Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Cakh skrev 2017-03-13 14:36:18 följande:
    Tack Pyret!
    Känner mig nervös inför morgondagen men det är nog normalt för alla som ska göra äggplock (iaf för första gången) Kollade på Nyhetsmorgon på 4:an idag och på nått sätt kände jag mig lite lugnare efter hon berättat hur hon mådde efter sina 2 äggplock. Kul att TV4 tar upp IVF nu när man är igång med det.
    Kram på dig och håll tummarna för mig imorgon <3
    Cakh!! lycka till imorgon! Jag har gjort alla mina tre äggplock med lokalbedövning och det har gått bra! Jag tog ledigt från jobb den dagen och tur är det för jag har alla tre ggr varit supertrött efter det och sovit halva dagen.

    Men ja hoppas allt går bra imorgon!!

    Undrande: ok, jaha :) skumläste hennes inlägg som du länkade till men förstod inte på vilket sätt hennes kropp blev stressad? Jadå det går säkert bra med denna smärta/värk. Jag har oftast mycket "känningar" mellan äl och mens. Tror att jag känner efter för mycket :)

    Nu ska jag sova. Natti natt alla!
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-03-14 18:04:44 följande:

    Hej alla!

    Undrande sökare,
    tack för din info om Falun! Du verkar vara väldigt påläst! Hade nån fråga om äd, men kommer inte på den nu, typiskt!

    Cakh,
    Hur gick äggplocket idag? Hoppas du mår bra nu och fick ut antal önskade ägg.

    Superfurry,
    Hoppas dina känningar blivit bättre! Hört mer om TSH? Och kommer ni iväg till det där spermietestet?

    Ego,
    Nu varit på ivfkliniken, och vi ska förmodligen göra ett försök där med start om tre veckor. Det blir spray med Synarela och Menopur, alltså mindre antal sprutor :) Hon gav oss inte särskilt stora chanser, men måste ju prova...Har ju vart så rädd för äggplock, men ingen har ju dött hittills, så jag ska nog fixa det också!
    Hon trodde inte jag kunde få fler än fem ägg:(, så då känner jag nog mer och mer att Finland med PGS inte är ett bra val. Denna klinik här i Götet sätter inte in medicin mot immun eller trombyl såvida inte nån annan utredning man gjort visar att man behäver sånt. Tydligen kan man göra en utredning på vc om man behöver trombyl.

    Känner att skit också att vi inte gjorde detta redan med start i december 2015. Den läkaren vi hade då skickade ju hem oss att försöka själva:( Känns fruktansvärt. Att de inte säger," ska ni försöka få barn nu, ska ni göra det NU"


    Hej Smurfen!!

    Ok, då är det start för dig snart!! :D Vad sa dem om att de nu valde långa protokollet? hade de någon anledning till det? JAg undrar ifall inte jag ska köra det, det blir mindre äggblåsor hos mig, men dem växer mer jämnt.. Få se vad triangeln säger om det!! Jadu 5 ägg är inte fy skam. Som högst har jag fått fyra! Bara ett ägg räcker som den ständiga "mantran" lider här på FL.

    Jag fick faktisk mitt TSH och den var igen normal plus att prolaktinen var bara en aning högt denna gång. Gyn tyckte att det var så lite att det var strunt samma så man kan säga att jag nu har tummen upp för att köra ett nytt försök närsom. Jag vill dock gärna ta FSH igen och se ifall det var laboratoriet som var måndagströtta (tog ju proverna på en måndag) och tog fel på den också (om de nu tog fel men vad skulle det annars vara eftersom TSH värdet har varit så olika?) ja och sambon får aldrig tummarna loss och får tid till att gå och lämna spermier. hoppas att han inte drar sig för att han är rädd för resultatet. får jaga honom igen snart!

    Känner precis som dig!! Vi startade våra försök slutet av 2013-början av 2014 och jag var i kontakt med gyn angående annat redan maj 2014 och fick då fram att vi försökte och hon (min gamla gyn) hj¨lpte oss med pergotime och tyckte att vi kunde köra naturell. Tänt om man då direkt hade satsat? Då var jag 37!!! Well well så är det och det ändrar inget att tänka så dessvärre.... Det kunde ju faktisk ha tagit sig naturligt OCH gått hela vägen ju!

    Cakh: grattis till 6 ägg!! hoppas hoppas att nån av dem kämpar vidare och blir ett guldägg!

    Ha det fint tjejer!
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-03-16 15:03:14 följande:
    Hallå!
    Japp, ska bara mejla gamla kliniken här i Götet om min sambos hiv prov, har tappat bort labbresultatet, jag som har superkoll på papper, sen skicka in det till kliniken och sen börja i början av april. Nämnde faktiskt den elchocken eller vad det var som ditt ägg fick, men det hade hon ingen aning om. Svenska läkare i ett nötskal...

    Vi frågade läkaren om man kunde göra nåt annat än sista misslyckade försöket, och då föreslog hon detta. Kan inte säga emot, då hon vet väl bäst! Får högre dos Menopur också, så hoppas det sätter fart! Fast jag ska ju ha Synarela, det sätter ju en i klimakteriet, då växer väl inga ägg?? Det är ju det jag vill ha:) Eller chockar man igång kroppen kanske sen?

    Ok, ja, det verkar som det är mer regel än undantag att få kring fem ägg i vår ålder, så det får jag väl vara glad för då! De andra läkarna sa 6-8 till mig, men kan väl hoppas då...bara rädd inget ens blir befruktat när de är så få. Men måste våga för å vinna.

    Så då blir det ivf eller? Jag hade också ngt förhöjt vid ett tillfälle men det sket min gyn i också. Iom att du "bara" är 41, och fick komma till insätt nu sist, så hade jag nog försökt med ivf igen.  Men det är ju jag det. Känns som det är en gräns kring 42 ca för egna ägg. Vi testar ju dock ändå, men vi har ju aldrig gjort det alls. Ibland tänker jag, tänk i vårt fall att vi bara behöver hjälp med befruktningen, att det är så att det korvat sig alla år? Och nu löser det sig med ivf?

    Jotack, jag eller snarare min gyn frågade redan vid 2012,2013 om jag ville ha barn, men då hade jag ingen kille, sen när vi träffades visste min gyn om det också, och då önskar jag han hade berättat om vad han kunde hjälpa till med, hormonprover, pergo mm. Men icke. Själv hade jag ingen aning om vilken hjälp man kunde få. Det är nu jag doktorerat i fertilitet;)
    Hehe elchocken ;D Sa du så till dem Smurfen? Så söt sagt. Ser framför mig hur ett gäng embryologer står samlade runt ett ägg och ger den elchocker :D Men faktisk på Nordic IVF här i Malmö kände de till det och gjorde det i vissa fall! På Cura grymtade de bara att "detta är under forskningfas, så det gör vi inte" jaja så olika det kan vara. 

    Ja! Det stämmer man ställer in kroppen på noll sen chockar man den med hormoner. Jag gjorde långa vid vår första IVF och jag hade inga biverkningar av sprayen (som många verkar få). Har faktisk bara fått lite biverkningar allra första gången jag tog pergotime under våra fertilitetsbehandlingar. IVF:erna har varit ganska lätta för mig (peppar peppar att det håller sig!) trots höga mängder hormoner. Kände ju av vagitorierna Lutinus sist också, men det är nog mycket vanligt det med. Enda nackdelen var att biverkningarna var ju superlikt olika graviditetstecken :/

    Det ska bli jättespännande att följa dig inför behandlingarna och jag håller verkligen ALLA tummar (hade jag haft fler än tio hade jag hållit dessa också!) för att det ska gå bättre denna gång. Verkligen!!!!!

    Vet ej än helt 100% ifall det blir fler IVF:er då vi gärna vill höra vad Triangeln ger oss för chanser att lyckas med egna ägg. Tänkte att beslutet får tas efter att vi haft möte med dem. Vet inte ifall det var Pyret eller Undrande som skrev att 85% av äggen har kromosomfel. Jag tänker att jag kanske förbättrat mina liiiiite grann med akupunkturen så att jag har 17-20% bra ägg och att nån av dessa måste ju antingen lossa nån gång eller bli befruktad under en IVF-behandling.... Så någon mirakel får väl snart hända? Eller är jag alldeles för optimistisk? :/

    Ego: har nu haft en massa på jobb och social. Tränat hårt (jag och en vän ska ställa upp på toughest så vi tränar för detta) så jag har helt glömt att jag snart ska ha mens. typ idag eller imorgon, tempen är fortfarnde hög, vilket e lite skumt. Men ja jag hoppas ju inte för mycket då man blivit besviken så många ggr. har fortfarande en diffus smärta och det liksom drar och kliar :/ men ja jag har ju haft nåt liknade innan och trott att det tagit sig och så kommer mensen, så jag tänker inte mycket på det. Väntar bara på mensen... Igår efter spinningen gick vi hem till min vän och åt och drack vin. Det blev 3 glas så nu sitter jag och e lite bakfull. Dricker ju typ aldrig så jag blir helt förstörd av bara nån glas... :O haha

    Jessy!!!! hur går det för dig? Du borde vara mitt i en behandling nu elelrhur? Skriv vi e nyfikna! :)

    Maran: hopaps allt är bar med dig i solen!

    Cahk: hur gick det för dina små ägg? Blev det nån insättning?

    Pyret och Undrande: ni är levande bibliotek om olika behandlingar/mediciner. Skönt att veta att man kan fråga er!

    Kram alla!
  • Superfurry
    Cakh skrev 2017-03-17 09:54:45 följande:
    Sitter på tåget till Malmö för insättning :) Håll tummarna att allt går bra
    Kramen
    oj!! Lycka till!! uppdatera sen med hur det gick :)
    UndrandeSökare skrev 2017-03-17 10:16:34 följande:

    Superfurry - Läkaren på AvaRiga sa till mig att minst 85 procent av äggen har kromosomfel hos en kvinna på 43år. Därför valde vi ÄD flr att öka chanserna och spara tid och pengar.

    Levande bibliotek ja det är vi det Pyret


    Ja! det var du som skrev det ja :) jag är 41 så kanske jag har 82-83% med kromosomfel, akupunkturen sänker det en liten smula (nu tror jag på akunpunktur men det är bara jag ;) ) då e vi nere i kanske 78-80% då blir det 20-21% som e ok. De ska träffa en supemanspermie och så är saken i hamn ;) nja alla vi som hänger här vet att det kanske inte är så enkelt, men idag känner jag mig hoppfull. 

    Trevlig helg!!
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-03-17 23:40:46 följande:

    Smurfen - Ja, ÄD hos AvaRiga. Äter nu Progynon 3 tabletter per dag.
    Insättning i slutet av mars om allt går bra


    Jessy01 skrev 2017-03-18 06:32:09 följande:

    Hej allihopa! Hoppas allt går bra! Spännande för er som satt igång Lycka till!!!

    Läste lite o akupunktur i tråden, tror stenhårt på det!

    Jag sätter igång IVF nästa vecka och tänkte fråga hur ni som tar kortison medicinerar? Börjar ni nån vecka innan? Hört man kan ta 5 mg 2 veckor innan sprutstart och sen öka?

    Supertacksam för svar!! Kram


    Hej!! kul att många e igång :) själv måste jag vänta en månad till! hade nog satt igång nu då mina TSH värden kom tillbaka normala två ggr och jag antar att det stämmer. Men vill gärna att sambon ska ta fragmentationtestet och sedan vill jag ta  FSH igen. Mensen kom idag med dunder och brak ajajaj :/ brukar ha pyttelite mensvärk men klart att denna månad så vill kroppen annorlunda. Har ätit smärtstillande något jag annars alltid drar mig för att göra....

    Hatar mensen! även om jag inte har så många förväntningar så är det trist när den kommer :( speciellt när den påminner en om misslyckandet genom att göra ont och förstöra hela helgen.... Jaja så kan det vara!

    Jessy! Hur har du fått tag på kortison? Tänkte ta till tungartilleri nästa gång vi startar en fertilitetsbehandling :)

    Kram tjejer!



  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-03-18 17:28:18 följande:
    Superfurry - Såg att du frågade Jessy om hur hon fått tag på kortison.
    Har du fått testa några stödmediciner som Trombyl, Fragmin, Prednisolon(kortison) eller IL-dropp? Om du letar efter gyn som vill hjälpa dig med svenska medicin recept,  så kanske någon av dessa 3 kan hjälpa dig. Du kan ju ringa
    och prata med dem om du vill. Vet att de har hjälpt tjejer i Atentråden. Vet inte var du bor, dessa 3 finns i Stockholm, men du kanske kan ta dig dit? Bara ett tips.

    Dr Eva Svanborg i Solna www.varden.se/vardgivare/solna/18464/gynekolog-gynmottagning-eva-svanborg

    Dr Eva Einarsson i Nacka
    www.varden.se/vardgivare/nacka/22558/forum-nacka-gynekologmottagning-dr-eva-einarsson

    Marie Antonson på Fertilitetplus, Gärdet
    Storängsvägen 10, Stockholm
    www.fertilitetplus.se/

    www.varden.se/behandling/%c3%b6stermalm/17691/ofrivillig-barnl%c3%b6shet-fertilitetplus/1282/fertilitetsutredning-f%c3%b6r-m%c3%a4n-och-kvinnor
    Hej undrande! Tack för att du hjälper till! Jag drar mig från att använda preparat och mediciner än när jag tvungen måste (vid IVF och sånt), tog idag värktablett för mens vilket jag inte gjort sen jag hade missfall i oktober förra året.TAr det bara när det är riktigt illa.... men hade tänkt ge kortison en chans. Dessvärre bor jag i Malmö så det är lååångt till Stockholm för mig :( Det är ingen kritik mot alla som vill ta till sådana hjälpmedel, man kämpar på sitt sätt (jag går på akupuntur tex som säkert många anser vara trams), men jag vill inte ta mer än vad jag måste. My body is my temple, en klyscha jag lever efter ;)

    Men som sagt vad gäller kortison så tänkte jag prova ;) Ska se ifall min gyn kan tänka sig att skriva ut något till mig.

    Ha det super tjejer!
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-03-21 00:05:03 följande:
    Hej ! Nja, är nog ingen immunitetsexpert, det finns ju alltid de som kan mer än man själv gör

    Det jag beskrev ovan är taget ur min behandlingsplan hos Dr D, och det är hans normala startdos för naturliga försök tror jag. Han använder generellt ganska mycket kortison i höga doser, ofta under en stor del av graviditeten. Dessutom regelbundna Intralipiddropp för att lugna immunförsvaret samt
    Trombyl och Fragmin för att förhindra och lösa upp blodproppar.

    Jag tog Prednisolon under försöksmånaderna men upptäckte att min kropp inte tålde Prednisolon. Jag reagerade redan på låga doser med hjärtklappning och skakiga händer. Så då fick jag genom Dr Ds hjälp byta till Medrol istället (också kortison, men en sort som jag tål mycket bättre). Den nya dosen blev då 8mg Medrol dagligen (2 tabletter 4mg varje morgon), samma cd dagar som nämndes ovan. Så om ni inte tål Prednisolon, be då er läkare skriva ut Medrol istället så ni får testa det.

    Ang autoimmuna sjukdomar så förekommer det ofta bland kvinnor med immunproblem. Men det finns också kvinnor som inte alls har några autoimmuna sjukdomar själva (men det kan finnas längre bak i släkten) som får hjälp av Dr D.
    Jag har flera autoimmuna sjukdomar bland annat hypotyreos, allergier etc och kommer från en familj där det finns autoimmuna sjukdomar, så därför misstänkte jag att mitt immunförsvar kunde vara ett problem.

    Genom Dr Ds blodprover fick jag veta att jag har en autoimmun blodkoaguleringssjukdom som heter Antifosfolipidsyndrom (APS), som kan orsaka missfall genom att ge blodproppar i moderkakan. Därför måste jag ta Trombyl och Fragmin vid alla ev. graviditeter, annars är det mycket stor risk för blodproppar som i värsta fall kan riskera både moderns och fostrets liv.

    Det finns säkert många andra autoimmuna sjukdomar som också kan orsaka att man har svårare att bli med barn eller behålla graviditeten.
    Pyret2017 skrev 2017-03-20 22:59:58 följande:
    Hej igen!

    Appropå kortison, Jessy01, UndrandeSökare, Superfurry & Smurfen

    Min dosering som jag skrivit i ovan inlägg verkar vara väldigt låg i jämförelse med Undrande. Jag gissar att det spelar roll om man har gjort utredning och verkligen fått konstaterat immuna problem i samband med graviditet.

    Jag har inte gjort någon utredning för autoimmun sjukdom i samband med varken våra IVFer eller vid ÄD. Jag fick prednisolon baserat på tidigare MF och kemiska plus att jag har har autoimmun sjukdom sedan tonåren men som sagt - verkar som om min dos varit väldigt låg.

    'Vanliga' autoimmuna sjukdommar är ju bland annat diabetes, celiaki, reumatism, psoriasis, eksem etc. - därmed inte sagt att alla med dessa sjukdomar har svårt att bli gravida men det kan tydligen spela roll, eller vet du, UndrandeSökare, du du som är 'immunitets-experten' i vårt gäng? Är det autoimmuna sjukdomar generellt som kan bidra till problem med att kroppen stöter ut eller är det något mer specifikt som just påverkar graviditet, vet du?

    Kramar till alla!

    Hej Undrandesökande och Pyret! Det är otroligt intressant detta med immunnförsvar och problem med att bli gravid. Jag har ju haft en del missfall, alla tidiga i vecka 5 men i mitt fall så misstänker jag enbart dåliga ägg och då dåliga embryos. Jag är frisk som en notkärna och blir i princip aldrig sjuk, men tydligen så kan detta vara tecken på att man har en för stark immunförsvar som jag förstår det? Och att kortison den gör så att immunförsvaret blir lite försvagat och kan då släppa igenom ett embryo som då lyckas fastna, det är så det funkar har jag förstått?

    Vi har annars en del astma i familjen, syster och bror har astma, systerns ena barn har det nu också. Mprmo och farmor hade astma. Jag är den enda som inte fick det, har haft lite allergi (pollen, lite mot aprikos och mango) men enbart lite. Vet ej ifall vi skulle ha råd att åka till Aten för att bli behandlade där. Måste man åka till denna Dr D för att bli hans patient (antar att det är så!) undrar också ifall han behandlar alla som kommer till honom, vad händer ifall det visar sig att man inte lider av autoimmun eller koaugiuleringsproblematik? Mycket tankar nu idag. Jag är ju anti mot att ta piller och läkemedel, men man kanske skulle småstarta "just in case" med kortison och albyl. Allt för att få en bebis. Den där intralipiddroppen och annat låter lite avancerat dock.... Men kortison och albyl kan jag tåla... :) Ni har övertalat mig....!

    Men då ska man få det utskrivet och hur övertygar man en läkare att skriva ut nåt när man är frisk som en nötkärna? :O

    EGO: Har nu tagit alla prover som ska tas, tog FSH igen igår och TSH igen bara ifall att, sedan så har sambon antligen kommit loss och tagit ledig en hel fredag om två veckor så att vi kan åka och prata med triangeln och han kan ta fragmenteringsprovet. Så om allt går väl är vi igång om bara nån vecka med spray om det nu blir det, elelr om fyra veckor vid nästa mens. Ska bli mycket spännade!

    Ha det fint tjejer!
  • Superfurry
    Jessy01 skrev 2017-03-19 01:34:30 följande:

    Tack så jättemycket undrande sökande

    Superfurry....fina tips från undrande... om du inte får utskrivet så inboxa mig....lycka till alla!


    Har inboxat dig!! :)
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-03-21 12:36:35 följande:
    Hej ! Ja, att man aldrig blir sjuk kan också vara ett tecken på starkt immunförsvar, du har fattat det rätt. Immunförsvaret dämpas lite av kortison.
    Intralipiddropp dämpar/balanserar det ännu mer.

    Det bästa är om man vill bli Dr Ds patient, att man tar mailkontakt med honom och sen att man reser till Aten och träffar honom. Då gör han bland annat vul (han hittade saker på mig som ingen svensk gyn hade sett, det har även många andra i Atentråden sagt). Samt att han kan sätta ditt första IL-dropp direkt på kliniken. Sen har du möjlighet att sitta ner och prata med honom och fråga honom allt du vill om behandlingen etc. Han kommer också ge dig ett papper på exakt vad du ska köpa med dig hem från apoteken i Aten. Sen efter du betalt fakturan för behandlingen så kan du få EU-recept på mediciner av honom. Dessa EU-recept kan du använda att lösa ut mediciner med på apoteket i Sverige (går dock inte på högkostnadskortet då).

    Jag hade ingen aaaaning om att jag hade koagulationssjukdom, eftersom läkarna i Sverige inte tagit rätt prover. Men jag är glad att jag reste ner och träffade Dr D, utan det hade vi fortfarande svävat helt i ovisshet.

    Om du inte har en läkare som vill skriva ut Trombyl åt dig så kan du som jag sa köpa receptfria Albyl Minor 250mg, OBS ! Man måste dela varje tablett i 3 delar och ta en tredjedels tablett per dag. Albyl Minor och även Tablettdelare finns att köpa på Apoteket. De kan ha Albyl bakom disken, isåfall fråga efter det.
    Kortison kanske Jessy kan hjälpa dig att ordna?

    Lycka till !
    Hej Undrande!

    Jag har nu iaf. köpt Albyl på nätet och ska starta med det så fort det kommer :) köpte inte delaren, glömde, får gå till apoteket senare ändå.....angående kortison så har jag nog redan fixat det. Ringde syrran och berättade detta och hon har kortisontabletter hemma för astman så jag ska få dessa och starta med små doser. När jag berättade det hela och detta ni har skrivit om immunförsvar så tyckte hon själv att: ja men herregud, du är ALDRIG sjuk och klart det kan vara det och undrande varför jag inte kommit till henne innan och lånat kortison....!

    Så det är klirrat. Antar att man måste komma över tröskeln av sina egna nojor, då menar jag min noja med att ta läkemedel, och se det lite mer nyanserat. Har ju varit anti men ni har övertygat mig. Varför inte prova det också?

    :) Men ja nu ska jag jobba! suttit och snackat en hel halvtimme på min lunch med syrran nu har jag knappt hunnit förbereda nästa lektion. Stressar vidare här. Tack Undrande för alla tips!!!

    Kram
  • Superfurry

    Hej Undrande! Skriver nu innan min lektion hehe. Kan inte slita mig, är nu helt uppe i googlande om kosrtison och immnf¨rovar :)

    Jag vet inte vad det är, syrran var ute så hon skulle skicka namnet på det hon har hemma när hon kom (hon mindes inte hehe trots att hon gått på detta hela livet i princip hehe). Så vi får se när hon kommer hem!

    Går till apoteket efter jobb idag! får nog jobba över s mycket tid som hag har lagt på googlande, skrivande och snackande idag :)

    HA det fint!

    ps. nä ingen fara. om detta nu fungerar så är jag evigt tacksam att ni övertalade mig! Jag e tacksam ändå faktisk, man ska inte vara rädd för att prova nya saker :) när allt annat inte funkat. ds

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?