Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    En blå väljare skrev 2021-08-04 22:01:41 följande:
    Kallar du SD för bruna så kallar du dem nazister.
    Fast det gör jag förstås inte. Jag talar om en "brun koppling" vilken finns och dessutom är dokumenterad.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 08:16:36 följande:
    Det är just däri kritiken ligger, redan innan den personliga kopplingen är känd. Processen skulle granskas men islamisten, tillika pojkvännen med den extreme imampappan, får lite väl stort utrymme teckna ett personporträtt som ungdomsledare utan islamistkopplingar över köksbordet, där även flickvännen är hans fotograf. Intimt och flera försvarstal vars utrymme är det som ifrågasätts. Han är den lilla människan mot systemet. En vinkling som inte hör hemma i dessa frågor och i PS. Flickvännen lyfter också de aktuella islamisternas viktiga roll i civilsamhället. Islamister har alltid en auktoritär roll i segregerade civilsamhällen, särskilt som imam och ungdomsledare, men här framställs det som en motvikt till extremism, fast det förhåller sig precis tvärtom.
    Fast det fanns ingen relation när reportagen gjordes. Och de har väl aldrig varit flickvän och pojkvän. En vänskapsrelation utvecklades med tiden, vilket är för intimt för att vara lämpligt när man gör en granskning och då tog hon också upp det med sina överordnade. Eller har SD kameror uppsatta i hennes sovrum och kan säga annorlunda? Det har ju pratats mycket om "knulla" från det hållet. Eller du kanske har det? Vad har du på fötterna när du kallar henne "flickvännen"?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 08:54:32 följande:
    När du är klar med halmslöjden att associera mig med SD kan du ställa om frågan. Men det är ju ett sånt kitt mellan vissa av er i tråden. Lästips på egen hand: Var han och hans barn bor/bodde. Parkeringsböterna, ja faktiskt, under tiden granskningen skedde.

    Lite bonusläsning om intern kritik: www.aftonbladet.se/nyheter/a/JJzGM6/tunga-radioprofilens-skarpa-kritik-mot-sr-otillfredsstallande
    Det är uteslutande SD-vänlig media som Friatider som benämner henne "flickvän". Om du inte vill associeras med SD-vänlig media varför använder du deras retorik? Varför inte vara objektiv istället?

    Så här skriver reportern: Läser du inte dina egna länkar? 

    "Jag och Raad Al-Duhan umgås sedan sommaren 2020 som vänner, och i och med det kom min mamma och hennes man även i kontakt med Raad. De erbjöd honom möjlighet att bo i deras bostad i Stockholm, där de själva vid tillfället inte vistades. Huvudsakligen eftersom Raad ville komma bort från Gävle där han sedan en tid tillbaka saknade en stabil boendesituation. Jag informerade då min dåvarande arbetsgivare om min vänskapsrelation med Raad"


    "Under tiden då jag rapporterade om Raads ärende hade varken jag eller någon i min familj en privat relation med Raad.?

    Du menar att hon ljuger?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 10:51:26 följande:
    DN menar det. Du har alltså inte ens orkat läsa in dig ytligt på det vi diskuterar här.

    www.dn.se/sverige/p-boter-avslojar-islamistens-relation-till-sr-reportern/
    Jag frågade om DU tror hon ljuger. Men du menar att jag hellre ska läsa DN än prata mig dig. Fair enough. Men hur kan du tänka att andra ska tycka du är intressant att prata med om du inte ens tycker det själv?

    Jag känner till parkeringsböterna, en var vid 01-tiden, de andra på mer normala tider, men de var alla för så korta tidsperioder typ 5-10 minuter allihop. Jag har letat tidigare men inte kunnat hitta något där journalisten kommenterar dessa böter. Kanhända finns det i någon låst artikel jag inte har tillgång till.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-05 10:48:03 följande:
    Jag läser inte SD-vänlig media som fria tider. Men jag drar mina egna slutsatser när någon regelbundet övernattar hos motsatta könet.
    Men var har du sett att "någon regelbundet övernattar hos motsatta könet"?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    En blå väljare skrev 2021-08-05 10:44:53 följande:
    Du menar på samma sätt som V har stark kommunist-koppling så är SD kopplade till nazisterna? Det är totalt oseriöst. Partierna måste ha rätt att själva definiera vad de står för.
    Precis så. Man kan inte skriva om sin historia. Däremot kan man erkänna sin bakgrund och ta avstånd från den. Det har inte SD gjort och verkar vilja fortsätta leva i förnekelse och lögner.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 13:12:40 följande:
    Märklig vändning från att hävda att det inte finns något vidare underlag, till att det är väldigt intressant vad jag personligen tycker. Givetvis tror jag att hon ljuger, med stöd av det som framkommit. Det har varit en fars från början till slut. För att inte tala om när hennes mamma och styvfar låtsas vara "vanliga lyssnare som reagerat på programmet". Galet regisserat.
    Det finns ingen vändning varken märklig eller annan. Jag har hela tiden pratat om hon var partisk i sin rapportering eller inte. Jag har till och med sagt att jag tror hon är partiskt inställd, men att det bara är relevant om hon har låtit detta spilla över i sin rapportering. Man dömer inte människor för vad de skulle kunna ha gjort.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 13:12:40 följande:
    För att inte tala om när hennes mamma och styvfar låtsas vara "vanliga lyssnare som reagerat på programmet". Galet regisserat.
    De har lika stor rätt att lyssna och regera som alla andra.

    En springande punkt i hela granskningen var ju de brister i processen som framkom nämligen att regeringen faktiskt inte hade tillräckligt med underlag att bedöma om Al-Duhan var ett säkerhetshot. Jag säger inte att det inte nödvändigtvis inte fanns, men migrationsöverdomstolen och senare regeringen hade inte tillgång till det för SÄPOs utredning var för knapphändig. Det är allvarligt ur rättssäkerhetssynpunkt.

    "Migrationsöverdomstolen i sitt yttrande till regeringen menar att Säpos utredning av fallet är problematisk och inte räcker för att bedöma om han är ett säkerhetshot."

    Detta är hemligstämplade delar ur Migrationsdomstolens yttrande till regeringen och man kan ju undra hur journalisten hade fått tag på dem.

    sverigesradio.se/artikel/ansags-utgora-sakerhetshot-utredning-far-underkant (med juridisk kommentar på slutet)
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 13:46:05 följande:
    "skulle kunna ha gjort" är din åsikt. Jag delar den inte, baserat på vad som framkommit genom bl.a och i synnerhet Doku. Ännu en ful anklagelse från ditt håll att den där "man" du står moraliskt över, är jag. Jag är inte imponerad av din retorik.
    Nej, det är inte min åsikt utan vårt rättsväsende bygger på att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats. I det här fallet är det ingen rättegång utan en utredning och den har inte visat att rapporteringen var annat än saklig och utan faktafel.

    Egentligen är det helt ointressant för bedömningen av reportagen om han parkerade sig själv inne i hennes anal i tre år, eller inte OM analparkeringen inte samtidigt innebar att hon inte lyckades rapportera utan att visa bias.

    Hon kunde ha twittrat dag och natt om sina åsikter och sittstrejkat utanför Rosenbad för hans sak, det spelar fortfarande INGEN SOM HELST ROLL i bedömningen av hennes reportage, just för att man bedöms för vad man har gjort och inte för vad man skulle kunna ha gjort.

    Men visst det hade allvarligt skadat det framtida förtroendet för henne. Det är ju ändå så det funkar.

    Det var nog en chip on your shoulder som gjorde att du ännu en gång såg något som inte fanns där. Inga fula anklagelser. Jag står inte moraliskt över men ställer mig starkt bakom att man bedöms för det man har gjort och inte för det man skulle ha kunnat gjort.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    pyssel skrev 2021-08-05 14:52:49 följande:


    Du står ju inte ens för vad du skriver. Fortsätter med dina halmgubbar och snärjer in dig om "rättsväsende". Lägg undan ditt personliga agg nu och håll dig till saken. Den interna granskningen du hänvisar till påstår något som du håller med om. Annan media är av en annan mening, så även jag. SR skulle varit uppriktiga mot dem där den största lojaliteten ska ligga, svenska folket, de lade locket på istället, tydligen mot medarbetarna också. Du och Padirac är av en annan åsikt där. Annan media, så även jag, håller inte med er. Det är varken populism, SD, högerextremism eller något "nytt godhetsknark" att jag m. fl baserar en åsikt på uppgifter som du personligen inte anser vara av tillräcklig vikt.
    Du måste ha postat i fel tråd. Ditt svar innehåller ingen respons om hur rättegångar och utredningar bör gå till vilket var vad jag skrev om.

    Försök igen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?