Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Världsmedborgare skrev 2016-01-04 18:49:07 följande:
    Varför inte köpa mat direkt från de som lev till skolorna i närområdet, då ligger priset på ca 10 sek/portion.
    Då skulle det säkert hamna under 50 sek/dygn/person, inkl fika
    Det låter inte direkt som migrationsverket gjort någon vidare väl genomförd upphandling, utan verkar mest ha handlat i panik..

    Vad gäller den maten till de äldre så är det varje kommuns egna ansvar, och ska inte blandas ihop med det myndigheten Migrationsverket håller på med.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
    Här finns information om situationen:

    www.dt.se/allmant/dalarna/migrationsverket-anklagar-fazer-for-att-medvetet-profitera-pa-flyktingar
  • KillBill
    krzyzac skrev 2016-01-04 19:05:20 följande:

    Det var fanne mig det mest absurda jag har läst.


    Du menar på att det är skitsamma att dessa invälare kostade bara i mat femhundra om dagen under tiden våra gamla matas med skit eller svälter för maten var i ditt tycke dåligt?


    Du har konstig uppfattning om att sko sig, jag kan nästan garantera att företaget skulle med glädje vilja fortsätta servera svenska soldater, tyvärr blev även försvaret lidande för dom fick snällt maka på sig och lämna över sina lokaler till invälare.


     


    Du resonerar som ett barn. Jag kan lova dig den mat som Fazer har serverat inte har kostat många kronor. Att Fazer sedan låter oss skattebetalare betala mer än femhundrakronor per flykting och dag är inget annat än ocker, förstår du verkligen inte det?
  • KillBill
    krzyzac skrev 2016-01-04 19:38:27 följande:

    Jaha, så du menar att företaget skulle ha "öppnat sitt hjärta" och serverat mat till inköpspris, detta blir bara mer och mer absurt.


    Nej, det handlar mer om en verklighetsfrånvänt och svenskfientlig regering som tar från våra gamla för att servera framför invälarna kostnad kvittar, vi betalar vare sig vi vill det eller inte.


     


    Nej, jag menar att Fazer borde ha producerat och sålt ungefär samma mat som Fazer producerar och säljer till försvarsmakten (och till samma priser). Då kan jag lova dig att det inte hade handlat om 500 kr per dag utan om kanske 100-150 kr per dag.

    Det låter på dig som att du tycker att det är ok att Fazer säljer maten så dyrt till oss skattebetalare.
  • KillBill
    krzyzac skrev 2016-01-04 20:13:46 följande:

    Vilket dom har gjort.


    Nej, jag tycker inte det är okey att vi låter många grupper i samhället betala priset för vad invälandet kostar eller ställer till med.


     


    Du vet inte vad du snackar om. Migrationsverket får betala flera hundra procent mer för maten än vad försvarsmakten betalar och det är vi skattebetalare som får betala för kalaset. Svinigt av Fazer om du frågar mig.
  • KillBill
    Lars E skrev 2016-01-04 20:50:33 följande:

    Själva boendet har inget med en närliggande restaurang att göra. Svårt att läsa innantill?


    Du jan inte ha läst min länk. Det framgår ju att Bert Karlssons leverantörer av mat har brustit i sitt uppdrag.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-01-05 11:30:21 följande:
    Det blir ju inte mindre sant bara för att du inte förstår, eller snarare låtsas inte förstå, hur det hänger ihop.
    KillBill skrev 2016-01-04 17:55:51 följande:
    I det första exemplet så är det lunchrestaurangföretaget Fazer som har utnyttjat situationen och som skor sig på flyktingkrisen. Migrationsverket har sagt upp avtalet och en ny upphandling kommer genomföras. I exempel två så handlar det om mat till en kvinna med omfattande födoämnes-allergier. Kvinnan var sedan tidigare allergisk mot gluten, laktos och fisk och hade i mellandagarna utvecklat en fjärde allergi. Av någon anledning valde köket att skicka den torftiga specialkosten vilket nu beklagas av huvudmannen. www.expressen.se/nyheter/kommunen-pudlar-efte.../
    Ja. Det är Fazer som levererar maten. Och samhället som betalar. Man betalar 572 kronor per portion vid asylboendet medan man lägger ned några korvöre (bokstavligen korvören) på maten till pensionärerna.

    Där har du hela nyheten.

    Att Migrationsverket säger att de skall försöka förhandla ned priset på maten till "bara" runt deras tak på 150 om dagen försvagar möjligen poängen något men förtar den inte.

    Fazer har utnyttjat det faktum att de har exklusivitet att servera mat i de lokaler som Försvaret har hyrt ut till Migrationsverket och det pris som migrationsverket betalar för måltiderna vid den aktuella flyktingförläggningen säger inte ett dyft om kvaliteten på den mat som serverats till flyktingarna. Om flyktingarna får sämre eller bättre mat vad som serveras på ett vanligt pensionärsboende är okänt.


     





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    todo nada skrev 2016-01-05 12:34:56 följande:
    Det delas ett inlägg på Facebook just nu med denna text: "Den översta är vad hemtjänsten i sundsvall hade fått , den nedersta är vad nyhamns kök i höganäs skickade ut till sina hemboenden idag ,noterat en avdelning som ligger otroligt back ekonomiskt .

    Poängen ; troligtvis brist i personalengagemang och en stor gnutta lathet det felar i.

    Samt att alla ni som gnäller över vår kommuns äldres mat kan få sinnet stillat , detta är vad vi skickar ut (detta kök iaf) och banneme står vi rakryggade ned de få medel vi har !

    Dela gärna o spräck hysterin ."

    Med denna bild till:

    Om pengar är problemet, hur kommer det sig att andra kök som lagar mat till våra äldre klarar av att leverera en helt annan slutprodukt med samma budget?

    Det är  bra att känna till att den översta bilden är en bild på en specialkost till en person med flera födoämnesallergier. Personen är allergisk mot fisk, ägg och mjölk och hade under julhelgen utvecklat ytterligare en allergi (oklart vilken). Huvudmannen har nu bett om ursäkt.


    "Per Larssons mamma tål inte fisk, ägg och mjölk. I mellandagarna tillkom ytterligare en överkänslighet vilket fick köket att ta bort såsen  - och grönsakerna.


    -Det hade tillkommit flera kunder med specialkost, och så blev hon allergisk mot ännu en sak i mellandagarna. Det var en förändring med kort varsel för köket men det ursäktar ändå inte hur det ser ut och att man tog bort grönsakerna, säger Anna-Sofia Kulluvaara.


     


    Måltidschefen framhåller att kommunens ambition är att maten ska hålla hög kvalitet och att de ska ha nöjda kunder. Att någon inte tål vissa livsmedel ska inte vara någon anledning till torftiga måltider"

    www.expressen.se/nyheter/kommunen-pudlar-efter-skandalbilden/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-01-05 12:51:02 följande:

    Samhället betalar 572 kronor om dagen för mat till invandrarna i Trängslet. Att de inte uppskattar den maten vet vi redan. De protesterade mot att det var för mycket svensk mat. De krävde arabisk mat. Oklart om de fått det nu:
    http://www.dt.se/dalarna/alvdalen/asylboende-i-trangslet-onskar-mer-arabisk-mat-da-man-saknar-eget-kok

    Jämförelsen mellan mat till migranter för 572 (eller 150) kronor om dagen och mat till pensionärer för ...

    ...tja näst intill ingenting, är fullt rimlig och en väsentlig ingrediens (ursäkta ordvitsen) i debatten om dagens invandring till Sverige. 


    Det är lika relevant att, i en diskussion om flyktingpolitik,  diskutera hur Fazer lurar skattebetalarna på maten till flyktingförläggningar som det är relevant att, i en diskussion om Sverigedemokraternas politik, diskutera Jimmie Åkessons försök att lura skattebetalarna på sjukpenning (Jimmie försökte få ut sjukpenning trots att han hade inkomster på 71 000 kr i månaden).  www.dn.se/ekonomi/akesson-nekas-sjukpenning/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rutgers skrev 2016-01-05 21:02:17 följande:
    Det är inte Fazer som lurar skattebetalarna, de bara utnyttjar systemet. Det är staten/migrationsverket som lurar skattebetalarna...

    Fazer gör som Åkesson och utnyttjar bara systemet. Vetefan vad som är värst..
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?