Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Kung Markatta skrev 2016-12-06 11:26:46 följande:
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 11:43:06 följande:

    Kom igen nu! Det är snart 2017 och tragglar fortfarande artiklar från 2014.. Skrattande
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Mycket goda nyheter på DI idag. Ericsson upp, Volvo går som tåget, Martin Kinnunen (SD) fälls i hovrätten för bokföringsbrott och enligt senaste SCB:s mätningen uppger bara 13,1 procent att de sympatiserar med SD. Heja Sverige!
    www.di.se/


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-12-06 12:59:31 följande:
    Det räcker med en snabbgenomläsning av dina inlägg i denna tråd för att se ett mönster där humanitet, till skillnad från ekonom, inte tycks vara något prioriterat argument.

    Det är inte särskilt konstigt då tråden handlar om hur ekonomin utvecklas i vårt land!


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-12-06 17:25:40 följande:
    Det firas alltså att svenska elever uppnådde ett resultat som innan 2009 skulle uppfattats som skandalöst dåligt. Allting är relativt.

    KG Bergström skriver mer om PISA/TIMSS

    "Annars är det förstås i första hand lärare och elever och möjligen rektorer som ska hyllas den här dagen. Men utan den satsning, Mattelyftet, som Björklund initierade och som tre av fyra lärare deltagit i, hade det nog knappast hjälpt med de lokala skolansträngningarna. Alliansregeringen lanserade också Läslyftet. Men det anses inte ha haft samma genomslag, i varje fall ännu, på elevernas läsförståelse. Ändå är det där de svenska eleverna har gått fram allra mest i de tre undersökta ämnena."

    Debilvänstern vill naturligvis ge inbillningsministern äran. Vad annat vore att vänta av dessa kretiner?
    Varför är du så sur?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 17:37:37 följande:
    Allt är relativt.

    Det som sågs som uselt för ett decennium sedan kommer att vara normalt, eller till och med bra, imorgon. Vi vänjer oss med förfallet.

    Vi får vara glada om detverkligen är så att Björklunds satsningar på kusnkapsskolan ger resultat nu och hoppas att dagens ansvariga inte vrider allt tillbaka mot flumskolan igen.
    På  nyheterna kan man läsa att PISA resultaten äntligen är bättre och du pratar om att vänja sig vid förfallet. Varför är du så bitter?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-12-07 03:22:32 följande:
    Dina inlägg ger ändå en rätt god bild av hur debatten har sett ut. Istället för att argumentera för den humanistiska sidan försöker många ge sken av att de har rationella ekonomiska skäl vilka, vid en närmare granskning, inte visar sig hålla.

    Det är en taktik som har gett de som är emot invandring vind i seglen eftersom de har fått ett faktaövertag. Hade debatten istället handlat om den humanitära sidan hade det blivit betydligt svårare för de invandringskritiska.
    Jag håller inte med. Nästan dagligen möts vi av fruktansvärda bilder från Syrien eller från båtar på Medelhavet så den humanistiska dimensionen av flyktingmottagandet är ständigt närvarande i debatten.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-01-16 21:39:51 följande:
    Det beror ju på hur pass mycket du värderade den nivå på välfärd som vi hade innan.

    Sverige hade kunnat skicka tillbaka i stort sett varenda invandrare som kom under 2016 till länder som Danmark och Tyskland, med hänvisning till Dublinförordningen - men de som styr ville inte det.

    Då får vi ta notan för det beslutet, nu och för lång tid framöver.
    Du har fel i att Sverige hade kunnat skicka tillbaka i stort sett varenda invandrare som kom under 2016 till länder som Danmark och Tyskland.

    Sverige har i princip utlämnat de flyktingar som kan utlämnas till andra länder med hänvisning till Dublinförordningen.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-01-16 22:24:53 följande:
    Nädå, de hade kunat skickas tillbaka om man så önskade. Eftersom Sverige inte var deras ankomstland inom Unionen.

    De enda som man inte kunde skicka tillbaka var de som redan hade familj i Sverige eller hade visum/uppehållstillstånd i Sverige.

    Därtill hade man långt tidigare kunnat justerat sina egna lagar och regler som man till slut ändå blev tvungen till att göra. För att minska mängden invandrare som sökte sig till Sverige.
    Här får du en bra förklaring på vad Dublinförordningen innebär för medlemsländerna. Läs den och du kommer finna att det inte är så enkelt att Sverige hade kunnat skicka de flesta asylsökande till Danmark och Tyskland.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna