Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran73 skrev 2017-03-22 07:18:39 följande:

    Hej alla! En kort hälsning från Zanzibar, vi har haft en helt underbar resa!! Sett SÅ mkt djur och natur, nu är det strand/poolhäng som gäller ett par dagar till, sen bär det hemåt igen på fredag. Berättar mer sen, nätet här är sååå trögt. Bebisfabrik: tog nedreglerande spruta på flygplatsen där vi mellanlandade, undrar vad folk trodde... Mensen blev ett par dagar sen, vilket var nervöst! Tänk om planen skiter sig liksom. Kom iaf igår så nu efter frukost börjar jag med Progynon 1 x 2, ändrat fr 1 x 3 av ngn anledning. Jaja. Fått besked att de kan använda mannens spermier! Tydligen var de inte tillräckligt dåliga då de skrev "with ICSI we can ignore this". Hurra! Så vi tuffar på! Ha det så bra, hörs mer i Svedala! Kram.


    Hej Maran! Vad skoj att höra från dig och att du har det bra! Har ni varit på safari? Så spännande :D Och så skönt att höra att mannens spermier har fått tummen upp :) Många steg närmare målet nu...! Fortsätt njuta!
    Cakh skrev 2017-03-22 08:10:09 följande:

    Hej tjejer! Är på ruvardag 4 nu och tar lutinus 3 ggr om dagen.....ingen höjdare kan jag säga men står lätt ut med det så att det lilla ägget mår bra och fäster fint :) Ni andra som använt lutinus har ni haft mensliknande smärtor? Jag har börjat få det mer och mer.
    Kram på er alla.


    Oj! Redan ruvardag 4! Jag tog också lutinus 3 ggr om dagen och det var kladdigt, men vad gör man inte för att det ska bli bebbe. Jag fick också mensvärk av dem, blev lite yr, fick lite illamående. JA allt man kan få och allt liknade symptom på graviditet.... :/ Hoppas att du slipper så mycket biverkningar iaf. Men igen som du säger: man står ut om ägget fäster och utvecklas bra!

    Ha det fint ni kämpare!



  • Superfurry

    Oj tjejer vad ni varit aktiva!!! 21 sen jag var inloggad sist :) Kan svara nu hemma, hoppas jag inte missar någon! skumläst tråden nu! :)


    UndrandeSökare skrev 2017-03-24 00:17:47 följande:

    Ego: Det går framåt här ! Har fått besked från min koordinator
    att donatorn fick ut 13 mogna ägg och att 12 blivit befruktade.
    Nu ska de odlas till blastos och göras PGS.
    Insättning blir 28/3. Spännande !


    oj oj oj! vilken bar resultat! Grattis :) då har ni några syskon att tillgå ;) såg också att ni skulle använda er av babyglue och sätta in 2 embryon. Bra tänkt!! Hade jag också gjort :) håller tummarna hårt för dig nu Undrande och lycka till imorgon!
    smurfen 11 skrev 2017-03-26 12:27:15 följande:
    Superfurry,
    Jaha, då har du också tänkt börja med kortison och albyl! Som du säger man behöver komma över sin nojor, jag är likadan! Tar du din syrras grejer då? Var det denna veckan spermietestet skulle göras?

    Maran,
    Så bra din mans spermier är bra! När är det dags för allt? Härligt det låter med er semester, hoppas ni är utvilade.
    Jadå jag har börjat med albyl iaf, men inte kortison då det visade sig att de tabletterna syrran hade inte innehöll kortison. Vet ej hur jag ska göra...... med allt :/ arghh så svårt! Precis som dig så är jag livrädd att misslyckas igen! Vi ska kolla de små rackarna nästa fredag. ântligen!! hoppas verkligen at tde är pigga och välmående! Lätttre att ordna om det är mina ägg som e kassa ju!
    Maran73 skrev 2017-03-26 20:49:09 följande:
    Hej du! Jo det var helt fantastiskt! Så härlig natur, och alla djur vi såg på nära håll! Lejon, giraff, elefant, gaseller, zebror, gnuer... Och på lite längre håll noshörning (där hade vi tur!) o flodhäst. Dessutom en gepard m tre halvvuxna ungar som jagade ikapp och fällde en bock precis framför och vid sidan av vår bil... Samt en leopard m liten unge i ett träd, och m ett byte som hon släpat upp dit. Så, rekommenderas!!! Zanzibar vackert, vaaarmt och väldigt lugnt. Mer än nöjda!!!

    Se ovan mitt svar t Undrande, det rusar framåt mot vår tur! Kan ju också vara t hjälp i ditt funderande, om ni prövar en gång till m vanlig IVF och det skiter sig igen, så går det verkligen fort om ni vill byta till ÄD! Här vilar inga halta löss... Beror förstås på om det dyker upp några hinder, men klinikerna utomlands verkar för det mesta mkt effektiva. Jobbigt för dig, att det känns så motigt! Stor bamsekram! Kan bara säga att vi INTE ångrar våra två IVF, trots resultatet. Vi har verkligen försökt, och då är det lätt (are) att gå vidare tror jag.
    Underbart Maran!!!! låter riktigt fint! Har bara varit i västafrika i Nigeria. Ghana och Elfenbenskusten. De hade inte så mycket djur, eller ju de hade, men inte så mycket som just Tanzania som är känd för det har, vi reste och backpackade (längesen) så det blev mest annat vi gjorde. Besökte stränder och byar och hade det gött :) älskar Afrika skulle lätt åka dit igen! Så kanske kanske Zanzibar då nästa gång! Och så spänande att du också kör igång snart! många på g just nu :)
    Cakh skrev 2017-03-27 14:51:50 följande:

    Hej på er alla
    Jag är på ruvardag 10 idag. Tar lutinus 3ggr/dygn. Igår upptäckte jag lite svagt ljusrosa flytningar på trosskyddet samt kom med lite ljusrosa på lutinuspinnen. Min första tanke var: Nu kommer mensen det är kört!! Sovit oroligt inatt och sprungit på toa många gånger för att kolla om mensen kommit igång. Men inga fler rosa flytningar. Har nån av er andra oxå upplevt detta?


    Hej Cakh, jag hade det så och jag fick mens sedan, detta på ruvardag 14. Det behöver ju inte betyda att du också får det, kan ju vara en s.k. nidblödning, de brukar komma ca en vecka-10 dagar efter att man haft ägglossning. Ge inte upp! Inte förrän mensen har kommit igång ordentligt!!!

    nu till ego :)

    Vi fick svar från triangeln nu (de hade inte mötestid förrän i maj så detta är den första minuset för den kliniken! att de sköter allt genom mail) jaja, det går bra för oss att starta ändå. De sa att de erbjuder oss försök med ISCI, men de rekommenderar också att vi "värderar" äggdonation då vi haft så dåliga resultat. Så ja det hjälpte inte mycket i vårt beslutprocess så att säga.... Så där är vi nu!!!

    Vad ska vi göra??? hjälp!!!! :/ 

    Jaja nu väntar en del betänketid. Men alla råd är välkomna! Kram alla 



  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-03-27 22:11:16 följande:
    Oj oj, nej det gav ju inte så mkt från eller till det... Tänkte på en sak, du har bara nämnt tre-pack vad jag har läst (kan absolut ha missat ngt dock!). Kan ni inte testa vanlig IVF bara en gång till kanske? Så blir det inte riktigt så "stort" projekt? Bara en tanke. Vet iof sig inte hur dessa tre-pack är upplagt heller...
    Nej verkligen inte! Man ville ju att de skulle säga något mer konkret om våra chanser, men ikke :/ så vi sitter i samma sits som förr. Har haft en ok period ett par veckor nu men kom in i en sådan minidowner igen igår pga att vi inte vet hur vi ska göra. Om vi haft oändligt med pengar hade vi satsat direkt på fler försök med egna ägg. Det vet jag eftersom jag känner att jag orkar! Men eftersom det kostar och vi kommer att skuldsätta oss för det så känner vi att vi kanske kastar bort pengar på något om ändå är dömt att misslyckats. Och sedan så ska man låna ännu mer pengar för en äggdonation.... :(

    Ju det har vi också diskuterat, men anledningen till att vi vill köpa trepack är också pengabaserat. Ett försök går på ca 35000 kr oh tre försök kostar 75000 så det blir lite "tre för två" pris vilket lockar. Jag är övertygad om att vi kommer att behöva fler än ett försök så därför hade det passat bra med tre för två... Ja det är anledningen!

    Men vi har sagt att vi ska nog kanske vänta tills maj ändå så att man får tid att tänka. inte klirrat än dock, annars ska jag ju snart starta med sprayen... Ja alltså så svårt!!!! 

    Sorry för egoinlägg. Nu ska jag jobba vidare här. Kram tjejer!

    Också nyfiken på hur det gick med Undrande! Skriv snart undrande och berätta!!!!
  • Superfurry

    Enbart goda nyheter här på tråden känns det som!!

    Pyret vad bra att denna Nipt test gick bra men jag förstår att du är nervös. Med allt vi varit med om! Hoppas att allt forts¨tter att gå bra och att lilla pyret junior tittar fram om ca 20 veckor. Vilken lycka!

    Maran: du är på god väg nu! snart äggplock ju :) ja jag förstår att man kanske vill vara lite mer öppna och det kan man vara i en sluten FB grupp. Och vad skoj att det går bra för dem därinne! Får man fråga om det är äd eller vanligt IVF/ICSi som alla gör där?

    Undrande! grattis till superba resultat och till ruvning! Vad skoj :) ska bli spännande att följa dig nu! Alla tummar hålls hårt för dig och alla andra i tråden. Hela tiden ;)

    Ego: jag och sambon har haft en serius talk nu gråtit, velat, pratat alla alternativ och nackdelar och fördelar och kommit fram till att vi nu ger upp och går över till äd. Och jag är nöjd med beslutet. Nånstans finns det ett litet tagg i hjärtat som sticker mig och påminner mig om sorgen att inte bli mamma (genetisk) till ett barn, men vi har faktisk satt våra liv på paus nu under en lång period och det har tagit mycket psykisk och fysisk (ekonomisk) och nu är det dags att gå vidare. Vi har gett det 3 ivf/iscier en del akupunturer och andra behandlingar och 4 missfall. Det får vara nog nu. Jag ska till min akupunktör nästa vecka och hen brukar vara bra på att peppa mig så kanske kanske kanske jag kan övetalas att ge det ett försök till iaf. men jag tror inte det....

    Så där är vi nu. Och som sagt, vet inte ifall jag ändrar mig igen, men beslutet känns ok. Vi kör nog inte igång förrän efter sommaren då vi vill bara leva och slappna av igen en sommar och sen kanske ge oss in i det hela igen, men med "lånade" ägg då...

    Jag kommer att hänga kvar nu här och heja på er kämpar, så klart nyfiken som man e.

    Kram alla!!

  • Superfurry
    Cakh skrev 2017-03-31 06:34:19 följande:

    Då var testdagen ÄNTLIGEN här.....fattar inte hur jag lyckats med att inte tjuvtesta innan, då vänta inte är min starka sida.
    Blev ett PLUS och vi ÄR gravida. Kan knappt fatta att det är sant :) Går bara runt och ler <3 Kram till er alla


    Grattis Cakh! Så härligt :D :D hoppas att detta plus är den första i raden och att det kommer fler snart!!!
    UndrandeSökare skrev 2017-03-30 20:55:06 följande:
    Tråkigt att du inte fick så mycket hjälp av din vårdcentralsläkare.
    Svenska läkare är tyvärr generellt rätt okunniga om immunförsvaret och fertilitetsproblem eller så "får de inte" göra vissa saker för sin chef.
    Hoppas Marie på Fertilitetplus kan hjälpa dig vidare. Hon borde ju kunna hjälpa dig med blodprovsremisser och kanske spermaprov med morfologi i alla fall.
    Kanske hon kan ordna med lite medicinrecept också genom Dr Wang som hennes klinik har kontakt med. Vill du testa IL-dropp vet jag att hon kan sätta
    det i alla fall på Fertilitetplus.

    Lycka till !
    Undrande du som kan så mycket om detta!! Kan man sj¨lv beställa prover på exempelvis Werlabs och kolla ifall man har en stark immunförsvar? Du har säkert skrivit detta innan men jag hittar inte det :/ kan dessvärre inte ta mig till Stockholm eller ju jag kan, men det blir en sån stor projekt då och jag tror att sambon e lite trött på att mycket blir stora projekt och jag vill inte skrämma honom. När vi diskuterade om vi ska göra äggdonation häromdagen så berättade jag om detta med immunförsvaret och att det kunde ju vara något och att man kunde åka till Aten etc etc då sa han direkt att nej detta får inte helt ta över så att vi jagar runt i världen och gör av med mer pengar. Han sa att enough is enough. så med andra ord vill jag inte  göra för stor "grej" av det... Hur hade du det med sin sambo? var han med på att dra till Aten och allt detta? Vad säger era män, har ni diskuterat hur långt man kan gå (nu är Aten ifs inte "för lång" men har hört folk som åker till USA för olika ännu mer avancerade behandlingar...).
    smurfen 11 skrev 2017-03-30 15:53:30 följande:
    Pyret,
    Jo, förstår vad du menar med att komma till insikt med de ivferna du gjorde innan. Då vet man verkligen. Vi körde ju korta protokollet sist när det sket sig, och nu tänkte nya läkaren testa långa, hon trodde väl det eventuellt kunde ge några fler ägg. Så hoppet är inte stort. Nu tänker jag att vi skulle testat ivf utomlands där de är villiga att ge mer stöttande mediciner.

    Härligt att allt ser så bra ut för dig!
    OM OM det blir ett försök till med egna ägg så har vi (jag) också diskuterat att prova utomlands då de ju ger fler stötande behandlingar och tar fler prover än hemma. MEn vart ska man då vända sig? Det ska vara lätt att ta sig dit då sambon verkar nu ha tappat hoppet lite och jag tror inte jag kan tvinga honom för långt och det ska vara "lätt" att ha att göra med... :/

    Nu e min lunchrast slut!!

    Ha det fint tjejer och Cakh igen: grattis!!!!



  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-03-31 14:10:28 följande:
    Hej Furry! Var det inte Danmark ni hade er klinik? Fast du kanske räknar det som "hemma" med! Jag är väldigt nöjd m Riga, men verkar som att många är jättenöjda även med Grekland, Polen, Ryssland, Spanien... så det är ju inget lätt val! Vi tänkte på hur lätt det var att åka dit vilket var viktigast då man lägger så mkt tid o energi på detta iaf, samt vad de erbjöd utöver "det vanliga, dvs PGS osv. Och att det gick att göra ÄD om mina ägg inte skulle funka, ville inte byta klinik när vi väl satt igång. Nu fick vi ju göra det i alla fall, men det var ju inte pga själva behandlingen egentligen. Gör en lista med pros and cons! Alltså ooooom det nu blir aktuellt.

    Blev ytterligare ett positivt gravtest i min fb-grupp imorse! Ingen där förutom jag som gör IVF/ÄD, men tjejen som fick plus nu skulle faktiskt köra igång denna mens! Som ju då inte kom... Superkul!
    Judå men Danmark är ju Norden och de gör inte ett sk-t mot immunproblem de heller. Lite har jag tänkt, om detta är mitt problem, så borde mitt immunförsvar helt klart vara ännu mer på sin vakt när både spermien och ägget inte tillhör mig, ifall vi gör äd... Så det är kanske pengar i sjön ändå att göra äd utan att kolla upp detta eller ja göra det hos en klinik som inte alls tror på det. Så det kanske är bäst som du säger Maran (vilken bra idé förresten!!) att göra ett försök till utomlands, alltså utanför norden (ja Danmark känns väldigt hemma för oss i Malmö hehe) och så om det inte funkar, gå vidare med äd i samma klinik :)

    Min hjärna går i högvarv nu! Även om jag är helt ok med beslutet om äd så tänker man att: tänk om det funkar nästa gång? Ja, om det hade varit så att jag har det på papper att "nej dina äggstockar har helt slutat fungera och enda sättet att bli mamma är genom äd" så hade man kastat in handduken, men så är inte fallet ju.

    Hej Undrande och tack för att du tar dig tid att skriva! JAg bor i Malmö och jag vet inte ifall du läst tråden tidigare, men min sambo har tagit ALLT som går att ta hos sin läkare (det var då dem upptäckte hans låga TSH värde) så da¨r finns inte mycket mer att hämta. Han är också dessvärre ingen läsande typ. What so ever, så läsa böcker är inte hans grej. Dessvärre beror hans motsträvighet och oro också på ekonomin, så även om jag åker själv ner till Aten så ska han betala hälften och han tycker att detta börjar nu sätta spår i vår framtida ekonomi. Vi kan ju inte köpa bil, lägenhet (vi hyr nu) eller ja spara för framtiden pga allt detta, vilket han har börjat tänka på en del. Som jag tidigare skrivit så är mitt TSH helt normalt och det fick jag reda på senast för en vecka sedan. Alla pover kom tillbaka normala så inget där, utan det är just immunförsvaret jag vill kolla. Men det kanske löser sig av sig självt ifall vi väljer att göra IVF/ÂD hos en klinik som tror och kollar detta. Nu ska jag övertyga sambon också... ;)

    Nu ska jag hem och ha en skön ledig helg!!!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-04-03 18:41:51 följande:

    Hej tjejer! Hur är läget? Här bara bra, börjar känna mig väldigt förväntansfull! Fick idag reda på att ÄP blir på torsdag den 6:e, och ET (ta i trä) onsdag den 12:e. Riktigt snart alltså! Har även fått veta åldern på vår donator, som är 23 år. Härligt med så "fräscha" ägg.

    Har även "avslöjat" att bebisfabriken pågår för min mamma. Har inte velat göra det tidigare av olika skäl, mest för att det varit så dåliga odds med mina ägg. Men nu var det hög tid. Hon blev positivt överraskad, och att vi nu gör ÄD verkade hon se som en bagatell. Det blir ev ett nytt barnbarn helt enkelt, var det som var mest intressant. Känns förstås jättebra! Var mkt osäker på hur hon skulle reagera på just den biten. Så, nu är det bara 19-åriga sonen kvar att inviga, DET ska bli riktigt intressant.... Får jag gissa blir han först chockad, typ "men du är ju jääääättegammal!", för att sedan tycka att det i så fall blir lite kul. Återstår att se.

    Snart testdag, Undrande, hur känns det???


    Hej alla! och Maran, men attans så spännade!!! :D 23 år! ja verkligen fräscha och fina ägg må vi hoppas :) och vad bra att "mormor" tog det bra! Vi har faktisk hintat för mina föräldrar att vi tänker på äggdonation, men inte sagt nåt säkert än. tror vi berättar när vi är igång precis som du/ni gjorde :) hoppas sonen tar det lika bra!!! Kul att få syskon när man är så pass stor :) en sladdis. Underbart!
    smurfen 11 skrev 2017-04-04 13:30:04 följande:
    Så ÄP i övermorgon, det är ju kanon! Och ET om bara en vecka, det går fort nu, eller det kanske inte du tycker ;) !  Ja det är annat än våra gamla ägg...

    Min syrra vet om att vi ska testa en gång till, och mina systersöner också. Ingen vet dock på sambons sida, vet inte varför han inte vill berätta, skäms kanske för att vi inte fixar det själva, men dom brukar inte bli så personliga i den familjen. När hans lillasyrra på 36 år blev gravid fick vi veta det i 6:e månaden. Kul att din mor blev glad, det blir säkert 19 åringen också.

    Jo här har jag sprayat med Synarela i två dagar, och som jag nämnde ovan så vaknade jag i klimakteriesvett inatt, usch! Fick du biverkningar av Synarelan?

    Annars är det mellan hopp och förtvivlan här  hela tiden, tänker man lägger ut minst 16000 på nåt som inte har bra odds, men annars vet vi ju inte. Det är inte pengarna som är värst, utan vetskapen.
    Heja smurfen! Nu är du igång! :D

    Jag fick lite biverkningar av sprayen, men det var lite svettningar och yrsel. Det gick över efter några dagar! Har mest fått biverkningar av Pergotime, då fick jag hot flushes och svettningar. Kommer ihåg jag åkte buss nån gång och fick en sådan svett/värmeattack och fick dra av mig jacka och tröja. Mitt i en superkall dag i februari!! Folk undrade säkert ifall jag var döende! haha :D

    Håller med föregående talare: kör!! så har du/ni gett det en chans till. Inget som säger att denna gång kommer att gå lika dåligt...! tror också på långa än korta...! Heja heja smurfen!

    också nyfiken på Undrande. Skriv snart! :)

    Ego: idag var jag hos min akupuntör inte varit där på ett tag. Blev inte mycket klokare då det är ungefär samma besked: ja det kan gå med egna ägg men jag kan behandla även om det blir äd. Vi har mer och mer sneglat åt Polen för äd. Kanske Spanien. Sambon säger Barcelona så kan vi passa på och ta lite semester och han kan gå och se på en fotbollsmatch.... Vi väntar som sagt på besked om hans simmare så det får bli avgörande. Läste i en amerikansk sida att det är större chans att bli gravid naturligt än IVF om man har få ägg och kass kvalitet. Men ja tycker det står så mycket om allt och olika besked ibland man blir inte klok. Men i helgen var det ägglossning och vi tajmade det bra. Busy weekend mao :) nu väntar vi två veckor och ser. Har som vanligt inte höga örhoppningar. Den diffusa "värken" kring äggstockarna är kvar och jag ska ringa min gyn angående det. Den gick bort lite men kom tillbaka nu lite innan äl och håller sig kvar.

    Pyret, vilken vecka var du i?

    HA det fint tjejer!

  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-04-08 23:18:25 följande:

    Tänkte bara meddela att jag är Gravid !


    Maran73 skrev 2017-04-08 18:48:14 följande:

    Hallå igen! Ni får ursäkta alla detaljer och inlägg om våra små frön i Riga framöver, men bara MÅSTE dela med mig för det liksom... bubblar i mig hela tiden. Ha tålamod... Fina besked idag, har 9 frön av "very good quality" och 1 "middle". Toppen utgångsläge! Mycket glad. Och oändligt tacksam gentemot donatorn, den fantastiska kvinna som gjort det möjligt. <3


    Glada glada nyheter på tråden när jag kikar in (efter en trist och tung helg, ja ni vet alla varför).

    Undrande! sån lycka! Grattis som bara den!!! Det ger hopp till oss andra på tråden yeihh!! Du får gärna uppdatera ja, alla detaljer! :D

    Maran det ser ju bra ut tjohooo!! Väntar också med spänning på din insättning. Det kommer att gå så bra så :D
    smurfen 11 skrev 2017-04-09 10:42:21 följande:
    Det är så roligt så med alla detaljer, så fortsätt bara :) ( tycker jag i alla fall )

    Ja det låter som du går på rosa moln nu ! Tänk om man kunde tacka dom personligen, det är otroligt att de gör detta.

    Nu mådde jag illa igår också, så nu tror jag fan jag haft alla biverkningar man kan ha av Synarelan, och mensen kommer inte, så det måste väl betyda jag är nedreglerad då?? Skulle vilja komma in redan denna vecka för blodprovkoll å se. Hade du mens när du sprayade?

    Skönt höra från dig eftersom du jobbar nära där dådet var, fattar inte hur människor tänker som gör sånt...mycket ledsamt för offrens familjer :(
    Så trist med dina biverkningar! Usch :( jag hade som sagt väldigt lite och angående mens så ska det komma en blödning emellan minns jag... De vill det så att den gamla slemhinnan byts ut till en ny inför insättning. Men vad jag vet så kan mensen bli försenad av synarela. Du är inte gravid då? ;)

    Cakh: undrar också hur det går med dig. Känner du nåt? Illamående? annat? :) när blir det UL?

    Ego: hos oss är det inget nytt. Vi v¨ntar på besked från sambons spermier, eller ja inte dem med laboratoriet som testade dem hehe. Det skulle ta två veckor sa dem, så det är bara å vänta.

    Kramar till alla tjejer och blir så glad över glada besked!!!!! Snart är man där själv :D


  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-04-09 14:50:39 följande:

    Min koordinator sa efter insättningen att du skulle jag bara se till att må bra, göra saker jag blir glad av, inte leta gravidsymtom och inte tjuvtesta. Så jag gjorde som hon sa och det gick bra ! Tog blodhcg och det var 230. Så nu ska jag göra vul i v.7 eller v.8 för att se om det är 1 eller 2 hjärtan som slår. Det blir spännande ! Ska också ringa min läkare som lovat fixa remiss till specmvc till mig.

    Lycka till alla itråden !!!


    Jättespännande Undrande :D jättebra råd tycker jag att bara ta det lugnt och göra saker man blir glad av :) Grattis igen!!

    Jag har en fråga till er som tar/tagit prednysolon (rätt stavat? ;) ), visst är detta något man tar för att slemhinnan ska växa och bli tjockare? Eller hjälper den till med andra saker? Blev nyfiken eftersom jag också läste om Frazze i "redan 47" tråden. Hon hade tagit detta och letrozol och var nu gravid... Jag har aldrig haft problem med tunn slemhinna, så jag vet inte om det är något för mig, men om den gör "mer" än bara får slemhinnan att växa till sig så kanske man ska fråga gyn om det? :)

    Ha en fin söndagskväll alla kämpar!
  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-04-09 21:54:13 följande:

    Superfurry - Nej, Prednisolon används immundämpande - inte för att slemhinnan ska växa.

    När man blivit nedreglerad för att synkas med donatorns cykel, så bygger man sen upp slemhinnan med östrogen och progesteron .

    Vill du bara förbättra din slemhinna flreslår jag 400mg e-vitamin. Kan köpas receptfritt på apotek. I Sverige finns de i 100mg kapslar oc man tar 4 kapslar dagligen !


    Men!! Hjärnsläpp! Jag menar progynon så klart!! Dahhhhh!

    Jag har som ovan sagt, alltid haft en fin slemhinna på typ 12,5 vid äggplock/insättning så den kanske inte behöver nån skjuts fram ändå?

    :)
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?