• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Edvin fick lite feber, 38,0 dagen efter vaccinet. I övrigt sig själv, förutom kvällen efter. Så han skrek och var arg och missnöjd! Men det varade i typ 10-15 min, sen somnade han med sitt ansikte tätt emot mina bröst.. ville inte amma sig till sömns (hade ammat typ 3ggt precis innan) eller ha napp.. men sen sov han BRA hela natten med några uppvak för mat.

    Sen åkte jag på jobbig förkylning. Hade feber igårkväll och inatt, ont i halsen (som redan försvunnit) slemhosta och snoret rinner.. så snart är vela familjen sjuka med det också. Trodde det var influensa då det började med sjuk huvudvärk. Men känner mig bättre idag än igår så är väl bara en vanlig förnylning :)

    Klarar ni andra er från sjukdomar?

  • erijon

    Tappade /tappar ni mycket hår efter förlossningen? Kanske ännu mer ni som ammar? Jag tappar DJÄVULSKT mycket. Edvin är liksom invirad i mitt långa hår såfort han är på golvet. Alltid i händerna, ofta tyvärr i munnen och på kläderna.. helt otroligt.

    Det är ett under att jag inte är flintskallig men däremot börjar jag märka av på längden att det är tunnare :( när ska du sluta? Kan man äta något tillskott så nan får ha håret kvar? Vid varje dusch får jag rensa brunnen för det ligger som en täcke där av mitt hår.. börjar allvarligt bli jobbigt nu. Rädd att få kala fläckar i huvudet!

    Linnnn: jobbigt! Var det J som blev magsjuk? Det gick bra isåfall?

    Edvin verkwr opåverkad. Sovit jättebra senaste nätterna med typ två uppvak för mat. En dröm för mig!

    Han vägrar fortfarande gröt.. och flaskan! Svårt att ge någpt annat än man då.. och lite frukt. Men vill inte ersätta ett mål amning med bara frukt! Så han äter 1-2mål mat om dagen. Iblanda burkmat, ibland hemlagat. Varierar, skönt att båda funkar.

  • erijon

    Läst att fleras barn är sjuka. Nu har Edvin fått feber. Ingen hög än, 38,1. Han är lite lugnare än vanligt. Äter med god aptit och ammar (erbjuder mer) såklart med nöje hehe. Varm och go.. plutten. Hoppas det försvinner inom någon dag.

    Hade själv migrän inatt. Trodde huvudet skulle explodera faktiskt, så hemskt att jag grät (vilket gjorde det, om möjligt, ännu värre).

    Edvin fick igår och idag äta kyckling med curry, potatis och palsternacka. Det, som allt annat gick hem. Han verkade tycka det var jättegott (kanske goda smaker? Curry, paprika, peppar) då jag gjorde kyckling-currygryta med ris åt familjen.

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-03-14 08:52:49 följande:

    Och jag har börjat svettas som en tok på nätterna! Trodde det skulle komma direkt efter förlossningen, men min kropp verkar tro den är i klimakteriet eller nåt!?


    Visst är det skitjobbigt? Jag kände mig såå ofräsch när jag vaknade helt blöt! Tur det var HELT luktfri svett haha.

    Tror det höll på för mig i säkert 4 månader. Men det äe över.

    Händer ännu någon dag då och då, men inte som förut. Då fick vi byta lakan var och varannan dag pga det.

    Edvin är frisk från feber igen. Han hade två dygn med febern på 38,3, men verkade i det stora hela okej. Lite snorig och hostig som hänger kvar litegrann men inget särskilt så.

    Eftersom sjukdom har vi ammat mer och ätit mindre fast mat, så nu har mjölken ökat igen. Skönt att den hänger med! Upplevde dock aldrig att Edvin inte blev mätt när han var sjuk? Han ammade nästan bara då men fick typ 1/2 burk med mat dem dagarna.

    Nu blir brösten hårda mellan amningarna igen.. det var länge sedan.
  • erijon

    Fy för denna sjukdom, influensa eller vad det är!

    Edvin var sjuk med feber, sen blev han feberfri i två dygn och sen var febern tillbaka. Igårnatt eller tidig morgon kom det, hela dagen och inatt. Såå varm, knappt sovit alls. Pappan är sjuk pch har snarkat helt sjukt. Jag är mer död än levande. Uppe med tippen (Edvin) innan 07, ingen idé att försöka få honom att somna om mer då..

    Ringt 1177 igår, tänkte på öronen. Men blir inte klok. Läser att feber är ok o två dagar typ att behandla hemma med alvedon. Men nu då? Utan alvedon går ingenting. Han hade blivit kokt inatt iallafall, utan alvedon.

    Just nu är han pigg och glad, 37,3 i temp! :) men han fick ju alvedon vid 4 inatt och morgontempen är ju alltid lägre, så det blir säkert som igår.

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-03-17 14:41:03 följande:

    Usch vad jobbigt det låter Erijon! Har du någon hjälp eller avlastning? Feber som kommer tillbaka brukar man vilja kolla på vc. Ring 1177 igen, det hade jag gjort.

    Charlie slukade en smakportion gröt på förmiddagen och nästan inget på haklappen. Framsteg!

    Sov sen gott på soffan i 1h och 10 min. Jag hann måla alla lister och en dörr uppe i hallen vid trappan. Balkongdörr är beställd. Och så ska snickare sätta nytt staket på balkongen. Ser framför mig hur jag dricker mitt te på morgonen där till sommaren.


    Ja det känns inte alls bra! Har ringt 1177 men de tyckte vi kunde avvakta till efter helgen om han inte blev sämre eller så.. jag personligen tycker ju åtminstone öronen bör kollas iochmed feber nu i 4 dagar med två dagars uppehåll. Bör jag ringa igen tro? Känns mest som att jag blir dumförklarad. Kanske ska göra det och få tid på primärvården för en koll av öronen typ.

    Ingen alvedon idag men ligger på 38,1-38,2 hela tiden.. ganska pigg oxh alert trots det. Ammar oftare än vanligt och äter ingen fast mat. Bara kniper med munnen.

    Vad duktig han är! Edvin gillar fortfarande inte gröt.. så tråkigt.

    Vad du är duktig! Jag tillför inget mer än att diska, plocka undan och tvätta.. haha.
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-03-17 18:32:33 följande:

    Och jag gör typ allt här hemma. Han har bara hållt i Charlie nån enstaka gång i ett par minuter. Så jag gör dessutom allt hushållsarbete med en bebis på armen. Ja, vi ska skiljas. Orkar inte med denna sjunde vuxenbebisen


    Vad stark du är! Vet verkligen hur det kan vara, separerade med äldsta sonens pappa med det som en av alla orsaker. Då känns det lättare att dra lasset själv, när man vet att man är den enda vuxna i hushållet. Jobbigt att behöva gå runt och vara mamma åt en vuxen Karl, och dessutom grubbla och irritera sig på att denne inte lyfter ett finger.

    Jag har dragit på mig urinvägsinfektion nu också. Kissar blod från ingenstans.. och alla andra symtom som ständigt kissnödig, brännande/svidande känsla när jag kissar (i slutet). Gaah. Ska få tid till primärvården för urinprov imorgonbitti. Lagom kul när Edvin redan är sjuk med feber.. får säkert antibiotika, som om jah inte ätit tillräckligt med det sedan Edvin föddes.

    Det finns liksom inget slut på allt elände. Shit vilken gnällspik jag är och känner mig som, men det kanske inte är så konstigt försöker jag intala mig. Hinkar citronvatten! Hopps detta ger sig illa kvickt, vill inte ha antibiotika!!!

    Trevlig helg på er :)
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-03-19 12:17:57 följande:

    Hur går det för dig?


    Det går bra. Lämnat urinprov idag, Antar att de ringer om urinprovet om (oavsett?) det visar UVI. Kanske ska behandla.. samtidigt är ju antibiotika inge bra. Symtomen är bättre iallafall, inte en känning sedan imorse!
  • erijon
    kara84 skrev 2018-03-19 16:31:58 följande:

    Vi måste köpa oss nytt matbord. Är det någon som har bra tips på vad man ska titta efter för material? Senaste bordet köpt på IKEA har mdf skivan tappat färgen.

    Och när kan man sätta barn i matstolen


    Vi har ett ganska robust bord från MioMöbler, i ek. Med tillhörande stolar i (fusk)skinn. Eftersom det inte äe målat utan bara behandlat med olja så kan det inte tappa färg!

    Vi har ett till, ett rikrigt ORDENTLIGT som är väldigt gammalt och kanske omodernt. Det är lite mörkbrun/körsbärfärgat, inte heller målat i färg och gjort av något träd från regnskogen (får inte göras idag).

    Angående matstol så sattes vår bebis i matstolen vid 4månader ungefär, för då orkade han sitta långa stunder i knäet. Man kan ju prova och låta barnet sitta en kort stund för att träna eller se om barnet ens orkar. Men jag skulle åtminstone låta barnet vara 3,5-4mån innan jag provar. :)
  • erijon

    Igår fick jag ett rygg och lagade lite mat och fruktpureér till Edvin! Kände att vi snabbt halkade in på burkmat och der blir dyrt och är så mycket vatten i bara. Dessutom helt andra smaker än vanlig hemlagad mat.

    Gjorde pasta bolognese på risoni-pasta och sojafärs! Tomatbaserad och väldigt omtyckt av den lilla! Mixade risoni litegrann innan kokning, men det hade inte behövts. Mixade sojaförssåsen för sig, sen i med pasta och mixade lite igen. Bitarna var stora som bulgur ungefär och blev väldigt gott med vitlök, peppar osv.

    Kokade kalops också med grytbitar, morötter, lök och potatis. Blev väldigt slät och fin puré. Behövs inte enligt Edvin, men bra att veta till nästa gång! Det ska han få till lunch idag. Sen kokade jag ihop en hallon (kokade) och bananpuré som var kanongod! Äpple/päronpure och ?blåbärsmums? som består av färska blåbär, banan och smetana ihopmixat.

    Så roligt att laga och testa (när han gillar sakerna iallafall haha) istället för att köpa massa burkar.

    Lagar ni egen mat? Eller planerar att göra? Ni som börjat ge mat- är det slät puré eller bitar i? Jag var såå orolig tills ungefär NU och ville ha allt slätt. Första sonen var sådär aom krävde slät puré i flera månader innan det var okej med små små bitar i. Annars hulkade och kväljde han tyvärr.

    Edvin kan man ge torr bulgur på en sked utan minsta tecken på missnöje :D

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här