Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Jessy01 skrev 2017-01-30 12:53:28 följande:

    Maran spännande!

    Smurfen hoppas det gått bra idag!

    Supetfurry ligg i eller på!

    Uppdatering på mitt Prolaktinvärde. Man skulle tydligen ha vilat 20 min innan samt varit

    uppe i 3h. Gjorde om gjorde rätt och vips var det nere i 206. Yes! Bara ifall ngn anban

    skulle vara orolig för det så kan det diffa så mkt om man inte tar det rätt!


    Tack, ja vi ligger på. Sambon e som tur är med på det hela och än så länge har han presterat bra. även om förhoppningarna inte är så höga så har ju mirakel hänt....

    Vad bra att prolaktinet har stabiliserat sig! Ja jag läste i Werlabs hemsida att man ska ha varit uppe i 3 timmar, men inte läst det där med vila...
    Maran73 skrev 2017-01-29 16:34:02 följande:
    Hallå hallå!

    Lycka till med liggandet!

    Start igår, andra sprutan Puregon inne! Vet inte om jag inbillar mig, men det har redan börjat dra och spänna i äggstockarna... ? Äh, det får vara som det är med det. Denna gång känns lite som att jag tittar på en spännande film... mkt förväntan osv men inte som att det riktigt är JAG som ska göra IVF. Konstigt! Som att jag tittar på lite utifrån?
    Ojdå känner redan? Jag förstår en känslan, då hade jag det sist också. Hade inte mycket förväntningar som första ggn. då trodde man i sin enfald att IVF skulle vara svaret på alla frågor och att man vips skulle bli gravid direkt med hjälp..... Nu vet man ju bättre!

    Jag tittar hela tiden på äd och har det i tankarna hela tiden. Vi har inte bestämt oss än som sagt utan ska försöka få till ett möte med Triangeln i Danmark och kanske också ta mina värden igen och bestämma därefter. på Invimed i Polen kostar det ca 30000 för äd och då har man garanterat 5 embryos... Om man har tur och alla blir fina delar sig och kan frysas ner har man ju chans till syskon också om man nu vill ha det... Det är ju också detta med det ekonomiska. trepacks på triangeln kostar ca 75000 och tänk om det inte blir nåt ändå? Hmmmmmm hjärnan går i 180 vad ska man göra? :O

    Ha det fint alla!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-01-31 10:10:11 följande:

    Hallå allihopa!

    Hoppas ni mår bra! Hmmm vad skulle jag skriva nu?... Jo, kollade Gonal-F o Puregon, och som Jessy skriver så är de mycket lika, bara små strukturella skillnader (Follitropin alfa och beta) men båda är rekombinant humant FSH. Puregon produceras genom att använda äggstocksceller från "chinese hamster"! Hur coolt som helst! Vad mer... har inte kollat äggledare då jag ju blivit gravid två ggr naturligt.

    Så, här en rapport från UL nr ett imorse. Tagit tre sprutor Puregon, och det har resulterat i 6 stycken lite större blåsor, 3 på varje sida, samt ett gäng smått på varje sida. De små kan också ta sig enligt min läkare. Vilket jag förstås hoppas! En aning nedslagen kanske, då han såg 11 stycken lite större vid denna tidpunkt förra gången. Men, men, kan gå hur som helst detta, som vi ju har lärt oss.... Glad Är väl ingen idé att varken jubla eller gråta på detta stadie tänker jag. Mejlat Riga precis och frågat när jag ska tillbaka för nästa UL, torsdag eller måndag (min läkare är lite till åren och jobbar inte fredagar). Så det är bara att spruta vidare och vänta!

    Jessy, skulle du sätta igång igen i slutet av februari, eller hur var det? Vilken klinik?


    Hallå! Oj vad bra ja sex blåsor är ju helt ok, och det kan ju bli fler desto mer du sprutar! Så heja heja på dig och blåsorna!

    Jag har faktisk ingen aning om skillnad på dessa så tack för infon. Vet bara att Menopur ska vara annorlunda och så läste jag i en annan tråd att Fostimon är tydligen väldigt likt Menopur i övrigt är jag ovetandes om deras förmåga :)
    smurfen 11 skrev 2017-01-31 14:12:37 följande:
    Japp, är som sagt knäckt, och det inte ens med ett försök!

    Har inte orkat mejla den finska kliniken om vad jag skulle få istället bla bla. Men som du säger, det kan bero på kass månad, men värdena såg ju så bra ut, och 12 blåsor.

    Har också gluttat på Triangeln...de verkar ok, lite liberalal i sitt tänk plus 5 dagars odling. Inte för att jag vet om nåt ens kommer till 5 dagar, men då är det iaf större chans att det är ok. Men om jag får med min sambo på ny klinik, ja vetekatten...berättade för honom igår att vi kommer få betala nya mediciner då eftersom vi inte gör det i Sverige. Tror vi skippar pgs, äsch känns så hopplöst, ursäkte min neggo syn på allt nu. Vi har avbokat hotellet i Finland och flyget , så får tillbaka hela hotellet plus halva flyget iaf.

    Nä, vågar inte experimentera med älsprutan...dessutom behövs den  kanske till nästa ev ivf försök. Alltså hur funkar pergo? Kan man bara få det hur som? Sett det slutat säljas dock men liknande finns väl kvar. Få man fler ägg då vid äl?

    Ska göra koll på äggledare på min gamla ivf klinik om några veckor. Då om de funkar så är det garanterat nästan kassa ägg. Hur känns det?

    Ska börja käka albyl minor om några dagar, lite blodförtunnande, ifall jag får små proppar till embryot, en del har ju problem med det, så det inte fäster eller dör tidigt. Har någon testat det?
    Usch ja jag förstår dig! Jag har inte fått avbryta men jag har ju fått få ägg och sen att de inte delar sig. Det är ett jäkla s-it alltså. Det känns som om det är så mycket som går emot en :(

    Ja Triangeln verkar bra och som du säger de odlar ju vidare i fem dagar. Vet ej om jag ens heller kommer så långt. Kan ju hända att jag enbart får ett befruktat ägg och vad gör man då? känns riskabelt att odla den vidare kanske lika bra att den åker in direkt efter två-tre dagar!

    Du får vara hur neggo och deppig som helst. Vi är här för att lyssna och trösta. Alla här har ju varit med om motgångar och kämpar så bara ös på och sen hoppas jag att ni hittar styrkan att kämpa vidare om det kämpa vidare är det ni bestämmer er för att göra. 

    Apropå mediciner, skulle gissa på att Triangeln har gyn de samarbetar med och som kan ta UL och kanske skriva ut mediciner? Det hade CFC iaf. inte många i Skåne men en del i Stockholm och Göteborg vad jag minns!

    Pergo får man utskrivet av en läkare gyn då oftast. Man tar tabletter från mensdag 3 eller 4 sen i fem dagar. Det ska lura hjärnan att släppa mer FSH i blodomloppet så att en blåsa bildas och växer. Jag fick alltid två blåsor på det (helt sjukt att jag fick typ hälften blåsor av vad jag får på IVF på fullt blås hormoner och Pergo som är sjuk mycket svagare!!!) ja sen fick jag äl spruta. Allting kollades så klart upp av gyn så hon bestämde när sprutan skulle sättas in...

    Kan inte mycket om albyl dessvärre... Men fråga din gyn om pergo, kostar mindre och det kan ju hjälpa!

    Hoppa hoppas att det känns bättre om några dagar Smurfen! och som ovan sagt, bara skriv av dig!
  • Superfurry

    Hej tjejer!

    Hoppas alla mår bra! Jag har blivit matförgiftad och legat och spytt och "crapat" ;) i två dagar nu. Skriver lite mer när jag tillfrisknat. Typisk att det ska ske i ägglossningstider! Vi har inte kunnat ligga nu under två dagar :(

    Ha det fint så länge!

  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-02-02 12:18:17 följande:

    Hallå allihopa!

    Usch då, Furry, hoppas du blir bra snart! Sjäääälvklart måste det komma just nu... Skrikandes 

    Var på UL nr 2 imorse, de små rackarna hade nu växt till sig lite så de gick att mäta. Dessutom hade två stycken till börjat växa vilket ju är toppen! Så, totalt 8 blåsor som mätte från ca 9 mm upp till ca 13 mm, de flesta runt 11-12. Helt ok resultat även om det inte blir fler än förra gången utan tvärtom. Men, man kan inte få allt antar jag! Så, mejlat Riga och väntar besked. Förra gången gav de mig ett schema för ÄP redan på detta stadium, dvs när blåsorna var ungefär så här stora. Så jag gissar att de gör likadant nu. Min läkare trodde att det var dags att åka redan på söndag, eller möjligtvis måndag. Spännande värre! Ska försöka att vara en aning coolare denna gång, och inte bli för exalterad... inte lätt, men försöka kan man ju. Det var inte kul när vi hade 7 befruktade, som sedan en efter en slutade dela sig... Så snopet. Ja ja.  

    Så, ha det bra så länge!   


    Hej!! Svarar nu eftersom jag mår bättre. Hua att vara magsjuk!! :O

    Vad bra att blåsor växt till sig! :) hoppas hoppas på att det blir nån fin embryo utan konstiga kromosomer då! 

    Jag hade också problem med blåsor som växer för snabbt båda sista gångerna. Finns det egentligen någon protokoll som kan hindra detta? De v¨xte ju mer j¨mnt under den långa metoden, men de var färre. Kanske en kombo av långa och korta metoden. Det är väl det du gör nu Maran, eller tar jag fel? Var det meningen att du skulle ta orgalutran från början? Sorry för förvirrelse tror att jag fortfarande är svag efter tre dagars kräkande :O

    Jessy: Ja alltså man blir manisk ja. Man googlar läser och grubblar jag tänkte också ta en paus efter den misslyckade försöket nu men kom på att det är rätt skönt att prata av sig här och fråga folk om saker också...

    Smurfen: ja gött att ni tar kontakt med triangeln! Du är ingen tant och har bra värden! De kommer säkert på ett sätt att få fler blåsor! :)

    Apropå äd så tänker jag lite som Maran, att eftersom barnet kommer att växa i mig så blir den närd av mitt blod oh vi delar blod, den växer i mig och dessutom kommer jag och sambon att ge den en uppväxt och våra värderingar ja tror att man glömmer att man lånade ägg för detta. Det blir vårt barn helt enkelt! Klart att drömmen hade varit (är) att man ska få ett biologisk barn, men om det inte går så får man ta till det närmaste... Men det är klart att man tänker på det mycket! Men vi ser fler fördelar än nackdelar.

    Det lutar mer och mer åt att vi ger mina ägg tre försök till och att vi nu kommer att köra på det som funkat bäst för oss. Men jag är orolig för att blåsor igen ska växa så snabbt så att andra små inte hinner ifatt. Jag hoppas att triangeln har en lösning på det eller förslag...
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-02-03 18:19:35 följande:
    Hej! Bra att du är bättre! Själv tillhör jag högst sannolikt de 15 procent ca som är "immuna" och blir i princip aldrig magsjuk, gudskelov! Ingen vinterkräksjuka, ingen maginfluensa... så skönt. Matförgiftad har jag blivit en gång dock, vilket helvete det var! Ryyyys!

    Ja, alltså det är en variant av kort protokoll för det är nästan samma tidsmässigt (tror jag?), börjar CD1 m Synarela, sen Puregon dag 5-6 (slutar spraya då) osv. Och ÄP when ready liksom, dag 18 sist men nu blir det nog lite tidigare. Hur ser vanliga korta ut? Synarela har den effekten att den "eldar på" produktion av FSH, östrogen etc, till slut blir det för mycket produktion och då reagerar kroppen genom att istället bromsa rejält = nedreglering = långa. Men, m mitt protokoll slutar man spraya innan kroppen hinner bromsa, så i detta fall utnyttjar man den första effekten = flare protocol. Sagt det förut o säger det igen: läkemedel är ju bara hur coola som helst!

    Ok, ni ger det ev några chanser till, kul! Tror faktiskt att man måste VETA att man är klar. Om inte ekonomi osv stoppar alltså. Känner mig så lugn o säker i mitt beslut om ÄD, stor skillnad mot planerandet o grubblandet tidigare. Så jag tror att det är bra om ni försöker igen! Hoppas den dumma cystan håller sig lugn!

    Smurfen, min man är också så, har märkt att det funkar bättre om jag lägger fram alternativen mer kortfattat, "jag tycker att vi gör så här, för att..... Vi kan även göra så här, men det tycker jag är sämre för att.... Är det ok att vi går på mitt alternativ?" Typ så. Han vill inte sätta sig in i detaljer, så då tar jag över det helt enkelt. Välja klinik t ex, inte så viktigt för honom så länge det är rimlig resväg o priser. Jag grottar nere i djungeln och han är en typisk helikopter! Men såklart måste man vara överens om de viktigaste besluten! Göra eller inte göra liksom.

    Så, vi lyckades faktiskt hitta en lördagsöppen klinik med en ledig tid imorgon, puh!!! Så imorgon kväll gissar jag att Riga har besked så vi kan boka resa. Hurra hurra!
    Jag är också immun, eller ja jag trodde det iaf. Men misstänker faktisk magförgiftning då jag fick feber. Eller det får man kanske när man får kräkisen? Denna protokoll låter ju kanon! Man vill ju ha mer ut av det hela om det går!!
    Ja vi provar igen vi har ju inte haft möte med triangeln är men det lutar väl åt att vi kör så fort jag har fått nästa mens... Vi har egentligen inte ekonomi men bestämt att inte resa i år så som vi skulle och spara pengar och låna lite av mina föräldrar. Igen. Hoppas verkligen att det ger nåt, annars så har vi ju gjort allt i våar makt och då är det ok att gå vidare.

    Smurfen jag glömde att svara dig innan, angående läkare hemma om man behandlas i Danmark. Ja alltså, jag är ganska säker på att dessa läkare hjälper till med det mesta... Men jag kan ha fel!

    Apropå detta med männen, jag har det på samma sätt. JAg tar reda på allt och han godkänner. Fast sist blev han smittad av att googla, men det var mest artiklar och annat om ISCSI IVF och embryos så inte kliniker och annat. Men det är faktisk han som aktivt tagit beslutet att vi ska köra igen. Så jag skulle säga att det går i perioder.

    Hoppas att mannen kommer igen och är med mer i allt smurfen!! Det är tungt att dra i alla tunga beslut själv! Skickar lite styrka till dig vännen! 

    Och lika till idag Maran på din UL!

    Och Jessy hoppas allt är bra med dig med!
  • Superfurry

    Så typisk! skrev ett långt post som försvann! Kopierar denna innan jag skickar så att det inte händer igen!! skriver lite kort nu då jag har massor på jobb :O

    Maran: lycka till imorgon, 5-6 ägg är helt ok! Hopaps på superfina kvalitetsägg :) Apropå det med mediciner inför äd så ja, jag hade misstänkt det då all dessa kvinnor som gjort det nämnde en del mediciner...Men ja vad gör man inte för ett barn?

    Smurfen: ja ÄD är faktisk helt ok, jag vill gärna ha ett barn med min sambo. Den kommer att få hans gener iaf. och så våra gemensamma värderingar och den får en uppväxt som vi påverkar, etc. ja jag är ok med det, men ska som sagt prova med egna ägg några ggr till :) och som svar på frågan (du får gärna fråga haha) ja vi fick till det trots magsjuka :)

    Jessy: usch vad trist med orörliga spermier och "seg" man :/ men stark av dig att dra i det och få liv i honom!! Hur gör ni, startar ni en ny omgång denna månad?

    Kramar!!!

  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-02-08 11:16:09 följande:

    Hej alla fina!

    Rapport från ÄP kommer här, enligt beställning.

    8 ägg blev det, har kommit över "det skulle ju bli ännu fler!" stadiet och är mycket nöjd! För min ålder (43,5) är det ett mkt bra resultat tänker jag, DHEA eller ej.

    Så, nu har vi verkligen gjort allt vi kan, nu väntar stenhård tumhållning några dagar och sedan (eventuellt) resultat av gentesterna, det tar två till tre veckor. Min läkare sa "if it goes badly, we go to plan B!" Antar att hon menar ÄD, min man säger att vi diskuterade det sist men det minns inte jag... Tänkte ju byta klinik, men blir en aning tveksam då alla är så trevliga på kliniken. Min koordinator också, dock sååå slarvig som sagt... Har bytt både för- och efternamn då vi gifte oss, vilket jag meddelat flera ggr. Trots det uppstod STOR förvirring imorse då alla undrade om de hade fel patient i gynstolen! Suck...


    Ja!! grattis till superfin skörd :) du har helt rätt 8 ägg är super :) megatumhållnig från mig nu att det blir en fin embryo om några veckor at återföra!! :D

    Och plan B är helt ok den också :)
  • Superfurry

    Hallå ja!!

    Stressigt värre för mig nu i dagarna. Mycket innan sportlov. Man brukar säga inom lärarvärlden om man inte hunnit med det innan sport och påsklov så kan man glömma att man gör det i maj. Våren är ju hackigt värre med lov och röda dagar...

    Hade också en liten dipp häromdagen då ännu en av mina vänner lyckas få till en tvåa nu i 42 årsåldern. Helt naturligt... Ibland är livet orättvist men det vet vi alla som hänger i dessa trådar....

    Tack för tips med böcker! Ska kolla in dessa om jag får tid att läsa mer än elevarbeten ;) Jag blir alltid så rörd och gråter mängder när jag läser sådana böcker/berättelser. Satt och tittade på Sex in the city häromdagen (sett den tusen ggr men den är bra att sitta och slötitta på tycker jag när man är trött) och grät en del både när Big inte dyker upp till deras bröllop och när Charlotte blir gravid. De som kämpat så länge!! haha "gråtigt" värre hos mig mao. vet ej varför... Nu är det ca 7 dagar sen äl och jag känner nada...

    Massa kramar tjejer ska fortsätta med lite jobb :)

    maran hoppas att de delar sig som de ska och kämpar vidare. 5 av 8 är sjukt bra!! :D

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-02-10 15:55:11 följande:

    Superfurry, Känner inte heller ett skit efter äl ..brydde mig inte ens att ta ältest denna gång eftersom kroppen var väl knökfull med hormoner!

    Hur går det för dig Jessy?


    Nej alltså jag har inte mycket förhoppningar. Känns som om äl efter en runda IVF är dömt att misslyckas då kroppen fortfarande inte återhämtat sig efter alla mediciner. Eftersom jag hade feber när jag var magsjuk så kanske det blev ännu värre. Sambon skojade om att alla ägg kanske blev kokta av febern :D 

    Men jag tror att jag hade äl då min temp har en fin kurva, till skillnad från de andra två gånger då jag inte hade en höjning alls. Hur gör du nu smurfen? Blir det Sverige? Alltså så bra att de nu tar emot kvinnor till 44!! Det ger ju hopp för Sverige :) man kanske skulle höra sig för härhemma? :)
    Maran73 skrev 2017-02-12 09:43:08 följande:

    Hej!

    Hoppas ni mår bra!

    Här är det sådär, känt mig väldigt nere faktiskt, mest för att detta börjar nå orimliga proportioner ifråga om att "fabriken" tar över hela livet... Jag lever och andas ägg, embryon och spermier. Kollar mejlen varje kvart, googlar embryoutveckling, kollar efter uppdateringar i olika bebistrådar på FL... Ja, ni vet!!!

    Skitsur på kliniken, min koordinator har semester och hennes kollega skulle svara på hennes mejl osv. Frågade i fredags om vi skulle få fler uppdateringar efter dag två eller om de skulle vänta f att se om det blev några blastocyster (vilket de gjorde sist utan att tala om att de då inte skulle ge oss rapporter under ett par dgr). "Neeej då, ni får uppdateringar t o m dag fem, jag hör av mig imorgon!" Skitbra! Men mejlade hon igår? Nej... Vilket är helt fine, jag kan hålla mig ngn dag eller två (kanske t o m är bra för mig...) men SÄG FÖR FAN INTE SÅDÄR DÅ! Gaaaah!

    Och, som sagt, bara en kommunikationsmiss i raden... Suck!

    Nog om mig. Nu har jag fått veta, med all säkerhet, att om våra gyn i Sverige skriver ut medicin till oss f behandlingen, så SKA de göra det med förmån! (Om just den medicinen ingår i högkostnadsskyddet alltså) OM de inte vill det, för att de inte tycker att det är medicinskt motiverat t ex, så ska de inte skriva ut dem överhuvudtaget... Det finns alltså ingen "middle ground" vilket jag trodde. Detta innebär nog tyvärr inte att vi kan kräva förmån, eftersom vi då riskerar att de inte skriver ut alls...

    Nu ska jag hämta kaffe, ha en bra söndag! Kramar


    Men vännen!! Jag förstår dig helt och hållet! Hade detsamma då jag ruvade. Det är trist när det tar över ens liv.Jag tänkte på det HELA tiden det gick inte att bara vfta bort det! och så trist med kliniken, de borde ju informera. Det är skitviktigt nu!

    Menar du att gyn skriver ut om ni gör äd? Elelr till denna behandling?

    När görs PGS på äggen Maran? När de är blastos? HA det fint och skickar lite styrka i väntan till dig kära du!!!!
    Jessy01 skrev 2017-02-11 20:10:28 följande:

    Hej alla Skrev också ett långt mail på jobbet igår...väntade för länge och pooof borta...nya tag Fast nu kanske jag glömmer svara på ngt...

    Maran så spännande....fast oroligt förstår jag!! Håller tummarna och tårna!!

    Ja denna väntan... jag sätter igång Mars slutet....tråkigt att vänta men men...

    Fina boktips...jag önsjar jag kunde läsa nåt men är alldeles för disträ av detta.....

    Smurfen... 44 år? Får man fråga viljen klinik? Vet ju att Nordic IVF har varit lite mer generösa och dem har ju gott resultat. Fördel såklart om medicinen är "gratis"!

    Skriver mer imorgon! Kram allihopa!


    Kan vara att vi också sätter igång i slitet av mars Jessy så då är vi synkade och kan peppa varandra!

    Ego: i fredags fick jag under en timmes tid som hugg på vänster sida. Kan ju vara tarmarna som fortfarande är lite ur gängorna efter magsjukan, men det kändes som om det kom från livmodern. Då var det 6 eller 7 dagar sen äl. Idag har brösten kliat en del, men det har ju hänt tidigare och det har ju inte betytt nåt. lite hoppas man på mirakel, som du skrev Smurfen, kan ju var så att immunf¨rosvaret e nere och om ett ägg befruktas har den fäst bättre. Vi får se helt enkelt! BIM den 17-18...

    God söndag tjejer!

  • Superfurry

    God dag alla!

    Har precis varit hos gyn och tog lite blodprover, dessvärre kunde han inte ta alla då jag inte är på rätt dag av cykeln. Han kunde också se att det inte har blivit nån graviditet (kan man se sånt så tidigt?) så ingen magsjukebebis :/

    Han såg också massor med folliklar, glömde så klart att be honom räkna. Allt såg så fint ut, men ja varför i helskotta blir det aldrig nåt? Har hört detta sen vi började med fertilitetsbehandlingar.... Ser så fiiiint ut...!! grrr...

    Well, han gjorde sctratching av livmodern helt gratis!! Tydligen så är detta något som kan underlätta att ägget fäster. nån som hört tala om det eller gjort det själva?
    Sedan tyckte han att vi skulle prova "japanen" som metod nästan gång. Tydligen så är detta en bra metod så att ägg inte sticker iväg utan växer mer jämnt. Detta är nåt nytt för mig med. Alltså känner att det blir en del googlandes nu här på jobb om japanen och scratching :) men om någon av er har direkt info så berätta gärna! bestämde med sambon att vi kör igång igen i slutet av mars. Ett år efter vi gjorde vår första IVF. Hoppas hoppas att detta år är vårt år!!

    Hur går det för er alla? kram

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?