Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Ulltand skrev 2015-11-11 18:01:48 följande:
    Det betyder i så fall att tillämpning av Dublinförordningen strider mot asylrätten? (Att asylsäkande i Europam skall söka i första land.) Är det verkligen möjligt att EU har en förordning som strider mot de mänskliga rättigheterna?

    Dublinförordningen föreskriver att ett land ska ta emot flyktingar och behandla dessa flyktingars ansökan om asyl.  Det land som tar emot en asylansökan ska kontrollera att den som söker asyl inte är registrerad/har sökt asyl i något annat land som ingår i Dublinsammarbetet. Är flyktingen registrerad/har sökt asyl i något annat land ska flyktingens asylansökan behandlas i detta land i stället.


    Det AKB föreslår är att Sverige inte ska släppa in flyktingarna i landet och därigenom inte ens pröva flyktingarna har asylskäl eller huruvida flyktingarna sökt asyl i något annat land som ingår i Dublinsammarbetet.

    AKBs förslag strider därför både mot Dublinförordningen och asylrätten som är en del av de mänskliga rättigheterna.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lars E skrev 2015-11-11 20:27:42 följande:

    Nu blir det gränskontroller men bara i tio dagar. Som om det skulle räcka när skutan är på väg att sjunka. Lite som att använda en tesked som öskar.


     


    Att beslutet bara gäller 10 dagar beror på avtalstekniska omständigheter. Länder  inom Schengensamarbetet som vill återinföra en inre gränskontroll ska avisera detta 10 dagar innan beslutet träder i kraft till medlemmarna i samarbetet. Eftersom Regeringen anser att läget är akut så införs gränsskyddet omedelbart men låter å andra sidan beslutet bara gälla i 10 dagar (detta sker antagligen för att regeringen ska få tid på sig att informera om de förlängningar av det inre gränsskyddet som planeras). De flesta bedömare är i kväll eniga om att gränskontrollerna kan komma att gälla under längre period än 10 dagar.

    Det inre gränsskyddet kan eventuellt leda till att fler människor söker asyl i Sverige. De beror på att det inre gränsskyddet leder till att flyktingar inte kan resa genom Sverige för att ta sig till Finland och Norge (och söka asyl där). Dessa flyktingar kan då välja att söka asyl i Sverige.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lars E skrev 2015-11-12 08:31:51 följande:

    Blir troligen en krisbudget med både skattehöjningar och stora lån framöver för att bekosta vansinnet när regeringen i dag presenterar sin budget. Men lugn det är bara början och snart ligger vi i samma liga som Grekland med en statsbudget i fritt fall.


    Det är tramsigt av dig att dra paralleller mellan Sverige och Grekland. Skulle du ha någon som helst koll på ekonomi skulle du aldrig göra detta. Sveriges ekonomi är stabil:

    OECD: Sverige går som tåget - Affärsvärlden
    www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3944707.ece
  • KillBill
    apburen skrev 2015-11-12 19:08:45 följande:
    SD och  M tillsammans kan fälla regeringen.
    Det vore det absolut bästa.
    Hur tänker du att SD och M som har färre mandat än regeringen skulle lyckad med det?
  • KillBill
    Micke skrev 2015-11-12 20:35:26 följande:
    Ja det skiljer 4 mandat. 

    Men KD är också ganska pådrivande gällande gränskontroller. M+KD+SD är större än S+MP+V

    Men sannolikheten att M eller KD skulle gå ihop med SD är väl mer eller mindre obefintlig. 
    Keep on dreaming. S+MP+V har 10 mandat mer än konstellationen M+KD+SD. Egentligen handlar det om 11 mandats skillnad eftersom SD har ett avhopp i riksdagen (Jimmie Åkessons svärmor).

    Dessutom är S+M 5 mandat större än M+SD (6 mandat större om man räknar med avhoppet)

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2015-11-12 20:46:12 följande:
    Keep on dreaming. S+MP+V har 10 mandat mer än konstellationen M+KD+SD. Egentligen handlar det om 11 mandats skillnad eftersom SD har ett avhopp i riksdagen (Jimmie Åkessons svärmor).

    Dessutom är S+M 5 mandat större än M+SD (6 mandat större om man räknar med avhoppet)

     


    Ett viktigt P fötrsvann från sista raden. Det ska självklart stå så här:


    Dessutom är S+MP 5 mandat större än M+SD (6 mandat större om man räknar med avhoppet)


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Peddan skrev 2015-11-13 15:41:16 följande:

    Att FP, S och C pratar om att moderaternas förslag på en restriktivare flyktingpolitik skulle leda till att Sverige bryter mot asylrätten? Den är redan bruten, konceptet utgår ifrån att första trygga land ska gälla, vilket det inte gör när människor tar sig igenom hela Europa innan.
    Det andra är att dom som får avslag inte lämnar landet eller att deras hemländer inte tar ansvar för sina medborgare.
    Så asylrätten är förlegad och måste göras om i grunden. Det är ohållbart att Sverige ska förhålla sig till regel / lag om inget annat land i världen gör detsamma.


    Jag rekommenderar dig att läsa på om vad som gäller innan du uttalar dig. Asylrätten och Dublinförordningen är helt olika saker. Alla människor har rätt att söka asyl och få sin asylansökan prövad. Sedan kan ett land, när den prövar en asylansökan komma fram till att den ansökan ska hanteras av första asylland och skicka flyktingen och ansökan dit.

    Problemet med Moderaternas förslag är att det innebär att alla asylansökningar inte kommer att behandlas och att flyktingar kan komma att skickas till fel land (dvs ett land som inte är första asylland).

    Att inte behandla en asylansökan är ett brott asylrätten (som ingår i de mänskliga rättigheterna).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Yellow Cross skrev 2015-11-13 17:23:20 följande:
    Artikel 14 §1 i FN:s konvention om mänskliga rättigheter hävdar att asylsökare inte får skickas tillbaka till länder där de riskerar förföljelse,men då de inte riskerar förföljelse i något av de många länder som de tar till Sverige så strider inte deportation mot den konventionen.

    Artikel 33 §1 i FN:s flyktingkonvention hävdar också att asylanter inte får skickas till länder där de riskerar förföljelse,dock så riskerar de inte någon förföljelse i något av transitländerna som de tar för att ta sig till Sverige,alltså kan de deporteras.

    Artikel 31 i samma konvention hävdar dessutom att man får vidta åtgärder mot de som illegalt invandrat(asylant eller ej) såvida de inte kommer direkt från ett territorium där deras rättigheter kränks,vilket innebär att åtgärder får vidtas mot de som passerat säkra länder innan de illegalt anlänt till Sverige.

    Kort sagt så kan man deportera asylanter till säkra länder (som uppfyller ovan nämnda krav) utan att bryta mot någon av dessa konventioner.
    Att flyktingar kan skickas till andra länder eller få avslag på en ansökan är vi överens om men med moderaternas förslag så fick flyktingen inte en söka asyl.

    Av artikel 14 §1 i FN:s konvention om mänskliga rättigheter kan man läsa följande:

     


    "Artikel 14 1. Var och en har rätt att i andra länder söka och åtnjuta asyl från förföljelse"


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Peddan skrev 2015-11-13 17:43:32 följande:
    "Asylrätten och Dublinförordningen är helt olika saker"

    Jag skulle nog säga att de hör ihop.
    Lady Blau skrev 2015-11-13 17:08:27 följande:Fy fan vad är det där för en video?
    Korvfest!
    Ensamkommande män ska behandlas som vuxna och inget annat.
    Fast du har fel. Asylrätten är en del i FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna som de flesta av jordens länder ställer sig bakom. Dublinförordningen är en överenskommelse som bara gäller ett antal länder i Europa.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?