Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Intenuigen skrev 2017-02-12 12:18:07 följande:
    Är det främlingsfientligt att undra varför man lägger otroligt mycket pengar på " barn" som inte öns kommer från Syrien? Eller om vi hade släppt in en stor mängd norska-barn i landet, där merparten aldrig kommer att få ett jobb. Och då undra om det verkligen är en bra ide att släppa in fler Norrmän då de områden de bor i tyvärr blivit en ekonomisk och kriminell katastrof .

    Det är helt ok att vilja ha öppna gränser och ta bort nationalstaterna, man får tycka att det är en bra ide.

    Men se till att argumentera om fördelarna med det isf, jag vill gärna veta hur bra det kan bli och hur det kommer se ut ekonomiskt.

    Men att sitta och gnälla om rasism duger inte längre, det är helt urvattnat och bara ett barn tror att det handlar om rasism/ främlingsfientlighet .
    Jag tror du antingen har postat i fel tråd eller citerat fel person.

    Men jag kan kommentera det sista. SD är ett främlingsfientligt och rasistiskt parti grundat på partiets historia samt tidigare och nuvarande assimileringspolitik.

    Assimileringspolitik=rasism.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-12 12:20:10 följande:
    Dina inlägg vittnar om något annat. Och jag förstår dig. På en dag blev konservatismen 20 procent starkare inför regeringsbildningen 2018.

    Därför lär vi få se fler inlägg från din sida om hur dåligt detta är.
    Ute och bestämmer vad andra "egentligen" tycker nu igen.

    Lite diktatorvibbar får man.
  • nihka
    KillBill skrev 2017-02-12 12:10:28 följande:
    Jag är helnöjd med vad moderaternas samarbete med SD har resulterat i
    Jag är inte alls nöjd, men såg väl om någon inom Alliansen skulle sälja ut sig så var ju risken störst att det skulle bli just AKB.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-12 12:40:08 följande:

    @Killbill

    Det går inte att ta miste på din besvikelse. Att vänsterdebattöret är arga och konservativa debattörer glada är kvitto nog på att detta är bra för konservatismen.


    Jag har inga problem med att fatta hur en socialdemokrat känner sig nöjd med att M tappar en massa röster.
  • nihka
    Intenuigen skrev 2017-02-12 12:40:09 följande:
     "Efterblivna"? Nu får du coola ner dig.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 12:08:20 följande:
    Det är ju exakt samma som sker nu inom SD som skedde inom S när sossarna delades i sossar och kommunister 1917.

    För SD är det givetvis bara bra att de som vill bråka mest lämnar för ett annat parti, lite längre ut i perferin. På så sätt hamnar SD automatiskt lite mer mot mitten. Blir lite mer lättare att acceptera. Blir lite mer main-stream.

    Precis som hände med S för hundra år sedan.

    Men så långt tror jag inte de mest indoktrinerade SD-hatarna tänker.
    För Socialdemokraterna för hundra år sedan ja. Ingen av dessa människor verkar längre i partiet eller lever ens. Inte heller generationen efter. Vi kan kalla det ancient history inom politik.

    Däremot är SDs smuts levande och frodas. Man kan inte bli accepterad FÖRE man har gjort sig med sin stank.

    Men så långt tror jag inte de mest indoktrinerade SD-rövslickarna tänker.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-13 12:20:40 följande:
    Som tidigare påpekats så är detta inget nytt: Ljugmedia. Motsvarande i Tyskland: Lügenpresse. Det är ett allmänt känt fenomen.

    Det är inte lite ironiskt att samma mediaetablissemang som så länge ljugit så mycket de kunnat om konsekvenserna av invandringspolitiken nu försöker påstå att det är de andra som ljuger. Vem tror på en lögnare.
    Den typiske konspirationsteoretikern är en man med lägre socioekonomisk bakgrund. Inte skarpaste kniven i lådan gällande källkritik. Singel och gillar onlinespel. Det är ett allmänt känt fenomen. Vem tror på konspirationsteoretiker.
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-02-13 13:42:39 följande:
    SD kan inte göra sig av med sin smuts, den kommer alltid och för evigt att vara orsaken till att partiet bildades.
    För att "smutsen" ska försvinna så behöver SD ombildas till ett nytt parti, och samtidigt göra sig av med alla personer som på nåt sätt kan återkopplas till SD:s grundare och historia.

    Och möjligen är det vad som nu håller på att hända, frågan är bara kommer dessa ev nya partier att behövas.., jag tvivlar på det.
    Skulle jag gissa, så kommer SD:s utbrytare att med tiden sugas upp av M (andra Allians-partier) och de mer brunaktiga att gå till redan befintliga högerextrema grupper/partier.

    Jag skulle heller inte bli förvånad om SD ombildas, och gör ett allvarligt försök att bli av med sin historia.
    Det som talar emot det, är vad ska dom eg föra för politik.., vad finns att driva som inte redan är frågor hos andra partier.
    Är inte risken att dom kommer att bli väldigt lika M, om dom gör sig av med sitt förflutna?
    Är inte risken då att det eg bara blir två olika partistyrelser som båda strävar efter mer makt, men två nästa identiska partier?
    Det kanske de så småningom gör också. Delar på sig. Det är nog med inre stridigheter som blossar upp hela tiden för att motivera flera utbrytargrupper. En lär fylla SvP gamla plats och en kanske blir som Ny Demokrati.
  • nihka
    Bergis skrev 2017-02-13 13:42:45 följande:
    Vad skulle det ha med konspirationer att göra? Svensk media är uttalat Socialdemokratisk eller liberal så det vore konstigt om de lägger fram nyheterna på ett sådant sätt att deras agenda gynnas.

    Sedan är begreppet ljugmedia å sin sida ett begrepp från nationalistiska högern som givetvis framställer de etablerade medierna så att det gynnar deras intressen.

    Båda dessa sidor ljuger mer eller mindre.
    Konspirationsteoretiker tror att media är "styrd" av en grupp (ofta beskylld för att vara judar) som har som agenda att "mörka" "sanningar" för den "sovande" massan. 

    All media ljuger utom "pålitliga" ställen som Fria Tider, Avpixlat och petterssonsblogg. Ja, du hör hur det låter.
  • nihka
    JTA skrev 2017-02-13 16:20:08 följande:
    Ja det finns en del sådana konspiratörer.

    Men den rimliga kritiken mot media, vilken också utgör huvudfåran i kritiken, är att den är väldigt homogen - journalister är folk med samma bakgrund som bor i samma områden och som har samma värderingar. Det är svårt att tro att resultatet kan bli någonting annat än åsiktsenfald. Och om man då anser att mångkultur är bra så kommer man att framhålla dess goda sidor och underlåta att berätta om dess negativa effekter. Framställningen kommer att ha en viss lutning, kan man säga.

    Att detta är ett faktiskt förhållande som rått under åtminstone större delen av 2000-talet är jag personligen övertygad om. Jag tror också att mediaforskningen, om man väljer att ta tag i frågan, så småningom kommer att betrakta den här "epoken" som avvikande och märklig.
    Jaså du gillar inte likriktning. Vad bra för jag är övertygad om motsatsen till dig.

    I Sverige har vi inte åsiktsregistrering, så vi kan inte veta hur andra röstar och när man frågar är man inte garanterad ett ärligt svar eller något svar öht. Sedan kan de flesta tidningar sorteras efter politisk ideologi och naturligtvis är det inte lika lockande för en värdekonservativ kristen att landa ett jobb på Arbetaren som på Världen idag, medan Metro ideologiskt kanske passar det stora flertalet. Hur det ser ut med journalisters politiska sympatier varierar nog stort mellan olika arbetsplatser och den som är en katt bland hermelinerna håller väl det gärna för sig själv.

    Sedan 1975 bedriver Sverige integrationspolitik.

    "Integrationspolitiken inrättades som ett eget politikområde i och med regeringens proposition Sverige, framtiden och mångfalden (prop. 1997/98: 16). Integrationsverket var ansvarig myndighet 1998-2007. Bakgrunden till dagens integrationspolitik kan emellertid spåras betydligt längre tillbaka."

    Mångfald till skillnad från likriktning är alltså ett av landets politiska mål. Precis som med våra skolpolitiska mål med att fostra våra barn och ungdomar till människor som har respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på är det ju inte konstigt att många människor står bakom sådana mål.

    Likriktning är vad jag har sett varje gång någon jag sagt emot har kallat mig för vänstervriden. Min röst har gått till M, men det är förstås slut med det nu. Det är ungefär samma personer som även vill klumpa ihop alla landets journalister ideologiskt. Om man ser på alla som inte håller med en gällande invandring som vänstervridna är det inte alls konstigt om man 
    på samma sätt klumpar ihop alla journalister som skriver saker man inte gillar för vänstervridna. Inte konstigt alls.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten