• Anonym (Värpa - katten som sket ut guldägg)

    Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand

    När man är ungdom har man ofta höga ambitioner och drömmar, och även om man inte har storslagan "drömmar" så målar man upp ett liv som man skulle vara nöjd med. Jag tänker inte främst på drömmar som idrotsstjärna, skådespelare eller artist som i princip ingen har lyckats med.. Jag tänker mer på ambitioner och tankar om hur man vill att ens liv ska se ut, exempelvis familj och ett vanlig liv man är nöjd med. Man väljer en bana i form av partner, arbete, man får barn osv. Blev livet som du hade väntat dig eller blev det helt annorlunda´???????????? 

  • Svar på tråden Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand
  • Anonym (Missan)

    Hade ingen klar bild som ung men ville ha hygglig lön och familj. Har idag ett hyggligt slappt jobb med +40 tkr i lön, 6 veckors semester och flextid. Jobbar aldrig övertid. Har råd med dyra hobbies och resor. Har två barn som jag älskar och curlar alldeles för mycket. Bor i normal villa. Har även en make med bra jobb. Äktenskapet är väl min misslyckade del. Vi bor ihop men inte mycket mer.

    Men slår jag ut plus och minus är jag ändå nöjd.

  • Anonym (Var mera värd)

    När det gäller män blev det en mardröm och verkar fortsätta med detta.Har varit för snäll därför fått lida mycket,ochså godtrogen.När det gäller barn,blev som dröm,en son och dotter,fina barn.Arbete helt ok,dock tjänar jag för lite.För övrigt,bra.

  • Tavelramen

    Ganska exakt faktiskt.

    Bra uppväxt och kul ungdom. Träffade tjej, började plugga på en bra skola, gjorde slut, träffade väldigt många tjejer, tog min examen, skaffade jobb, sen en vacker framgångsrik tjej som blev min fru, fick stegvis bättre jobb och gjorde en bra bostadskarriär. Två barn och villa vid havet och har ett par år kvar till 40.

    Lite svennebanan kanske. Sitt inte hemma och dröm. Sätt upp realistiska mål och nå dem.

  • Anonym (Nej)

    Nu är jag visserligen fortfarande rätt ung men det blev inte som jag tänkt. I rädsla att bli ensam har jag stannat med den enda man som velat ha mig, han är snäll också men jag inser mer och mer hur kontrollerande han varit under hela vårt förhållande, stannar nu för att vi har ett barn tillsammans. Jag får inte ha några djur trots att det är det bästa jag vet och jag har en depression som jag inte får ta mediciner emot. Har hoppats länge på att livet ska bli bättre och hoppas än men hittils går det bara nedåt

  • Anonym (Gk)
    Anonym (S 26) skrev 2017-05-02 20:44:35 följande:

    Allvarligt talat känns det riktigt jävla gött att höra att det är fler än jag som känner att det inte gått så bra hittills i livet.

    Jag har typ aldrig jobbat. Det kommer straffa sig nu. Och jag har inga vänner utöver min sambo. Och jag skullr ju vilja bo i hus.

    Men men. Kanske kommer turen!


    Det är för det mesta inte tur som gör att livet blir som man tänkt sig - det är oftast hårt och ihärdigt arbete som ligger bakom. Sedan kan det förstås gå dåligt ändå med sjukdom, oförutsedda händelser osv och allahar givetvis olika förutsättningar också. Varför har du "typ aldrig jobbat" (om du är 26)?
  • Anonym (B)
    Anonym (S 26) skrev 2017-05-02 20:44:35 följande:

    Allvarligt talat känns det riktigt jävla gött att höra att det är fler än jag som känner att det inte gått så bra hittills i livet.

    Jag har typ aldrig jobbat. Det kommer straffa sig nu. Och jag har inga vänner utöver min sambo. Och jag skullr ju vilja bo i hus.

    Men men. Kanske kommer turen!


    Hur menar du att det kommer att straffa sig nu? Jisses du är bara 26 :)
  • Anonym (Gk)

    Jag hade en tuff och ganska kärlekslös uppväxt med föräldrar som bråkade mycket. Hade mycket dålig självkänsla och var periodvis utfrusen i skolan, men hade lätt för mig och fick hyfsade betyg. Jag har läst en av Sveriges mest eftertraktade utbildningar (som var aptråkig) och har idag ett mycket välavlönat och stimulerande jobb helt i linje med mina drömmar. Jag har studerat och jobbat utomlands, det var i sig som jag drömde om men jag upplevde det inte som så magiskt väl där och då. Bor i ett trevligt villaområde med två fina barn i charmig villa, i princip som jag önskade mig. Om inte annat så är det här en väldigt fin tillvaro som jag är tacksam över, vilket jag reflekterar över ofta.

    Nä, det var inte så lätt att ta mig hit. Jag väntade mig inte att livet skulle ge alla de prövningar som jag varit med om. Blev bl a som ung vuxen utsatt för brott och stod ensam och sårbar i det. Stödet från samhället var obefintligt. Jag tappade några värdefulla år där. Jag trodde att inte att jag med mitt bagage var värd att älskas, men jag träffade någon och kunde gå vidare från brottsofferrollen och har bearbetat mitt sociala arv från barndomen.

    Min familj är en riktig "fail". Jag har fortfarande en splittrad familj utan värst mycket stöttning och stöd - en förälder är alkoholiserad och illa skadad av sin sjukdom, deprimerad och bajsar ner sig, är beroende av hemsjukvård och är ett ständigt dåligt samvete för mig, den andra föräldern är egoist. Har ett syskon som bara hör av sig när det ska lånas pengar.

    För att jag och min man skulle få barn behövdes dessutom IVF. Utöver detta har jag varit igenom en del törnar i arbetslivet.

    MEN - det trassliga som jag har varit med om är inget som syns på ytan. Om något så är jag stark och vet hur jag navigerar i kris, hur det känns att gå sönder och ändå resa sig igen. Jag har lätt för att möta andra i deras svårigheter och stötta dem.

    Just nu är min dröm att få se mina barn växa upp och att ge dem en fin och trygg uppväxt här hemma. Och jag vill fortsätta att odla mina intressen och fina relationer med folk här i området där vi bor.

    Så mitt svar är: nej, livet blev inte som jag tänkt mig, inte under resans gång. Men jag har jobbat hårt och är så lycklig som jag kan bli idag, så ja jag uppnådde mina mål. Jag förväntar mig inget mer. Är snarare rädd för att bli av med den lycka jag byggt.

  • Anonym (Sa)

    Ja och nej.. jag jag har en jättebra uppväxt och fick åka och bo utomlands som var en stor dröm.. haft väldigt roliga erfarenheter med plugg etc.

    Tyvärr blev först min systet svårt sjuk sedan även jag svårt sjuk.. i en sjuldom som vi måste " fixa" allt själva.. ingen kan ngt om den eller kan hjälpa typ.. har ingen ekonomi .. har således haft otur med hälsa som lett till otur med jobb/ studier och ekonomi.

    Hade en stor kärlek i ungdomen som jag är tacksam för sedan haft fett otur med män.. vet inte hur många jag plöjt igenom de senaste åren.

    Nu är jag dock i en relation sedan 6 månader tillbaka men är inte nöjd .. allt är på hans vilkor och jag får nästan ingen tid eller kärlek men orkar nästan inte dra mig ur.. snart 35 och inget har gått vägen de senaste åren.

    Jag trodde jag skulle ha jobb och familj vid denna tidpunkt.. jag kansle aldrig kommer skaffa barn då jag varken har energi eller råd att ta hand om dem när hag knappt kan ta hand om mig själv..eller inte knappt.. jag tar inte hand om mig själv.. får mkt hjälp som tur är..

    Nää fy farao för sjukdomar de har förstört mitt liv!!

    ( vill bara påpeka igen hur tacksam jag är över det liv jag hade innan jag blev sjuk)

  • Summerchild

    Oftast blir det inte som man tänkt sig i nånting och min man brukar fråga mig"blev det som du tänkte?" Haha nej brukar mitt svar oftast vara.

    Han är för jävla go och medveten. Och smart. Älskar min lilla plutt. Men frågan är hur jag ska kompensera vissa saker. Så jag riktar uppmärksamhet på han än den jävla telefonen. :( blev inte som jag tänkte.

    Vill vakna imorgon och krama om.. än såhär -hoppas du går upp snart så jag får mer plats i sängen! :(

Svar på tråden Blev ditt liv som du drömde eller önskade - med facit i hand