Inlägg från: Superfurry |Visa alla inlägg
  • Superfurry

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran73 skrev 2017-01-24 08:22:36 följande:
    Perfekt! Och jag är farmaceut med diabetes, tillsammans kan vi ju täcka det mesta! Vad jobbar du med? Alltså typ av sjuk/hälsovård (om jag får fråga)?
    oj vad glad jag blir över detta! nu kan man ju fråga loss om allt! Vi har ju en otrolig kompetens i tråden! :)
    Jessy01 skrev 2017-01-24 09:35:02 följande:

    Åh det är det jag vill jobba som....valde fel linje Försökte komma in på en utbildning inom farmakologi för att läsa på distans nu i vår men kom aldrig in!
    Perfekt då kan vi ställa massa frågor till dig
    Själv jobbar som koordinator för patienter som ska transplanteras.

    Hoppas verkligen det går vägen nu för dig Maran och Smurfen....följer med spänning!

    Hmmm nu pratade jag precis med min klinik och de sa att jag absolut kan påbörja behandling igen (kort protokoll) till nästa mens, alltså runt den 24/2. Skönt men samtidigt är det inte lite väl tidigt? Precis fått negativt efter kort protokoll och mens idag. Någon som vet?


    Jag vet dessvärre inte hur det ligger till faktisk och undrar samma sak. Men eftersom vi ska byta klinik så blir det nog inte att vi startar denna månad. Men det är kanske lika bra för jag känner mig helt slutkörd känslomässigt och hade nog inte pallat trycket igen.

    Känner mig inte hoppfull idag känns som om vi har så mycket emot oss. Om man läser runt så verkar det gå bra för de flesta till slut men jag är rädd att vi blir dem som blir kvar. Vi har bara kommit till ET en gång. Vi har haft problem med ägg som inte delar sig, cysta som växer, ägg som växer mer än de andra och blockerar äggstocken, ojämnt tillväxt på ägg och som "cherry on the top" få ägg.
    smurfen 11 skrev 2017-01-24 11:45:14 följande:
    Blev det tester av hormoner idag?

    Uppföljning låter ju bra, då bryr dom sej. Får se hur vår klinik gör där.
    Jag ska inte heller ta blodprov för att kolla östrogenet, bara ul, frågade kliniken .
    Jaså du säger typ 6:e dagen, då börjar det märkas, tycker mig känna lite molvärk idag, hoppas det är ett gott tecken! Brydde mig inte om bubblorna igår, får hålla på i evigheter annars.
    Hallå! nej det blev det inte :( jag tänkte faktisk att det inte är lönt då alla hormoner borde ju vara helt fel så att jag inte får rättvist resultat. Men sedan läste jag i en gammal tråd här på FL att det inte ska spela någon roll, så jag sa det till sambon. Detta ledde till att han är jättearg på mig för att han tycker att jag "ältar" saker på internet och läser för mycket och att detta inte är bra för mig. Blev jätteledsen men han menar väl. Han tycker att jag ska lugna mitt sinne och vila hjärnan och ta en paus från allt så att vi kan komma igen tillsammans.

    Men hur lätt är det att ta paus när jag blöder som en gris och har en jäkla mensvärk som en ständig påminnelse om misslyckandet? Hatar mensen hatar att behöva blöda och att ständigt påminnas om att min kropp är kass. :'( Tung dag igen mao. 

    Men min gyn har hört av sig och ville att jag skulle ringa angående dessa prover. Även akupuntören har hört av sig och vill prata. Orkar inte ta tag i detta just nu utan orket räcker precis till att utföra det mest basala på jobbet. Och tur är det för jag har verkligen inte en sekund att tänka på annat när jag är här.

    Apropå sprutning så gjorde jag också så att jag turades om att ta det på den ena sidan och sen på den ndra och så orgalutranen i mitten typ. Tog också det så att det kom lite snett neråt. Det brukade komma nån dropp ut när man tog bort nålen men detta är mycket normalt har jag förstått.

    Så nu tillbaka till jobb.

    Beklagar verkligen tjejer för att ja deppar! och skriver så deprimerande, men det är en tung dag idag. känner at det går i vågor så jag hoppas på en bra dag imorgon då jag kan skriva hoppfulla saker!!

    Tusen kramar till er kämpare!!

    Välkommen IngridMarie! kul att fler ger sig till känna!!! :)


  • Superfurry
    Jessy01 skrev 2017-01-24 15:26:15 följande:

    Superfurry- usch känner så med dig. Klart du ska vända dig hit när du är deppig, det är ju det vi är till för. Denna ovissheten är fruktansvärd, det värsta. Om ngn hade sagt att om två år kommer du bli gravid till 100 procent då hade man ju kunnat slappna av. Men det känns som att livet är satt på paus. Jag har tillåtit mig att bryta ihop, på jobbet och hemma...de vet det här och jag är fruktansvärt lättretad, självisk, allt handlar om att bli  med barn....hade önskat att denna barnlängtan försvann så man fick livet tillbaka....håller alla tummar och tår att det snart fungerar för er.
    Hur gammal är du om jag får fråga? Har du barn sedan tidigare?


    Ja tack du! Ja du har ju precis varit med om samma så du vet ju. Jag hoppas att jag snart mår bättre. Klarar inte av att vara på stan, var på posten nu efter jobb och jag vet inte ifall alla mammor OCH pappor med bebisar bestämt sig för att gå till posten exakt samma sekund som jag var där men jag räknade till elva st. med barn från ca nyfödda till ett år. inga gravida dök upp som tur för då hade jag brutit ihop. Men ja jag tror att jag hädanefter går hem direkt efter jobbet för att slippa träffa bebisar och gravida. 

    Jag är 41 och inga barn, träffade mitt livs kärlek sent. vi började att försöka när jag var 37 strax 38. Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle sitta i den sitsen jag sitter i nu tre-fryra år efter. :( Jag håller med dig om det fanns garantier så hade man ju tagit det lugnt och slappnat av men nu så är man besatt. 

    Tack för dina ord! Har du barn?

    Hur går det för er andra? Hur gick det Maran idag hos gyn?
  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-01-25 13:00:28 följande:

    Helt knäckt är jag????helt otröstlig. Bm såg bara tre pyttesmå blåsor på hög sida. Vänster såg hon inte alls. Läkaren 11 januari såg ju 12;, 6 på vardera men även han hade svårt se vänster men såg ju de till slut iallafall. ..Så nu väntar jag på svar om höja dos eller avbryta :(

    Kanske har jag tagit sprutan fel eller inte svarar helt enkelt. Men trodde nog jag skulle utveckla några...läkaren trodde 6-8 ägg.

    Så psykiskt påfrestande detta är. Vaknade inatt av att det gjorde ont i bröstet när jag andades. Helt lipfärdig är jag inte ens orkat ringa sambon han var inte med idag.


    Ush smurfen :( lider med dig min vän!!! Det kan vara dosen att fler kommer ikapp om det höjs! Precis som föregånde talare säger så kan de har missat nåra då dem ibland kan gömma sig de små rackarna. Om du skulle ha oturen att det inte blir fler så kan man avbryta och starta om med högre dos. Du tar väl inte full pott (450)? minns att du tog 300. Så det är "bara" att köra igen med högre dos och hoppas att nästa cykel är en bättre. Kanske också byta till en annan preparat. Vet att det känns hemsk nu, men det kan bli fler med dagarna! om inte finns ju det olika alternativ till annorlunda protokoll så hoppet är inte ute!

    Håller med Maran: det är en jäkla röra detta!
  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-01-24 18:27:55 följande:
    Hej Furry! Usch ja, ibland önskar man att man hade ngn slags detektor som ledde en förbi gravidmagar och småbebisar... det rör helt klart upp saker och ting, iaf ofta det blir så. Men när jag väl börjar gulla med bebisen (om jag känner föräldern alltså!) brukar det ge vika för...gulligheten! Men det hugger liksom till nuförtiden. Usch igen.

    Tackar som frågar! Det gick bara bra, han tog upp detta med förmån, förstod inte ALLS varför landstinget i Stockholm inte vill betala för läkemedel vid behandlingar utomlands, "det är ju så många som blir gravida!" Ja du... inte tillräckligt många antar jag.... Slutade hur som helst med ett gäng recept, utfärdade med förmån! Heja min läkare! Allt såg bara fint ut på UL, kollade inte blåsor (han tar på buken så svåra att se troligtvis när de är så små) men äggstockar, livmoder och slemhinna såg "sååååå bra ut". Mer än så kan man väl inte önska på detta stadium. All good to go alltså.

    Hoppas din ork och lust osv återvänder iaf ganska snart! Du måste inte agera på något sätt just nu, så det så, bebisfabriken kan gott ta paus i ett par veckor utan bekymmer. Men, att tvinga sig själv att sluta googla, älta misslyckade IVF och vad som kunde gjorts annorlunda, det ser jag som rätt omöjligt... Det är ju det här med att hjärnan liksom bestämmer själv vad den vill tänka på... Men det är bara hur jag fungerar!
    Maran tack för dina ord! Hade psykbryt litegrann idag men igen, men jag känner mig lite bättre då jag har pratat med gyn och fick tid till undersökning om två veckor. De kommer då att ta alla hormonprover och ska se ifall han kanske kan ordna med nån liten koll på cystan igen alt. en missfallsutredning. Får man inte det efter 3 missfall? Då ligger jag en före :) har du gjort något sådant då du också har haft missfall?

    Så bra att det blev ett gäng recept med förmån! Alltid nåt blir glad för din skull :) Har du tagit första sprutan nu?
  • Superfurry

    Glömde att säga också:

    Smurfen håll oss uppdaterade min vän och skriv av dig så mycket du vill. Vi har alla varit med om en del knas här så vi lyssnar och tröstar! Men tänk att hoppet inte är förlorat än! 

    Maran förresten, jag har börjat med DHEA nu, tar 75 gram om dagen. Tror du att jag kan köra 150 eller ska jag ta den där DHEA testet och se sen? Vågar inte maxa på nu då vi satsar på hemmaförsök nästa månad och vill ju få äl. Mina cykler blir så skumma efter IVF behandlingar och vill inte att de ska bli ännu mer skumma. Tänkte jag skulle utnyttja kompetensen i tråden och fråga farmaceuten :)

    Silverlining mitt i eländet: jag har gått ner 6 kilo sen förra månaden. Fråga mig inte hur för jag har inte gjort något för att göra det! Har ifs. ätit fler måltider om dagen och nyttigare under ruvningen och gått en del långa promenader då jag har tagit det lugnt med träningen. Märkte att jag hade gått ner då jag provade ett par gamla jeans som satt supertight innan och helt plötsligt så satt de perfekt. Vägde mig i morse och vägde då 57 kilo från att ha vägt 63. Blev helt paff! :O

    Hade så klart hellre velat vara tjock åt det bra "tjock" alltså gravidtjock :) men ja man tar vad man får nu efter alla besvikeser!

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-01-26 14:59:19 följande:
    Missade dom dina också?? Ok, kanske finns strimma hopp då...fattar inte hur de bara kan försvinna? Hela sex stycken? Barnmorskan jag hade bökade runt för fullt, hon kändes lite ovan, och till slut borde hon sett alla blåsor tycker jag. Det gjorde läkarna till slut i alla fall. Ska jag gå till annan och göra ul tycker ni?? Eller om hon inte ser, ska jag be att en annan läkare kommer in också. För tänk om de finns, och bara hon som inte kom runt och se dom??

    Hade tagit 4 sprutor, och läkaren skrev " det ser ut som du inte tagit nån menopur alls!" Han var chockad också över resultatet. Jag som kämpat så !

    Nä, efter mejlande med kliniken så är jag rätt säker på att jag tagit sprutan rätt, och även blandat rätt. De små mätte bara 3mm.

    Så på måndag ul igen, har de inte växt så avbryts det. I annat fall, förlängs sprut med en vecka med äp veckan därpå. Skit också!
    Smurfen!! De missade inte mina som det hände Jessy och Maran MEN det dök upp nya blåsor för varje gång jag var där. Det var bara första gången jag gjorde IVF i mars förra året då jag hade fem blåsor och det var fem blåsor till slut också som det inte ändrades, men de andra två ggr så dök det upp "nya" blåsor hela tiden. Sist så hade jagförsta UL tio  till slut 13 st mellan 23-9 mm sista UL innan äggplock. Hoppas att dina växer till sig och blir fler!! Om det ändå skulle gå åt pipsvängen så ny cykel, högre dos och kanske ny preparat. Jag tar ju fullt blås på 450 för att få blåsor överhuvudtaget. Dock tog jag 400 allra första gången så jag har aldrig tagit så lite som ni tar och vet ej hur jag skulle reagera på det...

    Hoppet är inte ute vännen håller alla tummar och tår för att fler små blåsor ska hänga med och växa till sig!! Massa kramar
  • Superfurry
    Jessy01 skrev 2017-01-26 09:16:29 följande:

    God morgon alla i tråden!

    Smurfen hur har det gått? Tänkt på dig!

    En fråga angående antibiotika och IVF...läst en del om att bakteriell vaginos etc kan ge mf eller att det inte fungerar alls. En del kliniker har ju det som standard att ge antibiotika innan äggåterföring....ngn som vet, isådanafall vilka doser, läkemedel etc?

    Ha en go dag!


    Ha! vad intressant att du tar upp det då jag igår också satt och läste om det i en gammal tråd. Det handlade om nån mirakelkvinna i Sundsvall som hade hjälpt många par. Hon jobbade tydligen stenhårt med at få bort alla bacillusker från underlivet då hon påstod att mycket av detta kan vara en orsak till missfall och att embryos inte fäster. Tydligen så kan många infektioner som finns i slidan sprida sig till livmodern och äggstockarna. Jag fastande vid det då jag har haft infektioner tidigare som har gått bort av sig själva. Men vissa månader får jag en del konstiga flytningar som är gråaktiga men luktar inte illa (sorry för detaljer) därför har jag inte reagerat. Ska helt klart be gyn att kolla upp detta när jag ska dit om två veckor!

    Jag fick antibiotika sist men det var för att jag hade en cysta som punkterades på mörk blod :( hjälpte ju inte ändå... Men jag ska absolut be gyn kolla!
    Maran73 skrev 2017-01-26 11:26:20 följande:
    God morgon!

    öööööhhhh.... kan inte påstå att jag är öht påläst om detta. Metronidazol kanske? (flagyl)? Har ju heller inte kommit till ET, men ska pumpa doktorn om jag gör det!
    Ja exakt det var detta de använde och en antibiotika kur :)


  • Superfurry
    Maran73 skrev 2017-01-26 11:24:04 följande:
    Hallå igen! Nu har jag letat upp det jag ville ha, en bild över metabolismen av DHEA, som kan omvandlas till ett gäng olika hormoner eller "prehormoner", bland annat testosteron... gissar att det kan bli för mycket av det goda om man tar höga doser och det är därför som ÄL kan förhindras (om det nu GÖR det, har som sagt inga vetenskapliga källor som säger detta, men de som skrivit detta menar att deras ÄL kom tillbaka när de sänkte dosen). Finns förstås en självreglering i kroppen, som drar ner på tillverkningen om det blir för mycket av ett visst hormon, eller tvärtom. Det här är ju bara gissningar, jag kan inte gå in i Fass eller läkemedelsboken och läsa om detta, eller doser heller... Vad jag vet används inte DHEA som ett läkemedel för infertilitetsbehandling så att säga officiellt, utan förskrivs "off-label", dvs inte för det användningsområde det egentligen är godkänt för, i de flesta västländer. Det är som sagt i Sverige bara godkänt för behandling av binjurebarkssvikt, för de som pga svikten har låga nivåer av könshormon (=ingen sexlust osv). Då har man ju inte fertilitet som effektmått utan snarare "måendet" som helhet. Bäst tror jag är att fråga sin gynekolog, som säkerligen läst studier om dhea i samband m infertilitetsbehandlingar eller iaf har diskuterat det med kollegor osv. Själv har jag bara tagit min läkare på ordet ("kan ge flera ägg!") och inte grottat så mycket i det =) Jag är lite lat...   Här är bilden iaf (dihydroepiandrosterone = DHEA)
    https://www.google.se/search?hl=sv&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=955&q=dhea&oq=dhea&gs_l=img.3..0j0i30k1l9.1386.1889.0.2640.4.4.0.0.0.0.46.168.4.4.0....0...1ac.1.64.img..0.4.164...0i10k1.e1R_kQ7oAD4#imgrc=n4RJY1au93h2MM%3A

    Nej, jag har inte börjat spruta ännu utan tar Synarela i fem dagar först, på lördag är det dags för Puregon. Pirrigt.... ska bli kul att se om DHEA under en längre period än inför förra IVF ger fler ägg eller inte. Eftersom jag svarade bra på förra behandlingen utgår jag från att det BLIR ägg, men det kanske jag inte borde... många gropar att falla i! Och nej igen, inga missfallsutredningar, förutom att gyn tagit en del infektionsprover (negativa) för att utesluta "vilande" infektioner som en orsak. Har haft två missfall (som jag vet om iaf), och utgår från att det är kromosomfel som orsakat dem... gamla dåliga ägg... Mycket för att det hänt just i vecka 6-7 då de viktigaste organen osv utvecklas och de flesta missfall pga kromosomfel sker just då.

    Oj, vad tiden försvann, måste nog jobba lite... Skrattande
    hej! länken fungerar inte kommer bara till google :/

    Men ok, nä jag har också tidigare läst en del studier/trådar om DHEA och det verkar som du säger att det inte är "standard procedure" (sorry för min svengelska som jag använder hela tiden, yrkesskada undervisar i engelska ju ;) ) att använda det i fertilitetssyfte men att det görs på vissa ställen. Studierna verkar också vara ganska få och inte riktigt bevisat att det gör något så det verkade vara delade meningar om det hela. Men ja om det inte skadar så why not? Men då fortsätter jag på dosen 75 om dagen och kanske ökar på den dagen vi bestämmer oss för fler försök för jag tvekar och kollar lika mycket äd som jag kollar ivf med egna ägg just nu....

    Tack för att du tog dig tid att svara och kolla upp det för mig och leta upp fakta etc. tack tack :)

    Just det du skulle ju köra det protokollet :) det är kanske något att tänka på och föreslå om man nu ska köra nästa gång? :) Klart det blir ägg och hoppa hoppas att det är prima ägg nu iom DHEA. förresten hur och vart gjorde du dessa prover för vilande infektioner?

    Kram alla tjejer i tråden. Idag mår jag lite bättre och börjar se ljuset på andra sidan :)
  • Superfurry

    Hej Alla! 

    Jag har varit iväg över helgen sen fredag och inte tittat in till vår lilla tråd förrän nu :) 

    Smurfen: ja alltså det kan ju ändras! Hoppas verkligen att fler har dykt upp till nästa UL! när var den förresten? hoppas också att du får svar snart från kliniken! Det är ju jätteviktigt som du skrev...!

    Apropå känningar så började jag känna dragningar och svullnad på dag 6-7, jag hade ju en lite blåsor som sedan var tomma så det hjälpte ju inte att ha 12 blåsor ändå för mig :( kom ändå ut 3 ägg bara.. jag har undrat varför de var tomma egentligen... Har faktisk inte googlat det och inte frågat CFC är rädd att de bara skyller på åldern när nåt går fel precis som alla andra gör (gyn, läkare, barnmorskor etc man möt på under de åren man har försökt att få barn) Undrar vad de säger till 28 åringar om stöter på samma problem?

    Jessy: jag hade också tänkt att ta mina hormonvärden igen men valde att vänta en månad eftersom jag var rädd att det gav fel resultat pga att jag precis avslutat min behandling... Jag har inget koll alls på prolaktin, som jag har skrivit tidigare i tråden hade jag inte en aning om vad det var förrän smurfen nämnde att hon hade höga värden...

    Maran: oj sprutstart idag då!! break a leg som man säger på engelska ;) hoppas allt går smooth till. Vad skulle du ta, Puregon? minns ej sorry

    Ego: jag letade upp mina värden från sist jag tog dem och det var maj 2015 och då hade jag 4,2 FSH och 13 pmol på AMH. Det sista vet jag inte hur mycket det är i den andra måttenheten men tror att det ska vara 1,6-ish... Undrar hur mycket det kommer att vara nu, det är ändå snart två år :O Vi har startat våra hemmaförsök nu idag, dag 9 på cykeln. Ska försöka pricka in varje dag tills ägglossning hoppas att sambon orkar höhöhö ;)

    Ha det fint alla!!

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-01-30 15:00:12 följande:
    Superfurry, ja, som sagt, det sket sig ju, så vi ska också försöka själva. Kommer nog kolla mina äggledare tills vi vet vad vi sak göra härnäst. Vet ju inte om de är hela, har nog inte haft nån sjukdom eller så som ska störa men vem vet?

    Maran; hoppas det blir bra resultat nu med sprutorna! Kanske får även jag byta till Puregon, finns väl inte så många andra preparat va? Och den är förfylld den sprutan va, så vi inte behöver blanda och så? Blir det även ovitrelle och orgalutran på det sen då?
    Usch Smurfen vad trist :( Det kan gå med annan preparat och högre dos. Som jessy skrev, Menopur ska ju ge få ägg... Håller verkligen tummarna för att det var bara en kass månad denna månad och att det går bättre om ni provar igen!!! Klart ni ska ge egna ägg en chans! Hur tänker ni om att byta klinik då? Sverige?

    Avbryter ni behandlingen helt som i att du inte tar ägglossningsprutan också? När jag tog pergotime så fick jag ta ägglossningsrptutan när den största blåsan var 18 sen hem och ligga i tre dagar på raken.Tänkte att du kunde iaf. tagit vara på de blåsorna som blev och ta äl sprutan för att försäkra sig om att de släpper? Jag blev ju gravid 2 ggr på pergotime så man ska aldrig säga aldrig på "få" blåsor och naturlig "ligga" befruktning. Som du säger Menopuren kanske gör dem till bra blåsor!

    Tycke absolut att du ska kolla äggledarna! tyckte att det var en lätt procedur när jag gjorde det. gyn gjorde det utan att jag ens bokade tid för det... Hon bara: har du kollat äggledaren jag: nej Hon: ok då gör vi det nu! Sen upp med benen i vädret och hon sprutade en vätska och kollade på ultrajud att det rann "bra"... hur har ni andra kolalt era äggledare? hört att man kan göra en kontraströntgen och kolla det eller har jag missuppfattat det? :)

    Massa styrka skickar jag! Det är f-n en jäkla berg och dalbana detta med IVf :/ från hopp till förtvivlan och så igen....
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?