Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran73 skrev 2017-02-13 09:49:18 följande:

    Hej på er!

    Har äntligen fått besked från Riga, tyvärr var de inte alls bra... Rynkar på näsan En stycken blastocyst av "not so good quality" (vilket jag tolkar som mkt dålig kvalité annars skulle hon nog inte säga så), och en i Morula-stage vilket embryot borde ha passerat vid det här laget. Så, de två hade även från "the doctor" (embryolog?) fått tummen ner, och det är osäkert om de kan göra PGS överhuvudtaget. Mer info kommer imorgon, men min koordinator sade rakt ut att de inte tror att det blir någon ET denna gång heller. Gråter Ledsen och besviken givetvis, även om det var väntat så hoppas man ju. 

    Det är dags att gå vidare nu. Det blir inget barn som är en blandning av mig och min man på det sättet. Ibland blir det inte som man vill, men det kan bli bra ändå. Antar jag. Obestämd  Får deppa ett liten stund, det brukar inte bli så länge, och sedan kör vi igång med ÄD-processen! Känns ändå skönt att veta att det finns något framför oss som innebär mycket större hopp och chans att det går som vi vill, även om stigen "vek av åt fel håll".

    Ser även fram emot era äventyr i Mars!     


    Neeeej Maran :( f-n alltså.... Det som verkade så lovande med många ägg och bra befruktning :/ Hur kan de se på en morula att den inte är så bra? är det inte bra att den har blivit en morula? :O jaja gissar att doktorn som är expert vet bäst. 

    Beklagar vännen, men ja äd är också ett sätt. Det blir bra ändå! Har småläst i den här tråden "redan 47 resan efter plus" som är mycket aktiv i forumet och där är några som gjort ED alltså embryodonation så de har inga genetiska band till barnet alls men det verkar ju ha blivit bra ändå...! 

    Ja nya tag och deppningen ska vara avslutat efter minst en vecka-ish :) det blir bra ändå min vän!! Håller alla tummar för er nu!!! Massa kramar!!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-02-13 10:20:07 följande:
    Tack! Jodå, deppigheten börjar faktiskt redan ge vika för nytt planerande! Typiskt mig, faller ner i hålet men börjar genast kravla mig upp igen. Kanske är negativt att inte låta sig stanna där nere ett tag, men denna gång var jag faktiskt förberedd. Morula är stadiet innan blastocyst, detta stadium borde vara passerat vid det här laget... KAN vara så att det bara växer långsamt, men tror inte det.... eftersom de gav tummen ner på kvalitén.

    Lite nervös att det är ngt fel på simmarna också, men ja, ÄD är helt ok för oss! UTLED på fabriken, nu är det dags för RESULTAT! Oavsett hur.
    Nej absolut inte! tycker du är stark som kan se framåt och ta tag i planerandet direkt.Jag var ledsen i mer än en vecka och är fortfarande väldigt känslig. Så credd till dig!! Apropå denna DNA fragmentering som Undrande sökande nämnde, de gör det testet på RMC i Malmö, vi hade tänkt att göra det där iaf. Om det nu blir av!
    smurfen 11 skrev 2017-02-13 15:10:22 följande:
    Ok, vilka prover togs då? Nyfiken som jag är !

    Bra han såg massa folliklar, och det är ju så, man ligger där i stolen och glömmer varenda fråga, och dom fattar inte att dom ska säga ALLT dom ser!

    Jag undrar ju med hur det kommer sig det aldrig blir nåt...nu satte jag upp oss på ett ivf möte här i Göteborg nästa månad, och då ska jag fråga om de kan kolla immunprover och blodproppsbenägenhet. Och så då äggledarkoll nästa vecka så är jag kollad från topp till tå!

    Vad är scratching för nåt? Vad gör dom liksom? Japanen? Aldrig hört men ska också googla :) Jag fick ju Progynon som jag åt, och en av grejerna den gör är att få ägg mer jämna tydligen.

    Ja, det blir det ingen bebis här heller. Redan i förgår fått små fläckar med brunt i trosan, så nu är lingonveckan på ingång. Blir lite rädd då jag trodde den skulle komma på dag 24 redan, men nu verkar den komma i lagom tid. Blir mensen konstig efter alla hormoner tro??

    Förresten, vad vet ni om ifall man fick mens tidigt i livet, dör äggen tidigare då? Börjar ägg mogna vid mensdebut, eller börjar de mogna redan vid födseln?

    Alltid miljoner tankar!

    Ska ni gå till Triangeln nu då? Massa frågor ja vet :)
    Fråga på Smurfen! Haha ;)

    Tog alls man ska ha inför IVF utom prolaktin, TSH, FSH , LH och AMH, så rubella, hiv, klamydia, HVLT eller vad den heter, hepatit C o B... Ja det var nog det?
    Scrtaching är att man river ett snitt i livmodern (googlat mig klok nu) detta gör att ägget lättare fäster. Tydligen så tror dem att slemhinnan släpper godartade hormoner och annat för att locka ägget att fästa och att den reparerar sig själv och bygger en fin ny slemhinna. Så förstod jag det. Japanen var jag mindre sugen på då man tydligen ger clomiflen och så FSH hormoner och man fick inte fram så många ägg utan koncentrerade sig på kvalitet. Lät mer som något för en ung eller en lätt stimulerad person, vilket jag inte är....

    Men ja tror att det blir triangeln. Kontaktade Cura i Malmö men de tar 1300 kronor för ett samtal på 30 min med en läkare. Hutpriser tycker jag! Triangeln har gratis rådgivning även om man inte bestämmer sig för dem. Så borde det vara överallt tycker jag!

    Dessvärre ingen aning om detta med om äggen dör tidigare... Men har sett att folk skrivit i trådar här på FL att om man har använt Ppiller så har man "sparat" på ägg då man inte ägglossat mycket... Detta låter inte alls medicinskt rätt...! Då skulle alla kvinnor som ätit ppiller länge ha massor med ägg och jag åt ppiller tills jag var 34 men inte f-n har jag fler ägg för det!! Blir lite arg när det dyker upp såna "sanningar" som bara är hittepå... Så gött att det de tar emot tills 44!! yeih! så slipper du resor och du får "gratis" medicin, gratis i citattecken då vi ju betalar skatt så att "gratis" ska vara möjligt ;)

    Ha det fint tjejer! stupar nu i säng efter en busy busy dag :)


  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-02-13 22:48:15 följande:

    Hej alla!
    Hoppas det är ok om jag hoppar in med er här.
    Tänkte att jag kunde presentera mig, nu när jag skrivit några inlägg i tråden redan. Vi är ett par på 40+ som nu haft 5 missfall totalt, blir lätt gravid naturligt men det slutar i missfall varje gång. Den svenska missfallutredningen visade inget.

    Men jag misstänkte mitt immunförsvar kunde vara problemet så var till Dr D i Aten och gjorde bättre utredning hos honom, och fick veta att jag har immunproblem och koagulationsproblem, så gjorde behandling med alla de mediciner han rekommenderade (Trombyl, Fragmin, kortison, Intralipiddropp) men blev missfall ändå.

    Så bestämde att satsa på ÄD istället, kontaktade AvaRiga, gjorde Webinar, skickade in alla blodprover och papper de ville ha och planerar att åka till dem längre fram 2017.


    Hej Undrandesökande och välkommen hit :) ja vi är några här som haft en del missfall :/ Har själv haft fyra sedan vi började försöka 2013. Jag har aldrig kollat immunproblem, men jag har inte koagulationsproblem, tvärtom är jag en sån som blöder lätt och det tar lite tid för mig att sluta blöda, lite längre än normalt. men oj nu gick det upp för mig att detta kan vara farligt det också? Tänk om mitt blod är så tunn att det blir fel det med på nåt sätt? :O

    Jaja välkommen hit. Vi tänkte försöka tre IVF till sen blir det äd för oss med.

    Skoj att vi blir fler!
  • Superfurry

    Glömde att skriva: beklagar dina missfall! och fråga: gjorde ni IVF eller är det "bara" naturligt ni försök hela tiden?

  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-02-14 09:16:47 följande:

    Hej Superfurry- Har aldrig gjort ivf, alla försök har varit hemmaförsök.


    Ok, ja alla mina missfall har varit spontantgraviditeter... Dock har jag inte kollat immunologi och vad jag vet så finns det inga ställen i Sverige som kollar det, ellerhur?
    smurfen 11 skrev 2017-02-14 12:06:12 följande:
    Tack för alla svar :) dyker ju hela tiden upp nya frågor...

    Jaså kollar de spermier i Malmö, inte lika långt som Riga, bra ha i åtanke.

    Spännande,  ja du meddelar väl dina provsvar till oss !

    Scraching låter lite obehagligt?

    1300 spänn för 30 min, ja det är dyrt! Vi ska betala 1500 för 2 timmar. Också dyrt tycker jag, men klart de vet man måste komma dit, så då tar de betalt.

    Det där med att ha ätit ppiller massa år så finns ägg kvar, kan ju bara inte stämma! Men om de börjar mogna vid mensdebut eller vid födseln är lite intressant. Vi föds ju med olika många ägg.

    Jag har fått den jäkliga lingonveckan idag, urk! Tvungen ta ipren, halv dos, vet man inte ska ta det, men annars ligger jag dubbelvikt.

    Vad tar ni mot mensvärk som fungerar, som inte är ipren? Tycker inte alvedon funkar när värk är som värst.

    Nu får jag min remiss till äggledarkollen nästa vecka så behöver bara betala 200 istället för 2500, alltid nåt. Däremot får jag tjata på min gyn här för å se om han skriver ut sprutor "från" Finland på förmån. Iom jag ej fått svar så blir det ingen behandling i utlandet just nu, utan går nog till Sverige.

    Men du Superfurry, får ni betala sprutor själva då, iom att ni går i Danmark?

    Ha det fint flickor!
    Ja så fort jag har fått dem :) hoppa hoppas att AMH och FSH är forfarande ok, jag hade ju 23 PMOL och 4,5 ish i FSH så det är ju helt ok, inte optimalt dock.

    JA 1300 kr är dyrt, ville bara höra om de ger denna behandling till äggen alltså den de gjorde på CFC med v¨tskan för att få dem att dela sig, men orkar inte betala 1300 kr enbart för att få svar om det. Triangeln har ju redan informerat oss att de gör denna behandlingen free of charge!

    Urk för lingonveckan! min är beräknad lördag :) Jag tar inget eftersom jag har i princip ingen mensvärk tack vare akupunturen. Hade det förr inte mycket men jag fick ta värktabletter ibland, men sedan jag började på akup. så är den borta. Kan känna obehag med that's it. Nej min gyn skriver ut vad jag behöver till mig. Tror att jag ska göra alla UL hos honom också nästa gång. Scrtacingen kändes inte alls faktisk. Ingenting och var över på några sekunder, gillar min gyn mer och mer han är reko och vill gärna hjälpa till! :)

    Så nu tillbaka till jobb!! Hörs tjejer!
  • Superfurry
    Jessy01 skrev 2017-02-14 15:09:48 följande:

    Smurfen..av vad jag hört så går man in tidigare i klimakteriet om man får mens sent...låter inte helt klokt i mina öron, borde ju vara tvärtom men men....jag har alltid varit väldigt sen med mensdebut, mjölktänder etc så hoppas att jag därför är sen med klimakteriet med...
    IVF Nordic ska ju ha fina resultat! Skönt att du slipper åka iväg ändå! Visst skulle du sätta igång i mars med Puregon och Menopur


    Ja stämmer det har jag också hört! också hört att om ens mamma gått in i klimakteriet sent så är det ganska troligt att man själv också går in i klimakteriet sent. Min mor gick in i klimakteriet riktigt sent, enligt henne runt 55 års åldern och enligt henne kunde hon känna "saker" därnere ändå in i sena 50:s nu är hon 61 :) hoppas detta stämmer bra på mig :) men ja pga mina få ägg så undrar man om detta stämmer...
    Jessy01 skrev 2017-02-14 15:01:36 följande:

    Hej alla...

    Maran...nej vad tråkigt, ngt jag inte förstår dock är varför de inte sätter in blastocysten och morulan om de ändå finns....de kan ju hämta sig? När de satte in på mig var de lätt fragment och 3 dagars...två stycken och en tog sig...bara en tanke men det finns säkert en anledning.
    Vet inte exakt hur de kollar spermier men har ni haft sex precis innan? Min kille fick avvara i 2 dygn innan...kanske det har ngt med det hela att göra. Min killes är helt helt orörliga och de gjorde ICSI och funkade fint, frågat på kliniken ang. detta men de säger att det inte ska vara ngn skillnad.
    Tänker på dig i allt detta! Du verkar ändå vara stark i att fortsätta med ÄD. Kram!

    Superfurry, jag som skrev ett mail häromnatten som försvann det med...iallafall så hade jag samma symtom på dag 6-7 med ca 1 h. av huggande då jag blev gravid! Men synd läste tråden nu att det inte tagit sig   Men hoppas du sätter igång nu i Mars med, då är vi väl minst 3 som försöker!

    Hej Undrande sökande vi har ju träffats i Athen tråden


    Alltså jag vet ju inte om det tagit sig, tvekar så klart, men min gyn sa innan han gjorde denna scratching  att "ja jag kan se att du inte är gravid i alla fall" men jag hade äl den 4/2 alltså för ca 10-11 dagar sen och han checkade mig igår alltså ca 9-10 dagar efter äl och jag undrar ifall man kan se något så tidigt? ägget har i princip precis fäst om det blev något... Ja den som lever får se! varit yr på jobbet idag varje gång jag satte mig ner och reste mig igen... Jag får dock vissa månader en del symptom, tror att jag är känslig mot hormoner och så fort progesteron stiger så känner jag av det.... :/ 

    Annars så följs vi åt i mars ja :) Hur kändes huggandet för dig? var det precis som en stark stickande känsla typ "håll" man får när man springer direkt efter maten? Svårt att formulera "huggandet" men jag kände som att det stack till, som en blixtont... typ tre ggr och sen efter ca 20 min igen tre ggr.... Och jag skrev fel, det var från höger sidan och där har jag ju denna cysta som växer då o då...  Det kan ju också ha varit den som "hade sig"... ;)

    Smurfen: Skrev fel också på AMH jag hade 13 PMol inte 23 :) så bra att du slipper betala 2000 för äggledarkoll! Kommer att gå fint det ska du se! Så spännade om vi alla tre kör ett försök i slutet av mars :D
    UndrandeSökare skrev 2017-02-14 19:52:46 följande:

    Superfurry - Om man gör ivf på kliniken i Falun så håller de på med immunbehandling.

    Men de är bäst på immunproblematik utomlands, ivfSerum i Aten, och Life clinic i Aten är jätteduktiga. Det finns även en klinik i England. Kommer inte ihåg namnet nu, men doktorn där heter Dr Gorgy.

    Funderar du på om ditt immunförsvar kan vara problemet?


    Ok, ja Falun är typ lika långt som att åka till Athen för mig som bor i Skåne :) och kanske mer spännande att åka till Athen! aldrig varit där eller i Grekland överhuvudtaget! Får man fråga hur mycket en sådan behandling kostar circa?

    Ha det fint alla!
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-02-15 10:05:59 följande:

    Superfurry och Maran,

    Pmol i amh vad blir det i andra skalan? I ug?

    Min mor och syster kom in i klimakteriet runt 50, men de rökte och då blir det tidigare säger dom.

    Men hur lyckas ni, även du Maran, få läkemedel på förmån? ? mejlbombat två gyn här i Götet men nej. Däremot kunde man ansöka på FK sa dom, om att få det på hskyddet, så nu ska de ringa mig. Suck! Vill ju helst göra pgs i Finland . ..

    Maran men tänk om detta är guldägget som de ska göra pgs på! Bara för att ni bestämt er för äd!

    Får testa naproxen då...Ska ta det precis innan äggledarkoll oxå, det är ju närmare äl.


    Hej! Jag mailade runt till alla gynmottagningar i stan och så var det en efter en som svarade att de kunde hjälpa till eller att de inte alls kunde. Ganska jämnt faktisk.. Det var faktisk fler som sa sig kunna hjälpa till men jag valde den första som svarade, vilket jag är glad för nu för han e kanon!

    Maran: precis som de föregående talarna säger jag: ja tänk om det är ett guldägg men att den var lite seg bara? Du har helt rätt tänk om mannen också har en massa konstigehter i sina simmare så det blir dubbelt upp svårt? Min sambo är ju ung så chanserna att han har kassa är förminskade, men man kan ju ha en del DNA , kromosom och genetiska fel ändå trots ung ålder precis som en ung kvinna kan ha taskiga ägg...

    Ego: har känning av PMS och höll på att sparka till en kopieringsmaskin som inte ville som mig på jobbet :O stress nu är det bara dagar till sportlov! Inte varit hos min akunputör på en månad och det känns. Hormonerna löper amok! :) Lite spottings har jag också så tanten e här närsom...
     
    Jag har mailat runt angående denna behandling som de gjorde på mina ägg sist på CFC och så googlade jag runt och hittade en sida, japansk IVF sida som var på engelska, där förklarade de hur det går till med befruktning och aktivering av delningen. Döm om min förvåning men enligt denna sida så kan ICSI behandling göra att när spermien går in i ägget så kan den missa att träffa den punkten där de två kärnorna möts så att delningen sätts igång, nånting att göra med att den inte träffar membranen (?) tydligen så kan ju nålen sticka iväg nån nanoml och missa detta. Jag blev helt paff. Vaaaa liksom? tänk om detta hänt oss alla ggr de gjort ISCI på våra ägg? :O :O vi har ju sån otur så det skulle inte förvåna mig (sorry att jag e så pessimistisk men vi har faktisk haft otroligt mycket otur).

    Enligt sidan så är det spermien, inte ägget som har med sig denna calcium... Så spermien sätter igång denna kedjereaktion!!!! Jag e i chock då jag faktisk förstått att oftast är det äggets fel och att det är ägget som har denna inneboende kvalitet för att sätta igång delningen. Detta har jag läst i andra artiklar. Hur kan de säga så olika tänker jag?

    Här är en länk till sidan: 

    www.oakclinic-group.com/english/funin_eg/ss_calcium_eg.html

    Jag har läst det tre ggr nu för att vara säker att jag inte tolkar allt fel, men det tror jag inte. Men ja jag kan ha översatt det fel i mitt huvud :) så om någon har tid får hon gärna ge mig en second opinion!!

    Smurfen: vet ej vad det blir i den andra skalen, någon annan?

    Så nu ska jag stressa vidare och hoppas att jag inte smäller till någon idag haha
  • Superfurry

    Maran! betyg C i nuvarande betygssystem är ju som det gamla VG och det är ju en 6,5-7 i en tioskala skulle jag säga. Så om denna C de gradera det med motsvarar ungefär detta så är den inte hundra, med helt klart godkänd. Håller tummarna för denna lilla kämpe och att det visar sig att den är ok att återföra!!!

  • Superfurry
    UndrandeSökare skrev 2017-02-15 10:13:40 följande:

    Superfurry - En immunutredning kostar ca 20.000 sek hos Dr D. Sen tillkommer flyg, hotell etc

    Man bara skickar ett mail till Dr D och säger att man vill bli hans patient så skickar han ett patientformulär du ska fylla i. Sen pratar ni med varandra via Skype eller telefon. Sen bokar du hotell och flyg och reser dit.

    Han gör vul, tar blodprover som skickas till labb i Usa och du får ev. ditt första intralipiddropp. Alla mediciner som behövs kan köpas receptfritt på Apoteken i Aten.

    Hos Serum vet jag inte vad det kostar. Googla på ivfSerum i Aten så hittar du dem.

    Du är välkommen till Atentråden här på Familjeliv, "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten" Där finns massor med info och tjejer/kvinnor som både varit eller är på väg till Aten.


    Ok tack för svar! det var dyrt, men inte superdyrt... Jag vet inte om jag ska ta steget än med immunutredning... Kommer du att köra mmunbehandling inför äd också då?

    Så på IVFserum kör de IVF och immunbehandling? Låter ju kanon...!
    Jessy01 skrev 2017-02-16 08:27:26 följande:

    Hej tjejer!

    Ville bara säga att idag möttes jag av en leende kollega som försökt bli gravid länge....hon är nu gravid i v.12 och är född -72 i feb. dessutom. Ger en lite hopp Och en liten gnutta avundsjuka


    Ja det ger hopp! Och ja kan tänka mig att man blir lite avvis. Jag har ju en vän sm nyligen blev gravid med nr 2 hon är 42. Men jag vet ej ifall de har fått hjälp, tror inte det. Känner inte henne så bra för att fråga... Angående spermadonator så är min sambo ganska tveksam. I och med att jag hittade denna sida som jag skrev om ovan, så tanker jag om det är hans spermier som är kassa och inte klarar av sätta igång delningen... Jag har inte sagt nåt om den sidan då vi bråkade igår angående startdatum för nästa behandling. Han vill vänta till april jag vill inte det. Det är ju en månad till i vår ålder har man inte tid! Han är ju som sagt 29 tror det är svårt för honom att förstå stressen...! Jag ser inte ut att vara i min ålder (hur man nu ska se ut) så många folk som inte känner mig/oss bra, vet inte om min ålder och  ålderskillnaden och spottar ur sig "ja men ni är ju unga och har tid att skaffa barn" de skulle vara veta!!!

    Maran: ok jag förstår dig helt! Efter allt man varit med om skyddar man nog sig och väntar det värsta. Tänk så hoppfull man var inför första IVF. Nu är man mer härdad. Det är helt rätt med halvtom kopp-tänkande i detta fall!

    Jessy och Smurfen kör ni igång i mars helt hundra nu eller är det fortfarande bara en önskeplan? 

    Kram tjejer!
  • Superfurry

    Men jisses stavar s0m en kratta haha skriver från en dator med engelsk tangentställnign...Sorry! Skriver allltid från den på jobbet så om jag skriver konstigt ibland och konstiga stavningar så är det datorns autocorrect och tangenter haha INTE jag nej nej ;D

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?