Inlägg från: Lena1979 |Visa alla inlägg
  • Lena1979

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    nihka skrev 2019-09-11 01:02:47 följande:
    Kontradiktoriskt betyder att man inte ska döma en person ohörd. GIYF nästa gång du vill hitta på egna betydelser och uttryck.
    Ja, ja, om du får säga det själv så är du givetvis fantastiskt kompetent och en fantastiskt god människa på alla sätt och viss.
    Till skillnad från mig då...

    Dock så uppfattar jag dig utan minsta tvekan väldigt motsägelsefull. Du som påstår dig själv stå i en särställning gällande behandlingen av det svenska språket förutsatte jag hade full koll på synonymer (du vet väl vad "synonymer" betyder?)
    Synonymer till motsägelsefull
    Källa: https://www.synonymer.se/sv-syn/mots%C3%A4gelsefull 

    nihka, jag väljer sträva efter avstå från att kalla dig för saker och för att avge mina bedömningar om din kompetens och om dig som människa. Men jag tycker att du har ett trångsynt synsätt, bl a vad gäller "sådana saker" som diskuteras här i tråden, vilket jag har försökt beskriva.
    Jag accepterar att du har en annan uppfattning och en annan åsikt än jag.
    Hur och vad du väljer att göra och hur du väljer att uttrycka dig om mig, får stå för dig.

  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-11 01:02:47 följande:
    Inlägg 4423 
    Men snälla nihka, nu får du väl ta och läsa igen och lite noggrannare denna gång.
    Mitt inlägg 4423 var ju ett citat, ett svar och ett inlägg riktat direkt till Kverulant67,
    det har absolut ingenting med dig eller något du skrivit att göra.
    Kverulant67 verkar har förstått mitt svar, min poäng och vad jag menar, för den har inte behövt eller bett om någon förklaring.

    Även andra i tråden har bekräftat att de har förstått vad jag menar och min poäng.

    Nu får du väl ändå ta och ge dig. Varför anfaller du mig med en massa skit, varför känner du ett behov av att förminska, förlöjliga och håna mig?
    Varför känner du ett sådant behov?
    Skärp dig, läs lite noggrannare och ljug inte om vad jag skulle ha skrivit till dig!
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-11 12:35:49 följande:
    Du inbillar dig. Jag har inte uttalat mig hur kompetent någon är eller om någon är en god människa. Du inbillar dig mycket.

    Påståenden om att du misshandlar det svenska språket handlar inte om min nivå utan din och gäller bara hur du använder dig av "skygglappar". 

    Fråga inte mig om du redan vet vad ord betyder.

    Nej, verkligen inte. En människas bristande tilltro till sig själv och sin egen förmåga som gör att den ser kritik som inte finns kan inte pinnas på andra. Det står personen ifråga själv stå för.

    Du använde ett uttryck på ett felaktigt sätt och tålde inte att höra det. Nu kämpar du med näbbar och klor att dels hitta någon krumbukt som kan göra ditt fel till ett rätt och sedan försöka hitta likadana brister hos den som påtalade det. Så kränkt över en skitsak. Verkligen inget beteende som leder framåt. 
    Ja, jag drar vissa slutsatser. Om du känner behov av att kalla det för att jag inbillar mig så är det helt ok. Så vitt jag kan se gör du precis lika, du drar slutsatser och så vitt jag förstår så menar du då att du själv inbillar dig på samma sätt som jag.

    Jag använde det vedertagna talesättet att "öppna skygglapparna". Du sade att det var fel. Jag har förklarat hur och varför jag använde just det uttrycket, att jag gjorde det fullt medvetet och varför jag anser det vara korrekt. Du sade återigen att jag har fel. Då bevisade jag för dig genom citat att jag faktiskt har rätt.
    Det enda felet i detta är att du medvetet valt att missförstå, förmodligen med ditt tydliga syfte att försöka håna och förminska mig och det jag skriver. Återigen så det stå för dig.

    Ang ordet så kände du återigen ett behov av att håna och förminska mig, genom att framhålla din egen förträfflighet, och påstod återigen att jag hade fel.
    Återigen har jag genom citat bevisat att jag har rätt.

    Jag använder ditt eget ordval och frågar dig om du är säker på att det gäller för mig men inte för dig själv?
    Så kränkt över en skitsak.
    Jag håller med dig helt och fullt att ditt sätt är verkligen inget beteende som leder framåt.

    Var snäll och de dig nu.
    Låt oss i stället leda diskussionerna framåt.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-09-11 12:40:25 följande:
    Nej, "sådana saker" var inget citat. Du skrev så själv och jag frågar nu för 7:e gången vad du menar med det.

    Nu inbillar du dig igen.

    Big time.

    Och jag har aldrig sagt att du har skrivit så till just mig. Du skrev så och jag undrar vad du menar med det. 8:e gången...

    Men om du inte VILL förklara det, säg det istället för en massa annat upprört trams. 
    Du vänder kappan efter vinden och du ändrar dig, finner nya vinklingar och nya påhopp hela tiden.
    Jag skrev så i ett svar som var direkt riktat till Kverulant67,
    som uppenbarligen lyckades förstå vad jag menade.

    Jag har i de flesta av mina inlägg förklarat, och förklarat igen och igen, vad jag menar och vad som är min poäng.
    Jag tror att även du, om du bara vill, kan klara av att förstå åtminstone i huvudsak vad jag menar och vad som är min poäng. Att du väljer låtsas inte förstå kan jag inte göra så mycket åt och jag finner ingen anledning upprepa mina förklaringar bara för dig.
    Som sagt, jag är övertygad att det går förstå vad jag menar och andra har också  bekräftat att de förstår.

    Jag är alltjämt övertygad att Kverulant67 av sambandet förstod vad jag menade och förstod min poäng. Det är det enda väsentliga eftersom jag svarade direkt på ett av hans inlägg.

    Du får fortsätta fråga hur många gånger som helst, om du tycker att det fyller ditt syfte. Jag noterar att ingen annan i tråden har känt något behov av att fråga, inte en gång och inte 8 gånger.
    Jag tror inte att någon i tråden vill att jag fortsätter upprepa samma förklaringar igen och igen?
  • Lena1979
    K Markatta skrev 2019-09-15 16:29:42 följande:

    Vad säger Bill om de SD-åsikter som nu börjar höras inom S?

    Exempel:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/satt-ett-tak-for-invandringen-krav-fran-socialdemokratiskt-kommunalrad

    Sätt ett tak för invandringen - krav från socialdemokratiskt kommunalråd

    Det pågår en intensiv debatt inom socialdemokratin som handlar om vilken invandringspolitik partiet ska ha. Ledningen vill inte ha tillbaka den generösa flyktingpolitiken och på många håll förs det fram krav på en betydligt stramare flyktingpolitik.

    En av de som vill ha en stramare politik är Jimmy Jansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Eskilstuna. Han vill ha ett tak för flyktinginvandringen och att taket ska sättas med hänsyn till hur länge utrikesfödda är arbetslösa och hur mycket pengar som betalas ut i bidrag.

    Även kommunalrådet i Norrköping och tidigare partisekreteraren Lars Stjernkvist har liknande tankegångar. På uppdrag av partiets tankesmedja, Tiden, ska han formulera en ny socialdemokratisk migrationspolitik.


    Ett utmärkt exempel på sådant som t ex representanter för S (m fl) nu vågar säga men som en gång bara SD vågade säga.
    (Ja, jag generaliserar och mitt påstående kan jag inte stödja på vetenskap eller med länkar som skulle accepteras här. Det kan möjligen ha funnits någon enstaka fler än SD som vågade säga något liknande? Kanske kan det möjligen ha funnits någon inom S som vågade säga något liknande? Men hur som, alla som vill klarar nog förstå min poäng..?)

    F ö har jag aldrig påstått att SD har sagt precis rätt saker och jag har aldrig sagt att jag delar deras uppfattningar eller generellt stödjer deras politik. Men i den fråga som en mycket stor del av väljarna anser vara den viktigaste frågan så är min egen personliga uppfattning att SD har varit de enda som vågat vara uppriktiga. Det är en mycket uppenbar skillnad i dag när fler vågar ta i frågan, som i exemplet ovan, vilket självfallet sammanfaller med SD mycket stora framgångar i valet och i opinionen. Politiker och politiska partier är väldigt ofta s k "kappvändare".
    OBS: Med den drucknes envishet är det väl bäst jag påminner om att jag har aldrig röstat på SD.
  • Lena1979

    Jag har försökt att förklara min åsikt och min poäng, uppenbarligen utan att lyckas förklara så att vissa här kan klara att förstå.
    Därför tar jag tillbaka mina ord "såna saker"
    Det var ett felaktigt uttryck av mig och jag använde orden "såna" och "saker" på ett slarvigt sätt.
    (Om jag nu ens skulle ha skrivit det exakt så? Jag kanske är slarvig och dålig att söka men ordet "såna" brukar jag inte använda och klarar jag inte ens finna att jag skulle ha skrivit i tråden?).

    Jag skriver detta, alltså tar tillbaka, för att underlätta för vissa här i tråden att återgå till ämnet.
    I övrigt står jag för allt som jag skrivit och jag anser inte att något av allt jag sagt förändras ens det minsta av att man tar bort orden "såna" respektive "saker".

    Om det jag skrivit, om mina åsikter och min poäng, skulle bli otydliga eller svåra att förstå för att man tar bort dessa två ord så ber jag om ert påpekande så ska jag försöka förklara, och försöka att inte använda orden "såna" eller "saker" i min förklaring.
    För mitt sena svar ber jag Trådskaparen och deltagare i tråden om ursäkt men det beror delvis på att jag har blivit anmäld och avstängd från att göra inlägg. Hoppas bara att det inte är samma medlemmar som frågar efter svar som också anmäler min åsikt? Gällande trådämnet delar jag inte samma åsikt som vissa andra men jag respekterar att även de mest högljudda utan tvekan får ha en annan åsikt än jag gällande trådämnet och annat.

    Så här skrev jag för mer än en vecka sedan:
    "Var skulle jag ha påstått att SD kommer med sanningen, var har jag dragit upp SD och deras sanningar? Citera gärna tack!"
    Kritik och ordbajseri har kommit, men citat saknas alltjämt!

  • Lena1979

    Någon i tråden (någon kanske vet vem..?) sade sig inte förstå vad jag menar med Sveriges nya samhällsproblem.
    Tur då för mig att någon kommer till min räddning och hjälper mig ge exempel på åtminstone ett sådant samhällsproblem:


    Damberg: ?Kanske Sveriges största samhällsproblem?

     Det är oroande att samhället har haft en sådan utveckling att unga män så snabbt tar till våld och att det görs i miljöer där också andra människor rör sig. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till TT efter att nyhetsbyrån tagit del av nya siffror som visar att antalet anmälda sprängningar är på rekordnivå.


    ? Det här är kanske Sveriges största samhällsproblem, som vi har bestämt oss för att komma tillrätta med.


    Den som googlar finner också inom bara några få sekunder att våra nya samhällsproblem nämns t ex såväl i Regeringsförklaringen som av Sveriges statsminister, tillika Socialdemokraternas partiledare, Stefan Löfven.

    Dessa nämnda exempel får väl ändå betraktas inte tillhöra SD-svansen? (OBS: "SDsvansen" är inte mitt uttryck, utan här har jag valt citera Padirac)

    Återigen: Aldrig någon gång har jag sagt att SD skulle stå för alla lösningar på problemen, aldrig har jag pratat om Sölvesborg eller ens använt ordet segregation.
    Liksom Damberg här ovan kan man prata om samhällsproblemen, ta dem på allvar, utan att det i varje sammanhang krävs att man exakt definierar vad man menar.
    Men om någon här i tråden kan förmå Damberg att exakt definiera vad han menar med samhällsproblem så ska även jag försöka definiera vad jag menar, om det nu skulle vara så att han och jag skulle ha väsentligt olika uppfattningar i denna fråga. Dock betvivlar jag, efter ovan uttalande, att han och jag skulle ha fundamentalt olika uppfattningar i denna fråga?
  • Lena1979
    Padirac skrev 2019-09-16 19:13:21 följande:
    Med tanke på flera olika referenser du nu ger till våra samhällsproblem så är det uppenbarligen inte bara SD som pratat om och pratar om dem.

    Jag tackar dig för att du nu berättat vad du menar och då kan jag nu ge en replik på påståendet om SDs prat om dessa samhällsproblem.

    SD pratar inte om migration eller flyktingar per se, SD pratar om de migranter och flyktingar som inte delar SDs version av svenskhet. SD pratar om 'nation' i betydelsen etnicitet och kultur och de som inte passar in i SDs bild av vad och vilka som ska synas på gatan.  SD pratar inte om brottslighet utan om att det finns en essens hos vissa 'nationer' som gör att dessa personer är brottsliga.

    SD har verkligen inte svaret på några av de nya samhällsproblemen, SD är snarare ett av de nya samhällsroblemen iom den polarisering och bruna propaganda de sprider.

    Jag har frågat om 'såna saker' för att jag ville veta vad du menade att SD pratat om  - jag menar att SD inte pratar om problemen i annan mening än att de menar att människor är av fel 'nation', att det är migranters och flyktingars bakgrund och traditioner som är problemet.

    SDs prat är helt och hållet irrelevant då de premisser de grundar sitt prat och sin politik på inte har med orsaker till  eller lösningar på samhällsproblemen.

    Det kan synas ett hårklyveri att skilja på SDs prat om migranters och flyktingars essens och de problem som följer på den segregation som finns i Sverige. Det är problem som uppkommit som resultat av såväl händelser i omvärlden, politiska beslut som fattats från det att Sverige lyftes från att vara en av Europas fattigaste och eländigaste länder, via miljonprogrammen som ersatte en slum och misär som vi inte sett sedan dess, industrialisering och öppenhet mot resten av världen. Att som SD tro att problemen handlar om en enskild ovetenskaplig idé om mänskliga essenser är inte bara en grov förenkling, det är rasism och en historielöshet som saknar motstycke inom svensk politik. 
    Nu ljuger du om mig igen, jag har aldrig skrivit om:
    SDs prat om dessa samhällsproblem.
    Visa och citera var jag skulle ha skrivit det.

    Återigen förstår jag inte varför du citerar mig.
    Allt ditt ordbajseri om SD har inget göra med det som jag har skrivit och f ö rör det mig inte i ryggen.
    Hur kan du ha så himla svårt förstå att jag är inte det du kallar SDare, jag har inte refererat till SD:s politik, jag liksom Damberg och Löven tillhör inte det du kallar för SDsvansen.
    Har du något svart skynke framför dina ögon som hindrar dig läsa vad jag skriver?

    Du får gärna informera om SD så mycket som du vill, men var vänlig citera inte mitt inlägg då det inte alls har med saken att göra.

    Jag har hela tiden förstått att du frågat om "såna saker" (vilket f ö är sakfel) bara för att du vill försöka sätta dit mig. Jag har hela tiden förstått att du har ont uppsåt och att du är ute efter mig som person.
    Men där har du helt fel. Ditt svarta skynke förhindrar dig vara ärlig och förhindrar dig ha gott uppsåt. Jag har absolut inte kopplat samman SD:s politik med mina ord "såna saker" (och dessutom har jag ju inte använt dessa påstådda ord!)

    Hallå! Hallå!! HALLÅ!!!
    OBS: Med den drucknes envishet är det väl bäst jag återigen påminner om att jag har aldrig röstat på SD.
  • Lena1979
    Padirac skrev 2019-09-16 19:56:29 följande:
    Jag har inte kallat dig SDare . jag har förstått det som att du sagt att SD är det parti som pratat om 'såna saker' som är de nya samhällsproblemen och de andra partierna inte gjort det.

    Är det helt fel att jag uppfattat det så?

    Sen har jag argumenterar för att SD inte alls pratar om de nya samhällsproblemen - det är alltså ingen kritik mot dig utan kritik mot uppfattningen att SD pratar om det som är problem i samhället.
    Ja, jag har nämnt vad SD har pratat om och att tidigare var de ensamma om att prata om problemen med integrationspolitiken till skillnad mot att många "kappvändare" på senare tid har börjat använda motsvarande retorik som SD använde redan för flera år sedan.
    Dambergs uttryck ovan är väl ett lysande exempel. Min åsikt är att så skulle han inte ha vågat/kunnat säga för bara 3 år sedan för då skulle det ha blivit storm.

    OBS: Jag påstår inte att jag har exakt rätt till sista bokstaven, här är det inga apotekarmått som gäller, utan jag menar att jag har en tydlig och klar poäng i denna skillnad mellan förr och nu.
    Påstår du att det inte ligger något i det jag säger?

    Varför citerar du mig när du påstår att det inte är riktat mot mig???

    Vad har det att göra med det du påstår att jag skulle ha sagt?
    Varför citerar du mig och ordbajsar en massa om SD:s politik, det har ju inget med mig att göra.
    Det är uppenbart att du inte tål att jag har en annan åsikt än du.
    Men vi lever i ett fritt land, på ett fritt forum, där olika åsikter är (eller ska vara) tillåtna,
    eller kanske inte ändå..?
  • Lena1979

    Du som påstår dig vara så noggrann;
    du påstår att jag skrivit "såna",
    men det närmaste du kan komma i korrekt citat är "sådana".
    Om man ska vara så noga som du så ska du också själv skriva rätt och framförallt citera rätt.

Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?