• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Idag gjorde jag en liten klädbeställning inför kommande höst, åt Edvin. Lite tights, T-shirt, långärmat och byxor. Allt i 86. Han har ett par byxor (som sitter riktigt bra, trots hans korta ben haha) i det hittills resten stlk 80 ännu.

    Det är så sjukt hur snabbt de blir stora. Om ungefär 6 veckor fylles Edvin 1 år. Jag tycker det är kul, men sen har jag ingen bebis. Det är sorgligt. Iochmed att vi förmodligen inte kommer skaffa fler alls, så känns det rent av riktigt, riktigt jobbigt. Jag vill stoppa tiden!

    Plötsligt vill jag inte att han ska börja äta vanlig mat eller lära sig gå. Var bebis bara. ;)

  • erijon

    Vi var på Bvc den 9e och edvins länge och huvudomfång är som alltid, växer bra: men vikten hade planat rejält denna gång, som jag befarade. Alla 25 tänder, värmen, hand utveckling och allt han lätt sig. Jag som dragit ner på amning och gett annat. Han vägde bara 9400 och var 75cm.

    Men bara tre dagar efter vägde han 9,7 hemma. Så det vänder väl nj förhoppningsvis.

    Längtar efter kläderna jag beställde. Inser nu när lite kyla kommit att Edvin knappt har kläder alls.: han har mest haft blöja i sommar, eller på sin höjd en T-shirt ibland Haha.

  • erijon

    Någon som har det liknande?

    Edvin vaknar runt 04/05 och GÅR inte att få att somna om. Detta har hållt på hela sommaren tror jag Faktiskt.

    Han sov en hel natt 19.30-05.20 här för båga dagar sedan, bara sådär. Men det var BARA då. Idag vaknade han 03,50 ich sen dess sovit max 20 min på ca 2min i stöten. Vid 4,45 gav bag upp i sovrummet och la honom i vagnen och vaknade i vardagsrummet för att inte hand pappa skulle behöva höra mer gråt (han jobbar) och förhoppningsvis få Edvin att somna i vagnen, så kunde jag lägga mig i soffan.

    Han somna såklart, men även då, någon minut, vaknade och så var vi på ruta 1. 06 gav jag upp. Helt död.

    Han äter iallafall vår mat nu! ÄNTLIGEN!

    Igår åt han kyckling, ris och en kall sås på créme fraiche, curry ich lite annat mumsigt. Mycket pasta med ostsås, broccoli, skinka, korv osv, är der vi provat och han ÄLSKAR det. Till lunch hqr jag slängt ihop våra rester tex korv ich makaroner wn dag, men gjorde en ostsås tiöö för han uppskattar INTE torr mat i mängder. Det funkar jättebra OCH Bvc sa ju att vi skulle fortsätta tänka så han får i sig fett om vi orkar. Tillsätter extra fett i all vår mat tilö honom, och ger annan om i äter olämpligt, men försöker undvika burkar/mixat och det har funkar jättebra närmare en vecka nu. Så skönt. Skär smått/delar och han äter jättebra själv också medan jag matar också. Från ingenstans tar han både sked och gaffel, lastar upp (ibland behöver han hjälp med det haha) och rakt in i munnen. När jag gav klämmis som efterrätt så häll han bara fram skeden så fick jag klämma ut, så han fick äta själv.

    Bara för ett par dagar sedan känns det som, kubde han knappt föra en sked till munnen på egen hand, alltså inte medvetet för att äta iallafall. Men plötsligt ser det ut som att han gjort det länge!

    Han älskar att gå när man håller i händerna, släpper som sagt och står själv ofta men inte så länge, går när man håller i en hand (helst med äldsta broschan bara...)

    Han är otroligt stadig nu på benen även om han är rätt feg. Men det går framåt! Så roligt att se.

    Personlighet ser vi redan. Han är såå myclet för att busa och göra saker som man skrattar åt. Så skrattar han gärna själv, extra tillgjort och kollar på en med konstiga miner. ÄLSKAR att duscha, han fnittrar bara han sitternpå golvet i duschen, och när vattnet kommer övergår det i skratt så han nästan faller bakåt och gärna glider runt som en liten tvål på golvet. Ser galet ut, nen väldigt kul.

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-08-21 07:37:16 följande:

    Vad härligt det låter erijon (bortsett från att han är väldigt morgonpigg då )!

    J vaknar inte så tidigt, men sover just nu inget vidare på nätterna (eller åtminstone så gör inte jag det). Det varierar lite, men vissa nätter vaknar han till ofta och andra vill han ligga väldigt nära eller har svårt att somna om. Han har långa sovpass dagtid just nu och kan t ex sova två timmar på em trots att han sovit nästan lika länge på fm.

    Han vill gärna äta själv, men tyvärr inte med någon sked Varje måltid är en total kladdfest. Js favorit är nog studsmattan med något av syskonen. Han sitter på rumpan och försöker studsa. Inte roligt när de ledsnat på honom och vill hoppa vildare... Också älskar han ju att läsa och är ganska bra på att bläddra själv (i övrigt är han ingen baddare på finmotorik).

    Sitter på bussen till jobbet där jag ska hänga hela dagen. Första gången på två månader.


    Ja, och för att hans mamma inte ska dö så slänger han åt mig en hel natt ibland. Inatt sov han 19-05,30. Haha. Det märks lö humöret när man fått sova och inte.

    Jäklar vad Edvin utvecklas snabbt!

    Tittar lö babblarna en del, ich vad han dansar och klappar händerna till! Står mot soffan och bara rockar loss. Så galet gulligt.

    Äter J er mat också? Utan att du behöver mixa osv.

    Men duktig ändå! :D någonstans ska det börja. Edvin ville knappt äta själv alls innan, och sen plötsligt med sked och gaffel.

    Idag var vi på öppna förskolan, första gången för Edvin. Han som ofta är (med andra barn! Inte hemma) lugn, avvaktande och blyg blev som en frisläppt tiger eller något. Han var helt vild. Han kröp så snabbt stt han snubblade över sin egen kropp. Tjoade och skrattade utan anledning. Han älskade det verkligen. Der gör vi om! Under samlingen/sångstunden blev han blyg, men annars röjde han järnet. Trots allt ljud och rörelser där så åt han jättebra där, det mesta själv. Det tar ju lite tid, men vad snabbt det går bättre :) väldigt kul.

    Ute och lekt i lekparken också idag, han kröp där också och hade sig. Helt vild, blev dusch direkt efter.

    Brukar ibte låta honom krypa runt fritt sådär utan typ hjälpa honom från gunga till sandlåda mm. Men han uppskattar tydligen friheten med. Gick längs hela staketet, runt hela lekparken.
  • erijon
    Linnnn skrev 2018-08-23 10:31:30 följande:

    Har också bestämt att det är slut med nattätning. Båda mina andra barn vande jag av vid att amma nattetid tidigare, men har inte känt något behov av att sluta förrän nu den här gången. En natt avklarad!


    Ammar du oå natten? Hur har du gjort? Edvin vaknar typ varannan natt kl 4 och vill amma. Ibland sover han natten igenom. Har inte försökt sluta just nattetid än, eftersom jag är så djävulskt trött så vill jag BARA att han somnar om, oavsett hur. Men självklart uppskattar jag att inte amma nattetid för min rygg är paj sv all sittande amning utan ryggstöd. Det är enklast för att det går snabbast och han hinner inte vakna till.
  • erijon

    Musetti: kul. Funkade det bra utan att Ilse blev rastlös? Låter som något Edvin aldrig skulle tillåta, trots att jag upplever honom rätt lugn och till freds.

    LitenBlomma: vad Charlie är söt!!

    Edvins sjätte tand är också på väg.

    Edvin har tagit två steg vid flera tillfällen, helt själv. Fått 5 tänder, börjat äta välling (wow. Trodde aldrig det)

    Han säger : titta, dä (där antar jag) och pekar, ibland - titta dä, sagt ?titt uuut? flera gånger. Ibland låter dwt som att han säger hej när han vinkar också. Spelar på läppen, slängpussas, indianläte med handen för munnen, klappar händerna jämt när man säher bra eller ber honom klapp händerna. När man säger Ajaj är han snabb med sitt pekfinger. Ha ha

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-08-30 07:36:06 följande:

    Är bröstmjölk så illa för tänderna? Har tänkt att det nog är värre med t ex välling efter tandborstning, men i själva verket har jag ingen aning


    När vi var hos tandläkaren med Edvin när han var 8 mån så frågade hon just om nattätande! Hon tyckte vi skulle börja avvänja det i somras, pga bröstmjölk är sötare än man tror ich därmed skadar tänderna. MEN hon var mamma själv oh sa att hon ammade nattetid tilö strax över året för inget annat funkade. Men sen är det bra att det går åtminstone 2 h mellan målen så tänderna får vila. Hon sa oxkså att välling/ersättning inte äe bättre eller egentligen värre, men att just bröstmjölk är väldigt sött.
  • erijon

    Igår började Edvin gå, 11 mån och 11 dagar. Så galet duktig, vara sådär. Så traska han mellan mig och pappan! Han gick långt och länge igår. Sen fick han 39 graders feber som inatt och idag vart 39,9 hela tiden. Alvedon verkar inte..

    Vi kommer få åka in i eftermiddag när pappan kommit hem och de större är hemma från skolan. Så tråkigt och synd om lilleman. Trots så hög feber har han gått runt lite idag också. Han vill inte äta eller dricka. Någonting. Känner mig så dålig, livrädd för feberkramp också!

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-09-07 13:25:56 följande:

    Stackars liten Hoppas att han piggar på sig snabbt.

    Men vad kul att han går!


    Han äter plötsligt litegrann, alltså helt okej. En skål yoghurt nyss. Vill dock inte dricka.

    Ja. Har Charlie börjat gå än? Trodde inte alls Edvin skulle börja redan nu.
  • erijon

    Edvin var riktigt dålig igår, så varm att ögonen var röda runt om. Men med Ipren gick den ner till 37,7

    Ingen feber idag än! Han vill dock knappt äta..

    han vaknade vid 00.00 inatt, fick napp och lite mys. Sen vaknade han 4,30 och åt välling. Sov till 7,20. Då är han sjuk!

    Linnnn: jaha, ja det går snabbt!!! Men j är lite yngre än Edvin också. Jah känner ofta exakt aom su när min vän eller syster berättar vad deras barn lärt sig (båda två mån äldre). Men sen kommer Edvin också på det, bara veckor senare!

    LitenBlomma: wow! Edvin har alddig ställt sig rakt upp utan att hålla i något. Så när han går själv så måste han stå mot något först liksom, sen kan han stappla iväg. Märker dock at han väljer väldigt korta sträckor om inte vi sitter och typ håller ut våra trygga armar till honom. Då går han långt! Men han är väldigt rädd och sådär av sig (ibland helt orädd, men der handlar ju såklart om att han inte förstår. Tex slänger sig ur famnen för att han ska ner. Men kunde börja strorgråta om nan släppte honom när han stod utan att hålla i sig) så jag är rätt paff att han REDAN börjat gå. För det är ju ändå rätt tidigt, även om de finns barn som går mycket tidigare.

    Mina två vänner sen barn, började gå vid 8 respektive 9 månader. Deras föräldrar kan inte haft det lätt. Jag måste ha vart runt året.

    Skulle va kul att kolla i bok om ens framsteg som liten nu. Kanske man ska se om det finns att leta fram :D

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här