• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Edvin är hård i magen! Hjälp..

    Han bajsade bara en plutt utplattad och stor som en

    Femkrona ungefär. Samma sak idag. Nu märker jag att han verkar lida av det.. han jar fått katrinplommon och massa pruttar kom, inget bajs.

    Han har fått likadan mat som han brukar, rapsolja i varje gång. Ätit 2 mål mat om dagen, motsvarande 1,5 burkmat ungefär. Ibland burk och ibland hemlagad. Hit igår åt han nästan en hel burk till lunch+frukt några skedar. Hade ammat bara en timma innan, sen ville han amma 1,5h efter. Tillväxtfas? Men sen kräktes han flera gånger (inga stora mängder) och det där lilla bajset igår. Han brukar fylla en blöja typ och inte alls såhär hårt!

    Idag får han bara amma tänkte jag, kwndke 1/2burk middag, med katrinplommon som efterrätt och sedan amma. Men även idag har det kommit kräks. Bara bröstmjölk.. litegrann ett par gånger? Inget mer bajs. Vågar knappt mata honom men han vill ju tutta (kanske för att han har ont?) någon med erfarenhet av detta?

    Lider med min lilla korv. Vill bara att han ska få bajsa nu.

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-04-06 12:58:24 följande:

    Massera lite försiktigt? Päron? Har inte gått så lång tid än, så förhoppningsvis löser det sig erijon.


    Masserade, cyklade med hans ben så han kiknade av skratt. Underbar stund :D sen satt han i sin matstol (där bajsar han varje dag! Säkert bra ställning. Trevligt för oss andra, alltid under middagen. Haha) under tiden jag diskade och började laga lunchen.. då kom det! Han satt där helt röd i ansiktet och stånkade.

    ?Hårt?var det, men inte värre än för en vuxen liksom. Aå han hade nog snarare problem att få ut det, än att det var stopp. Sen ammade han och somnade lugn och nöjd.

    Hans två tänder har kommit nu.. såfort han ammat klart och vill ha nappen (när han vill somna) eller börjar busa så biter han.. det är djävulskt smärtsamt. Aj aj. Men gulligt trots allt.

    Känner mig lugn nu när hans mage verkar vara okej igen. Kör mer amning och ska bara ge lösande frukt, typ katrinplommon, päron och testa kiwi, det har han aldrig smakat. Han äter väldigt lite frukt men mycket mat. Kanske behöver se över det litegrann.

    Apropå klädsel så i vagnen har jag jättevarm åkpåse och när han sitter (med nervikt åkpåse till bröstet typ, armar innanför oftast ) så har han en vindfleece, vårmössa och tunna tumvantar.

    Ska han sova i vagnen brukar han bara ha åkpåsen uppdragen till hakan med mössa bara. Funkar kanon! Beroende på vädret aå blir han tillochmed lite varm.. men aldrig kall. Aldrig svettig heller. Men snart blir det svårare, ska bli 12 grader här i veckan. Då får jag nog köra fleece och vika ner åkpåsen ännumer.
  • erijon

    Idag ringde vårdcentralen och på tisdag ska jag på bedömning huruvida man kan göra något åt mitt fastvuxna snitt. Är så nervös för vad dom ska säga. Rädd att de tycker att ?jag ska vara nöjd? och därför inte vilja göra något åt det. Men jag ska stå på mig, vet dock att der innebär operation av något slag om der kan återgärdas.

    Hur sover era små på nätterna?

    Senaste dagarna har Edvin tyvärr vaknat som vanligt typ 3 ggr. Men innan det ungefär i en vecka vaknade han 1 gång först vid 04, alt vaknar vid 01 och får napp sen äter vid 4.

    Kanske hade jag bara tur eller så trappar han ner på nattamningen. Oavsett så lihher han aldrig längre och snuttar från 03-05. Till morgon utan äter och släpper sedan för att sova. Väldigt skönt. Dessvärre öm i bröstvårtorna av hans tänder som han gärna gnager lite med...

    Har era bebisar fått tänder?

  • erijon

    Edvin har börjat snacka såå mycket! Igår olötsligt började han ?dadada, mamama,näänää? och låter även aom han säger ?hejhej? och ?nej?. Så jäkla sött. Han verkar också försöka vinka, eller utforskar fingrarna kanske, men han böjer dem som att han vinkar lite då och då!

    Ålar mer och mer, försöker ta sig över vår decimeter-höga tröskel från badrummet ut i hallen.

    Fick tillbaka mensen idag, så hemskt. Vaknade av det 5.30 imorse.. snart ska jag prova mig på kikärtsbiffar för första gången. :) tror ni Edvin kan smaka det?

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-04-09 19:04:32 följande:

    Åh vad härligt med riktigt joller erijon!

    Men fy tusan för mens! Den första brukar också vara extra jobbig. Bara väntar på att den ska komma trots att jag typ glömt hur det är att ha mens

    Går säkert bra med kikärtsbiffar. Stek försiktigt bara.


    Ja det är så galet gulligt! Smälter varje gång han börjar :)

    Ja jag hade hört det jag också, men nej. Antingen har den inte riktigt kommit igång än, eller så är den ganska lindrig! Inga enorma mängder eller särskilt ont egentligen eller. Enormt svullen över magen dock, ser gravid ut igen haha. Typ vecka 14. Inte så kul.

    Kikärtsbiffar var absolut inget vi kommer att göra igen, Uäk. Barnen gillade det däremot. Min äldsta älskar falafel och dessa skulle vara ?fuskvariant? typ bara enklare att göra, falafelkrydda i. Sambons son tyckte också de var jättegott men aldrig ätit det tidigare. Jag och sambon köpte en chipspåse på kvällen haha. Tråkigt, för jag vill gärna försöka äta vego ibland av många anledningar. Men feg finns mycket annat vegitariskt :)
  • erijon

    Edvin babblar på och äter som en häst. När han ammar så ligger han och drar/pillar med mitt halsband, som egentligen är lite för tajt för att leka med sådär. Snart går det nog sönder... idag i bilen så lät han ?BLA BLAA BLAA BLAA? när hans storebröder tjafsade, Haha. Dem slutade tjafsa och sa att de hade den sötaste lillebrorsan man kan ha. Väldigt gulligt.

    Tror det är fler tänder påväg.. han gnager på allt igen.. gnäller och ser röd/svullen ut på några ställen i munnen. MEN han vägrar låta nig kolla ordentligt så tiden får utvisa.

    Vaknade bara en gång inatt, men trots det har han redan sovit ca 3h idag på dagen..? Otroligt.

    Tror han äter ner effektivt när han ammar packa för jag har vart VRÅLhungrif senaste veckan. Blir mätt och verkwr förbränna maten på någon/ett par timmar och den är jag dödshungrig igen. Hade såhär förut när han ammade myclet och växte på ordentligt. Kanske har fel..

  • erijon

    Bvc idag, 8,5 kg och 69,5 cm lång. Så stor kille, han växer verkligen kanonbra.

    Vissa dagar, tex idag så smäller det till och han äter riktig mat som en hel Karl. Han gapade lila glatt efter nästan en hel burk med mat och mer än en halv klämmis, med frukt. Rädd för kaskadkräkor sen.. så där valde jag att sluta ge. Han ammade som vanligt 2 h senare..

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-04-16 12:35:53 följande:

    Så söt liten snäcka

    Åååh Jag ska byta till sittdel på min Buffalo men det tar emot så jag blir lipfärdig. Med de första barnen bytte jag så fort jag bara kunde, runt 4 månader.

    Jag har fått tjockt hår. Herregud så tjockt! När jag flätar det så är en del av tre lika mycket som jag hade innan.

    Har alltid inbakad fläta och sover med lös fläta.


    Detta gällande håret så är mott hår tunnare än någonsin. Så himla jobbigt. Mår verkligen pyton när jag ska ?fixa? drt och inser att det är för tunt. Tycker ändå att der börjar lossna mindre mängs i duschen nu. Hoppas det ger sig.

    Försökt att göra inbakad flöts på mig själv men det är omöjligt haha. Kollar klipp på youtube och härmar, men jag kan inte. Annars är det både snyggt och smidigt, speciellt inbakad, lite lös/slarvig mitt bakpå är verkligen snyggt.
  • erijon

    Edvin har börjat vinka! Redan för några dagar sedan, men görat idag märkte jag att det är medvetet. Så sött. Sitter i vagnen och vinkar hejvilt. Vinkar åt leksakerna, personer han ser och mig.

    Hitta en jättebra overall på babyproffsen idag, märket Lindberg. Tunn och snygg. Bytte även ut varma åkpåsen till underbart fin sittdyna overallen och mysig filt med raggsockor :)

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-04-17 20:47:09 följande:

    Jag gjorde som du Litenblomma och bytte till sittdel runt 4 månader med de andra barnen, men nu tar det emot. Kanske för att det var vinter och jag kunde packa ner dem i en åkpåse? Har använt babyskyddet på vagnen ganska mycket om vi åkt någonstans. Smidigt att slippa flytta och då sitter ju J ändå upp. Nu ska jag resa några dagar med J och gissningsvis blir det en del promenerande, så jag får nog ta tag i det här nu. Är det filt och sittdyna som gäller, eller hur myser man till sittdelen?


    Så har jag gjort nu med sittdelen. Innan hade vi tjock och varm åkpåse. Nen här i dagarna så var det väldigt svårt.. hade 19 grader ena dagen och 2 dagen efter.. man kan ju ha flera filtar om man är osäker på vädret och värmen. :)
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här