• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    I början så sa ofta sjuåringen ?du är alltid bara med Edvin, du älskar säkert inte mig längre?

    Men jag märkte ganska snabbt att han mest sa så. Han är SÅKLART inte mindre älskad, men plötsligt låg jag sjuk i veckor och de pigga dagarna satt jag fast i soffan med en bebis i tutten. Dygnet runt, typ. Det var knappast tal om att hänga med ut och spela fotboll en stund de första månaderna. Jag kunde knappt gå utanför lägenheten. Men det inte alls så längre. Inte vart på månader.

    Numera brukar vi verkligen ta vara på tiden ihop. Edvin somnar ki redan strax innan 19 på kvällen och de andra är iallafall vakna till 20, tex. MEN dagtid är ju Edvin centrum för det roliga, gulliga och mysiga. Även för sjuåringen, han vill alltid hålla, mysa eller vakta när jag typ går på toa med öppen dörr haha.

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-04-26 14:37:41 följande:

    Hjälp. Jag har sökt mitt gamla jobb idag OCH skickat in förskoleansökan. Jag försöker att tänka rationellt men det är svårt. Han ligger och sover i min famn och är ju så liten.

    Det kändes fruktansvärt att fylla i antalet timmar vi kommer att vara i behov av per vecka. Det är alla timmar jag kommer att vara utan honom.

    Hur känner ni andra som ska jobba till hösten?


    Nu ska jag ju börja jobba först vid årsskiftet, men fy attans vad jag känner med dig. Inte alls kul. Vill aldrig lämna min lilla bebis på förskola. Men OM vi får den vi önskar, så kommer ser bli min sons gamla. Jag har vart så nöjd i alla år och han började där när han var 15 månader. Det är kanon, och de flesta av personalen är denamma. Känns bra! Hade nog vart riktigt, riktigt jobbigt att lämna och skola in på ett okänt ställe.

    Idag åt Edvin sin första hela porton med gröt. Har inte provat på.. många veckor! Gick bra men förmodligen åt han mest av vrålhunger haha. Han bara högg i sig, grimasera och svalde. Samma igen.. haha. På självaste sjumånadersdagen. Det Går för fort. Trodde inte jag skulle amma fortfarande. Men visst gör jag det! Bara 8 v med första barnet och hittills sju månader, stor skillnad. Vågar snart prova välling igen.
  • erijon
    FiaW skrev 2018-04-28 11:07:17 följande:

    Håller med dig Linnnn, det känns inte helt rätt att man ska lämna bort en så liten person.

    Vi har lagt upp ledigheten så att jag är hemma på heltid till januari, så när som på en del ströjobb med mitt företag då och då. Sambon är pappaledig en dag i veckan och ska vara det året ut. Det är så mysigt att vara tillsammans alla tre. Vi försöker spara en del dagar och tar ut så få vi kan. Vi tar bara ut så vi precis går runt, kan va skönt att ha de dagarna sparade till senare. Jag förstår dock verkligen om det är svårt att lösa när man är själv.

    Var på 6-månaderskollen i torsdags och allt verkar bra. 72 cm och 6630 gram.

    Nu är det tydligt att han inte får plats i liggvagnen längre, möttes av denna synen här om dagen. Haha!

    Jag har inte skrivit om det här innan men lille gossen har blivit opererad två gånger i sitt öga. Det är inget allvarligt men det har varit fruktansvärt tufft att lämna honom till narkospersonal, sova på sjukhus, få honom att fasta fem timmar innan operationerna trots att han har storgråtit och vrålat, att inte kunna förklara för honom varför han inte får ligga vid mammas bröst och att oroa sig för att det inte ska bli bra efter operationen. Den senaste operationen kom precis dagarna efter magsjukan han hade, inte konstigt att han gick ner i vikt och att jag fått magkatarr :(

    Nu hoppas vi i alla fall att han ska slippa fler operationer. Nu är det en hel del jobb med lappträning, kontaktlinser, ögondroppar och annat varje dag. Dessutom ögonläkare och optiker 9 mil bort två gånger i månaden. Jag känner att detta tar så mycket tid och energi från att bara låta honom utvecklas som ?vanligt?. Vi hinner knappt låta honom ligga på golvet och träna och matintroduktionen har gått segt. Jag vet att det kommer i sin tid, jag tycker bara synd om honom ibland att vi ?bråkar? så mycket med hans öga.

    Han är i alla fall oftast en glad och go plutt även om han är rastlös som få, det ska hända nåt nytt hela tiden annars blir han uttråkad. Längtar lite till han börjar roa sig själv lite mer :)


    Vilken lång kille! Är ni långa så han jar att brås på? Kanske inte påverkar så mycket under bebistiden.

    Haha kul, vi bytte från liggdelen så tidigt, vid 5mån typ..?) eftersom han somnade i tid och otid. Har ergonomisk sittdel. Blev ingen förändring, det kom med tiden. Nu sover han nästan bara på fasta tider, precis aom allt annat han gör i sitt inrutade liv, hehe. Men det är enklare att planera för resterande familj såhär.

    Tråkigt med operation, läskigt och jobbigt förstår jag. Jag har aldrig vart ifrån Edvin mer än någon timma. När jah var på återkontroll var min mamma barnvakt (mellan hans amningar haha), ca 1,5 h. Hqde ju fullt upp så hann inte tänka. Annars är han med pappan när jag handlar eller så, 1-2 h på sin höjd IBLAND.

    Har allt gått bra då? Får jah fråga VARFÖR man opererat ögat? Hoppas det blir som förväntat iallafall. Aldrig kul när allt inte bara är ?som det ska?. Man blir så ledsen i mammahjärtat.
  • erijon
    FiaW skrev 2018-04-29 23:11:46 följande:

    Vi är inte speciellt långa, jag är 166 cm och sambon 186 cm. Däremot var sambon 55,5 cm när han föddes så det finns kanske nåt att brås på där :)

    Skönt med rutiner, vår gosse har inte riktigt kommit in i några dagliga sovrutiner utan det blir när det blir. Ibland blir det jättebra och ibland lite mindre bra, haha.

    Det har gått bra. Han är opererad för katarakt (grå starr) i sitt ena öga. De har bytt ut linsen han hade inne i ögat och satt dit en ny, typ vuxenlins. Detta innebär att han behöver en kontaktlins som är stark nu men som blir allt svagare ju mer han växer in i ögats egna lins. Jätte-avancerat med operationen men läkarna är fantastiska tack och lov.

    Ja det gör verkligen ont i mammahjärtat, stressnivån har varit enorm.

    Söta pluttar ni har förresten! Kul med bilder :)

    Hur har ni andra gjort med dop?


    Kul! Ganska kul närmar jämför barnen med sig/pappan.

    Okej då förstår jag. Låter väldigt läskigt, men läkarna är ju väldigt duktiga numera.

    Vi har inte döpt varken Edvin eller tidigare barn. Ingen av oss är med i kyrkan (jag gick ur ganska nyligen). Eftersom vi inte är kristna och sambon tillochmed lite ?anti? såntdär, så kändes det mest som att man ville bjuda in familj/släkt. Det har vi gjort ändå utan att fira edvins namn. :)
  • erijon

    Nu måste jag fråga er eftersom detta aldrig vart innan Edvin föddes.

    Har fått otrolig pms, om mensen är regelbunden aå borde den ha vart runt 19-21 april ungefär, baserat på mars månad då gyn den 19 mars såg ägglossningen jag hade.

    Har gått upp ca 2,5 kilo i vätska. Känns på smalbenen, kan trycka litegrann sådär så blir det en liten grop. Känns när jah går, och har ju börjar gå kring en mil om dagen. Då bör manknappast gå UPP i vikt! Om det inte finns annan anledning såsom att man samlar vätska. Har humörsvängningar, inget tålamod osv. Typiskt för pms liksom.

    Fler som upplevt att ni samlar vätska såhär innan mens? Ändå ca 10 dagar sedan ägglossning vilket absolut kan stämma då jag haft/har lite känningar i magen. Känns ju riktigt jobbigt att gå upp flera kilo på kort tid såhär, och vätskan.. blääää. Börjar liksom bli orolig att det är något värre, allvarligt med hjärtat/njurar. Men eftersom det är menstider (känns som man har en jäkla bra vecka i månaden..) så får jag ju först tro att det är orsaken.

  • erijon

    Jag har vart så orolig men blev ombedd att utesluta hjärta och njurar. Sagt och gjort, inget fel där eller sköldkörteln. Puh! Det är väl inre stress, så försöka hitta lugnet.

    Svullnaden måste bero på promenaderna, mensen på g och för lite vätska (då samlar kroppen istället har jag läst)

    Nog om mig.

    Edvin börjar verkligen visa en egen liten person. Han skriker med den gällaste röst man lan tänka sig och tycker han är så rolig. Han skrattar och lägger huvudet på sne. Helt bedårande, hans favorit just nu är ?mamma mamama? dvs han säher verkligen MAMMA men vet säkert inte alls vad han säger. Dessutom är han extremt mammig!

    Han har (de få gånger han är nöjd) börjat knipa med munnen, fräser med näsan och grymtar när han äter mat och inte gillar eller vill ha mer. Haha. Försöker ge gröt dn gång om dagen, vilket hittills funkar kanon! Dock tagit det på lunchen oxh låtit middag vara mat, resten amning. Kanske ska ersätta ett tredje mål med gröt istället för amning..? Känner mig inte Redo.

    Edvin säger och visar tydligt när storebror är för mycket eller för nära. Spänner ut armarna och grymtar eller börjar gnälla! Samtidigt aom han liksom puttar bort honom. Klokt gjort.

    Tydligt och enkelt kan man säga stop utan skuld för att vara elak eftersom Edvin själv visar.

  • erijon
    Musetti skrev 2018-05-03 23:05:53 följande:

    Vi har en väldigt gnällig och lite mammig tjej här hemma. Vill tro att det är tänderna som är på g för hon gnager på precis allt och särskilt fingrarna är i munnen hela tiden men jag kan inte känna något när jag kollar tandköttet? Hon sover även mer än tidigare, ikväll somnade hon redan kl 19 vilket är rekord. Har ni varit med om liknande?

    I övrigt verkar allt som vanligt, äter jättebra och kan nu sitta utan stöd :)


    Japp, tycker Edvin stämt bra in på din beskrivning. Både förut när tänderna kom och nu, men vi vet inte än om det är tänder. Han dreglar också massvis.

    När brukar hon somna? Vi nattar mellan 18.30 och 19.15 typ. Beroende på när han sovit sist och ätit. Men det blir nästan alltid ganska exakt 19.

    Kul! Skönt när de lär sig sitta. Hur gammal är hon?

    Vågar fortfarande inte lämna Edvin sittandes själv. Eädd att han tippar. Han har enstaka gånger slängt sig efter saker ttp åt sidan oxh medvetet tagit emot sog och ålat iväg. Men litar inte riktigt på honom än, haha.
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-05-04 12:13:47 följande:

    Läser om era bebisar framsteg, heja heja! Och operationerna FiaW, vilken tuff period för er.

    Vi hade namngivelse i november.

    Charlie brukar somna mellan 19 och 20.

    Han hade feber för 2,5 v sedan och har varit snorig och hostig sen dess. Fick feber i söndags igen och har det fortfarande. De lyssnade på lungorna men det lät rent, slemmet sitter i övre delen. Han har inte varit så pigg på mat så vi ammar mycket nu igen.

    Sitter fortfarande inte stabilt så att jag kan lämna honom. Börjar undra om han har en väldigt rund rumpa som välter lätt

    Däremot har han tagit några krypsteg och kan sätta sig upp själv och ställer sig upp mot babygymmet. Leker tittut med filten. Så söt.


    Haha rund rumpa, kan mycket väl vara orsaken ;)

    Allt sker i olika tid och nan kan inte påverka särskilt mycket. Snabb på att börja resa sig. Jag tror aldrig Edvin kommer göra det. Inte sätta sig heller från liggande, vet inte ens hur han skulle kunna göra det, det är sådant jag bara hör att andras barn gör. Men vi får inte glömma att de fortfarande är väldigt små. Edvin blev ju nyss 7 månader.

    Inga krypsteg i sikte, sett honom försöka dra upp benen i krypställning några gånger men inte lyckats. Men han ålar på, fort och målinriktat. Sitter väldigt stadigt men jag är harig.. iochförsig om han sitter mjukt så faller han mjukt, men vi hqr plockat bort mysiga filten på golvet för han drev bara runt på den i hela vardagsrummet pch fick med sig ALLT på vägen. Dessutom lom han fram snabbt som attan på den.

    Var köpte du klämmisarna att fylla på Musetti? Hur diskar/rengör man dem? Det skulle jag vilja ha, kanon ju!
  • erijon

    Köpt solhatt istället för tunn mössa, idag aka vi få 24 grader och igår var det riktigt svettigt och 22. Man har inte vant sig.

    Jag hamnade i en svacka gällande matlagning åt edvin så han har mest ätit burkar nu.. tråkigt! Men han äter så mycket att jag av både ekonomiska och näringsmässigt vill göra egen igen. Så idag har jag köpt hem kyckling, fläskkött och nötfärs.

    Skrev jag tidigare att Edvin precis lyckats med pincettgreppet? Han är mycket för att peta på/i och använda pincettgreppet nu. Väldigt sött, men också bra för då passade jag på att ge smörgås, banan, pasta och en liten korvsnutt. Allt gick kanon att plocka upp och sätta i munnen själv. Aå igår var han med under middagen (vi åt lite sent) och satt och åt lite eget istället för att nattas innan vid 18.30 då han egentligen var både vrålhungrig och trött. Kändes så skönt. Kunde hålla ut 30 min utan ett pip!

    Edvin sover ju i son spjälsäng i vårt rum, största delen av natten. Eller egentligen hela förutom möjligtvis 2-3 timmar max i vår säng under morgontimmarna.

    Idag upptäckte sambon att han hade tagit tag i kanten av sängen och försökte häva sog upp.. så ikväll ska vi sänka sängen, innan han fattar galoppen. Hade man inte ryggskott så lär man ju få. :p

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här