Inlägg från: Lena1979 |Visa alla inlägg
  • Lena1979

    Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?

    Flash Gordon skrev 2019-10-13 08:21:15 följande:
    Det är möjligt i Sverige för här har man varit naiva, som statsministern brukar säga. Man tro alal om gott. Inte kan det väl finnas intresse av att fuska bara för att det finns gratis pengar att hämta? Nej nej ...

    Organiserat tiggeri är en rätta-i-pizzan. Det finns ingen smugglingsindustri som lockar folk att resa till Sverige med texter om förmåner att hämta i Sverige. Det ljugs inte om åldrar när man frågar. Alla är helt ärliga när de kommer identitetslösa från ... ja från vardå?

    *från det land som smugglarna har sagt åt dem att de skall komma från?*

    Lägg till det en överdimensionerad bidragsapparat där det inte ens går att kontrollera, utdelande myndigheter emellan och en hel industri av jurister, hvb-hem, organisationer osv som har migrationen som sitt levebröd.

    Det här gick förstås att finansiera när det var en rännil av migranter som tog sig hit men när det hadnlar om 100000-tals om året som anländer över gränsen - då tar resurserna slut och samhället måste börja spara på andra områden.

    Skattebetalarnas kosntader för tolkar är uppe i miljardklassen per år:
    http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/begransa-ratten-till-skattebetald-tolk/

    Polisens kostnad gick från cirka 60 till nära 150 miljoner mellan 2010 och 2018. Enligt Domstolsverket steg kostnaderna för domstolstolkar i brottsmål från 13,7 till 30,2 miljoner mellan 2014 och 2017. Tolkkostnaden för kommuner och regioner är enligt utredningen uppe i 1,1 miljarder kronor om året. 
    Tack!
    (som någon annan i tråden uttryckte det ...)
  • Lena1979
    Lena1979 skrev 2019-10-13 16:57:32 följande:
    Tack!
    (som någon annan i tråden uttryckte det ...)
    "Vi har inge nya problem i Sverige.
    Tolkkostnader i miljardklassen har vi ju alltid haft i Sverige! 
    Om inte annat så har vi haft några andra kostnader som var lika förfärliga, eller så ska tolkkostnader inte räknas pga av det ena eller det andra, eller så fanns det några andra förfärliga problem i Ungern eller någon annan stans,
    och allt är ändå högerns fel,
    så det så"
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-13 16:53:41 följande:
    Men visa då att det skett en lavinartad ökning av kostnaderna. Som det är nu verkar det ju inte bättre än att du sitter och killgissar.
    Du är fri att ha din egen åsikt. Om du väljer att kalla det jag skriver för att jag killgissar så är du fri att tycka det.
    Jag är övertygad att du också vet, eller att du åtminstone håller det för troligt, att jag i huvudsak har rätt. Detta alldeles oavsett vilka ny påhitt och ny uttryck som du kommer med.

    Jag väljer medvetet att inte börja redovisa de studier jag och andra har gjort, väljer att inte ge källhänvisning, för jag vet att det bara leder till en oseriös debatt med dig och en eller annan här. Jag har sett alldeles för mycket av ert falska och tillgjorda sätt att debattera.
    Jag har verkligen inte vare sig tid eller lust att diskutera alla detaljer med er i all oändlighet!

    Du och ni är helt fria att såga allt jag skriver och att ha en annan åsikt.
    Likväl som jag och alla andra är fria att ha en annan åsikt än du och ni.
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-13 17:45:55 följande:
    Det är är inte en fråga om åsikt, antingen har det skett en kraftig ökning eller så har det inte och det är onekligen skumt att du inte kan publicera några källor för ditt påstående. Självklart kan vi ha olika uppfattning om storleken på förändringen men om du inte ens kan presentera några data som visar på en förändring blir diskussionen meningslös.
    Ja, jag accepterar att det är din åsikt att diskussionen är meningslös. Jag ser inga som helst problem med vad du tycker i den frågan.

    F ö så har jag sedan länge angett flera olika källor för att det har skett, och kommer att ske en ännu större, kostnadsökning för den s k integrationspolitiken, t ex regeringens budget och regeringsförklaringen. Ett gott råd är alltjämt att du till en början tar del av dessa.
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-13 18:51:13 följande:
    Jo jag har tagit del av dessa och noterar då att du inte har stöd för ditt påstående. Jag vet emellertid att det kan vara på det sättet nuförtiden och om det gör dig glad att påstå saker som du inte kan belägga så ska jag inte störa.
    Om du bara till att börja med tar del av regeringens budget och regeringsförklaringen så finns det gott om stöd för mina åsikter.
    Om du trots detta väljer ha motsatt åsikt så har du fortfarande rätt att ha en din egen avvikande åsikt.
  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-13 20:37:03 följande:
    Källa på det?
    Suck ... Nej , inlägget jag svarade på har inte angett någon källa för sitt påstående och bl a därför väljer jag att inte ange någon källa.
    För den som är intresserad är det inte svårt att finna dessa fakta men jag orkar inte med din debatt-taktik och gitter inte munhuggas med dig om vad du enligt din egen åsikt anser vara rätt eller fel i olika källor.
    Det spelar ju ingen roll vilken källa jag anger så kommer du påstå något annat, precis så som du brukar göra, eller hur?

    Fortfarande gäller att min tes framgår bl a av Regeringens budget och regeringsförklaringen. Dessutom backades min tes upp i gårdagens partiledardebatt, t ex av Statsministern.
  • Lena1979
    Padirac skrev 2019-10-13 21:54:44 följande:
    Så du har studerat ämnet men har inga källor sin du studerat

    Unbelievable Solig

    Dessa förmågor är ovärderliga kan jag tro
    "Jag förbehåller mig samma rätt som du att få ha en egen uppfattning och att få förmedla den.

    Det är bara pinsamt att du hela tiden håller på att försöka tyste mig och andra som har en annan åsikt än du!"

  • Lena1979
    nihka skrev 2019-10-13 23:06:17 följande:
    Detta "på plats". Om det är krig i ett land vill man inte ha hjälp "på plats". Man vill därifrån. Tänk dig ett brinnande rum och hur mycket "på plats" du vill vara.
    Enligt FN så är det flyktingar i vissa (många) flyktingläger som har det allra svårast och det är där allra flest hjälpbehövande finns.
    I dessa flyktingläger råder inte krig.
    Flyktingarna i dessa flyktingläger skulle uppskatta all hjälp de kan få.
    Du, Sveriges politik, m fl, förvägrar dessa flyktingar den hjälp de skulle kunna få!
  • Lena1979
    Adam9731 skrev 2019-10-13 23:40:04 följande:
    Precis. Man vill till Rinkeby.
    Man vill till den plats där man är fri att åtnjuta världens bästa gratis välfärd, upplåten av världens mest naiva politiker och befolkning.
  • Lena1979
    KillBill skrev 2019-10-14 09:32:19 följande:

     


    Åsikter? Frågan handlar om objektiv fakta. Jag har som sagt var tittat på dina källor men finner inget stöd för ditt påstående att skattebetalarnas kostnader för advokatbyråer, jurister, tolkar, etc., är i en lavinartad ökning. Tvärtom så pekar regeringens budget på att kostnaderna är på väg att minska!

    Varför kan du inte konkretisera vad du har funnit? Kan det vara så enkelt att det inte finns något att visa dvs du har inget stöd för ditt påstående?


    Företagens bokslut är offentlig handling och finns t ex på hitta.se!

    Om du googlar och kollar runt lite på deras branschorganisationer och många andra helt öppna uppgifter så finner du inom 5 minuter att det finns belägg.
    Om du studerar det lite djupare, så som jag och några av mina vänner har gjort, så finner du ganska enkelt rätt så "fantastiska" uppgifter över senaste tidens ekonomiska utveckling.

    Det borde vara möjligt även för dig förstå varför jag inte vill skrika ut namn och att exakt ange exempel på de advokatbyråer och juristfirmor som avses?

    Men om du inte har lust att sätta dig in i frågan så är det helt ok även att du väljer ha en annan åsikt än jag.
Svar på tråden Hur många flyktingar bör/klarar vi av att ta emot?