• Anonym (jag)

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (herregud!) skrev 2016-05-06 20:02:16 följande:

    Hördu ts, vad tänker du om alla kommentarer du får här? I princip undantagslöst tycker vi alla att du verkar vara en blodsugande parasit som försöker leva ditt liv genom sonen och svärdotterns barn. Sitter du hemma och skakar på huvudet och tycker att vi alla andra är idioter som inte begriper ett dugg, eller hur tänker du?


    Jag tänker att ni inte förstår hur det är att vara utan det man mest av allt vill ha.
  • Anonym (jag)
    Anonym (x9) skrev 2016-05-07 06:03:46 följande:

    Men vad är det du vill ha?


    Jag vill ha barnbarnen hos mig, inte bara träffa dem nån gång ibland som nån främling.
  • Anonym (jag)
    K med lilla E skrev 2016-05-07 10:59:49 följande:

    Alltså du är bara för mycket. Hur ofta skulle du vilja ha dem hos dig om du fick bestämma? OBS: jag är inte säker på att jag vill höra svaret 


    Jag vill att det ska vara så att man träffar dem och gör saker när man får lust, utan att fråga och planera i flera månader.
  • Anonym (jag)
    Aniiee skrev 2016-05-07 16:53:21 följande:

    TS, var glad att du ändå kan (skulle kunna....) göra saker med dina barnbarn på relativt kort varsel. Ni bor i samma stad (?), eller allra minst i samma land. Om du hade varit mindre egofixerad och fick till en bra relation med dina barnbarns föräldrar så kommer du, när barnen är lite större, kunna ta ut de på nöjen på veckosluten, även om du bara ringer och hör efter på onsdagen. Men om du ska kunna göra det måste du reparera dig själv till att bli en trygg, självständig mormor/farmor, som har en normal, frisk relation till dina barn och barnbarn. Men för att få till det måste du nog ha hjälp av professionella i nuläget.

    Min egen mormor bodde 800 mil från oss när jag var tween och tonåring, inte en sträcka man fixar på en halvtimme direkt, men hon var ALLTID min älskade mormor, och min mammas älskade mamma, och ja, vi umgicks intensivt de månader vi var hemma i Sverige, och vi hade jättekul ihop.

    DÄREMOT var min farmor som du, ungefär, fast inte lika jävla illa, ärligt talat. Hon satt ensam och "övergiven" året runt, för ingen ville umgås med henne. Hon hade drivit bort barn och barnbarn med sitt sätt, där hon stod i centrum och allt handlade om henne och hennes vilja. De få gånger vi hälsade på henne genom min uppväxt så bävade vi barn för det och vi höll oss så långt ifrån henne som möjligt, även om vi var i samma rum. Tråkigt? Ja, men det var hon som drev oss till det. 

    Jag förutspår att om några år, när ditt nya barnbarn är ungefär 4-5, så kommer den ungen vara lika dan som vi var, och tigga och be sina föräldrarom att slippa, när de, helt pliktskyldigast, släpar med ungen hem till dig. OM de ens gör det, och inte redan sagt upp kontakten.


    Ja som jag sagt förut så flyttade de långt bort när barnet var väldigt litet. De är alltid upptagna på helgerna så det är sällan vi hinner ses eftersom det tar tid att resa mm. Om de hade bott nära hade jag kunnat hämta och lämna barnet en eftermiddag t. ex. Som det är nu måste man planera, planera, fråga om det går bra... Men inte ens om man frågar långt i förväg kan de löfta något som med tvåårsdagen då ville jag att de skulle fira hos mig och jag sa det långt långt i förväg och fick svaret att de skulle fundera och bestämma. Och ingen mormor finns så jag är den enda de har!!
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-05-07 19:31:16 följande:

    Var det inte 12 mil de flyttat? Inte jättelångt men tillräckligt för att du inte ska springa fär...


    För långt att fara en eftermiddag ja..
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-05-07 19:44:22 följande:

    Det låter konstigt att i FÖRSTA hand utgå från att de ska fira 2-årsdagen hemma hos dig istället för hos dem.

    Hur tänkte du där? Varför skulle du gå före?


    Jag utgick inte från någonting jag frågade i god tid så att de inte skulle ha andra planer redan.
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-05-07 20:12:02 följande:

    Frågade du måste du ju kunna ta ett nej.

    Åkte du till dem när barnet fyllde?


    Jag blev inte inbjuden
  • Anonym (jag)
    Anonym (-) skrev 2016-05-08 00:37:02 följande:

    Varför skulle de vilja fira barnets födelsedag hos dig? Vi firar alltid i hemmet när våra barn fyller år.

    Du skriver "då VILLE JAG att de skulle fira här så jag SA det långt i förväg."

    Det visar hur du tänker.

    Du kunde skrivit "då tänkte jag att de kanske skulle vilja fira här, så jag frågade dem långt i förväg om de hade lust"

    Men så skrev du inte.

    Tänker du någonsin på vad de vill, och inte bara på vad du vill?


    Jo men nu är det såhär att de själva aldrig kommer med förslag på såna saker så då måste jag ju om det ska bli av.
  • Anonym (jag)
    snedtak skrev 2016-05-07 21:04:41 följande:

    Du blir antagligen inte inbjuden för att du är för på. Det är fullt normalt att vilja fira barnets födelsedagar i sitt eget hem. Utgå från detta i framtiden.


    Om de firar hos sig så får ingen annan i släkten träffa barnet på födelsedagen. Många äldre släktingar kan inte fara så långt och de har inget gästrum heller så alla som vill åka skulle få bo på hotell. När de flyttade så frågade jag faktiskt i förväg om de skulle flytta till en 3a eller 4a och sa att jag kunde betala mellanskillnaden i några månader om de skaffade en 4a för då kan vi sova över mycket oftare.
  • Anonym (jag)
    Virriga Vera skrev 2016-05-08 10:10:19 följande:

    Jag vet att man inte får spekulera om det är trollinlägg eller ej, men om det du skriver är sant. Är du inte riktigt klok?


    Min son tyckte att det var ett bra förslag det var bara svärdottern som var emot det.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?