.

    Det är naivt att tro att omfördelningssystemet kommer att fungera - om det inte kan visas att det på lång sikt ger ekonomiska fördelar (och då tittar nog många länder på hur saker och ting fungerar i t.ex. Grekland i första hand). 

    Det enda ett land kan göra är att ändra sina egna villkor. Att tvinga andra länder att dansa efter ens pipa kan inget land i EU göra (undantaget möjligtvis Tyskland).

    Eller tycker du kanske att han ska göra Sverigedemokraternas krav till sitt, dvs. att hota att lämna EU? Cool

    Det skulle på något sätt vara den yttersta ironin.

    Om Sverige skulle stänga gränsen för flyktingar så leder det inte till att färre flyktingar söker sig till Europa, det leder i stället till att flyktingarna väljer att fly till andra Europeiska länder. Därför är det fel att se på Stefan Löfvens ide om att ansöka om att få ingå i EUs system för omfördelning av flyktingar till andra EU-länder som att Sverige tvingar andra länder att ta emot fler flyktingar. Mer flyktingar kommer Europas länder bli tvungna att ta emot oavsett vilken migrationspolitik som Sverige väljer att driva.


     


    Jag tycker att Sverige har en bättre migrations politik än Danmark. Hur kan du tycka att den danska migrations politiken står för ordning och reda? Danmark har hitintills i år släppt igenom 100 000 flyktingar utan någon form av registrering.

    Att lämna EU som SD vill skulle vara totalt förödande för Sverige och svensk ekonomi men även vara förödande  för i EU samarbetet (som lett till stabilitet i Europa under många år).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lady Blau skrev 2015-11-04 15:46:23 följande:
    Oj herregud. Ja jag har själv sett och hört dessa män.

    Tidigare hade jag tänkt att kvinnan i artikeln överdriver, men nu när jag själv har det så i mitt eget hemområde så vet jag hur jävligt det är, med allt vad det innebär. Min dktters förskola ligger bredvid den nyöppnade flyktingförläggningen, usch säger jag bara.

    Jag har ALL sympati för Ljungbyhedborna, men som Klas Ohlsson säger i artikeln som svar till oroliga byborna att asylpolitiken kan han inte ändra då detta bestämts från regeringen.
    Artikeln förmedlar ju inte dina fördommar och främligsfientlighet. Jag läser bl.a.:

    "Under kvällen kom det fram många positiva röster. Folk som berättade om sitt engagemang som volontärer om att massor av rykten inte alls stämde"

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lars E skrev 2015-11-05 17:42:31 följande:

    Nu går den lilla pratmaskinen Morgan Johansson ut och konstaterar att det är slut på mottagningsplatser och att väntetiden på asylprövning nu är två år. Men goddag yxskaft? Gör något då istället för att stå och gnälla på situationen. Problemen försvinner inte bara för att du och svetsaren hela tiden visar samma oförmåga att hindra en social kolaps om inget görs.


    Sverige måste i enlighet med regler i FNs flyktingkonvention som Sverige har undertecknat och överenskommelser med EU pröva varje enskild asylansökan. Om Sverige skulle stänga gränsen och inte släppa in några flyktingar så skulle vi bryta mot dessa överenskommelser. Detta gäller oavsett vem som sitter vid makten.

    Dessutom har inte regeringen majoritet i riksdagen och alla beslut måste därför förankras med andra partier för att ha en chans att klara riksdagens prövning. Det är som du vet inte ett helt lätt arbete.

    Därför undrar jag vad du tycker att Morgan Johansson borde göra?
  • KillBill
    Nuada skrev 2015-11-05 19:55:43 följande:

    Det enda som kan rädda oss från total undergång är att stänga och börja utvisa alla som har kommit hit senaste tio åren, SD skulle jag säga inte kommer ta till så pass "radikala" lösningar.


    Bara inse fakta här tyvärr.


     


    Mindre än 5% av Sveriges befolkning är muslimer. Tittar man på Europa som helhet så är kanske 6% muslimer.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Nuada skrev 2015-11-05 22:54:47 följande:

    Det är knappa lönt att ens bemöta dig, du tycker alltså det är fortfarande lönt att tramsa på nätet när regeringen erkänner att loppet är körd?


    Bara det, att oppositionspartiet till knullklöver har  varnat för gruppvåldätckt sen dom kom till och nu anser masspsykosmedia att det är så det ligger r till


     


    Jag önskar att ni sverigehatare strävade efter att skriva korrekt svenska och att ni ansträngde er för att skriva respektabelt. Som det är nu så kan man inte ta er på allvar.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gert skrev 2015-11-07 07:35:18 följande:

    Nu har opinionen svängt igen. Nu är det ökat motstånd mot fler flyktingar. 42% vill att Sverige ska ta emot betydligt färre än idag.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/okat-motstand-for-fler-flyktingar


    Give ´em Hell!
    Resultatet innebär alltså att det idag finns fler svenskar som anser att vi ska fortsätta att ta emot lika många eller fler flyktingar än de som anser att vi ska ta emot färre flyktingar.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?