Inlägg från: Lena1979 |Visa alla inlägg
  • Lena1979

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    nihka skrev 2019-09-07 17:13:33 följande:
    Nej, man öppnar inte skygglappar. Seså ta till dig ny kunskap när den bjuds!
    Och igen väljer du du uttrycka dig förklenande om mig. 
    Det får stå för dig.

    Det spelar ingen roll hur du försöker nedvärdera mig så är jag övertygad att de allra flesta håller med om att "öppna skygglapparna" är ett vanligt och väl förankrat talesätt.
    Att du väljer uttrycka dig förklenande om mig och att du låtsas missförstå ett talesätt, det får stå för dig.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-07 17:20:37 följande:
    Och var exakt står det att jag påstår att SD står för den enda sanningen?
    Det är ju helt uppenbart att du ljuger om vad jag skulle ha sagt.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-07 17:29:07 följande:
    Statistik:

    Skjutningarna i Sverige


    Under perioden januari?juni 2019 har det skett 132 skjutningar i Sverige, varav 21 dödsskjutningar och med 42 skadade.


    Andelen fall av dödligt våld där skjutvapen använts har nästan fördubblats i Sverige mellan åren 2011 och 2018, från 21 till 41 procent. År 2018 användes skjutvapen i 43 dödsfall medan det bara användes i 17 fall år 2011.


    Användningen av skjutvapen vid dödligt våld är koncentrerad till de tre storstadsregionerna, de står för 77 procent (33 stycken) av fallen 2018.


    Samtidigt som dödsskjutningarna i Sverige ökar så minskar det dödliga våldet överlag. Förra året konstaterades 108 fall av dödligt våld i Sverige.


    I Finland var antalet dråp och mord förra året 88 stycken, vilket är fler än i Sverige i förhållande till befolkningsmängden. I år har hittills 31 dråp och mord skett i Finland. Det vanligaste vapnet är kniv eller annat stickvapen.


    Källa: Brottsförebyggande rådet (Brå) och polisen i Sverige och Finland

    Fler mord i Finland än i Sverige, men fördelning av mordvapentyp skiljer sig. Visst ska man bekämpa den illegala vapenhanteringen, men tror du jag bryr mig om HUR någon har dödat mig när jag är död?


    Varför citerar du mig?
    Ingenstans i det du skriver visas att jämförbara länder har lika stora nya samhällsproblem som vi har i Sverige.

    Du väljer ut en liten promille (21 st!) av allt det som ingår i de nya samhällsproblemen då du tycker att denna lilla utvalda promille stödjer din tes.
    Sammantaget visar det väl i detta sammanhang absolut ingenting alls om omfattningen av de samlade samhällsproblemen.

    Var redovisar du t ex hur många "no go-zoner" och utanförskapsområden man har i Finland och i andra jämförbara länder? Hur många personer som är bosatta i utanförskapsområden?
    Var redovisar du t ex de ekonomiska följderna sammantaget av de nya samhällsproblemen i Sverige respektive Finland?
    Tror du verkligen själv att 21 st enskilda fall är det som är avgörande för de ekonomiska följderna?

  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-07 15:36:13 följande:
    Du är rolig du. Man öppnar inte skygglappar. 

    Man ÖPPNAR skygglappar:
    "En häst inom travsporten som vill springa ifrån alla som kommer vid sidan vid lopp kan med fördel stängas med öppningsbara skygglappar.
    Under loppet ser hästen inte sina medtävlare förutsatt att den ligger långt fram i fältet.
    När hästen börjar tröttna på upploppet kan kusken öppna skygglapparna så den ser de andra hästarna och får då, för det mesta, en extra kick att springa ifrån sina medtävlare."


    kan kusken öppna skygglapparna = ÖPPNA skygglapparna

  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-07 18:18:41 följande:
    Jag provar en tredje gång:

    Du talar om "sanningen" och "sådana saker bara SD vågade säga" och så "sanningen" igen och upprepar att du inte lägger ansvaret på invandrare eller invandringen utan på politikerna.

    Säg vilken "sanning" helt frikopplad från invandrare och invandring menar du egentligen? Eller menar du att "sådana saker bara SD vågade säga" INTE räknas som sant utan lögner?

    Du får läsa dina inlägg med lite fågelperspektiv när du pratar om sanningar och "sanningar" och "sådana saker". Väldigt diffust. Jag har bett dig förklara, men du vill inte. Och jag förstår dig. Jävligt snårigt, sådana saker.
    Jag är övertygad om att jag har förklarat saken så att alla utom du kan förstå. De allra flesta förstår nog exakt vad jag menar och alla förstår säkerligen åtminstone  sammanhanget, betydelsen och min poäng i det jag skriver.

    Att du är den enda som inte klarar att förstå, eller att du är den enda som inte vill förstå, vet jag inte om det mest beror på din eller min bristande förmåga? Egentligen kvittar vilket.

    Du är nog den enda som tycker att det är "jävligt snårigt sådana här saker". Jag och de allra flesta tycker nog inte att det är särskilt snårigt.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-07 18:59:34 följande:
    Jag tror jag har förstått det hela tiden, men inte kunnat låta bli att peta tillbaka på någon som påstår att jag har skygglappar bara för att jag inte håller med hen.

    Sverige är ett välfungerande land men med sin beskärda del av problem och utmaningar. Det gagnar ingen att försöka framställa Sverige som något slags katastrofområde i jämförelse med grannländerna och piska upp stämningen mot invandrare.

     
    Men att försöka förminska och dölja Sveriges nya samhällsproblem tycker du är någonting bra och någonting som vi alla borde följa ditt exempel och enögt ägna oss åt? 
    Vad är syftet med det?

    Jag har aldrig påstått att du har skygglappar för att du inte håller med mig.
    Men när du så uppenbart försöker förneka, dölja och förminska omfattningen av våra nya samhällsproblem så påstår jag att du har skygglappar.

    Not: Skygglappar och att öppna skygglapparna är i sammanhanget ett allmänt vedertaget talesätt.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-08 22:11:52 följande:
    Fast det gör man bokstavligen på hästar och jag är ingen häst.

    TA AV är formuleringen du letar efter.
    Även om din profilbild kan ge ett lite animaliskt intryck så har jag ändå aldrig trott att du är en häst eller något djur. Jag ber om ursäkt om du uppfattat mig så.
    Men jag visste inte heller att du eller andra människor brukar använda skygglappar, oavsett om du föredrar sådana som man tar av hellre än de som är öppningsbara? 

    För mig är det obegripligt att du väljer lägga sådan energi på att visa att jag har fel i en sådan oväsentlig detalj som denna formulering. Men det kanske hänger samman med din strävan där du har som mål att förminska och håna mig?
    Hursomhelst så vill jag vara vänlig, visa god vilja och hörsamma din önskan om min förklaring så att du förstår. Eftersom fler i tråden kommenterat detta om skygglappar så verkar det ha ett visst allmänt intresse i tråden.

    Jag respekterar att du pratar om att dina skygglappar är av den typen som man ska TA AV.
    Men likväl ber jag dig respektera att jag pratar om skygglappar som man kan ÖPPNA, precis så som det också beskrivs av t ex Wikipedia, enl nedan citat: 
    (Det spelar ingen roll om du gillar Wikipedia eller inte, i det här fallet visar det utan tvekan att "ÖPPNA SKYGGLAPPARNA" är en vedertagen formulering.)

    "Det finns olika versioner av skygglappar:
    ...


    Öppningsbara, används oftast i travlopp med samma effekt som stängningsbara.
    Exempel

    En häst inom travsporten som vill springa ifrån alla som kommer vid sidan vid lopp kan med fördel stängas med öppningsbara skygglappar.
    ...
    När hästen börjar tröttna på upploppet kan kusken öppna skygglapparna ..."


     


    Hoppas du nu kan vara nöjd med detta och klarar att gå vidare så att vi gemensamt kan återgå till trådens ämne och det som ligger närmare TS fråga?
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-08 22:10:07 följande:
    Jag vet. Det var jag som tog upp det. Du tycker inte det hör till. Läget i Sverige är allvarligt på alla sätt jämfört med våra grannländer och vi ska tala tyst om hur det mördas fler människor i Finland än i Sverige.

    I Finland är ju allt finfint för de har inte tagit emot så många invandrare.
    Nu ljuger du återigen om vad jag skulle ha sagt.

    Jag tycker absolut att mord hör till, jag tycker att de hör till, att det är viktigt och ingår som en del bland alla våra samlade nya samhällsproblem.

    Men som du gör att påstå att just du har rätt välja ut endast en enda extremt liten del av alla nya samhällsproblem och att det skulle bevisa någonting om alla samhällsproblem sammantaget kan du väl själv inte tro på?
    Att just Finland skulle representera alla våra nordiska grannländer och dessutom alla jämförbara länder i världen kan du väl själv inte tro på?

    Återigen försöker du insinuera saker om mig, förmodligen återigen för att försöka förminska och förlöjliga det jag skriver?
    Jag har aldrig någonsin skrivit ett enda ord om antalet invandrare som Finland har tagit emot.
    Återigen ljuger du medvetet om mig när du försöker påstå något annat!
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-08 22:23:40 följande:
    Nope. Du har inte ens börjat förklara. Särskilt intressant är vad du menar med "sådana saker". Tredje gången jag frågar.

    Tog det lång tid att ringa runt och fråga hur många som förstår vad du menar och få fram att jag är den enda som inte förstår dig?
    Fortfarande är jag helt  
    övertygad om att jag har förklarat saken så att alla utom du kan förstå.
    För denna min övertygelse behöver jag inte fråga någon annan.

    Du har ju själv helt fantastiska egna övertygelser om vissa saker. Hur många ringer du själv runt till och frågar?
    Jag respekterar att du har en alldeles egen övertygels om olika saker och det skulle aldrig falla mig in påstå att du måste ringa runt och fråga någon om lov för att få ha din övertygelse, hur tokig jag än tycker att den är.

  • Lena1979

    Det enda jag på rak arm kommer ihåg om sådana saker var att du skrev, citat:
     Jävligt snårigt, sådana saker.
    Vilket jag f ö inte håller med dig om.

    Men det är väl helt ok när du kommer farande med sådana uttryck?
    På motsvarande sätt som du försöker håna och förminska mig för hur jag misshandlar svenska språket samtidigt som du tror att du kan imponera och överglänsa mig när du blandar in uttryck på engelska i det du själv skriver.
    Finns det något som på korrekt svenska heter kontradiktoriskt?

    Om jag i det jag har skrivit har använt uttryck som "sådana saker" så är jag övertygad att de allra flesta kan utläsa av sammanhanget vad jag menar och vad som är min poäng.
    Om du inte har förmåga till det så kan jag nog tyvärr inte hjälpa dig.

    Men om du ändå vill be om min hjälp att förstå, om du inte klarar att tyda sammanhanget och förstå min poäng, så får du gärna citera och visa var jag skrev det så kanske jag kan försöka hjälpa dig?
     

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?