Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    UndrandeSökare skrev 2017-02-27 10:47:45 följande:

    Smurfen - Hoppas det går bättre vid nästa försök oavsett vilken väg ni väljer.

    Jag känner igen det där med mycket funderingar hit och dit, det är alltid svårt att veta vad som är bästa valet innan man väljer.

    Använder svenska fertilitetskliniker sig av Pgs också?

    Det verkar inte som att sperma dna fragmetationstestet som används ofta utomlands är så vanligt i Sverige. Jag hörde att Mamö skulle ha det men när jag ringde dit sa de att de inte gjorde det, inte heller i Stockholm gjorde de detta test sa de, så därför fick vi åka till Riga och göra det.Synd att Sverige är långt efter i fertilitetsvården jämfört med andra länder.


    Lite paus nu på jobb skriver lite mer :)

    Undrande: i Malmö på RMC gör dem den som heter DFI index, är det inte samma som fragmentation? JAg trodde att det var samma! :) Vi tänkte göra det på sambon så fort han kan få lite ledigt och följa med dit. Han har haft svårt att få ledigt när de har öppet där...
    smurfen 11 skrev 2017-02-27 09:57:42 följande:
    HEJ!

    Tack för ditt svar, och även till dig Undrande sökare, ni har koll på detta ser jag. Är inte där vid äd än, men kommer kanske dit, och då är det bra veta.

    Vet inte min eller sambons blodgrupper men det tas väl reda på antar jag.

    Undrande sökare; Vi gjorde ju ett misslyckat ivf försök i januari då jag inte svarade bra på Menopuren, och fick avbryta. Vi skulle gjort PGS om det blivit något. Nu står jag och vacklar mellan vanlig ivf här i Sverige, eller ett nytt försök med PGS, men det blir ju så mycket dyrare med resor, sprutor mm. Kanske skulle göra ett försök här och se utfallet, misslyckas vi igen så är det väl tyvärr så att jag inte får fram ägg trots bra hormonvärden. Men lyckas vi här, alltså får fram ägg, så kanske vi kan göra en omgång i utlandet med PGS.

    Ja, det är sååå mycket funderingar hela tiden.

    Så kul att även ni sätter igång nu, Undrande sökare!
    Hej! förstår precis!! Jag vacklar än om vi ska köra äd eller ej. Ekonomisk så lönar det sig med äd om man nu vill bli gravid (större chans) men drömmen är ändå att få ett eget biologisk och genetisk eget barn. Jag är ändå ok med äd. det är så svårt!!!! Behöver lite råd :)

    Maran: hört nåt om lilla embryot? 

    Pyret: grattis till graviditeten! Hoppas att det går bra på kommande UL :)
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-02-27 14:55:52 följande:

    Superfurry -Har aldrig hört talas om DFI Index. För bästa info ang dna fragmentaionstestet, maila AvaRiga (eller den klinik ni väljer) och fråga.

    Annars kostade det bara 85euro att göra hos AvaRiga och svaret kommer dagen efter.

    Vi gjorde spermatest med morfologi på Rmc i Sverige, men eftersom allt inte var helt normalt ville AvaRiga att vi skulle göra dna fragmentationstestet. Så vi gjorde det hos dem och de gjorde både morfologin och fragmentationsdelen såg jag när jag bad att de skulle maila labbrapporten. När jag sen jämförde de båda testen (det svenska resp det lettiska) så kan jag säga att AvaRigas var bättre och mer fullständigt test. Så hade jag vetat det jag vet nu hade vi åkt direkt till AvaRiga och låtit dem göra alla blodprover, spermaprover direkt och sparat både tid och pengar på det. Men maila AvaRiga och fråga tycker jag.


    ok tack för svar! googlade och DFI index är DNA fragmentation och det är den de gör på RMC i Malmö har pratat med dem vid 2 tillfällen så jag är ganska säker :)

    Om man ska göra testet hos AVA riga måste man ju åka dit, väl och kanske vara patient? Blir vi patienter där en dag så gör jag den där så klar! Men vi är inte där än nu är det ju IVF som g¨ller än så länge iaf! :)
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-03-01 14:58:34 följande:
    Åh jag är precis som du, funderar på om det är ens lönt göra ivf eller starta ÄD på en gång! Vill iofs ha åtminstone en gång med "riktig" ivf, alltså åtminstone komma till äggplock och se om kanske ett eller två kan sättas tillbaka. Men var så taggad inför ivfen i januari, hade förberett mig mentalt flera månader och var så säker att det skulle komma de ägg som läkaren sa, och...Nä. Luften har liksom gått ur mig, och hade det första gått vägen med äggplock hade jag inte tvekat inför en andra omgång, men nu...vad göra? Frågan är om genetiskt barn är det viktigaste, eller barn öht?

    Vi vet inte om det blir Finland igen, det är dyrare med sprutor resa mm, men OM det  blir en blasto så är vi på rätt plats att kolla den. Ska i så fall bara köpa ut de första sprutorna till första ul, om det blir samma som sist, har vi bara lagt ut ca 5500 kr. Förutom all energi då som går åt till detta :(

    Men ibland tänker jag, kanske ska göra ett försök här i Göteborg, "nästan gratis", och se om det ens blir ägg, då har vi inte förlorat så mycket pengar. Sen gå på Finland.

    Min sambo är inte riktigt med på Äd än. Han vill nog se om ivf funkar först, sen kan han fundera på nästa steg. Killar kan ju bara fokusera på en sak åt gången hehe, önskar jag själv vore sån också!

    Kanske inte så mycket råd Furry...men lite tankar om det.
    Halva av det inlägget som jag skrev och du citerade var till dig smurfen men ditt namn försvann?

    Varning mycket ego inlägg idag!

    Nä, har haft en skitdag idag. Har varit hos gyn för att få Levaxin tagit bloprover igen och där rabblade vi hormoner och värden och hit och dit. Sen till akunpuntören som ville veta hur det har gått och där rabblade jag hormoner och behandlingar igen. När jag kommer ut vill ju sambon veta hur det har gått med alla besök hos gyn och akunputör. Då startar jag rabbla upp alla hormoner och värden och ja... precis då gick det upp för mig hur jobbigt det här är och att om vi inte hade behövt hjälp så hade vi aldrig ens vetat om vad FSH och AMH och TSH o f-an och hans moster och jag bad sambon ringa senare. Satte mig på en bänk och grät. Det blev så mycket på en gång! Det var som om alla dessa försök, missfall, hormonvärden, piller, sprutor, nålar, örter, äggplock, dåliga besked kom över mig och jag bara kunde inte andas.

    Usch ja det var heavy. Men jag kom hem ringde sambon igen han var på jobbet än, och vi pratade ut om allt och hur trist och orättvist världen är och att vi kanske ska bara göra äd och slippa allt detta (ja iaf mycket av det) och bara börja leva igen. Inte bara vänta på nästa försök och inte kunna köpa den bilen vi har velat så länge. Vi skulle ju köpa bil precis när allt detta satte igång så det fick ligga på is. Eller planera en semester utan att tänka att det kanske inträffar mitt i ett försök så det går ej, ja planera livet, framtiden!

    Ibland får man bara nog av allt. Tack Smurfen för alla råd men jag har det precis som dig. Tänker att kanske ett försök till och sen kan man ge upp... Det hade varit skönt att kunna gå ut med vänner dricka vin (MSSOR), äta osunt, slippa oron, bara leva igen. Jag vet faktisk inte hur vi gör. Det är så svårt!!!

    Om någon bara kunde ge en garanti om hur det blir som du skrev Maran...

    Mycket egoinlägg just nu, tror att jag går igenom en tung fas med att ta beslut om äd eller ej... Kommer snart igen och kan vara med i diskussioner om blodtyper, immunologifaktorer, olika kliniker, etc. men just nu blir det nog en paus ett tag. Kikar in till er nästa vecka och hoppas att melankolin har gått ner lite och kanske den förbannade TSH:n också... ;)

    Kramar till er mina kämpar!!!
  • Superfurry

    Hej Alla och wow vad här skrivs. 50 inlägg sen jag sist loggade in! Hinner dessvärre inte kommentera allt och har enbart skumläst det mesta. Jag mår lite bättre nu och har fått lite styrka. Har tagit kontakt med en kurator och ska träffa hen snart. Kände häromdagen att nu r¨cker det med att vara stark själv, nu behöver jag lite hjälp.

    Mycket intressant information om äd här på tråden ser jag och jag är glad över att det finns kvinnor härinne med alla dessa kunskaper! En hel kunskapsbank kan man tillgå :) det känns lite som om tråden har gått från att många gjorde IVF till att mer och mer bli äd tråd, men det är ju bara bra då har man båda sakerna härinne och kan känna att man passar in oavsett vad man bestämmer sig för!

    Smurfen-velar du fortfarande på klinik och hur ni gör? Ack vad jag förstår dig! Jag är i samma sits!! Nu så har vi bestämt att vi tar en sådan fragmenteringprov på sambons simmare och sedan tar om FSH på mig sedan diskuterar med Triangeln och när vi gjort det, tar ett beslut om hur vi gör. Jag känner precis som dig att det kanske inte är lönt och jag vet inte om jag kan prestera för IVF. Får ju så få ägg... :(

    Maran: så då är ni igång med eran äd? Skönt!! och superskönt med semester bara njut och slappna av och drick goda paraplydrinkar!

    Pyret: vad fint att få se det lill livet och att "hen" mår bra :) grattis!

    Undrande: tack för all info du postar, försöker hänga med i det hela och kanske jag frågar dig lite om allt när vi väl har bestämt oss för hur vi går vidare.

    Nu till ego! :)

    Tog ju proverna igen TSH och prolaktin. nu helt plötsligt visade det sig att jag har normal TSH!!! Say what liksom! Så för att avgöra vilken av proverna var rätt så ska jag dit idag efter jobbet och ta nytt TSH och prolaktin för den var fortfarande hög. Men tänk om FSh också var fel eller ja, lite iaf? Nu undrar man alltså, hur kan de ta så fel i laboratoriet? Eller kan något jag gjorde den dagen ha påverkat? Tankarna går... Men vi kör inte igång denna månad ändå då vi behöver mer tid. Det har också visat sig att sambon har för låg TSH, han hade 0,02 vilket ska vara superlågt. Någon som vet om detta, alltså om det går att medcinera och varför man kan få så låg? Har goooglat men tappar mig bort i alla förkortningar och svåra ord. Pew. Han är jätteorolig och blev ganska nedstämd. Typisk! Samma dag som jag får reda på att min TSH är normalt så ringer hans läkare och säger att hans är onormal... Jag säger detta igen: alltså vi har sån otur med våra försök. Det dyker upp sådant hela tiden. Inte vidskeplig, men ibland känns det som om "någon" önskar oss ont och därför blir det så. Min vän som jag pratar om allt detta med, hon föreslog att jag skulle prata med någon som förstår sig på sådant alltså onda krafter och sånt. Jag bara skrattade. Jag är ju akademiker! Jag tror inte på sånt hokus pokus men ibland undrar man.... :=O haha inte tycka att jag är knäpp. Men vi har sån otur! Allt som kan gå fel går fel oftast vid våra försök. Så man undrar ju. Eller så är våra kroppar knasiga bara. Därför det inte blivit några barn än.... :)

    Hej så länge tjejer!

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-03-07 12:02:48 följande:
    Härligt höra från dig och att det ser lite ljusare ut! Men vad säger du, kan man kolla sambons TSH också?? Eller klart man kan, men visste inte det hade betydelse? Det ska jag be kliniken göra, kolla min sambos TSH. Bra ni ska kolla simmarna också, önskar jag bodde närmre Skåne så vi kan göra det också. Ju mer info man får, desto närmre sitt beslut kommer man.

    Bra att du ska prata med någon om allt detta, hjälper ofta lufta tankarna med någon utomstående.

    Prolaktin ska ju tas innan tolv, tänk på det, det kan nämligen bli högre "i onödan" annars. När jag tog mitt som va på 1000, så gjordes det kl 15.30. Så kanske hade jag lägre egentligen då. Men vad bra ditt TSH är normalt! Då slipper du medicin förhoppningsvis. Håller tummarna att proven är bra.

    Jovisst är det super med all info här! Nästan bättre än gyn och läkare :)

    Ego:
    Vi ska sannolikt inte heller starta denna månad, även om åldern stressar. Vi har fullt upp med flytten om tre veckor:) Kommer precis vid äp isf. Istället ska vi till ivfkliniken här i Göteborg om en vecka, och jag har miljoner frågor till läkaren då;). Men har inte bestämt oss för Finland eller Sverige, jag blir tokig! OM vi får nån blasto så är det ju bra vara i Finland, men om inte, funkar ju Sverige lika bra. Dessutom billigare här. Blev ju helt spak efter det misslyckade försöket, därför tvekar jag.
    Hej Smurfen! Har lunch och sitter och häckar här ist för att äta hehe. Tar mig en risi frutti o banan nu i farten slutar tidigt idag.. (hoppas jag inte spiller på tangentbordet)

    Ja det känns bättre, fick prata med kuratorn och hon verkade ok. Hon ville se mig igen så vi får se. Tycker att vi klarar det/klarat det bra, hållit humöret uppe trots taskiga besked/resultat och försökt att göra annat än bara bebisverkstad, men att få en sådan break down som jag fick förra veckan kändes inte sunt och lite skrämmande. Nu är det dags med lite hjälp innan man hamnar på hospitalet! :)

    Nja det vet jag inte ifall man tar? Men sambons läkare tyckte att han skulle ta allt just in case och de tog verkligen allt (vitaminer, mineraler, blod, hiv, rubella, klamydia, levervärden, etc etc.) och då visade sig detta. JAg har googlat som sagt, om det ska påverka fertiliteten och spermierna men hittar inget vettigt. Men tänker att om det påverkar oss så måste det påverka dem också? Sköldkörteln styr ju hormonerna i kroppen och då könshormoner. Ska googla lite till ikväll hemma och se om jag hittar nåt.

    Ringde läkaren som sa att jag kan komma imorgon efter att ha läst ditt meddelande, så jag sticker dit imorgon ist. och tar prolaktin och TSH tack för info!!!

    JAg förstår dig helt!! blir också tokigt. Vad göra?? Om vi gör äd så kanske jag är gravid snart om vi gör IVF kanske det tar tid och kanske det inte funkar ändå. och då är 75 000 kr bara down the drain (sorry för svengelsk yrkesskada :) ) om någon bara kunde ta det beslutet för en!! Jag är faktisk 60% äd och 40% IVF igen. Vi får se om Triangeln ökar dessa % med mer åt IVF efter att dem gett oss våra chanser....

    Kramar tjejer!!!!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-03-07 19:04:00 följande:

    Hej på er!

    Verkligen full fart i tråden ja, kul tycker jag!

    Vad skönt att få prata med någon Furry! Själv gjort det några omgångar förut, hjälpte att bara få reda ut kaoset i huvudet tycker jag, och tyckte att jag förstod mig själv bättre efteråt samt blev lite mer förlåtande gentemot mina reaktioner på något sätt. Det är ju ingen Quick fix förstås, men jo, tycker på det stora hela att jag mått bättre av det.

    Tycker också det är bra att det blivit en "blandad" tråd, både jag o Pyret har ju t ex gjort IVF också så man kan ju ha input även på det. Sen är behandlingarna ganska lika ändå, hur många ägg det blir, alla UL och mediciner och prover hit och dit. Karlar som inte uppför sig, hi hi.

    Nej Smurfen, du hade ingen sanndröm om mig, inte hört ett knyst om PGS resultat... Mejlade igår och sa att nu börjar det bli bråttom med resultat och journaler. Ska ju starta behandlingen på fredag! Vilket för mig över till Ego-delen: Mannen lämnat spermaprov, svar om ca två veckor. Var själv hos gyn imorse och fick tummen upp betr status på äggstockar, slemhinna osv. "Vilken superwoman!" Han är så söt min doktor.. Bara äggen som är taskiga alltså, alltid något! Fått nedreglerande spruta som ska tas på fredag, sedan Progynontabletter (estradiol) 2x3 från ca 20 mars beroende på mensstart. Så, vi kör på och så får vi ta ev ytterligare spermaprov etc under behandlingen, när vi kommer hem igen.

    Känns jättebra!

    Kram på er!


    Ja det tycker jag med. Man ska inte gå och dra i allt själv. Jag behöver samla på mig styrka också inför eventuella nya försök, eller om det nu blir äd och det blir skönt att få reda ut sina tankar med någobn annan än sambon och min vän. De behöver vila de också från alla mina tokigheter. Kanske bäst om en professionell person som får betalt för det lyssnar på dem ;)

    Apropå TSH/prolaktin jag ska snart bege mig till läkaren när jag har paus och ta nya prover, tog det inte igår då Smurfen tipsade om att de helst ska tas på morgonen. Sen läste jag att man ska ha varit vaken i 3 timmar så det blir typ nu snart :) angående mannen så har jag googlat mig klok nu. Låg TSH kan påverka fertilitet på så sätt att man producerar mindre testosteron och då kan spermaproduktionen gå ner betydligt. Han har normalt produktion, fast vissa ggr vi har lämnat prov har han haft en del slöa rackare, alltså liiiite mer än normalt. Men de har tyckt att det var så lite att det var godkänt ändå. Men en sak han ofta har är kalla händer och kalla fötter. Kanske detta har med det att göra? Minns detta från när vi träffades att jag alltid klagade på hans kalla fötter när vi myste. NEj ingen förstorad hals alls, dock sa dem att om de nya proverna kommer tillbaka lika låga så måste han gå och scanna halsen. Jag hoppas verkligen att de är normala! Han blev jätteledsen. Som tur är så var alla andra tusen prover som hans läkare tog normala och fina. Tack för att du frågar Maran!!

    Nu har jag bara skumläst tråden men Maran du är p G med din äd nu? Vart ligger du i behandlingen?

    Undrande sökande: nu läste jag denna post med donatorn som bar på en ärftlig sjukdom. Usch då! :O alarmerande! Fast tänker att man fpr nog lita på att de flesta är seriösa, men fertilitesbehandlingar kan kännas som en lukrativ business ibland... :/

    Pyret: ja, om du har läst tidigare i tråden så kan du se att våra behandlingar har haft en del motgångar  :( men ja man får inte tappa hoppet!!

    Ego: Vi har sneglat på InviMed i Polen, eftersom vi bor här så är det jätteenkelt för oss at ta oss till Polen, en biljett går på ca 250 till Warsawa från Kastrup. Man är garanterad minst 3 embryos från 12 ägg, man får se foton på donatorn som barn plus att de har 65% lyckade behandlingar inom första försök. När man läser dessa siffror blir man ju mer och mer sugen på äd. Vi får se vad triangeln ger oss för siffror... :)

    Hoppas att alla får en underbar Internationell kvinnodag! Alla starka kämpande kvinnor i denna tråd bevisar att vi kvinnor på långa vägar kan räknas som det svaga könet (avskyr den benämningen!!)! Så mycket styrka, viljestyrka, kunskap, envishet, kärlek och kämparglöd tror jag knappast att karrar nånsin kan komma upp i! :D

    Kram
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-03-08 11:24:22 följande:
    Superfurry - Jag har själv hypotyreos (underfunktion på sköldkörteln) och jag kan med säkerhet svara dig att Ja, kalla händer och kalla fötter är defininitivt del av sjukdomsbilden om man har detta. Jag är så kall att jag måste alltid sova i sängen med tjocka strumpor på Fryser också lätt om händer och fötter, torr hud, trött, you name it. Tyvärr hör även svårigheter att få barn till del av bilden....

    Man kan ha överproduktion, och då kan man få knöl på halsen som Maran beskriver (även kallad "knölstruma" ) eller så har man underproduktion
    och då får man ingen knöl på halsen.
    Symtom

    Det här är exempel på tidiga symtom:


    Trötthet eller mindre ork.
    Depression.
    Koncentrationssvårigheter.
    Frusenhet.

    Senare kan du få de här symtomen:


    Torr hud och torrt hår.
    Förstoppning.
    Viktökning.
    Minnessvårigheter.
    Långsam hjärtrytm.
    Ont i leder och muskler.
    Svårare att få barn.

    Här hittar du bra länkar för mer info:
    skoldkortelforeningen.se/sjukdomar/hypotyreos/

    skoldkortelforeningen.se/battre-vard/patienter-berattar/

    www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hypotyreos--brist-pa-skoldkortelhormon/
    Tack för alla länkar Undrande! Jag har redan läst 1177 faktisk :) svårt att veta om han lider av någon av dessa symptom, han säger själv att han kan ha svårt att koncentrera sig ibland, men det kan bero på annat. Egentligen är det bara frusenhet som kan räknas till en symptom. 

    Så underproduktion är när man har för lite, som sambon då. Han har ju 0,02 och överproduktion är när man har högre värden som jag eventuellt har 4,0 och högre?

    Tycker jag läser och läser men förstår inte vilken som är underproduktion eller överproduktion :/
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-03-08 12:51:08 följande:

    Usch ja, fel på sköldkörteln är inge kul alls! Vi har också dessa problem i släkten, min syster har hypo nu men innan hon opererade sin förstorade sköldkörtel hade hon någon form av "dysfunktion" dvs en blandning av under- och överfunktion. Värdena hoppade upp och ner som en jäkla jojo.... Efter operationen blir det dock en underfunktion, lättare att behandla än den tidigare berg- och dalbanan men inte kul ändå förstås. Själv inom normalintervallet men gått lite över vid några tillfällen. Äter levaxin ändå nu av fertilitetsskäl men kommer sluta när vi förhoppningsvis lyckats m bebisfabriken.

    Din man hade mer hyper eller Furry? Vad jag minns är det väl hjärtklappning, viktnedgång, "darrighet" och annat jäkelskap som dominerar där. Länge sen jag pluggade detta dock... Hur som helst, hoppas det stabiliserar sig på ngt sätt och att det inte innebär mer hinder och ja, skit helt enkelt... <3

    Jo, vi är igång m ÄD och jag börjar medicinera på fredag. Spännande värre! Hoppas hoppas att det flyter på, vi har ju lite frågetecken m mannens simmare som måste rätas ut... Men, nu hägrar semestern, drar imorgon kväll!


    Hej! Ok så medicineringen är inför insättning? Alltså för att du inte ska ägglossa och för att få till en bra slemhinna? (som jag förstått så är det detta man gör innan äd) Och njut av din semester!! Så skönt med sol ahhh.... längtar också till smester men det blir inget förrän i sommar :)

    Ok så du äter levaxin? Min gyn bad mig sluta med det genast då jag kanske har normala värden...? Jag vet inte vilken han har. Han har alltså 0,02 är det hyper? :)
    Jag har ingen vad jag vet som har det i slakten, hans farmor hade det innan hon dog. Men minns inte vilken sort hon hade :/

    När nu måste jag jobba vidare. Skriver lite mer i helgen! Ha det fint nu på semestern!!!
  • Superfurry

    Här händer det grejjer! Välkomna Cakh och Micmic!

    Micmic, trist med den dumma läkaren och att utrycka sig klumpigt :( blev lite nyfiken på varför ni fick ställas inför ett svårt beslut när det var dags för återföring? Har det med din diagnos att göra? Du behöver såklart inte svara ifall det är personligt och du inte vill prata om det..!

    Cakh: vad spännande med äggplock! hoppas att allt går väl, får hålla tummarna för dig på tisdag :)

    Maran: nu ligger du och solar med en paraplydrink i handen. njuuuut!!!!!

    Smurfen:önskar jag också var bra på att tjöta! Jag och sambon är alldeles för snälla patienter tror jag :/

    Undrande: då börjar det väl snart dra ihop sig för dig och återföring om jag förstår det rätt?

    Håller alla tummar för alla på tråden, själva väntar vi på nya resultat på sambons TSH, mitt TSH och så om vi kommer loss med fragmenteringstestet.

    Ego: vet ej ifall jag har nämnt det innan men jag har haft som en diffus smärta runt äggstockarna och livmodern. Tänkte att det kanske hade att göra med sista försöket och alla mediciner och att det skulle avta. Det konstiga är att det startade typ tre veckor efter sista försöket... Typ sen den dagen min gyn gjorde scratching på slemhinnan.. Har försökt att googla om detta men hittar inget riktigt. När jag var hos honom angående TSH så bad jag honom göra ett ul och kolla om jag hade cystor, men det fanns inget. Nu har detta tilltagit och blivit starkare och häromdagen när jag böjde mig ner snabbt så var det precis som om jag "klämde" vänster äggstock. Gjorde jätteont! Vad är det frågan om? Kan detta vara endometrios? Har aldrig haft detta förr. Ju ont i en äggstock åt gången har jag (i samband med cystor), men inte båda.... Gyn frågade mig om jag var gravid, men detta var ju innan jag ens hade ägglossning. Nu har jag haft det förra helgen och är en vecka innan BIM.... jättekonstigt!

    Jaja vi får se. Bar det inte är nåt gojs med tarmarna efter min magsjuka?
    Jaja nu ska jag sluta vara hypokondriker ;)

    HA det fint tjejer!

  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-03-12 20:03:15 följande:
    "en diffus smärta runt äggstockarna och livmodern. Tänkte att det kanske hade att göra med sista försöket och alla mediciner och att det skulle avta. Det konstiga är att det startade typ tre veckor efter sista försöket... Typ sen den dagen min gyn gjorde scratching på slemhinnan."

    Låter inte bra att du fått ont och haft ont i 3 veckor. Har du möjlighet att kolla med annan gyn för second opinion så du inte fått nån infektion eller liknande?

    Alternativt att du retat kroppen för mycket, har man tex överaktivt immunförsvar så funkar scratchning på vissa men inte på andra. Det kan reta kroppen för mycket att det blir en överreaktion. GurkanGrace råkade ut för det.
    Hej Undrande, alltså det är inte ont utan mer som en känning/värk. Den har blivit lite starkare nu på senare tid (sista veckan). Gyn kollade ordentligt med UL och inga cystor men som du säger, kan vara en infektion :O jag ska till gyn snart igen och ska fråga honom om detta... De har ju kollat rätt mycket i blodprover och så men en infektion har de inte kollat. Jag vet inte om jag har överaktiv immunförsvar men intalar mig själv att den är ok och inte överaktiv. Men man vet ju aldrig!

    Vem/vad är gurkangrace? :)

    Jessy: fråga till dig om du kommer online. Du hade ju fått behandling för bakteriell vaginos, visst var det så? Vet du något om man kan få ont i äggstockarna ifall man lider av det?

    Ha en fin måndag tjejer!
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?