• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Dricker några av era välling/ersättning?

    Idag tog Edvin för första gången flaskan! Han fick 110ml välling och slukade det. Sen ammade han från båda brösten. Helt groggy. Det är kanske något han behöver! Inte just välling men mer mättande när han ska sova.

    Han åt blodpudding till lunch. Också förstq gången! Mosade det tillsammans med klämmis (blev bitar och mosat. Ned sked och han åt själv. Ca 1/2 skiva, ca en cm tjock). Han fick efterrätt också. Gick kanon!

  • erijon
    Trolltrio skrev 2018-07-06 01:58:24 följande:

    Tycker det låter som han äter jättebra! Min filur är lika gammal precis och äter inte i närheten så bra!

    Han har planat en del i vikt, men det går verkligen inte i mer mat. En dag ser ut ungefär så här

    Ca 8 ammar

    9 två skedar gröt, nån liten bit smörgås

    10 sover (om jag nattar så ammar jag till sömns)

    12 vaknar, lunch. Max motsvarande en halv burk mat, oftast inte mer än två skedar

    14 lite fruktbitar eller en halv klämmis om vi inte är hemma

    14.30 ammar till sömns

    16 försöker ge mellis typ ägg, macka, gröt, brukar sluta med amning

    18 middag. Max en halv burk eller motsvarande

    20 ammar till sömns.

    Äter inget på natten. Visst är det lite? Känns som för få mål, men han vägrar ju.


    Det låter rätt lite MEN du ammar ju och där vet man ju inte hur mycket han får i sig. Vissa barn ammar 20 min och får i sig motsvarande 100ml ersättning, andra äter på 3 min och får i sig lika mycket eller mer. Dessutom vet man ju inte alls mängd (om men inte väger efter varje amning eller pumpar osv). Dessutom äe jag bortskämd med edvins matintag. Äldsta sonen ät knappt alls. Ammade Inte efter 2 mån ålder. Hatade ersättning och det mesta i matväg. Han följde alltid sin kurva och låg alltid strax under medel viktmässigt. Idag 7 år, 23 kilo och 124,5 cm lång. Inget ovanligt alls.

    När är han född och vad väger/hur lång?

    Jag ver inte om jag gjort något fel eller om det hänt plötsligt. Men idag väger Edvin 9,6kilo.

    Såhär var det förut också. Samma vikt länge och sen PANG ett halvt kilo på ett par dagar.

    Jag har en vän vars 11mån bebis äter inte nerbär hälften av Edvin intag, dock välling och ingen amning. Hon växer bra, är stor och knubbig! Följer kurvan och absolut inte smal, undernärd eller sjuk. Helt normal stor. Ca 10kg drygt.

    Samtidigt som jag ens ?oroar? mig så vet jag ju stt maten ska vara en lugn och bra sak. Inget man ändå kan göra något åt.. jobbigt!

    Kanske beror edvins lilla avvikelse på hans utveckling.

    Nu är han ju en hejare på att stå mot saker, ställer sig själv hela tiden, sätter sig ofta fint ner igen. Kryper massor. Går snabbt med bära händer/fingrar för balansen. Sätter sig själv, gör massa nya ljud. Härmar och försöker härma våra ljud och rörelser, leker annorlunda med sina leksaker.. ja massor! Bara sådär. Edvin verkar va en sådan. Som lär sig ALLT över en natt typ, sen går der lång tid utan någpt nytt och sen PANG igen. Alltid vart så. :D senaste veckorna har Edvin gött från liten bebis till stor bebis, som kryper och leker själv! Så kul :)
  • erijon
    Trolltrio skrev 2018-07-06 16:45:44 följande:

    Han är född 25/9 inte vägt sen 8mån kontroll, då vägde han 9,3 tror jag det var. Får testa med vår våg sen! Har ingen aning om hur mycket han får i sig med amning, men antagligen tillräckligt. Han ålar, kryper lite, ställer sig och sätter sig. Full fart.


    Dagen innan Edvin!

    Det låter ju jättebra? Edvin vägde 9,1 vid 8mån och äter ju oftast superbra.

    Ja det kan va kul. Eller så oroar man sig.

    Precis, tror jag Edvin också får näringsmässigt.

    När vaknar era små för dagen? Hur sover dom dagtid?

    Edvin sov ju så bra förut.. vaknade mellan 7 och 8.30 när det var LYX. Då vaknade han och åt myclet men.. nu tex inatt vaknade han ändå 2 ggr och åt efter 4. Men vägrade somna om från 5.30. Det är obeskrivligt jobbigt :/ 6.30 eller något är ju mer rimligt, men klockan är typ 7.30 och jag kan knappt hålla ögonen öppna.
  • erijon

    Oj vad Sent era bebisar somnar 21-23 är ju närmste natt. Jag skulle aldrig orka påbörja en nattning vid 22-23, då är jag sjukt trött själv. Eller sover redan.

    Edvin nattad vid 19 varje kväll. Gjort sedan.. han var kanske 4 mån.

  • erijon
    Linnnn skrev 2018-07-07 21:08:15 följande:

    Tja, tioåringen är gärna uppe till 22 nu när det är sommarlov och allas tider förskjuts lite. Jag läser några böcker och sen somnar J på fem minuter, så det är som tur var ingen längre nattningsprocess. Bodde på hotell några nätter (familjerum) och då var det i princip omöjligt att försöka få J att somna innan storasyskonen. Han fick ta en liten powernap på kvällen för att orka.


    Är min sjuåring oxkså, även om jag sällan tillåter det. Men 21 brukar han fö va vaken till på helgen och såhär på sommarlovet osv. Men han är ingen jag behöver natta eller roa hela kvällen. Han spelar eller kollar film så sent.

    Edvin ratar flaskan igen. 3 kvällar funka det. Vad sjuttsingen är det nu då? Känns som att jag kommer amma tills han är 4 och NU känner jag mig sååå färdig med att låna ut brösten.

    Mysigt med hotell!
  • erijon

    Edvin har fårt prickar på speciellt armarna men ibland i nacken/bröstet.. de är lätt upphöjda, verkwr inte klia eller göra ont, lätt röda men inte ilsket rött. Ibland syns dem bara i vissa vinklar, känns knappt. Värmeutslag? Allergi/överkänslighet?

    Vi tvättar hans grejer i parfymfritt, men ibland använder jag vanligt sköljmedel på våra andras grejerna för att få lite fräsch doft. Någon gång hqr något av hans plagg följt med då, aldrig märkt något på honom. Borde inte vara det..

    känns aom att det kommit med värmen, men undrar verkligen vad sjuttsingen det är och om jag kan få bort det? Han ska inte behöva ha dem.

  • erijon

    Ingen vars barn har/haft värmeutslag som känner igen prickarna? Tycker nästan de är fler nu MEN vi hqr otroligt varmt. Typ 30-32 grader och haft stekande sol varje dag. Han utsätts knappt för solen alls men är alltid svettig och klibbig, nästan alltid i bara blöjan.

    Han ör otroligt pigg och sig själv. Hade 38,0 igår kväll men som mest 37,7 idag nyss. Hela överkäken är bulig (inte vart så förut!) nänns som att tänderna spricker igenom när som. Typ 4-6st på en gång. Vore kanske rimligt eftersom han är 9,5mån och har 2 tänder haha.

    Är inte direkt orolig,men som någpn skrev så är ju prickar VÄLDIGT svårt att avgörs vad det är utan andra symtom.

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2018-07-13 21:09:59 följande:

    Mina har haft värmeutslag och det ser ut ungefär sådär.

    Febern låter som tänder på gång. När Charlie fick framtänderna hade han hög feber och lite dålig i magen.

    Vi hängde på stranden idag och han fick leka med sanden för första gången. Han tyckte att det var jättekul och sen var vi i sandlådan resten av kvällen.


    Jag kommer fortsätta tro att det är orsaken till prickarna. Känns verkligen så. Han är redan klibbig på hela kroppen, vart sedan 5.20 när han vaknade. Ändå var det riktigt svalt i sovrummet..

    Tänder tror jag också. Ingen hög feber här, 38,0 som högst som sagt.

    Vad kul! Edvin brukar leka med sand.. men han vill ju äta den. På stranden stoppa han en kotte i munnen. Trodde vi hade stenkoll och han hade nappen i munnen. Men plötsligt var kotten borta, nappen ute och han såg SÅ nöjd ut. Satt och sög på kotten. Plockade ut den och han blev rasande. Haha. Stenar har haft en och annan i munnen också, men mest smågrus.

    Så läskigt. Men man kan ju inte undvika allt som kan vara farligt. Hoppas den värsta ?stoppa i munnen? perioden försvinner innan dagis bara. Minns inte exakt hur det var med äldsta.
  • erijon

    Åkt 3,5 h i bil med stopp på ca 30. Till high Chaparral.

    Bor i hyrd lägenhet.

    Gått så bra med Edvin! Åker hem imorgon igen. Han gnällde litegrann i max 5 min under resan och fasen ingenting under två stekheta och långa, livliga dagar inne på Chaparral! Allt har verkligen gått kanon. Så kul! Var livrädd inför detta, men de äldre måstr få ha kul :)

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här