Kjell2 skrev 2016-03-09 08:30:41 följande:
En sak som är bra med kolhydratria livsmedel som , t ex säd, ris och potatis, är det är hyfat enkelt och resurssnålt att producera, går att lagra och transportera utan konstigheter och ger oss en basalt kaloriintag som vi behöver för att inte svälta. Överprocessar man sen inte vid tillagning slinker en och annan fiber och vitamin med också.
I ett samhälle med resursbrist kan de bli svår att producera tillräckligt med livsmedel för befolkningen om inte i all fall gansk stora delar kommer från kolhydratrika livsmedel som säd, ris och potatis t ex.
Du har helt rätt. Det är därför man såg en befolkningsexplosion i samband med övergången från ett stenåldersamhälle till ett jordbrukssamhälle då kosten ändrades från kolhydratfattig till kolhydratrik. Befolkningen växte eftersom tillgången på energi (mat) ökade. Baksidan av detta var att hälsan hos befolkningen minskade (man kan dra de slutsatserna i och med att medellängden, ett mått på hälsa, minskade).
Kontentan är väl att kolhydratbaserad kost är energisnål och effektivt men mindre hälsosam.