Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    En blå väljare skrev 2021-07-31 18:06:38 följande:
    Well, "if it walks like a duck..."

    Undersökning pekar solklart mot att SVT/SR är vänstervinklat.
    Extremt islamistvänliga repotage visar sig skapade av en SR-anställd som ligger med ett islamistiskt säkerhetshot.
    Det finns en rad andra exempel att bygga vidare på.

    Ingen av kvinna född kan väl ändå anse att P1 är politiskt neutralt?

    Undersökningar av partisympatier visar en helt makalös dominans av V och MP bland anställda på SVT.

    Tänk dig att SVT skulle domineras SD-personer och att dessa skulle knulla med nazister på fritiden? Tänk dig att extremt nazist-vänliga repotage skulle publiceras och intern kritikstorm mot dessa ignoreras. Då liksom nu skulle jag hävda att det är väldigt partiskt.
    Nej. Undersökningen pekar inte öht på om PS är vinklat åt något håll alls. Undersökningen redogör bara för folks åsikter. Och det finns inte någon consensus ens om det även om en majoritet är av åsikten det inte finns någon vinkling år något håll.

    Riksdagens talman är också röstberättigad. Det betyder inte att han vid talmansrundor bara frågar de partier han gillar om de kan bilda regering. Väldigt konstigt resonemang att ingen skulle kunna vara opartisk och agera utanför sin personliga intressesfär. Kanske har man svårt att föreställa sig att andra kan det man själv inte kan?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-07-31 18:07:57 följande:
    Det är inte mitt problem att du inte klarar av att backa upp ditt påstående att SD skulle se Ungern och Polen som föregångsländer. Det finns inget officiellt uttalande från dem som stöder detta.
    Jo, det finns det. Det är bara att du kräver att någon ska säga: "Jag anser att Polen och Ungern är föregångsländer" för att du ska erkänna/fatta att de tycker det.

    Det räcker inte med att de talar om hur de anser att det är mycket bättre i Ungern än i Sverige och beklagar sig över att det inte är så i Sverige (än).
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 17:36:11 följande:
    Källan till det är ju SVT helt enkelt.

    Minns bl.a hur många repotage SVT hade om att Reinfeldt var "Trött".

    Hur många repotage ser du nu om Löfvéns okunnighet? Att han säger oaceptabelt och återgår till hängmattan? Att han saknar egen politik? Att han bara bryr sig om sin egen maktposition presenteras som att han är en mästare på förhandlingar.
    Det var rätt givet att det skulle bli regeringsbyte och Reinfeldt valde att avgå på valnatten, så det är klart att han inte var piggast närmaste tiden före. Trött var definitivt inget som karaktäriserade Reinfeldt generellt och så framställdes han inte i media mer än alldeles i slutet.

    Varför skulle man hitta på en massa negativt om Löfven bara för att en del som inte har röstat på honom vill att någon annan ska vara statsminister?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KingsCrown skrev 2021-08-01 17:49:41 följande:
    Anklaga någon för att vara okunnig, lat och maktgalen skulle jag kalla personangrepp.
    Definitivt personangrepp. Man får ju kritisera vad någon säger och gör, men inte göra svepande omdömen om deras karaktär.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 18:35:16 följande:
    Haha, det är ett angrepp på Sveriges statsminister, inte ett personangrepp.

    Men du kanske tycker att vår store ledare inte får kritiseras.

    Har S förresten någon fråga som man brinner för? Vilka samhällsproblem vill man lösa? Svara gärna med något som inte ger mig en skrattattack!
    Nej, det handlar inte om saklig kritik på sådant statsministern har sagt och gjort utan är svepande påståenden om hur man anser att han är som PERSON = PERSONANGREPP.

    Åsikter blir inte sakliga även om det handlar om väldigt starka åsikter.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 21:33:46 följande:
    Undrar om du går i taket lika mycket när oppositionen beskrivs som brun.
    Oppositionen beskrivs inte som "brun" av SVT/SR.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 21:42:07 följande:
    På SVT klarar man inte att vara opartisk. Det kan handla om att vänstersidan nästan alltid får sista ordet. Det kan vara så att högern får munkavle och inte tillåts besvara angrepp. Det kan vara att SVT tillåter vänsterblocket att avbryta något kopiöst. Det kan vara vissa i oppositionen som typ aldrig får ordet i en partiledardebatt.

    Vad gäller undersökningen: Det är väl solklart att det är folket som ska svara på huruvida PS är opartiskt. PS är väl till för just folket, eller menar du att man ska fråga vänsterpartiet om SVT är opartiskt? Vad är ens höger/vänster? Folket avgör såklart den saken.
    Det är oppositionens jobb att kritisera regeringen. När de gör det får regeringssidan svara på kritiken. Inte konstigt alls.

    Man kan fråga folk vad de TYCKER, men det är verkligen inte folket som ska avgöra om PS är partiskt eller inte. Det får man undersöka.

    Tycker du att vi även ska låta folket avgöra om någon är skyldig till mord genom att fråga vad de tycker eller ska det ske genom en rättegång?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 21:48:09 följande:
    Ungern har ju tillgång till heta källor vilket är väldigt trevligt för dem. Självfallet finns andra positiva saker i Ungern. Men det innebär ju inte att det är ett föregångsland. Vare sig för mig eller SD.

    Jag tror inte du kan hitta ordet föregångsland på SD's site, men du kan ju försöka. Det är rimligt att SD själva får bestämma vilka länder de vill se som föregångsländer.

    Annars kan ju jag utropa Nordkorea till vänsterpartiets föregångsland. Knappast något som V skulle hålla med om och precis lika oseriöst som ditt uttalande.
    Känner du till någon riksdagsledamot från V som hyllat Nordkorea? Här hyllar SDs Kenth Ekeroth Ungern och Orban i riksdagen. Det går nog inte att hylla mer än vad Ekeroth gör. Påminner om hur medlemmar ur en sekt prisar sektledaren. Detta var 2018.

    Utvecklingen fortsatte i samma spår som Ekeroth hyllade och sedan 2020, och av andra redan 2019 är Ungern inte längre klassat som en demokrati.





    www.europaportalen.se/2020/03/rapport-ungern-inte-langre-en-demokrati

    Regeringskansliet är betydligt mildare i sitt ordval, men det pekar åt samma håll:

    www.regeringen.se/rapporter/2021/06/manskliga-rattigheter-demokrati-och-rattsstatens-principer-i-ungern/
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 21:54:31 följande:
    Skulle säga att fr.o.m 2012 och framåt präntade svt in att Reinfeldt var "trött". Knappast ett sakligt argument.

    Om Löfvén behöver man inte hitta på något negativt. Det värsta är att han inte har någon egen politik. Det leder till att han tvingas reagera på saker som redan hänt. Han borde satsat på nya fängelser för längesen eftersom han borde förstått att MÅs invandringspolitik skulle leda till många fängelsedömda. Bara ett exempel av många.

    Löfvén ägnar merparten av sin energi till att klamra sig fast vid makten. Han går med på krav från MP, C, L, V men vad som glöms bort är hans eget parti och vad de vill.

    Löfén försöker driva igenom politik som går rakt emot S grundvärderingar. Han sänker skatten för de rikaste. Gör det lättare för företag att sparka folk. Vill låta hyresvärden sätta gyran fritt.

    Det håller inte att skylla ifrån sig på oppositionen. Man måste stå för den politik man driver igenom.
    SVT har ingen egen åsikt om det, men rapporterar om andras åsikter, exempelvis den fd försvarsministern Anders Björck (M) som tyckte Reinfeldt var "trött":

    www.svt.se/opinion/article2256301.svt


    Alla har rätt till en åsikt, det blir inte fakta för det.

    Det kallas mittenpolitik och innebär en del kompromisser. Jag är för mittenpolitik och att man löser upp blockgränserna.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-01 22:14:44 följande:
    Ekeroth har inte suttit i riksdagen på länge nu. Var detta det bästa du hade att komma med.

    Vet inte om någon i V hyllat nordkorea, men jag vet att de länge hyllade massmördaren Stalin, kanske gör de det fortfarande?
    Jag har gett dig två exempel på SDs hyllande av Ungern. Finns mängder.

    Så vi kan etablera att SD hyllat Ungern, vilket är samma sak som att se landet som ett föredöme, något man vill efterlikna.

    Då tycker jag att du kan ta reda på det istället för att spekulera. Jag är inte din googleservice.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?