Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Bergis skrev 2017-02-10 02:56:10 följande:
    Vi borde skämmas över den svenska abortlagstiftningen som tar död på små människor. Vi bör också bekämpa vänsterliberala och feministiska krafter som ger dessa foster obefintlig rätt.
    Nu finns ju ordet "foster" för att markera att det inte handlar om "små människor" utan om just foster.

    Socialstyrelsen har gjort bedömningen att fostret kan leva utanför sin mammas kropp (i kuvös) efter vecka 22 och då är det inte längre tillåtet att göra abort.

    Mammans rätt att bestämma över sin egen kropp går före fanatiska abortmotståndare.

    Dessutom sätts nästan alltid mamman före det ofödda barnet. Om det skulle stå mellan att rädda barnets eller mammans liv så väljer man att rädda mamman. Mamma kan nämligen oftast få fler barn, medan barnet inte har chans till fler biologiska mammor.
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-02-11 12:19:08 följande:
    Ja den kärringen kommer att gå igen som en mardröm länge än i Sverige.
    Och jag håller helt med dig, ingen annan har orsakat Sverige som land så mycket förlust i rena pengar.

    Och det värsta är att vi/Sverige aldrig kommer att kunna reparera skadan, utan vi blir tvungna att bygga upp nya företag som är till för att hålla Sveriges ryggrad stark, när det blåser motvind i ekonomin.
    Olofsson bär inte ansvaret själv. Reinfeldt var informerad och godkände Nuon-affären.

    http://www.tv4.se/nyheterna/artiklar/reinfeldt-godk%C3%A4nde-nuon-aff%C3%A4ren-511d323d04bf727bf4000019
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-11 18:18:44 följande:
    Det är ordet "rätten" som du här problem med. Inte ordet "inskränka". Aborträtten är överhuvudtaget inte tapeten här utan det handlar om tidsgränserna.

    Du och SD har samma åsikt i frågan.

    Det skall gå att korrigera datumen nedåt på "vetenskaplig" grund.

    Sedan är ni oense om vilket datum det handlar om. De säger v 12. Du säger något annat.
    SD anser att det sker alldeles för många aborter så de vill tvinga så många kvinnor som möjligt att föda oönskade barn genom att sänka gränsen för laglig abort med 6 veckor.

    Nej, den som vill ha en 12-veckors gräns har inte samma åsikt som den som vill ha en 18-veckors gräns. Fråga vilken kvinna som helst i 13:e veckan som vill göra en abort.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-11 18:32:42 följande:
    81% av de moderata väljarna tycker att det är rätt att samtala med SD. Bara 12% är emot.

    Batra följer redan sina väljares åsikter.

    De som eventuellt lämnar M för detta är nog bra moderater light, nymoderater som lockades av Reinfeldt. Kanske trivs de bättre i Annies sällskap.
    Vad sött att du får det till att 81% av de moderata väljarna tycker det är rätt att samtala med SD.

    Så här löd frågan som 81% av de moderata väljarna svarade "ja" på: 

    "Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har föreslagit att Alliansen ska lägga fram en egen budget i vår. Om Alliansens budget får stöd av SD innebär det att regeringen fälls. Tycker du att detta är ett bra eller dåligt förslag?"

    81% av de moderata väljarna tycker alltså att det är en bra idé om alliansen har en gemensam budget och den sittande regeringen fälls. Samtal med SD nämns inte ens i frågan.

  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-11 18:27:34 följande:
    Jo. Det är hennes önskan som styr att en abort överhuvudtaget görs.
    Nej. En kvinna kan inte själv bestämma om en abort i vecka 22.

    Om du ljuger så kanske jag börjar göra det också  
  • nihka
    driver28 skrev 2017-02-11 23:09:03 följande:
    Allt detta är ju bara strategi. M-väljarna kommer in i fållan och har glömt hela denna storm i ett vattenglas till valet. m till valet,
    Nope. Jag glömmer inte. Det är helt otänkbart för mig att rösta på ett parti som vill samarbeta med ett främlingsfientligt och rasistiskt parti.

    Ingen opinionsundersökning har frågat om detta förut, men efter AKBs utspel och frågan ställdes visade det sig vara en ansenligt stor andel som lämnar M för att man inte vill befläckas av SD. Det kan nog bli fler också när man märker vilka motkrav SD kommer med som tack för sitt stöd.
  • nihka

    -,,-


    Bergis skrev 2017-02-12 06:00:30 följande:
    Ha ha

    Som att du röstar på moderaterna. Jag har svårt att se att du går väl en meter längre högerut än MP.

    Den stora majoriteten av M-väljarna vill samarbeta med SD. Jag förstår verkligen alla upprörda känslor från vänsteranhängare här inne för det här betyder att vänstern är körda för lång tid framöver.

    Vänstern kommer tvingas stt gå åt höger om de vill ha makt likt de gjort i Danmark. Där gick Sociakdemokraterna till val på hårdare och striktare regler i flyktingpolitiken. Trots det förlorade de valet. Högern och norska SD regerar.
    Inte röstar. Röstade. Kommer inte att ske igen. Jag röstade på Moderaterna.  Att du inte kan se det kanske beror att du inte ser dig omkring längre än en meter. Du kan tro att jag har skrattat gott åt radiostyrda kommentarer som dina. Den som ogillar främlingsfientlighet, rasism och SD avfärdas vanemässigt som "vänster". Hos SDare råder ofta rena rama McCarthystämningen. Jag är del av de sex procenten som vänder Moderaterna ryggen nu och vi lär bli fler när de blå-bruna förhandlingarna börjar.

    Det finns inget "norska SD". Partiet som SD helst vill associera sig med vill inte associeras med SD som har sina rötter i nynazism. Högerpopulistiska och nyliberala Fremskrittspartiet har inga sådana sunkiga rötter och förespråkar integreringspolitik. SD är helt ensamma om att vilja införa rasistisk assimileringspolitik.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-12 11:05:01 följande:

    Inte för en sekund tänker du på att samma undersökning återigen kan visa på det som står ovan: att moderatväljarna är nöjda med AKB:s val och stannar kvar inom M.


    Tja, några procent hit eller dit gör väl ingen skillnad för AKB.

    Om M förlorar 6% nu och ytterligare 6% när samarbetet inleds och fortskrider så har hon ett parti som stöds av 12% av väljarna, men hon har följt vad majoriteten av dessa väljare vill. Och desto fler som droppar av desto närmare kommer hon 100% stöd för sitt samarbete med SD. Det ser ljust ut för M
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-12 11:45:18 följande:
    Jag känner till att det finns oklara människor som röstar lite hur som helst. Om du nu röstade på M visar det att du varit ideologiskt vilsen. För dina åsikter är långt ifrån moderata även om nu Reinfeldt kan ha fått dig att inbilla dig det.
    "Oklara människor??? Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. Seså. Hoppa iväg nu och hitta lite fler kommunister. Du vet det finns en bakom varje buske

    Du har ingen aning om vad jag har för åsikter om något förutom möjligen min inställning till främlingsfientliga och rasistiska SD.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-12 11:11:55 följande:
    Märklig analys.

    Den stora majoriteten av M-väljarna finns kvar. Ja, några procent blev sura. Fast den stora majoriteten får som de vill.
    Jaja. Alla de "sura" kan ju vända sig någon annanstans. Vem bryr sig om "några procent" liksom

Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten