Inlägg från: Lena1979 |Visa alla inlägg
  • Lena1979

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Undrar just om någon annan ens noterade eller ens brydde sig om skillnaden, före och efter korrigeringen ..?
  • Lena1979
    Flash Gordon skrev 2019-10-01 06:58:49 följande:

    Kristianstadsbladet goes full nazi:

    http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/migrationen-naggar-pa-valfarden-vaga-se-det/

    "Länge var det tabu att säga att migrationen påverkade välfärden. Men när Motalas gamla uppmanas att använda filtar eftersom kommunen sänker värmen i deras hem blir minusen i budgeten en realitet som känns. I kalla tår, i huttrande hud, i stressade kommunalpolitiker."

    "Listan är lång över personer som under åren tvärsäkert och lite von oben undervisat folk om att det här med invandring är en vinst och absolut inget som påverkar vård, skola eller omsorg. Nej nej, fy fy för sådana tankar. Låt inte som SD. Ställ inte grupp mot grupp. Men sen gick åren och siffrorna blev rödare än de röda principer som orsakade krisen."

    "I vårt arbete med integration har vi sedan 2014 kunnat se hur migrationspolitiken påverkat hela samhället", skrev Filipstads integrationssamordnare Jim Frölander nyligen. "Vi har försökt att visa på konsekvenserna av och verkligheten bakom en överdrivet positivt tolkad och tvättad statistik. En ofta skönmålad bild av verkligheten har använts för att rättfärdiga olika kortsiktiga beslut, där de etablerade politiska partierna har sagt sig vilja hålla en rågång mot en växande invandringskritisk opposition"

    "Svaret nu är att ha mod att begränsa inflödet av nyanlända och ställa högre krav på dem som är här. Det behövs helt enkelt ordning och reda, respekt för skattebetalarna."

    "Men när ska politikerna inse sin skuld? En generös politik där allt fler har bjudits in med argument som ?humanism?, ?solidaritet? och ?öppenhet? har skadat välfärden."


    Filipstads integrationssamordnare Jim Frölander
    Jag tänker att han förmodligen i högre utsträckning än de flesta (alla?) i denna tråden, alla Sveriges politiker, alla journalister, och de allra flesta andra,
    har erfarenhet från verkligheten, har har jobbat med detta dagligen och i praktiken under minst 5-6 år, och att han känner till vad som är sant och äkta.

    Hur många här, hur många överhuvudtaget, har de erfarenheter och kunskaper som han har och känner till de faktiska omständigheterna bättre än han?
    Hur kan personer som egentligen saknar egna erfarenheter och saknar egen förvärvad kunskap uttala sig så tvärsäkert som i denna tråden och i den allmänna debatten? Hur kan sådana personer såga det som Frölander säger?

    Jag tror att Jim Frölander vet vad han talar om, han har egna kunskaper och erfarenheter, och jag är övertygad att han vet mera och bättre än alla i denna tråden och alla politiker.
    Och det finns nog väldigt många fler än Jim Frölander som har egen erfarenhet och egna förvärvade kunskaper, som håller med honom, men som i dag inte vågar säga det öppet.
  • Lena1979
    Flash Gordon skrev 2019-10-02 09:56:30 följande:

    Länken platsar här också:
    https://www.unt.se/nyheter/uppsala/kostnader-for-socialbidrag-skenar-i-uppsala-5415077.aspx

    Kostnaderna för socialbidrag skenar pga invandringen.

    "Den främsta anledningen är att Uppsala tagit emot ganska många flyktingar, säger Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden som har ansvar för försörjningsstöd"

    "Andelen unga vuxna som får försörjningsstöd har vuxit i Uppsala, en stor andel av dem är ensamkommande. 

    'Ensamkommande ungdomar i behov av ekonomiskt bistånd är en ny grupp som knappt fanns för några år sedan, nu beviljas över 250 ensamkommande ungdomar ekonomiskt bistånd i Uppsala varje månad', skriver kommunen i en ny rapport. "


     


    Vad..? Här måste det vara något stort fel eller missförstånd?

    Har inte den extremt framstående vänster-ekonomen Scocco just informerat om att dessa unga är räddningen för Sverige? Och den ekonomiska lösningen för all framtid för det nya Sverige???

    Scocco och vänstereliten i Sverige,
    och den fantastiska (fanatiska?) skrikvänstern här på FL,
    måste ju självfallet ha högre kompetens och bättre erfarenhet i detta ämne än någon så simpel person som
     Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnden som har ansvar för försörjningsstöd.
    Uppsala kommun och UNT måste självfallet ändra sig och i stället rätta sig efter vad Scocco och vänstereliten säger och förstå att deras egna kunskaper och erfarenheter helt enkelt är fel! 

    Eller?
  • Lena1979
    felix le chat skrev 2019-10-04 14:53:39 följande:
    Något är ju allvarligt fel i detta uttalande. Har Mohammad Hassan (L) gått och blivit
    Sverigedemokrat.

    Flyktingar har INGET med den dåliga ekonomin att göra. Alls.
    Över huvud taget. punkt.

    Vår egen finansexpert Magdalena Andersson (S) säger att det saknas det 90 miljarder i välfärden vilket beror på vår åldrande befolkning. INGET ANNAT
    Ja, alla ekonomer i alla kommuner har missuppfattat saker och ting. Och de allra flesta ekonomer överhuvudtaget.
    Hoppas verkligen att Magdalena Andersson, Scocco och de andra framstående ekonomerna klarar att läxa upp kommunekonomerna och lära dem att läsa sina egna siffror på rätt sätt.
    Invandringen är räddningen för det nya Sverige och alla våra problem beror enbart på våra pensionärer. Tänk att alla inte kan klara att begripa det!
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-05 11:03:46 följande:
    Hahahaha! Längre än så här kunde du som vanligt inte hålla fasaden uppe.

    Klart flyktingmottagning kostar. Vem har påstått något annat? Vi har ju inte tagit emot flyktingar för att tjäna pengar på dem. Eller är det vad du vill?

    Sedan bidrar många redan nu och fler samt deras barn kommer med tiden att bidra till Sveriges ekonomi. Vi funderar ju inte heller på att deportera 6-åringar från Sölvesborg för att de inte är ekonomiskt bärande idag.
    Du framhärdar att de är flyktingar och att flyktingmottagning kostar.
    Men grundproblemet är, som jag liksom de allra flesta känner till, att de som kommer till Sverige flyr inte från ett land i krig.
    De är invandrare eller möjligen ekonomiska flyktingar.

    En annan sak som du och skrikvänstern verkar ha problem att förstå är att det är en fundamental skillnad mellan arbetskraftsinvandring och den s k flyktingvåg som vi har drabbats av.
    Arbetskraftsinvandring är rent generellt positivt för Sverige.
    De invandrare eller ekonomiska flyktingar som väljer att resa genom ett eller flera bra och icke krigförande länder och väljer att komma till det ekonomiskt extremt gynnsamma Sverige är generellt inte positivt för landet (not att t ex Danmark är inte ett land i krig och inte ett land som någon måste fly ifrån.)

    Fakta är att majoriteten av de som du kallar flyktingar har inte flytt till Sverige från ett land i krig.
    Fakta är att det är en fundamental skillnad mellan arbetskraftsinvandring och de du felaktigt kallar flyktingar.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-06 16:18:29 följande:
    Nej, då. Om det är krig i ditt land är du på flykt. Kanske hela livet på olika platser.
    De flesta som kommer till Sverige kommer från Danmark och andra EU-länder. Så du menar på fullt allvar att det är krig i Danmark och i flera EU-länder?
    Du kan inte blunda för sanningen att de är inga flyktingar för de flyr inte från ett land i krig.

    Du vet likväl som jag att de flesta som kommer till Sverige gör det för att komma i åtnjutande av vår välfärd. Den välfärden som ursprungligen var avsedd för dem som byggt upp välfärden och för vilket ändamål den är dimensionerad.

    Sveriges välfärd är självfallet inte avsedd för, inte dimensionerad och finansierad för den s k flyktingvåg som nu drabbat landet.
    Är det svårt att förstå?

    Om denna flyktingvågen ska komma till vår gemensamma union EU så ska också flyktingvågen behandlas gemensamt i EU och Sverige ska inte erbjuda bättre villkor än övriga medlemsländer och ska inte ta emot fler s k flyktingar än andra EU-länder.
    Så länge som naiva Sverige tar emot så många fler, och står för kostnaderna, så kommer självfallet inte andra länder att ta sitt ansvar.

    Vi är naiva och vi låter oss medvetet utnyttjas.
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-06 17:41:35 följande:
    .

    Det går inte att föra en meningsfull diskussion med dig om du inte ens förstår grundläggande begrepp i flyktingdebatten. En flyktings grundläggande flyktingskäl blir inte mindre för att flyktingen har passerat olika landsgränser innan han/hon kom till Sverige.
    Ja, men du har ju själv flera gånger skrivit att de flyr från krig.
    Vidare måste du då mena att de som flyr från Danmark till Sverige flyr från krig. Följaktligen tror du då att Danmark befinner sig i krig?

    F ö har du fel om grundläggande begrepp, vilket du nog är medveten om? Och det är inte du som bestämmer vilka grundläggande begrepp som gäller.

    Ett grundläggande faktum som de flesta är överens om är att Sverige har tagit ett oproportionerligt stort ansvar och antal, trots att vi ingår i unionen EU. Det är att bryta mot grundläggande principer i unionen. Här har Sverige gjort fel. Läs på så får du se.
    Vi borde inte ta emot fler innan detta grundläggande problem har rättats till.
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-06 18:43:08 följande:
    Vem som är flykting eller inte (och eventuella flyktingskäl) bestäms av FN-konventionen men också baserat på EU:s gemensamma regler. Vad du tror eller tycker är i sammanhanget mindre intressant.
    Var står det i FN-konventionen att en person som väljer att resa från Danmark till Sverige skulle vara flykting?
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-07 02:48:53 följande:
    Oj! jag visste inte att det var krig i Danmark och att danskar flyr till Sverige. Hade de varit ekonomiska flyktingar om det hade fortsatt vidare till Finland?
    Det där har Bill redan svarat på:
    "Nu blir diskussionen så där löjlig igen"
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-07 08:17:06 följande:
    Kan du svara på frågan om hu ser på de judar som tog sin flykt till Sverige efter andra världskriget eller de personer som flydde till Sverige från den Ungerska kommunistregimen -56. Var inte dessa att betrakta som flyktingar (eftersom de oftast tagit sig till Sverige genom att passera Danmark)?
    Nej, det vill jag inte svara på.
    Tråden handlar inte om något som hände för 50 eller 100 år sedan utan den handlar om dagens situation. 
    Du försöker bara flytta fokus till något helt annat eftersom du inser att jag har rätt i det mesta jag skriver och vare sig du eller någon annan klarar att bemöta det på ett vettigt sätt.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?