Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nihka skrev 2020-09-04 00:46:23 följande:
    Nope. Allmänborgerlig väljare här som inte håller med.
    Jag skrev att det räcker, inte att det alltid var tillräckligt. Man måste fortfarande vara öppen för att se vinklingen. Jag kan fortfarande inte minnas något inlägg från dig som faktiskt uttrycker borgerliga åsikter men om du säger det så är det väl så...
  • Mentat
    KillBill skrev 2020-09-18 23:30:17 följande:
    Du har alltså inga exempel? Det är ju inte så att det inte finns borgerlig journalister I Sverige..
    Naturligtvis är alla hot vedervärdiga och givetvis förekommer det hot även mot den minoritet av journalister som har sympatier mera till höger. Här är ett exempel: https://www.svd.se/den-har-larmknappen-gar-direkt-till-polisen

    M
    en visst, för att anknyta till trådens ämne så kommer det exemplet inte från public service. Det kanske finns något annat, jag har inte letat så noga.
  • Mentat
    nihka skrev 2020-09-19 10:02:37 följande:
    AFA är inget politiskt parti vars anhängare hotar journalister som inte företräder deras åsikter utan ett vänsterextremt nätverk.

    Det finns ingen motsvarighet inom partipolitiken varken i omfattning eller hur lågt man kan sjunka till SDs och SD-anhängarnas vidriga retorik.
    KillBill skrev 2020-09-19 10:10:45 följande:

    Det var en journalist på public service som fick motta hat och hot från någon långt ut på högerkanten (med all sannolikhet en SD sympatisör). Att Sverigedemokratiska sympatisörer inte drar sig för att hata och hota journalister i public service bör kunna rymmas i en diskussion om förtroendet för public service då det framförallt är SD sympatisörer som har lågt förtroende för PS. (i övriga partier har en majoritet av sympatisörerna förtroende för SVT och SR).


     


    SD är ett parti fyllt av mycket hat och misstro (inte bara mot public service). SDs sympatisörer har t.ex. lägst förtroende för polisen, försvaret, sjukvården, arbetsförmedlingen, folkhälsomyndigheten, universiteten o.s.v. av alla partiers sympatisörer och att SDs sympatisörer inte heller har förtroende för public service kanske inte så oväntat men att detta partis sympatisörer inte drar sig från att rikta sitt hat och hot mot enskilda journalister är förfärligt och jag hoppas att människor som står upp för demokrati och pressfrihet nu reagerar mot dessa svinaktigheter. 



    Mitt inlägg var alltså ett svar på inlägg #3706 som talade om "vänster", vilket bekräftas av nihka att AFA är, och inte tog upp något om partier. Om vi skall tala om partier så hade Jonas Sjöstedt inget problem med att fotograferas tillsammans med en partiarbetare som hade en AFA-tröja på sig så det finns knappast några vattentäta skott mellan dem heller.

    Vad gäller public service menade jag bara att min länk inte var hämtad därifrån. Hur retoriken går inom (sd) har jag ingen aning om då jag inte rör mig i de kretsarna precis som jag tar för givet att ni inte rör er i AFA-kretsar eller bland liknande vänsterextremister.
  • Mentat
    nihka skrev 2020-09-19 11:25:30 följande:
    Och ursprunget är att den journalist som intervjuade Åkesson mottag grova hot och kränkningar. SD är ett riksdagsparti och Åkesson är dess ledare. Det finns inget som ens liknar den hot- och hatkultur som frodas inom SD.

    Extremism har tagit sig in i riksdagen och in i partipolitiken med SD.
    Naturligtvis fanns extremism både i partipolitiken och i riksdagen långt innan (sd) gjorde entré på scenen. Däremot kan man förstås hitta den hos dem också.

    Jag har faktiskt svårt att ens föreställa mig hur en borgerlig sympatisör skulle kunna undgå att betrakta kommunister som extremister?
  • Mentat
    nihka skrev 2020-09-19 11:25:30 följande:
    Och ursprunget är att den journalist som intervjuade Åkesson mottag grova hot och kränkningar. SD är ett riksdagsparti och Åkesson är dess ledare. Det finns inget som ens liknar den hot- och hatkultur som frodas inom SD.

    Extremism har tagit sig in i riksdagen och in i partipolitiken med SD.
    nihka skrev 2020-09-20 11:45:40 följande:
    Naturligtvis är SD ett extremistparti och det enda extremistparti som finns i riksdagen. Mig veterligen sitter inget kommunistiskt parti i riksdagen.

    Jag har faktiskt svårt att föreställa mig hur någon öht skulle kunna undgå att betrakta nazister som extremister.



    Ditt påstående var alltså att extremismen tog sig in i riksdagen och partipolitiken med (sd). Det visar antingen på en häpnadsväckande historielöshet att inte känna till att det har suttit kommunister i vår riksdag i många, många år eller att du, trots påstått borgerliga sympatier, inte skulle betrakta kommunister som extremister.

    Jag har aldrig påstått att nazister inte skulle vara extremister. Bättre än så kan du, förhoppningsvis.
  • Mentat
    nihka skrev 2020-09-20 13:33:20 följande:
    Helt häpnadväckande dålig läsförståelse och läser in en massa som inte står. Som vanligt. Jag har aldrig påstått att extremism aldrig funnits i riksdagen eller i partipolitiken. Jag sa den har tagit sig in med SD. När SD kom in i riksdagen var den fri från extremistiska partier. Nu är den inte det.

    Bättre än så kan du förstås inte. Också som vanligt. Så där så har du ytterligare en sak att be om ursäkt för. Det börjar hopa sig för dig.
    Det är helt enkelt grundläggande svenska: Om du påstår att extremismen tog sig in i riksdagen med (sd) så gjorde den implicit det för första gången. Om du vill visa att du är medveten om att extremism har funnits tidigare hade du skrivit att "extremismen åter har tagit sig in i riksdagen med (sd)"

    Jag noterar att medan jag gärna vill tro gott om dig ägnar du sig åt att vilja tro illa om mig. Dessutom kan du vänligen lägga ner tjatet om ursäkter, tack. Det tillför absolut ingenting.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2020-09-21 11:55:46 följande:

    Härliga "opartiska" public service ...

    SD tar upp ett förslag på en särskild koratare polisutbildning som ett sätt att få ut fler poliser, snabbare på gatorna
    nyheter24.se/nyheter/politik/947244-sd-forslaget-infor-ny-sorts-polis-med-kortare-utbildning

    "Vi behöver se över alternativa möjligheter, och då tycker vi att man ska utreda ett slags snabbspår för människor som har arbetat som till exempel ordningsvakter eller haft vissa befogenheter inom Försvarsmakten, som då skulle kunna få tjänst som en sorts assisterande poliser"

    Sveriges Radios svar: 

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7557852

    Gör en totalt irrelevant jämförelse med en kort polisutbildning i Frankrike.

    Hittar en författare som gått denna och därefter Wallraffat som polis i den franska poliskåren - som är avsevärt med problematisk än den svenska - och nu är kritisk mot polisen i allmänhet och adderar några kritiska ord om själva utbildningen.

    SR kopplar denna kritik (i ett hela annat land, med en helt annan utbildning och en helt annan poliskår) till SD:s förslag ...

    Det är nästan så man kan tro att SR med flit försöker svartmåla SD:s föslag.


    Iofs verkar (sd):s förslag rätt oklart: Dels vill de ha en kortare utbildning för vissa och dels vill de utreda möjligheten till det, men de kan ju rimligen inte på förhand veta vad utreningen i så fall kommer fram till.
    Det är förstås off topic relativt SRs vinkling av nyheten, jag bara reagerade på det.
  • Mentat
    Flash Gordon skrev 2020-09-21 12:26:12 följande:
    SD:s förslag är att utreda en kortare utbildning - företrädesvis för folk som redan har någn slags liknande bakgrund.

    Jag står bakom det till 100%. Finns motsvarigheter i andra länder.

    Allt annat han säger om detaljer vad en sådan polis skulle kunna göra  är löst spånande kring detaljer och inget att haka upp sig på.

    Om man inte VILL haka upp sig.
    För all del, men i så fall kan man ju säga att även Nyheter24 vinklar nyheten eftersom de tidigt i sin artikel uttryckligen säger att (sd) föreslår den kortare utbildningen för att längre ner i stället skriva att de föreslår en utredning.
    Fortfarande off topic relativt vinklingar hos PS så vi kan släppa det.
  • Mentat

    Studio Ett hade ett intressant inslag idag där man tog upp att ett antal nuvarande och f.d. medarbetare anklagar SR för rasism och för att inte ta upp de frågor som berör människor med en annan hudfärg.

    -"Hur märks det?" frågade programledaren


    -"Det märks i vilka frågor vi rapporterar om och hur vi rapporterar om dem. Det märks i vilka ämnen och vilka nyheter man tar upp, och hur man tar upp dem.
    Våra frågor ses som särintressen, Våra erfarenheter ses inte som norm. Man blir ifrågasatt när man vill lyfta frågan" blev svaret och en hel del till i samma stil.
    -"Det spelar roll vilka som sitter i redaktionen!"

    Ja, det är i princip exakt det som jag länge har hävdat angående public service, fast den dominans jag har påpekat gäller inte hudfärg utan politisk hemvist. Där är ju public service lika homogent som vad gäller hudfärg. Just den aspekten tog man dock inte upp, inte vad jag kunde höra i alla fall.... Drömmer

    Inslaget: https://sverigesradio.se/artikel/7561821 (22 min)
  • Mentat
    Padirac skrev 2020-09-25 19:31:29 följande:
    Aha.. du vill ha ett politiserat PS istället för ett PS som enligt alla seriösa undersökningar styrs politiskt obundet och opartiskt.

    Vad menar du saknas i PS för att just du ska tycka att PS är opartiskt, vad vill du lägga till och vad vill du ta bort?
    Halmgubbe.
    Jag har ingenstans skrivit att jag vill ha ett politiserat public service. Tvärtom, det är just det jag har idag men som jag vill slippa. Om analogin var för svår, säg det hellre än att hitta på saker om vad jag tycker..
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?