• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Musetti skrev 2018-06-10 21:19:57 följande:

    Är det förresten nån av er som använt en babymonitor-app? Är de bra?

    Vi behöver nån slags övervakning till Ilse på landstället då det är flera hus men det känns lite surt att lägga ut så mycket pengar på en grej vi bara ska använda i tre veckor.


    Nej. Vad är det?

    Vi ska däremot köpa en babymonitor IDAG. På Kjell oj company har dem en för 299kr som jag hört är bra (känner en som har en sådan). Bättre pris har jag inte sett.

    Igår satt vi på vår balkong på kvällen och Edvin sov i rummet. När jag närmade mig hans dörr så grät han sådär som om han vore totalt övergiven. Han har säkert gråtit länge, alltså minuter, men det gör ju oclså nattningen svårare. Stackare kände sig helt ensam. Så nu tänker jag köpa en. Bör tilläggas att vi inte boe särskilt stort, och allt på ett plan. Fönstret till rummet han låg är bredvid balkongen men det hördes ändå inte.
  • erijon
    FiaW skrev 2018-06-12 22:27:45 följande:

    Så söt Ilse är :)

    Idag var det fullt upp, min första mammografi, en del ärenden och bvc-besök. Det första gick bra. Jag lämnade lite mjölk på undersökningsplattan bara, omöjligt att låta bli när de trycker ihop brösten så.. Bvc-besöket gick också bra. 74 cm och 7340 gram nu. Ikväll är jag minsann värd att sitta och mumsa choklad i soffan, så det gör jag nu.

    Gossen har börjat äta som en liten häst nu de senaste två veckorna, skönt att matlusten kommit igång ordentligt. Han är också glad som en speleman om dagarna, hoppas denna glad-period varar länge :) Så skönt att han äntligen kan roa sig själv lite längre stunder.

    Jag har så svårt att komma i säng på kvällarna, jag är jättetrött men vill bara sitta uppe lite till. Det är så lugnt och tyst, men så ångrar jag mig när jag vaknar morgonen efter och känner mig som en liten zombie.

    Vad har ni för uv-dräkt till era små? Om ni har nån vill säga. Jag letade efter långa ärmar och långa ben men hittar bara med korta i affärerna här. Är det värt att skicka efter långa på nätet eller är det bra för de små att få lite sol på underben och underarmar?


    Mycket på wn dag! Skönt att det gick bra! Kan de se om det finns någon förändring direkt eller är det mer som vid cellprov? När brukar man börja gå på mammografi?

    Åh! Skönt med matlusten. Det gör så mycket, och humöret kanske är pga matlusten. ;)

    Jag håller med dig. Svårt att slita sig på kvällen faktiskt. Ändå lägger vi oss tidigt, men jag behöver lägga mog ännu tidigare för att inte vara zombie. Edvin vaknar dessutom ofta när sambon går upp,5.30 eller när han ska åka 6.00 och då är jag inte människa än.

    Jag har hört att det inte är någon fara att de får lite sol på underarmar och ben, för D-vitaminets skull. Det ska väl dock inge bli för långa stunder och vid behov (utomlands, på strand utan skugga tex) kan nan smörja dem med bra solkräm, tex Evy?s had jag hört är för såhär små kottar! Den ska vara ?ofarlig? att använda.

    Jag har köpt en UV-dräkt precis nyligen på Kappahl. Den är stlk 86/92, för der vad slutsålt och Edvin väger ca 9,3kg och är 72cm men den sitter jättebra. (Han har storlek 80) Inte tajt, men varken hänger eller så heller. Kanske möjligt lite längre i armar oxh ben mot vad rätt storlek hade vart. Snygg är den också! Marinblå/vit-randig. Tänkte köpa solhatt med ?lång? nacke i samma material, men han sliter bara av sig kepsen exempelvis så det kommer bli solhatt med knyte. Som han visserligen också sliter av sig med jämna mellanrum. Han tillochmed knyter upp rosetten..

    Musetti: Ilse är jättesöt! Så fint med massa mörkt hår också :) min lilla Edvin har knappt något på huvudet alls. En liten Stig-Helmer :D
  • erijon

    Världens matgladaste skakar på huvudet åt ALLT just nu.

    Gör era så? Verkar inte alltid betyda nej då han ibland gapar stort och skakar på huvudet.. men oftast bara kniper han. Fattar ingenting.

    Försöker ännu fra ber på amningen, men han är sååå dålig på att dricka vatten. Igår var första (och enda) dagen jag ammade 8,30 och sedan 19.00! Däremellan pt han mat/mellis i form av annat. Gick kanon. Idag tvärvägrade han. Idag skakade han mest på huvudet. Fick burkmat till lunch och middagen, men båda mellanmålen och middagen skakade han mest på huvudet. Han åt dock det mesta (av middagen!) men inte glatt som han brukar..

    Både igår och idag har han KRYPIT ett par ?steg? . Flesta gångerna. Men ålar mest.. kanske hör ihop med ?nej. Vill. Inte?- äta grejen. Haha.

  • erijon

    Jag blir galen på detta med mellanmål. Tycker jag testat varenda klämmis som går att köpa. Avokado (funkade länge, som den var, med yoghurt, med annan frukt/klämmis) banan, bär/frukt i olika kombinationer, fruktburkar, yoghurt -rysk/turkisk med bär/fruktpuré/banan men det mesta duger en eller två gånger. Givit smörgås med smör men ofta är gan ju trött vid minst ett mellis ich därmed inte orkar sitta och äta på det sättet, får dessutom i sig ca 1/2 lingongrova bara.

    Vad ger ni?? Ja ni som inte ammar eller ger flaska till mellanmål alltså. Han vägrar ännu flaska med annat än vatten (det börjar han dricks på riktigt ur flaska och pip!)

    Inatt sov Edvin hela natten! Han somnade strax efter 19 igår, vaknade till vid 20.00 av någon ordentlig smäll utanför fönstret.. somnade om snabbt i min famn. Vaknade sedan 6.30 imorse och tömde båda brösten på all mjölk som fanns. Han var helt lyrisk efteråt. Lilla söta tuttnisse :D

    Han gapar ?mamma maammaaa? hela tiden. När pappa säger ?kan du säga pappa?? Skrattar Edvin och skakar på huvudet haha. Men ibland säger han det, men helst bara mamma. Han pekar på allt och vill gärna utforska och känna på saker med pekfingret. Vet inte varför. Men det är gulligt.

    Han fortsätter att ta ett par kryp om dagen men inte mer. Han har inte heller rest sig mer mot grejer, och sätter sig inte själv. Däremot har han en helskön stil som han använder mest hela tiden. Han ligger på sidan med armbågen i golvet och ena benet i luften, krafsar ofta på blöjan eller baksida lår när han ligger så.

    Vill faktiskt att han ska börja krypa, så att man kan vara ute mer och enklare. Resten göe mig ingenting. Med att åla i sand och gräs.. Nää det blir inge bra. Varken med eller utan kläder.

  • erijon


    Hans otroligt roliga och söta miner, och den enda bild jag hittade med den stilen. Dock rör han ju sig så man ser inte hur skön stilen är!

    Denna sparv biter mig i brösten varje dag, smärta. Men han verkar liksom förstå ?nej? och Ajaj, osv. Eller så reagerar han på mitt tonläge. Ibland skrattar han och fortsätter.

    Igår var jag inne på gyn och fick nervblockad insprutat i magen. Ryser. Hoppas det hjälper, var ordentligt bedövad höger sida ner ifrån lår,ljumska, nästan hela snippan magen och upp över höftbenet. De sa att det brukar hjälpa mot just nervsmärtor som måste vara det jag har efter snittet.
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-06-21 20:27:30 följande:

    Vilken sötnos erijon! Och härlig stil

    Hoppas det blir bättre i snittet. Hur lång tid skulle det ta att märka skillnad?

    Har precis märkt att J också börjat bli blyg. Inte mot andra barn, han älskar syskonens kompisar, men han har börjat gråta några gånger då vuxna kommit för nära. Han är en väldigt social typ, så det har gått över snabbt. Inget av mina barn har nog egentligen varit särskilt blyga, så jag har inte så mycket erfarenhet, men jag tror som du FiaW att det hör till åldern. Lyssna på någon podd med Louise Hallin kanske? Hon brukar ofta hylla blyga barn och lyfter fram mycket positivt med den egenskapen.


    Ja jag håller med :D

    Jadu, ingen större skillnad nu efter ett par dagar.

    Skulle ringa tillbaka, men nu är det ju långhelg osv.

    Jag satte in pstav här i torsdags också. Äntligen något.
    FiaW skrev 2018-06-21 17:53:15 följande:

    Så gullig han är erijon och så skönt att han kan sova en hel natt!

    Vi har kommit ner i 2-3 amningar per natt nu, känns jättelyxigt men det är ju vad man har att jämföra med :)

    Jag har en liten som blivit jätterädd för främlingar och höga ljud. Det började redan för ett par månader sen men nu har det blivit ännu mer. Vi hade nyss kalas för ett av de andra barnen och han var ledsen i princip hela tiden det var folk här. Lika dant var det när vi var på kalas för ett tag sen, hos släkt. Om någon kommer nära och tittar på honom eller skrattar lite högljutt blir han helt hysteriskt ledsen och det går nästan inte att trösta honom utan att gå undan till ett annat rum där bara jag, hans pappa, hans syskon eller mormor och morfar är. Det är de enda människor som funkar på närmre håll just nu. Skulle nån tjoa till lite för högt så blir det katastrof. Jag vet att det kan vara så här i denna åldern och jag hoppas att det är övergående så han inte är högkänslig, jag tycker så himla synd om honom. I alla andra lägen är han en riktigt glad och sprallig solstråle.

    Vi träffade två små i hans ålder här om dagen, de lekte med varandra medan min lille bara blev skrämd och ledsen när de lät högt eller kom för nära. Har ni andra nån erfarenhet av det här med era små nu eller från era större barn?

    Vi hade tänkt ha ett kalas i sommar med många gäster men nu vet jag inte om det är läge. Jag vill ju inte utsätta honom för en outhärdlig dag :(


    Edvin är också ganska blyg (mot andra barn jag träffat) och börjar lätt gråta av plötsliga ljud, mörka ljud eller gälla ljud har jag märkt. Ör hab trött reagerar han extra starkt, ockaå när han är nyvaken.

    Dock inte rädd när andra närmar sig. Han visar tydligt att han gillar vissa människor, tex en nära vän till mig.

    Han liksom slänger sig runt halsen på henne, drar i hennes kläder om hon sätter ner honom och skrattar/ler mot henne hela tiden. Väldigt gulligt.

    Mot tex Min syster (ses sällan, bor långt ifrån varandra) är han så rädd/stel att han ibte rörde en min igår. Han var helt kall. Men han klagade inte. Haha. Sen kom jag nära och då började den lilla hakan att darra och han sträckte ut armarna.
  • erijon


    Nu efter en månad ungefär, så börjar han resa sig varje dag. Babysittern (ja den står kvar. Haha) ställde han sig mot först i morse, 6,50 och sedan mot mig som satt på kanten av soffan. Så kul!

    Krypandet har inte lossnat helt än..

    Jah vet inte när de brukar vara vanligast att de börjar resa sig eller krypa, men jag märker helt klart att Edvin utvecklas just nu. Han liksom låter annorlunda, leker annorlunda. Älskar att sticka ifrån mig, åla iväg till andra rum och pilla på saker.
  • erijon

    Vi ger också mer bitar nu. Edvin får ofta pasta, smörgås osv. Även majskrokar har jag börjar våga ge. Haha. Aå nojig!

    Edvin reser sig mot det mesta nu, äntligen. Vaknar ofta av det sötaste man kan, en stående Edvin i sin säng som står med huvudet på sned och kollar på oss. Otroligt gulligt. Har en bild från när första barnet gjorde så också :D

  • erijon

    Jag tror Edvin stannat /går ner i vikt. Blir så stressad över det. Jag upplever att han äter bra, är matglad osv. Haft krångelperiod nu senaste tiden gällande visss måltider (tex där jah försökt byta ut amning mot annat)

    Han äter ca: 06.30 amma

    8.30 amma

    10.30/11.00 lunch- 1 burk mat +rapsolja (hemlagad eller köpt. Varierar fortfarande) och några skedar frukt, ibland en-två skedar, ibland en hel klämmis.. så olika.

    12.30 en klämmis/ en avokado + några skedar frukt iblandat/bär eller frukt med rysk yoghurt tex.

    14.30 ammar (försöker ge ungefär samma som 12.30 fast varierar mellan de saker han äter så der inte blir samma )

    16.30/17.00 samma som lunchen.

    18.30-19.00 ammar från båda bröst.

    Ibland äter han 1 gång på natten.

    Jag tycker detta är rätt mycket för Edvin som ändp är 9 mån. Alltså han äter ofta! Sen kanske inte nämnderna är så otroliga. Äter övriga familjen frukost/lunch/middag ich han sitter med äter han ju alltid något också. Pasta, broccoli, macka osv.

    Tycker ni jag bör ändra något?hade ni gjort det?

    Han vägde 9155g vid 8 mån. Och nu pengar han mellan 9,1 och 9,4 men oftast aldrig 9,4 längre trots att han vägde det DAGAR efter sista Bvc besöket. Vi väger hemma emellanåt. Bara på kul, men nu blir jag ju orolig. Vågwn överrensstämmer med den från Bvc, så att ringa dit ger ju inget mer än en exaktare vikt (fler decimaler) :/

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-07-03 09:51:42 följande:

    Är han aktiv, pigg och verkar må bra allmänt så skulle jag inte vara orolig. Han äter dessutom helt ok vad jag se.

    Charlies kurva har börjat plana ut här med.

    Äntligen köpt bilstol, efter massa googlande om bästa och smidigaste. Besafe iZi kid x2 i-Size, att kunna höja nackstödet utan att montera bort hela. Dessutom Isofix som jag har i Volvon och 4 lutningslägen med enhandsgrepp under färd. Jollyroom har lite rea och gratis frakt, tips! Köpte även en cykelhjälm i minsta stl. Har ni cyklat med era små?


    Ja det är han absolut. Inget att anmärka på, men han har alltid växt så bra innan. Kanske kommer det ifatt till nästa besök hos Bvc. Vem vet. Utan direkta tips kan jag inget göra.. han äter ju det han vill! Kan inte tvinga i honom.

    Okej, kanske är vanligt i denna ålder.

    Inte vågat cykla med honom än. Pappan tjatar om det, mab tror han är för lite . Minsta gupp så lär han ju få ont i nacken med hjälm och allt.. eller? Inte vågat. Täbkt att när han fyllt 1 är rimligt att prova.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här